2020. december 16., szerda

MegaBubble Bűbáj és bájital box

A Fantastic Beasts, a Westeros, és a Csíny letudva MegaBubble csomagok után ismét elcsábultam, persze Harry Potteres téma kellett hozzá, meg némi "ezt most megérdemlem" érzés... Ez egy veszélyes kombináció, és a korábbi, jó összeállítású dobozok, meg Anett, mint kisördög a vállamon, még rátettek egy lapáttal, és rányomtam októberben a megrendelés gombra. A csomagokat november közepére szállították ki, és meg kell mondjam, most először csalódott vagyok, és kicsit úgy érzem nem csak a másik fajta dobozokból lett elég, de a MegaBubble-ra se fogok rárepülni már. 

Igaz, már egy hónapja megérkezett, és egy ideig nem is akartam írni róla, végül mégis úgy döntöttem megmutatom a tartalmát, és leírom, hogy miért nem tetszik annyira.
A Spoiler jelzés talán felesleges is, de aki nem tudná, hogy egy unboxingban kicsomagolás van, annak spoiler, jön a doboz tartalma! :D

A csomag a Bűbáj és bájital elnevezést kapta, de külföldi dobozokat alapul véve (Geek Gear unboxingokat láttam pl.), nem igazán sikerült a témában kiteljesedni, vagy csak nagyon tágan, mert hát ennyiből bármi bűbáj, ami HP. Kicsit érdemes lenne a tematikát izgalmasabb módon, több szimbolikával követni, mert inkább randomnak tűnik az összeállítás... 

A körítés és csomagolás a már megszokott kartondoboz, selyempapír, matricával leragasztva, és pufik voltak. A témakártya annyira a tetején volt, hogy az ollóval való felbontáskor végigkaristoltam, és másnál is láttam, hogy ugyanez történt. Na mondjuk engem nem ütött éppen szíven, mert ez csak egy papírkártya, de korábban a másik típusú doboz jobb volt szerintem, mint ez a felül nyitós. 

Íme a tartalom.

A dobozban volt egy Funko Pop figura, méghozzá Patrónus, ez stimmel is a Patrónus bűbájjal, aláírom, az már más kérdés, hogy nekem annyira nem tetszik, vagy a többi Funkót, ami emberszereplő inkább, jobban szeretem. 

Aztán jött egy hatalmas bögre, olyan, mint a Westerosos dobozban volt tavaly, csak egy Abszol utas. Egyetlen baja, ami annyira nem is kicsi baj, hogy egyszerűen bűn ronda szerintem. Ki akar ilyen sz*r színű bögrét magának, de komolyan? Randa barna, és csúnya a minta is, egyáltalán nem tetszik. (Ez valószínűleg a bájital körhöz kapcsolódna, hogy igyunk belőle bájitalt, vagy az Abszol utat felfedő bűbájhoz.) Fröccsöntöttnek néz ki amúgy, nem úgy, mint a Trónok bögre. 



Ezen kívül volt még egy Göthe Salmander bőröndje kulcstartó, ami szintén nem villanyozott fel annyira, két MinaLima design képeslap, egy HP mintás könyvjelző, egy csokibéka figura, és egy Világok lángja gyertya. 



A papírcuccokba már sokan beleuntunk azt hiszem, ez is csak pár újabb papírka, meg egy ezredik könyvjelző, igaz ezek szépek. Témájában viszont se bűbáj, se bájital. Rúnaismeret és Mágiatörténet borítókat mintáznak a képeslapok, a könyvjelző pedig csak generic HP mintás - de az nagyon bejön, hogy mindkét oldala egyformán mintás. 
És ha már papír, még a témakártyával kapcsolatban, szerintem szörnyű ez az apróbetűsség és a szedés: 



