2021. április 7., szerda

Újdonságok

Picit hamarabb jelentkezem be megint az új megjelenésekkel, és egyéb újdonságokkal, bár még egy csomó nem jelent meg az előző adagból sem - viszont előrendelhetőek! -, de azóta is jött pár olyan cím és hír, amire felfigyeltem, és amit figyelmetekbe ajánlok. :)

Ismét az Agavéval kezdem, akik bámulatosan hasítanak most, szinte minden új megjelenésük érdekel, és bizony le is adtam már egy előrendelést pár könyvre. ;) Igaz, egy pici csúszás lesz néhány megjelenésükkel, de annyi baj legyen.

Az előzőleg bemutatott 5 újdonságuk mellé beharangoztak még kettő szuper kötetet:

Richard Osman: A csütörtöki nyomozóklub
Az ajánlás Agatha Christie leleményességét és Fredrik Backman szereplőit ígéri, ami nem hangzik rosszul, sőt! De ha az ilyesmi ajánlások nem is mindig találják el a valódi jelleget, egy szuper kis krimi(sorozat) még lehet ebből akárhogyan is. :) 

"Egy békés nyugdíjasotthonban négy valószínűtlen barát minden csütörtökön összeül, hogy megoldatlan gyilkosságokról beszélgessenek.

Amikor kegyetlen gyilkosság történik a saját otthonukban, a csütörtöki nyomozóklub hirtelen egy aktív nyomozás középpontjában találja magát."

Várható megjelenés: 2021.05.04.




Georges Simenon: Maigret hét esete
Ezúttal, hosszú idő után ismét novellákat olvashatunk a felügyelővel. 

Várható megjelenés: 2021.05.11.



Therese Anne Fowler: Rendes környék 
Egy kis környezetvédelem, egy rossz szomszédság, és a társadalmi egyenlőtlenségek, amik mentén két család sodródik a tragédia felé... 

Kiadja az Európa.
Várható megjelenés: 2021.04.30.





Abbi Waxman: Egy könyvmoly élete
A General Pressnél jelenik meg a The Bookish Life of Nina Hill című könyv magyar változata, amire már egy ideje szemet vetettem (audible-ön szeretném majd hallgatni). Az eredeti cím és borító összehasonlíthatatlanul jobb, mint amilyen a magyar design lett. 

Várható megjelenés: 2021.07.14.




Popper Péter: Felnőttnek lenni
A Kulcslyuk kiadó újra piacra dobja szép új köntösben a Felnőttnek lenni kötetet Poppertől. :) 

Már megjelent.



Roy Jakobsen: Fehér tenger
Amadeánál vettem észre a norvég családregény következő kötetét, ami elég alattomban jelent meg még tavaly a Scolarnál. 
Én még nem olvastam az első részt, A láthatatlanokat, jó előérzetem van a sztorival kapcsolatban. 

Már megjelent


Rebecca Seal: Hogyan dolgozzunk otthonról (és maradjunk mégis normálisak)?
Megmondom őszintén a jó kis grafika miatt figyeltem fel a HVG könyvek kiadványára, és csak aztán vettem észre a vicces címet is.

Már megjelent



Sarah Winman: Still Life
Ez a megkapó borítójú kötet a Bádogember és az Amikor Isten nyúl volt szerzőjének új könyve. 

Várható megjelenés: 2021.06.10.


Folytatódik a MinaLima illusztrált különleges HP kiadás, már megvan a borító, és bele lehet nézni a második kötetbe >itt<
Hozzám még mindig úton van az első... Remélem hamarosan megérkezik! 

Várható megjelenés: 2021.12.19.



Ja és még egy szuper hír a végére! Katacita újra blogol! ♥ 

Ti miket vártok mostanában? 

13 megjegyzés:

  1. A csütörtöki nyomozóklubot és a Maigret novelláskötetet előrendeltem pár hete :D Nagyon várom!!
    A Nina Hill könyv kapcsán meg köszi-köszi!! Szerintem rémes a magyar borító, annyira szörnyűek a színek, meg a cím, meg az a tipográfia - kiadványszerkesztői szívem több sebből is vérzik. Pedig a GP általában tök jó borítókat készít.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg voltam győződve, hogy én is előrendeltem A csütörtökit is, de ahogy most néztem, azt nem... :O A Maigret, hát az fix pont. ;)
      Hát szivi, nekem nem tetszik, sokkal vidámabb, bohókásabb az eredeti, a cím se ez az állandó könyvmoly élete sablon... Nekem olyan régi, Magyar Könyklubos kiadvány benyomását kelti amúgy.
      GP borítóit nem annyira szoktam figyelni, nem nagyon olvasok tőlük.

      Törlés
    2. Jaj, meg a Rendes környék is nagyon érdekel, annyira frappáns az a borító!
      Magyar Könyvklubos - ez jó :D

      Törlés
  2. Húúú az Abbi Waxmanra nagyon kíváncsi vagyok, lusta voltam angolul elkezdeni. Nem is tudtam, hogy jön magyarul! :O
    Therese Anne Fowler: Rendes környék - ez is érdekel, ill. az Agavétól a Tízezer ajtó, Nyolc nyomozó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor egy jó hír neked! :D
      Jó válaszások! Én a Tízezer ajtónál szerintem maradok az angolnál majd, a Nyolc nyomozót előrendeltem. :) Rendes környék - még nem tudom.

