2022. szeptember 4., vasárnap

Július-augusztus 2022

Saját képek.
Ismét kéthavi zárással jelentkezem, és tekintve, hogy csak egy-egy könyvvel gazdagodtam július-augusztusban, talán jobb is így. :) Persze a gyerekkönyveket nem számolva. Mert azokból mostanában is megint beficcent egy adag, de a legkevésbé sem bánom.

De lássuk azért kicsit részletesebben a két hónap történéseit. Ma egyébként augusztus 25. van, amikor elkezdem írni ezt a posztot, így talán sikerül időben kikerülnie, és nem csak szeptember közepére. :D
(...) Hahaha, mire ezután a mondat után visszajutottam ide, már bőven szeptember van. :D 

JÚLIUS

Júliusban 11 könyvet fejeztem be, de ebből csak három volt regény, a többi lapozó, mesekönyv, mondókáskönyv - felelevenítettem pl. Füzesi Zsuzsa klasszikus mondókáskönyveit. 

Igazán jól sikerült válogatni, nagyon jó könyvek estek erre a hónapra. Lori Gottlieb-tól a Maybe You Should Talk to Someone, ami ötvözte az önsegítő könyv és a regény műfaját, nagyon jólesett, de két sorozatkezdő kötet meg aztán végképp elrabolta a szívemet! Elle Cosimano Finlay Donovanje és a Romantic Escapes első része, Julie Caplin: The Little Café in Copenhagen olyan szuperek voltak, hogy mindenképp folytatom mindkét sorozatot, sőt Finlay második részét augusztusban már be is kebeleztem. :) 

Egy könyvvel lettem gazdagabb, Almási Kittitől A Te döntésed című kötetet kaptam meg ajándékba a kívánságlistámról - köszi Kata! :) 

Júliusban 4 posztot írtam a blogra, ezek az előző havi elmaradt könyvajánlók voltak, havi zárós poszt, és a 13. blogszülinapról is megemlékeztem. :) 

Életem eddigi legnagyobb használt könyv-eladás üzletét bonyolítottam le júliusban, egy kedves moly ugyanis 13 eladó könyvemtől szabadított meg egyszerre, főleg angol nyelvűektől, de néhány magyartól is. Hurrá! A többi, polcon csücsülő, már szanált könyvemet el akartam adni egy könyvfelvásárlónak - nem mondok nevet... -, akik annak ellenére, hogy a nekik írt emailem ELSŐ SORA az volt, hogy több angol nyelvű eladó könyvem van, megvárták végül, hogy listázzam, lefotózzam a könyveket (napokba telt a gyerek melletti tempómmal), majd közölték, ja hát ők nem vesznek angol könyveket, mert nincs rá kereslet. Dude, wtf? Hogy ne lenne rá kereslet? És miért nem lehet ezt előre elmondani? Pláne ha fel is merül a téma... Amit megvettek volna, arra pedig elég nevetséges árajánlatot kaptam... 

Egy másik bosszantó könyves dolog is történt júliusban, vagy legalábbis én ekkor fedeztem fel, hogy már nem lehet mezei felhasználóként könyveket felvinni a Goodreadsre, csak könyvtárosként... Ehhez viszont tesztet kell írni, azon meg (elsőre) elhasaltam, és őszintén szólva semmi kedvem erre pazarolni az időmet, hogy megtanuljam a szabályokat, és kvázi vizsgázzak ebből... Pfff. De így egyre jobban kezd megint tátongani a szakadék a felvitt-elolvasott-felolvasott gyerekkönyvek közt. Totál elveszi a kedvem, hogy az egyik a molyon nincs fenn, a másik a Goodreadsen nincs. Én csak kipipálni akarnék mondjuk 10 lapozót, amit nézegettünk a fiammal, de ehhez lassan egy délelőttnyi adminisztráció szükséges - és a Gr- változások jóvoltából segítség nélkül már nem is megy, kéregetni kell, hogy valakik vigyék fel helyettünk... :(

És saját gyerek. :D 

AUGUSZTUS

Augusztusban 5 könyvet fejeztem be, ezek közül 3 volt regény, a másik 2 mesekönyv. Abszolút a Finlay Donovan második része volt a legjobb a hónapban, alig várom a következő epizódot! Írni még nem írtam róla, de fogok hamarosan. :) 
Egy nagyon régi adósságot, és várólista csökkentős könyvet (idén már a 11.!) is kipipáltam a hónapban, a The Secret Life of Beest, ami viszont sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. 
Csalódás volt a Lowcountry Boil is, aminek viszont abból a szempontból örülök, hogy a fentebb említett két sorozaton kívül ennek a többi része már nem adódik a végtelen várólistámhoz - nem fogom folytatni. 

