2015. október 25., vasárnap

Megjelenések

Forrás
Az a helyzet, hogy lehet, hogy eddig én nem figyeltem eléggé az ilyesmikre, vagy nem volt ennyi engem is érdeklő új regény, vagy pedig tényleg soha nem látott méreteket öltött a szuper, friss könyvmegjelenések időszaka... Mert nekem nem rémlik ekkora őszi dömping egyik korábbi évből sem, de páran már próbáltak megcáfolni, szóval lehet, hogy mégis én voltam vaktyúk... :) Most aztán van miből válogatni. Mutatok egy adagot, amik engem felcsigáztak.


Érkeznek, vagy már itt vannak: 




Jonas Jonasson: Gyilkos Anders és barátai (meg akik nem azok) - Athenaeum - 2015. november 12.


"Gyilkos-Anders, egy recepciós és egy kiugrott lelkésznő találkozás a boncasztalon... vagyis nem, egyelőre nem a boncasztalon, hanem egy motelnek álcázott kuplerájban a keresztény egyháztörténelemnek és a svéd kriminalisztika menetének teljesen új irányt szab. 
A regényben „nem szokványos" pénzkereseti lehetőségek után kutat első (és második) pillantásra jelentéktelennek tűnő fiatal portás, egy nagydumás istentagadó lelkészcsaj és egy reménytelenül fafejű verőember. Először céges szintre emelik a verési-pénzbehajtási szolgáltatást, utána bibliai alapokon nyugvó, borban tocsogó egyházat alapítanak, végül újrafazonírozzák a Mikulást, s közben – ahogy azt Jonasson korábbi hőseitől, a százéves embertől és a remekül számoló analfabétától megszokhattuk – folyton menekülnek valakik elől, közben milliókat veszítenek, hogy aztán újra nyerjenek, s közben Jonasson egy pillanatra sem áll le a sziporkáival. Vagyis ismét itt az év legviccesebb könyve!"

Jonas Karlsson: A számla - Európa


"Mit lehet tenni, ha egy reggel befizetendő csekket talál az ember a postaládában, majdnem hatmillió svéd koronáról? Még szerencse, hogy van mellette egy telefonszám is, ahol érdeklődni lehet. A főszereplő nagy nehézségek árán fel is hívja, és kiderül: mostanában postázzák a számlákat mindenkinek. Itt az idő, fizetni kell! Hogyhogy nem hallott róla? És a reklámok, a szórólapok, a tévéviták? Legyen szíves, fáradjon be a központba, megbeszélni, miért ilyen magas az összeg. Ha valaki nem hajlandó vagy nem képes fizetni... azt nem ölik meg, dehogy, szó sincs róla, de korlátozzák a hozzáférését.

Karlsson abszurd meséje minden olvasót napsütéssel, boldogsággal, mosollyal tölt föl - és nincs hozzá számla mellékelve."



"Joyce Carol Oates új krimijének főszereplője több mint híres író: igazi sztár. Népszerűsége Stephen Kingével vetekszik, huszonnyolc krimije harminc országban több millió példányban kelt el. A csillogó felszín mögött azonban sötét titok lappang.


A mintapolgár, bőkezű adakozó és példás családapa Andrew J. Rush, a legjobb New York-i ügynök egyengeti a karrierjét, nem éri be saját, épülő életművével. Pikk Bubi álnéven is megjelentet könyveket, ám ezeket nem vállalja a nyilvánosság, de még családtagjai előtt sem.
Egy nap felnőtt lánya kezébe akad az egyik Pikk Bubi-regény, és Andrew J. Rushnak magyarázkodnia kell.
Aztán bírósági idézést kap.
Ahogy a Pikk Bubi elszabadul, Rush karrierje, magánélete és hírneve egyszerre kerül kockára."


Joachim Meyerhoff: Mikor lesz végre megint olyan, amilyen sosem volt - Tea Kiadó

"Az észak-német kisvárosban élő Joachim egy pszichiátrián nőtt fel. No nem azért, mert ő maga is ápolt lenne, hanem azért, mert az édesapja a helyi ifjúsági pszichiátria igazgatója, házuk pedig az intézet területén áll, körülvéve síkagyúakkal, debilekkel, trotlikkal, agyrokikkal – ahogy a fiúk, a három testvér, nevezi őket. Különös élet az övék: hétköznapjaikat egyszerre élik a normális világban, iskolában, családi körben, ugyanakkor jelen van az életükben egy egész más, szürreális, abnormális világ is. De vajon ki mondja meg, mi a normális és mi az abnormális? Vajon mekkora esélye van a gyerekeknek, hogy egészséges felnőtteké váljanak? 

