2021. február 28., vasárnap

Február, az ifjúsági irodalom jegyében

Forrás.
A rövidke február érdekes mérleggel zárul ezúttal: nem vettem könyvet, és szinte csak ifjúsági irodalmat olvastam. Ha direkt akartam volna így szervezni, biztosan nem sikerül!

Nem csábultam el könyvrendelésre, bár lehet, hogy nem sokon múlt a dolog. Egyszer már megremegett a kezem a Poket online oldalán, és a Book24-nek is volt egy szuper, egynapos 35%-os akciója, csak nekem sajnos/szerencsére (a megfelelő aláhúzandó vérmérséklettől és hangulattól függően), nem volt időm pont aznap a könyveket böngészni, és válogatni. Szóval a rendelés elmaradt. De egy posztban már összeszedtem, mik azok, amikre mostanában felfigyeltem, szóval a márciust azért nem úszom meg nullásan. :) 

Februárban 6 könyvet fejeztem be, és ezek közül 5 az ifjúsági irodalom kategóriába tartozik. A hatodik a Ready Player Two, de arról még nem írtam véleményt. Három rövidebb ifjúságiról egy zanzaposztban írtam, ezek mind nagyon tetszettek, míg Lovranits Júlia boszorkányos meséje inkább kicsit csalódás volt. Folytattam Christelle Dabos A tükörjáró sorozatát, és azóta már a negyedik, befejező kötetet olvasom. A várólista csökkentéssel is szuperül haladtam, februári olvasmányaim közül 4 is volt, amit a listáról választottam, és olvastam el, és jövő hónapban is szeretnék újabbakat kipipálni, hogy a nagy része - ha nem az egésze - meglegyen még nyár előtt.

Ezzel együtt 7 poszt született a hónapban, ugyanúgy, mint januárban is. Természetesen most is témáztunk, méghozzá az olvasási ütemtervünkről, avagy hogy hogyan olvasunk sorozatokat, szerzői életműveket, mennyi kihagyás jó, mennyire nyújtjuk el. :)  

Filmezni nem nagyon filmeztem a hónapban, de márciusra tervezem az Anya Taylor-Joyos új Emmát, és a Pilátusból készült filmet is. Mit nézzek még? Ajánljatok valamit! ;) Lehet nem-könyves is! A Lupinba már belefogtam, de annyira nem fogott meg, egyelőre egy részt láttam, nem éreztem azt, hogy rögtön folytatnom kéne. 

Hamarosan hozom a tavaszi olvasási terveimet is, csak még kicsit tologatom a könyveket, mi is fog vajon beleférni?! 

A többiek februárja: 

6 megjegyzés:

  1. Nézem, hogy a Lupinba is belekezdtél? Miért, róla van sorozat? Aztán rájöttem, hogy ez nem az a Lupin. :D

    Sajnos, nem igazán láttam mostanában igazán kiemelkedó filmet-sorozatot, bár a Könyvesbolt a tengerparton jó film volt. Borongoós, de jó. Ha ez nem zavar, akkor ajánlom. Kiválóak a színészek.

    Ragadozó madarak? Ha szereted a Gothamben játszódó szuperhősös, de az átlagtól eltérő, csajos főszereplőjű filmet, akkor ajánlom. Meglepően tetszett.

    Az újfajta Emmáról majd mesélj, ha megnézted. Én már láttam, és még mindig nem tudom, mit gondoljak róla. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is először Remus Lupinra asszociáltam a címből. :)

      Köszi, ez a Könyvesbolt a tengerparton jól hangzik, és ráadásul Bill Nighy is van benne! :)) A Ragadozó madarak se lehet rossz, szoktunk nézni szuperhősös filmeket.

      Emmáról tervezek írni is, ha megnéztem, csak még nem tudom mikorra tudom belegózni. :)

      Törlés
  2. Olyan érdekes, Jacqueline Wilson volt az egyik olyan szerző, aki tizenévesen úgy megfogott, hogy egy csomó könyvet kiolvastam. :) Nekem a kedvencem amúgy a Titkok volt, azt annyira szerettem, hogy beszereztem saját példányban is.

    Ügyesen fogyasztod a Vcs-ket is, gratulálok hozzá! :) Nekem is ez a tervem, hogy nyárig nagyjából kipipáljam őket, de ha későbbre tolódik, akkor sem dőlök a kardomba. Így, hogy nagyjából a felével kész vagyok, egészen felbuzdultam. :) Kíváncsian várom a tavaszi terveidet! Én is a héten szeretném összeszedni őket, és megírni a posztot. :)

    Hmm, sorozatból a Herriotosat tudom ajánlani, de azt tiszta szívből, meg hát Attenborough bácsit, mert ő mindig magával ragad. <3 Filmekből leginkább a Soul fogott meg az elmúlt hetekben, ha azt nem láttad még, akkor azt viszont feltétlenül pótold be! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Titkokat nem olvastam. De valóban sok jó kis könyve van, érti a gyerekek nyelvét, és fontos témákat hoz, de úgy, hogy felnőttként is jó őt olvasni. :) Az illusztrációk is mindig nagyon aranyosak (Nick Sharratt).

      Köszi, belendültem, de ahogy olvastam, te is pont ilyen jól állsz! ;) Hajrá nekünk! :D
      Várom én is a terveidet!


      Úh, tényleg a Soul! :))

      Törlés
  3. Wow, hipphopp végezni fogsz a vcs-vel, ezt már látom! Nagyon szuper vagy!
    Húú az új Emma nekem nagyon tetszett, még tavaly tavasszal láttam. A színésznő a leghitelesebb bitchface-eket tudja produkálni, nagyon megy a karakterhez :D na meg a kosztümök is elképesztőek! Kíváncsi leszek, hogy fog tetszeni :)

    Nekem a Firefly Lane volt a februári kedvenc sorozatom, azt is tudom ajánlani :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, igyekszem! :)
      De örülök, hogy neked bejött az Emma! Sajnos hallottam róla negatív véleményeket. A kosztümök szuperek, ahh, és hát imádom Anya Taylor Joyt, akár bitch face-t vág, akár másmilyet. :D

      Listáztam is a Firefly Lane-t is, köszönöm az ajánlást! :*

      Törlés