2016. február 7., vasárnap

Állati book tag

Charles Santoso rajza Forrás.
 Miamona csinált nemrég egy állatos book taget, én pedig, mivel az állatokat is, meg a book tageket is szeretem (előbbieket persze régebb óta :D ), gondoltam lopom tőle a kérdéssort, és válaszolok az állati könyves kérdésekre én is.

1. Lajhár - egy olvasás, amit direkt lassítottál, nyújtottál volna, mint a rétestésztát…

Rendszerint a könyv 70%-ától számomra nagyon könnyen elröppen a vége - ahhoz viszonyítva mondjuk, hogy néha milyen lassan jutok el a 30%-ig az elején. Persze érthető, mert izgalmasabb és mozgalmasabb szokott lenni a vég a felvezetésnél. Aminél konkrétan emlékszem arra, hogy szándékosan lassítottam a befejezést (már amennyire tudtam), az a Harry Potter és a halál ereklyéi volt. Kettős érzések voltak benne, vágytam is, féltem is a végét, szívdobogva nyitottam csuktam a könyvet magam előtt, szinte minden bekezdés után... :) 
Amúgy nem szoktam lassítani, sőt, amikor kevés van vissza, már alig várom, hogy befejezzem a könyvet. :) Akkor is ha jó. 

2. Gepárd - jött, tarolt, mindent vitt, és csak néztél utána tátogva, levegőt kapkodva…

Ilyenből több is van, rendszerint ők válnak kedvenccé, vagy bőröm alá mászó könyvekké. 
Tátogtam és levegő után kapkodtam a Beszélnünk kell Kevinről végén, és utána is, még napokig (hetekig? évekig? még most is!), de tátott szájjal lestem magam elő (ráadásul egy vonaton éppen), amikor a Dreamfever végét olvastam... És szó szerint leesett az állam a Pi életének végénél... 

Forrás.
3. Házimacska - egy könyv vagy szerző, amiről,akiről tudod, bármi történjék is, időről-időre otthonosan törleszkedik hozzád…

Forrás.
Szerencsére azt mondhatom, ebből is több van. :) Csordultig tudják telíteni a szívem az ilyen szerzők-könyvek, pont, mint a macskám törleszkedése... :) 
J.K. Rowling a legjobb példa.  
De ugyanúgy felemlegethetném Karen Marie Moningot és a Fever-sorozatot is, amit épp negyedszer olvasok... :) 

4. Kacsacsőrű emlős / Tengeri sün – egy roppant különös, elsőre furának látszó könyv, amit bár kissé ódzkodva vettél a kezedbe, végül pozitív csalódás, élmény lett…

A közelmúlt olvasmányai közül elsőre a Feed jut eszembe, de mondhatnám a The Girl with All the Gifts-et is (most érkezik, 16-án, Kiéhezettek címmel!). A zombis témáktól mindig ódzkodom kicsit, és fura könyveknek tűntek ezek is, de tényleg kellemesen csalódtam. :)

5. Pillangó – Egy kívül-belül gyönyörű könyv…

Forrás.
Az időutazó felesége! Persze nem kérdés, hogy a cipős dizájnról van szó. :) Nekem az angol verzió van meg, de abból is a cipős, és azt a borítót is nagyon szeretem. Számomra belülről is "szép" a könyv, a története miatt, de ha illusztráltat kellene mondani erre a kérdésre, akkor az újdonsült Harry Potter és a bölcsek kövét mondom. :) Csodaszép kötet!

6. Kacagány – Egy könyv vagy szerző, amin vagy akin könnyesre kacagtad magad…

Jonas Jonasson és Rejtő Jenő könyvein mindig kacagok. :)

7. Imádkozó sáska – Egy könyv, amelyben tőled szokatlan, idegen, távolálló gondolatok (filozófia, vallás, világnézet, kultúra) vannak, a végére mégis sikerült megbarátkoznotok…

Forrás.
A Harry August csodálatos élete tökéletes példa ide. Nem szívelem az ezo-témákat, a reinkarnációról való elmélkedést. Kifutnék (vagyis futottam volna) a világból, ha egy olyan szó kerül elő egy beszélgetésben, hogy "kálacsakra"... Harry August mégis a kedvenc könyvem lett.

8. Kaméleon – Egy szerző, akinek több könyvét (de legalább kettőt) olvastál már, de ha nem látod a nevét feltüntetve, nem jössz rá, hogy az író egy és ugyanaz…

Audrey Niffenegger, Patrick Süskind.
Forrás.

9. Zsiráf – Egy könyv, ami jóval hosszabb volt, mint indokolt lett volna…

Kinsella Twenties Girlje rémlik, hogy elég hosszúnak éreztem egy chick-lithez, illetve most nemrég, a Milo szerint a világ is úgy éreztem sose ér véget. 

10. Noé bárkája – Egy könyv, amiben az állatoké (nem csak egy állaté) a főszerep, és te imádod (vagy elég ha csak szereted)…

Gerald Durrell majd minden könyve, élen a Családom és egyéb állatfajtákkal és A bafuti kopókkal.
És persze a Pi élete, nekem is, szóval a válaszom végül ugyanaz lett, mint Miamonának. :)

Ha van kedvetek, vigyétek ti is az állati taget! :) Credits go to Miamona. :)

3 megjegyzés:

  1. LAJHÁR <3 De jó ez a booktag, ha visszatértem az élők sorába, akkor ezt el fogom lopni :) Tök jó kis könyveket meg sorozatokat soroltál fel, óh és a képek. Imádom őket! Már csak azért is várom, hogy válogathassak a poszthoz.

    VálaszTörlés
  2. Ó, ez tetszik, ezt én is meg fogom csinálni. Most így lélekben pedig felkészültem, hogy a Morevna poszt fog jönni, de szidjad csak, szidjad drágám :P.
    Nagyon kíváncsi vagyok a Harry Augustra.
    És persze mindig olyan jó képeid vannak.

    VálaszTörlés
  3. Vigyétek, vigyétek! :)
    Örülök, hogy tetszenek a képek, pedig most olyan semmilyennek, hirtelen összedobottnak láttam kívülről. :)
    Zenka, oké :D nem fogom vissza magam XD de azért sajnálom én is, hogy ennyire anti-Morevna lettem. Nem gondoltam volna.

    VálaszTörlés