Az önéletrajzi ihletésű könyvben az író saját életéből mesél el történeteket, melyek egyszerre felkavarók, humorosak, olykor pedig végtelenül groteszkek vagy épp megindítóak, mindezt egy nem átlagos család és egy gyermekpszichiátria mindennapjaiba ágyazva."


Anna Lyndsey: Lány a sötétben - Libri - 2015. november 15.


"Anna normális életet élt: az ambiciózus brit lány keményen dolgozott köztisztviselőként, épp lakást vásárolt és szerelembe esett, amikor is nyomasztó tüneteket kezdett észlelni magán. Ahányszor csak bekapcsolta a komputerét, az arca égni kezdett, idővel pedig már semmilyen mesterséges fényt nem viselt el a szervezete, sőt a napfényre is allergiássá vált.Most, kilenc évvel az első szimptómák jelentkezése után, Anna – ha rosszabbodik az állapota – egy befüggönyözött lakásban él teljes sötétségben, és csak szürkületkor és hajnalban merészkedik az utcára. Hogy ez az ingerszegény élet milyen is valójában, arról vall az igaz történet alapján született Lány a sötétben.Az írói álnév mögött megnyilvánuló elbeszélő saját tapasztalatait osztja meg velünk, és miközben sötét gondolatait sem titkolja el előlünk, együtt fedezhetjük fel vele a színeket is ebben a kietlennek tetsző világban. Mi több, megláthatjuk a fényt is, hiszen a könyv nem csupán életrajzi regény, de egy csodás szerelem története is." 

"NŐ akarsz lenni. Jó nő. Boldog nő. Boldogabb, mint az anyukád, vagy jó néhány felnőtt nő, akit magad körül látsz, de nem tudod, mit tehetsz ezért. Nagyon nehéz dolgod van, hiszen valószínűleg nem kaptál olyan mintát, amelyet követve kellő önismeretet szerezhetnél. Ez a könyv neked szól. 

Dr. Csernus Imre a magyar könyvpiacon egyedülálló feladatra vállalkozott, amikor elkészítette nagysikerű, A Nő című könyvének ifjúsági változatát. Ebben nekik szóló hangon beszél részben azokról a kérdésektől, amelyeket a korábbi könyvben is feldolgozott már, emellett azonban számtalan, kimondottan a 15-20 év közötti korosztályt érintő témáról is beszél. Így többek között szó esik a korai szexről, a mobiltelefonos randi alkalmazásokról, a közösségi média veszélyeiről, és azt is elárulja, ő maga miért nem próbálkozna internetes társkereséssel. 
Nagy előszeretettel hárítjuk másokra a felelősséget. Te is. Ha látni akarsz, ha boldog akarsz lenni, elsőként is meg kell tanulnod felelősséget vállalni önmagadért, a tetteidért. Ez a könyv felhívja a figyelmedet bizonyos dolgokra, támpontokat ad, segítséget nyújt. De a döntés a tiéd."

"Ez a könyv egy okos és gyönyörű libanoni fiatalasszony, Jazmína története, aki az I. Öböl-háború idején került egy kuvaiti börtönbe. Jazmína megrendítő életútja a háborús téboly, a káoszban elburjánzó szexuális kegyetlenség és a női bátorság meséje, azé a nőé, aki a veszéllyel dacolva próbált segíteni a vele szenvedőknek. Szókimondó, szemléletes, becsületes írás – csak felnőtteknek. 

A főiskolai végzettségű, angolul beszélő, nem mindennapi önbizalommal és műveltséggel megáldott Jazmína légiutas-kísérő volt. Miután Szaddám csapatai megszállták Kuvaitot, Jazmína járatát visszatartották. Az iraki katonák a női börtönbe vitték, ahol a foglyok ki voltak téve az őrök brutális szexuális támadásainak és iszonyú kínzásainak. 
A Jazmína választása izgalmas, akár egy thriller. Sasson már évek óta meg akarta írni ezt a könyvet, ám tartott tőle, hogy a szexuális szókimondás és a nemi erőszak miatt nehéz lenne kiadni. Csakhogy Jazmína története és kényszerűségből hozott döntése behatolt az írónő álmaiba. Rádöbbent, ideje továbbadni a történetet. És most itt van Sasson tanúságtétele egy értelmes, dühös, bátor fiatalasszony mellett, aki nemcsak túlélte, hanem meg is osztotta drámáját a világgal. 
Jean Sasson bátor közel-keleti asszonyok magánéletének bemutatására tette fel az életét. A fátyol mögött című könyve nemzetközi bestseller lett. Klasszikus, középiskolai és főiskolai tananyag, valósággal falják a Közel-Keletre kíváncsi emberek."


Sascha Arango: Az igazság és más hazugságok - Libri - 2015. november 15.

"Henry ünnepelt bestseller író. Elegáns, nagyvonalú és igen veszélyes. Kellemes élete azonban összeomlani látszik, mikor kiderül, hogy szeretője gyereket vár tőle. Mindent be kell vallania a feleségének. Annak a nőnek, aki valójában minden egyes könyvét írta, merthogy ő maga soha egy sort sem vetett papírra. Vagy egyszerűbb megszabadulni a szeretőtől? 

Miközben Henry egyre jobban belegabalyodik a saját maga szőtte hazugsághálóba, nagy gonddal rejtegetett múltja is kezdi utolérni. Tettei következményeit eddig mindig meg tudta úszni, de most az egyszer túl messzire megy. 
Az irodalmi igénnyel megírt bűnügyi regény azt a kérdést feszegeti, hogy hol ér véget az igazság, és hol kezdődik a hazugságok szürke zónája. És feltárja, mit tesz velünk a bűntudat, ha magunkra maradunk vele. 
Sascha Arango 1959-ben született Berlinben; a legnevesebb német forgatókönyvírók egyike. Ez az első regénye."


Joe Abercrombie: Half the World - A harcos (Szilánkos tenger 2.) - Athenaeum - 2015. nov. 10.

"Ritkán, de előfordul, hogy egy lány nem Béke Atya, hanem Háború Anya szolgálatába szegődik. Hild Bathu, azaz Tüske csak a csatározásnak él, apjához hasonlóan diadalra vágyik, de egy végzetes gyakorlótéri baleset után nem harcos, hanem gyilkos lesz belőle. 
Yarvi atya, Gettföld agyafúrt minisztere megmenti őt a kínhaláltól, és magával viszi egy küldetésre, amely nagy hatással lehet a Szilánkos-tenger sorsára. Háború fenyeget, és Yarvi egész országát elpusztíthatja, ha a miniszter nem talál szövetségesekre. 
Tüske az úton harcossá érik, de mint mindenki más belegabalyodik Yarvi atya cselszövésének hálójába, ahonnan nem mindenki kerül ki épségben. A miniszter a köz java érdekében képes feláldozni bárkit, főleg egy harcost, de Tüske talán képes lesz saját utat vágni magának a kardjával."


Soman Chainani: Jók és rosszak iskolája - Twister Média

"Sophie és Agatha jó barátnők; a következő tanévben felfedezik, hová kerül minden eltűnt gyerek: a Jók és Rosszak Iskolájába, ahol egyszerű fiúkból és lányokból tündérmesehősöket és gazembereket képeznek. Gavaldon legszebb lánya, Sophie egész eddigi életében titkon arról ábrándozott, hogy elrabolják, és elviszik egy elvarázsolt világba. Rózsaszín ruhákban, fess topánkákban jár. Rajong a jó cselekedetekért, ezért egészen biztos abban, hogy nagyon jó jegyeket kapna a Jók Tagozatán, és dicséretes mesekönyv-hercegnő bizonyítványa lehetne. Agatha viszont mindig formátlan, fekete hacukákban jár, gonosz macskája van, és szinte mindenkit utál, ezért természetesnek látszik, hogy ő a Rosszak Tagozatára kerül.
Amikor azonban a két lány a Végtelen Erdőbe kerül, azt tapasztalják, hogy sorsuk a remélttel éppen ellentétesen alakul, és hamar rájönnek, hogy egy tündérmeséből a leggyorsabb kivezető út az, ha… végigélik."
Talán legjobban a Jonasson könyvet várom, de érdekel Yarvi történetének folytatása is a Half the World-ben. A Jók és rosszak iskoláját pedig már olvasom, és jó hír a blog követőinek, hogy lesz nyereményjáték is a könyvvel nemsokára! :) 

