2020. október 2., péntek

Dan Brown: Vad szimfónia

Már a megjelenés hírére felkaptam a fejem a Vad szimfóniával kapcsolatban, azt hittem először ugyanis, hogy a, rosszul látok, b, névrokona lehet csak ez a Dan Brown annak a Dan Brownnak... De nem csalás nem ámítás, bizony az Angyalok és démonok és A Da Vinci-kód szerzője döntött úgy, hogy mesekönyvet ír, és hozzá zenét is szerez. :) 

A kisebb-nagyobb állatok által életre hívott szimfóniát pedig egy okostelefonos applikációval lehet előcsalogatni a könyvből. Az adott oldalt is felismeri az app, vagy te is kiválaszthatod, hogy hol tartasz, melyik zenei részt játssza le a telefon. A modern világ csodái, ugye. :D 

Gyönyörű, nagyalakú, keménytáblás kiadvány a kötet, és az illusztrációk nagyon jópofák. Külön érdekesség még, hogy az illusztrátor - Susan Batori - neve nem véletlenül tűnik magyarnak, valóban egy magyar hölgy rajzolta az állatkákat. :)
Igényes, aranyos verses mese, és tele van bátorító, pozitív üzenetekkel, apró kis életbölcsességekkel a gyerekek számára. 

Ha mindez még mindig nem lenne elég, rejtett üzenet, egy megfejtendő kód is vár a lapokon - eldugott betűk, és egy üzenet is van az utolsó oldalon. A szerző tehát nem hazudtolta meg magát, muszáj volt némi kirakós rejtélyt is beletennie a mesébe. ;) 

Egy kis ízelítő - a dundi pónik a kedvenceim! :) 
Saját képek.

Egér maestro és a pók.


A könyvet egyébként ajándékba vettem, csak sunyiban előolvastam. ;) 

A Gabo Kiadó oldalán most rajzpályázat is zajlik a Vad szimfóniával kapcsolatosan, ovisoknak és kisiskolásoknak. Részletek a linken

Ajánlom minden állat-, zene-, mese-, és Dan Brown rajongónak ezt a könyvecskét, nekem nagyon bejött. :) 
Kenguruk.

"Kövesd Egér maestrót és zenész barátait lombkoronákon és tengereken keresztül! A Vad szimfóniában találkozhatsz hatalmas kék bálnával és fürge gepárddal, parányi bogarakkal és kecses hattyúkkal, akik mindegyike egy-egy titkot tár fel.

Útközben rábukkanhatsz a meglepetésekre, amelyeket Egér maestro hagyott a számodra: egy rejtőzködő, zümmögő dongóra és összekevert betűkre, amelyekből kirakhatod a következő nyomot, és még egy rejtjeles üzenetet is!

A gyerekek és felnőttek hagyományos, közös felolvasás során is élvezhetik ezt a képeskönyvet, vagy olvasás közben meg is hallgathatják a zeneműveket – minden állathoz egyet – egy interaktív okostelefonos alkalmazás segítségével, amely a kiterjesztett valóságot alkalmazva azonnal lejátssza a megfelelő dalt, ha a mobiltelefon kameráját a képek fölé visszük."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése