2016. január 27., szerda

Új megjelenések, amikre felfigyeltem

Úgy tűnik kezdenek felébredni a kiadók a szokásos "téli álomból", és jönnek lassan az új könyvek mindenkinél. 
Nem mintha kifogytam volna az olvasnivalóból, hiszen ugyanolyan kilométeres a várólistám már hosszú évek óta, de az új, mindig csábítás... Ráadásul saját magamat "gáncsolom" el, hiszen épp újraolvasási lázban vagyok (láz, Fever, haha!), szóval semmi újjal nem haladok.

Visszatérve az friss megjelenésekre, kicsit körbenéztem, és találtam én is néhány jó kis olvasnivalót, igaz, van köztük, amit én már angolul olvastam, vagy angolul tervezek, de azért szeretném felhívni rá a figyelmeteket. 

Az egyik ilyen például M. R. Carey könyve, a The Girl with All the Gifts, ami a zombi-témát ragadja meg, de kicsit másként, mint várnánk. Poszt-apokaliptikus világ, ahol a zombikat éheseknek (hungries) hívják, és ahol egy leszíjazott gyerekekkel teli osztályterem az első jelenet... Kellőképp felcsigáztalak benneteket? :) Bónusz, hogy egy egész hihető tudományos magyarázattal támasztják alá a zombisodást. Csak az olvassa, aki ki meri nyitni Pandora szelencéjét, hogy megnézze, mi is lapul az alján.

Magyarul kiadja a Kossuth, megjelenik 2016. február 16-án, Kiéhezettek címen. 



Az Athenaeumnál is jöttek és jönnek új könyvecskék, amik közül első körben Jodi Picoult lányával, Samantha van Leer-rel közösen írt könyve a Between the Lines, ami 2016. március 25-re érkezik magyarul Sorok között címmel az Athenaeum gondozásában. 
Ahogy szinte a teljes életmű, nekem ő is angolul csücsül a polcomon, mesés borítóval, de tetszik az is, amit a magyarhoz alkottak, ott van a háttérben a mesebeli vár... ahol a herceg vár... ;) 


Szintén az Athenaeumnál érkezik egy szokatlan és egyedi verseskötet, a Verslavina - A nő meg a férfi, ami egy facebookos eszmecseréből és oda-vissza-verselésből született. Szabó T. Anna és Lackfi János versben üzentek egymásnak, és ebbe aztán többen be is kapcsolódtak. A bolondozásból most kiadvány születik, és bár én nem kifejezetten vagyok egy versolvasó típus, megmondom őszintén ez most érdekel. Ennek részben az az oka, hogy Szabó T. Anna költeményszerű, csodás meséje, a Senki madara nemrég teljesen megbabonázott. 
A kötet 2016. február 10-én jelenik meg. 



Az Agavénál Maigret-ről most nincs hír (hüpp-szipp), de sok újdonság érkezik, >ebben< a posztban olvashattok róluk. Ezek közül ki szeretném emelni a Sötét édent, Chris Beckett-től, ami bár lehet, hogy nem nekem való, talán túl sci-fis sci-fi, de első látásra nagyon megtetszett. Az Avatar erdejei jutottak eszembe, és ez a bizarr, nap nélküli bolygó, nem túl hívogató, de a története annál inkább annak tűnik. 
Megjelenik: 2016. február 16. 


És végül, keretes szerkezetben, Feverrel kezdtem, Feverrel zárok: a nagy Moning-újraolvasási projektem természetesen amiatt van, hogy megjelent néhány napja a nyolcadik rész, a Feverborn! :) Csudaszép: 


Még egy apróság: szavaztattam veletek az oldalsávban megint, és az eredmények szerint egyformán szeretnétek ha a Szent Johanna Gimit és Rowling álnéven írt krimijét, a Kakukkszót venném előre az olvasandók közt, de Joanne Harris Kékszeműfiúja is alig maradt le egy hármas holtversenyről. Ígérem megpróbálok ezeknek az igényeknek megfelelni a nagy Fever-maraton után! :) 

Mi érdekel benneteket az új könyvek közül leginkább? :) 

14 megjegyzés:

  1. Pont ma néztem én is ezt a zombis könyvet, Jen Campbell említette múltkor valami videóban, akkor figyeltem fel rá, majd szerintem megejtem, mert szeretem a zombikat. :D (kivéve McGuire kisasszony tolmácsolásában:D)
    Egyelőre amúgy szerencsére nem nagyon izgatnak az új könyvek, mivel jelenleg a régiekkel se haladok, nem nagyon van kedvem olvasni.
    Viszont az Európa idén rengeteg olyan könyvet hoz, amitől teljesen bezsongtam, na, azokat már most várom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem rossz könyv, ha szereted a zombisat, szerintem tetszene. :) McGuire-t ne vegyük számításba. :D
      Én se haladok, aztán mégis izgatnak ezek is. ;)

      Törlés
    2. Miket vársz az Európától? Kimaradt a kommentemből.

      Törlés
    3. A The Luminaries-t, Miranda Julytól a The First Bad Man-t, Dave Eggerstől a The Circle-t, Elizabeth Colberttől a The Sixth Extinction-t. Meg majd még nézegetek, de ezeket majd mindenképp elolvasnám. :)
      A Gabónál meg jön Galbraith gondolom meg a Station Eleven és a Peter Grant sorozat harmadik része, szóval lesz itt minden jó! :)

      Törlés
    4. Piff, fogalmam sincs egyikről se :D Jajjj, de lehet jobban teszem, ha utána se nézek! :D Ne növekedjen a tbr-lista ;))))

      Törlés
    5. Majd úgyis lesz nagyobb hírverés biztos,ha aktuálissá válik a dolog. :)

      Törlés
  2. a verslavinát nagyon várom. majdszólj;)

    VálaszTörlés
  3. engem inkább azokból érdekel pár, ami még meg se jelent. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Például? :) Jön új Robert Jackson Bennett is, arra gondolsz?

      Törlés
    2. aha, az is. meg a DV-nél is jön pár, ami érdekel.

      Törlés
  4. Engem MR Carey könyve már nagyon érdekel, I need it in my life. De a Kossuth-tól még Jasmine Warga könyve is ugyanebbe a kategóriába esik (mert kell egy kis depis realista is néha a szürke hétköznapokra). És persze Fumax szinte minden újdonsága... és a nyolcmillió angol megjelenés, amit inkább fel sem sorolok, mert sírunk egyet a várólistámmal. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Juhú :) Jaj, igen, én is néztem a Fumaxnál Az Égett-hegyi könyvtárat, de inkább angolul akarnám olvasni.
      Jasmine Warga nekem kicsit már túl depis, de majd elolvasom mit írsz róla! :)

      Törlés
    2. Én meg olvasom, te mit mondasz a könyvtárasról. :) Kicsit féltem tőle, így anno leszedtem a tbr-ról, de még mindig érdekel valahol.

      Törlés