2021. augusztus 31., kedd

Nyárzárás

Saját képek.
Most, hogy megjött a hűvösebb idő, áttérhetünk a meleg miatti nyavalygás helyett a szokásos, "jaj, hogy hussant el az augusztus, hovatovább az egész nyár?" kezdetű etűdbe. :D De tényleg, hova lett a nyár? Ki mondta, hogy máris szeptember lehet? Mindenesetre azt hiszem kb. vihetem egyben át a nyári listámat őszinek, sok minden megmaradt olvasatlanul. *sóhaj*

Augusztusban 2 könyvet szereztem be, A bűnbakot Georges Simenontól, Agave előrendelésben, és a Catherine Certitude-öt Patrick Modianótól, a Líra hőség akciójából - ahonnan persze zsákmányoltam pár gyerekkönyvet is megint. ;) 

8 könyvet fejeztem be a hónapban, ebből 4 "rendes" könyv volt, és 4 mese, bár nem annyira a lapozó fajtából, hanem amik már kicsit nagyobbaknak szólnak. Abszolút krimis volt az augusztus, volt benne Maigret, Agatha Christie és még Stuart Turton rendkívül egyedi murder mysteryje is belefért a hónapba, Evelyn Hardcastle 7 haláláról.
Olvastam még egy könyvet kisbabával játszható játékokról, de sok újdonságot nem mondott. A mesék közül a legjobb Eric Litwin Peti, a macska sorozata volt. Irtó cuki sztorik ezzel a sztoikus macskával, aki meg se rezzen, ha más színű lesz a cipője, vagy elvesznek a gombok az ingéről. Nagyon szórakoztató és színes élmény. :) 
Peti, a macska nagy fazon

A blogra ezzel együtt 7 bejegyzést írtam, juhé! A Témázás nyári szüneten volt, úgyhogy főként könyvajánlók voltak, meg egy gyors, és picit megkésett félévzárás is. 

Hmm, úgy tűnik így visszanézve, hogy a hűvösebb időtől tényleg felélénkültem, bár azt tényleg nem gondoltam volna, hogy már a fűtés is menni fog kicsit augusztusban.

Szeptemberben is szeretnék krimiket olvasni továbbra is (a Maigret revolverét nemsoká befejezem), és persze gyártok majd egy proper őszi olvasási listát is. 
A teázós szezont meg már rég megnyitottam, és ti? ;) 

A többiek augusztusa: 

6 megjegyzés:

  1. Csak belelestem az Evelyn H-ről írt posztodba, mert nyár eleje óta halogatom - de jó lesz ez őszre :D
    A szokásos hová lett az augusztust beleírtam kötelező jelleggel a posztomba, de tényleg? :D Amúgy nem panaszkodom sok élmény ért - és szinte régi-normális hónapok voltak, ami már nagyon kellett a lelkivilágomnak...
    Cuki ez a Petimacska - írsz majd róla zanzaposztban?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem spoileres amúgy, de mondjuk jobb, ha kevesebbet tudsz előre a sztoriról. :) Tökéletes lesz őszi olvasmánynak!
      Lehet, hogy írok majd gyerekkönyvekről, igen, csak egy nagyobb merítésből. Peti, a macska nagyon jó választás volt! :)

      Törlés
  2. Én a forró csoki szezont nyitottam meg tegnap. :)
    Tök jó, hogy ennyit tudtál olvasni és blogolni, ezek a macskás mesék meg nagyon cukinak tűnnek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem az kicsit tömény, nem szoktam inni (most hirtelen azon gondolkodom úgy egyáltalán mikor ittam? :D ), de azzal is tök jó nyitni az őszt. ;)
      Köszi, igen, tényleg cukker a macska. ;)

      Törlés
  3. Most nagyon hirtelen jött ez az ősz, az időjárási változásokkal együtt, pedig ilyenkor már várni szoktam a szeptembert, de még azért szerettem volna rövidnaciban meg szoknyában járni pár hétig!
    Peti macska nagyon cuki :D

    Nálam tea még nincs, de már nem dobok jégkockát a tejeskávéba :)
    Kíváncsi vagyok az őszi listádra, imádok TBR-okat olvasgatni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fú, hát nekem már eléggé elegem volt a hőségből, meg hogy mennyire nem lehet kidugni az orrunkat, de most se nagyon lehet, hirtelen a váltás is. xD... Semmi se jó! Egy átmenetibb időszak nagyon hiányzik innen is...

      Most hogy mondod, ebben a szezonban alig ittam jegeskávét, óó... :(
      A TBR-ok szerintem is mindig izgalmasak! Ma el is kezdem összerakni, ha hagy a fiatalúr. :D

      Törlés