2020. július 1., szerda

Júniusi zárás - 2020

Saját képek.
Az előző havi zárásban írt vágyaim végső soron teljesültek, kevesebb borult idő, több napsütés, több szabadban olvasás. :) 
Pillanatok alatt elszelelt a június egyébként, nem tudom más is így érezte-e, de az elejét kb. mintha "ellopták" volna. Az, hogy rövidnek tűnt, mindenesetre nem akadályozott meg abban, hogy néhány könyvbeszerzést belezsúfoljak! :D 

Júniusban 6 könyvvel lettem gazdagabb. Részben ajándékok voltak ezek, részben pedig online garázdálkodás eredményei. 

Íme a lista, és mindenféle magyarázatok: 

- Pierre Lemaitre: Viszontlátásra odafönt - 70%-kal volt leárazva a Librinél, nem hagyhattam ott, főleg, hogy Lemaitre a szerzője az egyik kedvenc (vagy talán az egyetlen kedvenc) thrilleremnek, a Tébolynak. 
- George Cooper: Magánügy - 30%-os kuponnal a Book24-ről. Csak jót olvasni erről a krimiről, és azt, hogy nagyon méltatlanul mellőzött könyv, remek sztorival, igazán jó humorral. Nagyon kíváncsi leszek, nekem hogy tetszik majd. 
- George Cooper: Gyalogút - és ha már 30%, és vállalkozó kedv, rögtön bizalmat szavaztam a folytatásának is, jujj! 
- Sarah J. Maas: House of Earth and Blood (Crescent City 1.) - nem, nem ment el az eszem... Nem szeretem Maast, és eszem ágában sem volt elolvasni tőle a következő szenvelgős sorozatát, pláne nem birtokolni ilyen hatalmas kiadásban. :"( Ajándékba kaptam nagyon kedves barátoktól, akik nem tudnak a blogról, csak azt tudják, hogy szeretek olvasni, és főleg angolul. Nagyon jó érzékkel néhány évvel korábban kaptam tőlük egy Atwood könyvet is. :"D Egyelőre fogalmam sincs, mit csináljak... Elolvassam? Olvassak el róla egy összegzést? Aszaljam a polcon? 
- Donato Carrisi: A sötétség vadásza - ajándék, de ennek örültem is. ;) Igaz ugyan, hogy még csak egy kötetet olvastam Carrisitől, de azt nagyon kedveltem, és alig várom, hogy újra olvassak tőle egy izgalmas nyomozást. Ez a Marcus sorozatának a második része - na persze azért az első kötettel fogok kezdeni, az már megvan. :) 
- Elena Ferrante: Tékozló szeretet - szintén ajándék, amivel így már majdnem teljes a Ferrante-gyűjteményem! ♥ 


Júniusban 5 könyvet fejeztem be. A legrosszabb élmény Eoin Dempsey könyve volt, a legjobb pedig Antoine Laurain-től A piros notesz, ami kedvenc is lett. ♥ Nemsokára írok róla bővebben is. :) 
Befejeztem a Nápolyi regényeket, olvastam Maigret-t, és a frissebb megjelenések közül is elolvastam egyet, de sajnos annyira nem találtunk egymásra Frannie Langtonnal... 

A zsákmány kiterítve.

A blogon nem voltam annyira aktív, csak 7 bejegyzés született, de ahogy mondtam is feljebb, mire feleszméltem, már hó közepe volt, az elejét el-lop-ták (!), szóval legyen elég ez magyarázatnak! :D Elég vegyesen születtek posztok: hoztam a nyári terveimet, volt top5, témázás a sorozatok hullámzó színvonaláról, könyvélmények, és filmajánló is, a Briliáns barátnőm első évadáról. 

Júliusban folytatom a Briliáns barátnőm adaptációt a második évaddal. Ami pedig a könyveket illeti, a nyári terves listáról fogok válogatni elsősorban, hozom az elmaradt könyves posztokat, lesz dupla Maigret-poszt, jó lenne valami újraolvasás is, a többit meg majd meglátjuk. ;) 

A többiek júniusa: 



9 megjegyzés:

  1. Jaj, te szegéns, pont Maast. :D Szerintem azért olvass bele, aztán eladod vagy elajándékozod. :) Én már ezért nem szeretek könyvet kapni, mert úgysem találják el, mit szeretnék.

    "Csak" 7 bejegyzés. :O Te kis lusta. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont! :D Én amúgy szeretek ajándékba könyvet kapni, csak hát van egy rétege az ismerősöknek, akinek az én könyves világomról csak az van meg, hogy hát szeretek olvasni, és kész... A másik réteg a kívánságlistáról választ, ismeri a blogot, az ízlésemet, stb.
      Hát a többi hónaphoz képest gyengébb volt a 7, na. ;)

      Törlés
    2. Jaj, hát nálunk pl. hiába adok kívánságlistát, mert meglepetésnek kell lennie. :/ Aztán meg vághatok jó pofát, ha nem olyat kapok, mint szeretnék. Évek óta tartó vita megy ezen. :( Úgyhogy inkább már nem kérek könyvet.

      A hét az egy jó szám. :) De nyilván te érzed, hogy az kevés-e.

      Törlés
  2. Amikor megláttam Instán a képed, már akkor tudtam, hogy tuti valaki mellélőtt ajándéka a Maas-könyv. :D Adnának inkább ajándékutalványt, tudom, rendesen akarnak lenni, hogy megpróbálnak passzoló ajándékot találni, de így meg nekik pénzkidobás, neked meg kellemetlen.
    A Frannie Langtonról te győztél meg, hogy nem kell, A piros notesz viszont most elkezdett érdekelni, lehet könyvtárból bepróbálom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig oda nem is fűztem magyarázatot. :D Szerintem nagyon kedves gesztus, csak magamban meg mérgelődök, hogy más másdodszor ennyire félremegy. Harmadjára remélem nem kapok egy Holtodiglant mondjuk. :D
      A piros notesz nagyon jó kis könnyed, franciás, bájos könyv, ajánlom! :)

      Törlés
  3. Én is úgy éreztem elhussant a június, de végre már normális hónapként éltem meg. :)
    (Maas - csere? :))
    Kíváncsi vagyok mit írsz A piros noteszről! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, azért más volt ez a június már, de attól függetlenül tényleg elhussant. :)
      A Maas cserét úgy érted, hogy veled? :D Érdekelne? Az a baj amúgy, hogy kérdezték a múltkor is, hogy na, olvasom-e már. :"D
      A piros noteszről pont most ment ki a poszt! :)

      Törlés
    2. Ja nem velem, hanem molyon elpasszolni :D A piros noteszt megjegyeztem magamnak! :)

      Törlés
    3. Ja, azt hittem, esetleg te szeretnéd! :D

      Törlés