Ebben a hónapban végre, végre, végre le tudtam ülni posztokat írni, igaz, majdnem egyszerre írtam meg a sok bejegyzést, vagy legalábbis a nagyjából kész vázlataikat, és részben a telefonról is irkáltam, amit egyébként nem szeretek annyira. 6 poszt került ki összesen, amivel rekorder hónap lett az augusztus! A megkésett félévzáró bejegyzésen kívül a többi mind könyvajánló/kritika volt. 

Augusztusban szintén egy új szerzeményem volt, de ezt én vásároltam magamnak (-31%): Karolien Raeymaekers Gyerekfejjel. Nagyon kíváncsi vagyok rá, remélem lesz benne hasznosítható dolog. 

Nagyon meglepődtem, és totál feldobódtam, amikor ebben a hónappban kaptam egy e-mailt egy kedves olvasómtól, aki szólt, hogy a Red Bus Books működik online webshopként - check it out -, és aki nagyon örült a "posztzuhatagnak". ♥ :)))

Bár nem ígérem, hogy fenn tudom tartani ezt a tempót, azért szeretnék szeptemberben is megint sokat írni, és persze olvasni is. :) 

A többiek júliusa: 


és augusztusa: 



4 megjegyzés:

  1. Bocsánat, nem rossz szándékkal írom, de nagyon nevetek azon, hogy nem szeretted A méhek titkos életét - én természetesen imádtam.:D
    Finlay Donovantől viszont téptem a hajam, félelmetesen jól működik az ízlésbeli ellentétünk.
    Örülök, hogy visszatért a lendületed, remélem, beáll egy blogolás-magánélet egyensúly nálad.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, tudom, igazából tényleg tök vicces, hogy hogy lehet ennyi ellentétes véleményünk! :D De ettől még érdekesebb, amikor mindketten imádunk valamit, mert bizony azokból is akad példa. :))
      A Finlay szerintem magyarul nem jöhetett át annyira jól, láttam részleteket.
      Huhh, hát jó lenne, ha beállna egy egyensúly, de nem merem elkiabálni, mert pont változásokat fog hozni az október is nemsokára. :) De remélem talán az irány jó lesz.

      Törlés
  2. A Goodreads újításon én is kiakadtam, oké érthető, hogy ki akarják küszöbölni a sok rontott könyves adatlapot, de az a teszt... Amikor írtad megpróbáltam én is kitölteni, de feladtam elég hamar XD
    Én is most nyáron tudtam a legtöbb könyvemet eladni - egy-egy molynak, nagyon örültem hogy több hely felszabadult - most át is akarok újra állni az ekönyvekre, csak kell egy új ekönyvolvasó a régi helyett.
    Nagy gratula a vcs-hez, hogy ennyire tudatosan apasztod - én hiába olvasok sokat, mindig elcsábít más könyv - könyvtáriak, vagy az újdonságok és csak tologatom magam előtt a vcs-ket.
    Finlay Donovan folytatására nagyon kíváncsi vagyok, szeretném szeptember végén olvasni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye?! El tudom képzelni, hogy mennyi rossz könyvadatlapot csináltak a felhasználók, de az a baj, hogy minket is büntet ez az egész, akik rendesen és pontosan vittük fel eddig is a könyveket, és nagyon kényelmetlenné vált minden. A Terra Nova csoportban lehet kérni, hogy vigyenek fel könyveket amúgy.
      A teszt meg indokolatlanul nehéz... Olyan dolgokra kérdezget rá, ami az adatlapok 90%-ához nem is kell... Illetve persze értem, hogy könyvtáros státusszal utána javítgathatnék is, de esetleg jobb lenne ezeket kettészedni, és lehetne valami egyszerűsített akármi, hogy felvihessek könyvet, de ne legyek mindenható könyvtáros.
      Köszi, a vcs-t nem akarom bebukni, úgyhogy végig figyeltem rá, hogy kb egyenletesen apadjon a lista, és nagyon örülök, hogy már csak egy van! :) Biztos neked is menni fog, próbáld meg betervezni őket a maradék hónapokra. :)
      Finlay - jó lett a második kötet is, nem ült le a sztori, szerintem tetszeni fog neked is!

      Törlés