A csokibéka figura egy pici dobozkában volt, és összerakható, három részből áll, illetve van benne varázslókártya is, Dumbledore-ral. Mint kiderült, ez radír amúgy - amit persze a, se nem lehet annak használni, b, senki se akar úgyse annak használni. Szóval replikaként ki lehet tenni valahova mondjuk. Szívfájdalom, hogy az összes többi lehetséges figura - szerintem - izgalmasabb lett volna, de a témakártyát elolvasva kiderült, hogy mindenki csokibékát kapott, mert gondolom ez "bűbáj" téma? Mondom én, ennyiből bármi bűbáj téma! :D 



A gyertya az egyetlen eleme a doboznak, ami tényleg tetszik, és iszonyú jó illata is van. Életelixír a fedőneve (bájital yay), és a viasz tetején egy kis stilizált bölcsek köve van formázva. Mostanában karácsonyi hangulat címszóval állandóan illatos gyertyákat égetek, szóval ettől nem válnék meg. De a doboz többi részével úgy voltam, hogy kicsomagoltam, és azt éreztem, jó, akkor ezt én így eladom egyben, annyiért, amennyiért vettem, limitált volt, már nem lehet kapni, biztos lenne rá jelentkező... És ez nem jó, mert se a bontogatás örömét nem találtam meg benne, se a meglepetést, vagy olyan tárgyakat, amik a, hasznosak b, egyszerűen csak imádom őket, és örülök, hogy birtokolhatom... 
A dobozok is egy-egy újabb ilyen MegaBubble érkeztével egy ezressel drágultak is. Szóval röviden szólva a maradék egyetlen tematikus meglepetés dobozból is kiábrándultam, ami eddig mindig elcsábított. 

Szerintem nem lett túl szerencsésen összerakva, és nem is feltétlenül tartom a kiírt témára specifikusnak. 
Akit érdekel megvételre a cucc (a gyertyát kivéve), az írhat nyugodtan. 


Nektek hogy tetszik a csomag? Csak én vagyok nagyon kritikus?



6 megjegyzés:

  1. Hú, az a bögre ritka ocsmány. :D Én pont ezért nem veszek már ilyen könyves dobozokat, mindegyiknél azt érzem, hogy csak egy rakás felesleges dolog kerülne hozzám. Ebből tényleg csak a gyertya jó, de azt meg megveszed külön 2000 Ft-ért... Szóval megértelek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is... Sose választottam volna magamtól, hogy ú, de menő, és ezekbe a dobozokba olyan cuccok jók - néha nehéz persze eltalálni, de ez a biztosan nem kategória...
      Igen, most már én is érzem, elég volt. :D
      Az a gyertya 2000 Ft? :D Nem is néztem eddig az árakat! Elfüstöltem 6 rugót az elmúlt két hétben?! :D :D :D (az eddigi ilyen gyertyáim)

      Törlés
  2. Fú, ez nagyon béna... Tele van olyan csetreszekkel, amiket kb. pár száz forintért az Aliexpresszről vagy E-bayről is megrendelhetsz. Ezért elkérni ennyi pénzt??? Kész rablás! Sajnos az ilyen HP tartalmú dobozok esetében egyre inkább az a benyomásom, hogy annyi bőrt akarnak lehúzni róla, amennyit nem szégyellnek. Csak hát ezt sem lehet a végtelenségig húzni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem néztem soha az ilyesmik árát Aliexpresszen, de mondjuk legalább licensztermékek mindig. Az eddigi dobozokkal elégedett voltam, meg élvezettel bontogattam, igaz, azokban is vannak nem használati, hanem inkább csak rajongásunk miatt izgalmas tárgyak (pl varázspálca), de azok bejöttek, ez nem. :( van ilyen persze.
      Az, hogy csinálnak ilyen dobozokat nem baj, nyilván van rá kereslet, de szerintem fejlődni is kell vele kicsit, főleg ha az ára is nő - bár én tényleg nem szoktam az árukon rugózni.

      Törlés
  3. Jesszusom, ez a bögre förtelmes. Én már egy ideje nem veszek ilyen meglepetés dobozt, nagy csalódás tud lenni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy egyetértünk. Én szerettem elcsábulni, de asszem kimaxoltam. :D

      Törlés