      Törlés
  3. A pénztárcám visítozik, mert több könyvre is fáj a fogam, a legjobban a Rendes környéket várom, de nagyon érdekel A csütörtöki nyomozóklub, az Egy könyvmoly élete, ill. van még egy Agavés kötet, a Nyolc nyomozó, amire szintén kíváncsi vagyok, igaz, még egyiket sem rendeltem elő, az utóbbi időben kicsit sokat költöttem könyvekre. Tavaly egész évben 28 új könyvvel gazdagodtam, most még csak április van, de már 18-nál járok. Jó, ezek között volt csere is, de akkor is... Habár amire nagyon vágyom, az előbb-utóbb úgyis a polcomra vándorol valahogy alattomban... :D

    Érdekes egyébként, hogy a MinaLimás HP kötetek nekem mennyire nem tetszenek. Gondolkodtam rajta, hogy be kellene szerezni őket, de valahogy engem nem fogtak meg ezek az illusztrációk. De angolul még nincs meg a sorozat, szóval lehet, hogy végül ezeket kezdem majd el gyűjteni, de nagyon szeretném, ha németül is meglenne, úgyhogy HP könyvekre valószínűleg még egy kisebb vagyont fogok elverni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Nyolc nyomozó még az előző kupac ajánlómban volt benne, azért nincs most itt, de én is előrendeltem. :) Nagyon sok szuper könyv jön most, az Agave kifejezetten jól nyomja!
      Huhh, akkor tényleg elég sok könyv vándorolt már hozzád idén, de ha örültél nekik, és élvezted őket, akkor nincs gond azért, ez nem egy olyan tetemes mennyiség. ;) Én mostanában arra gondolok, mennyi mozijegyet-popcornt spórolunk már egy éve, és az mehet végülis könyvre. :)

      Ha nem fogott meg, akkor ne vegyél MinaLimát. Nem tetszhet mindenkinek, kicsit túldíszítettebb a többinél amúgy.
      HP angolul is annyi más kiadásban van még, válogathatsz! :) Nem is muszáj illusztráltat venni. ;)

      Törlés
    2. Bocsi, a Nyolc nyomozó nem rémlett a korábbi posztból, de amikor írtad, hogy már említetted, akkor beugrott. :) Nem olyan vészes mennyiség, csak hát megfogadtam, hogy kevesebbet fogok vásárolni, amíg az itthoni olvasatlanokat nem olvasom el mind egy szálig, de meg lehet ezt állni? :D Néha sikerül, de nem mindig. És az sem segít, hogy most nem tudok könyvtárba sem menni, sok mindent szeretnék kikölcsönözni, főleg hosszabb sorozatokat, amikre most nem ruháznék be.

      Nem biztos, hogy illusztráltat akarok, az angol kiadások közül el se tudtam még dönteni, hogy melyiket szeretném, annyira nagy a választék, és egyik szebb, mint a másik. A németet már kiválasztottam, de olyan ára van a teljes sorozatnak, hogy le se merem írni. :D Mondjuk nem egyszerre szeretném megrendelni, de attól is tartok egy kicsit, hogy menetközben kifut az a kiadás, amit kinéztem magamnak. Na, mindegy, ez legyen a legnagyobb problémám.

      Törlés
    3. Ja, nem baj, csak tudod nem szeretek duplázgatni, mindig a legújabbakat teszem, amik érdekelhetnek.
      Persze, a fogadalom miatt soknak tűnhet, de azért ne ostorozd magad! Szerintem amúgy is lehetetlen küldetés nullára apasztani az otthoni olvasatlant. ;) A törekvés jó, meg tudatos is vagy, néha pedig igenis jöjjenek az új könyvek!

      Na igen, a HP teljes sorozatok drágák, de megéri, ha mindenképp szeretnéd egyben ezeken a nyelveken is.

      Törlés
  4. Na, kíváncsi vagyok, mikor fog beszippantani újra a könyvvásárlási láz, de egyelőre tartom magam ügyesen. :D

    A Hogyan dolgozzunk otthonrólt majd lehet kikönyvtárazom, kíváncsi vagyok, tud-e még bármi újat mondani. (Én mondjuk nem tudok normális maradni otthoni munkavégzés mellett: D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ügyes vagy! De azért ha érzel vágyat valamelyikre, ne fogd vissza magad! ;)

      Kíváncsi leszek, mit mondasz a HO könyvről, ha olvasod.

      Törlés
  5. Az a Sarah Winman borító annyira tetszik! Olyan portugál hangulata van, legalábbis a csempék alapján az a stílus ugrik be róla. :) Az Egy könyvmoly élete is kíváncsivá tett, azt szerintem majd e-ben fogom sorra keríteni.

    Na meg A csütörtöki nyomozóklub, bár a Backman ajánlás miatt egy picit tartok tőle, de a fülszövegét elolvasva egész jónak tűnik. :) Kicsit a Rablás uzsonnára hangulatára rímel, bár ott nincs gyilkosság, de ugyanúgy nyugdíjasok a főszereplők. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is beugrott a portugál hangulat a csempés motívumoktól! :)

      A csütörtöki nyomozóklub - Backman párhuzam azért szerintem lazán kezelendő. ;) Én bízom benne, hogy jó lesz! A Rablás uzsonnára, tényleg! Bár nem olvastam, de lehet, hogy hasonlít.

      Törlés