Ti mit vártok ezek közül, vagy ezeken túl még? :) 


26 megjegyzés:

  1. Szinte mind jól hangzik, de leginkább a pszichiátriás és a Lány a sötétben keltette fel a kíváncsiságom. De most visszafogom magam, mert egy komoly Book Depos rendelésre gyúrok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a kettő nekem is különösen tetszik, az igaz történeti háttér miatt főleg. :) Ó, remélem beszámolsz majd a zsákmányokról! Én is rendeltem egy adagot Bookdepóról ebben a hónapban. :)

      Törlés
  2. Ezek közül a Half the world és a lány a sötétben érdekel.
    Még várom a Menj és állíts őrt, a Rosie update-et, az Enyém a vár-t, és a Könyvtolvaj új kiadását, és vele Mark Zusak újabb könyveit is! A Harry Potter nem is kérdés :)
    És már megvan a Tear királynője, a Le suit francaise, és a Harry August :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Rosie Update-ot én már olvastam, valamikor korábban írtam akkor a megjelenéséről is, érdemes elolvasni, ha az első is tetszett :))
      Zusak, tényleg! Bár őt angolul szeretném. A HP már itt csücsül nálam, és gyönyörűű! :)
      Harry Augustot is hamarosan olvasom én is. :)

      Törlés
    2. Én már el is kezdtem olvasni, de egy minisorozat eltérített, utána gőzerővel reinkarcolódok :)
      Én angolul nem igazán olvasok, várom mindből a magyar nyelvűt.

      Törlés
    3. Nekem is el kellett volna már kezdenem, szegényt ide készítettem napokkal ezelőtt, de megint több könyvvel zsonglőrködök, és szerintem előbb a Kolibrit fejezem majd be.
      Nekem nagy szerelem, és jó szinten tartás az angolul olvasás. :)

      Törlés
  3. Ezek közül az Oates és Az igazság és más hazugságok érdekel nagyon (meg egy kicsit a Lány a sötétben és a Mikor lesz végre...), az utóbbinak nagyon jó az ötlete, remélem, a kivitelezése is ilyen.
    Ezeken túl van vagy 24 könyv a friss megjelenések közül, amit szeretnék elolvasni.:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az igazság és más hazugságokat miattad láttam meg. :) Szóval köszi! :)
      A Tea kevés könyvet ad ki, amit eddig olvastam tőlük az mély volt és jó, remélem ez is hasonlóan színvonalas lesz (Mikor lesz végre...)
      Hát igen, és akkor még ehhez a huszonakárhányhoz jönnek majd a karácsonyiak... katasztrófa :D

      Törlés
    2. Jaa!:) A blogra is ki akartam tenni, csak lusta voltam.
      Ne zavaríts meg, hogy még karácsony előtt is lesznek új könyvek... áááá.

      Törlés
    3. Pedig lesznek még, tuti :D

      Törlés
  4. Ezek közül szinte mindegyik érdekel, szerintem is szuper megjelenések lesznek idén ősszel. A Lány a sötétben borítója engem nagyon megfogott, imádom az ilyen minimalista külcsínt. :) Jaj lesz a pénztárcánknak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is bejön ez a minimalista stílus, jól mutat a könyvön, és illik a témához is nagyon. De szinte az összes borító tetszik innen, csak a hivalkodó svédek nem :/ A Karlsson különösen csúnya lett.
      Jajj bizony :D és nekem már az október beszerzés is egy feldőlni készülő torony... :D

      Törlés
  5. Én is úgy érzem, hogy az idei felhozatal brutális, bár más könyvek érdekelnek most, mint téged, de az mindegy végülis, ez csak azt jelenti, hogy még annál is több izgalmas könyv érkezik. A Tea Kiadós könyvről még nem hallottam, de nagyon jól hangzik! A Lány a sötétben is birizgálja kicsit a fantáziámat, de inkább megvárom, míg valakik elolvassák előttem. :)
    Még az S.-t várom nagyon, elő fogom rendelni azt is biztosan!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor jó, ha nem csak én látom tényleg kiemelkedőnek - mennyiségben és minőségben is - az idei felhozatalt. :) Örülök ha esetleg mutattam újat - bár kicsit bosszantó is, minden egyes megjelenéseket beharangozó posztban találni még valamit, ami érdekel :D ...
      Az S. engem is érdekel, csak azt már korábban beharangoztam egy posztban, ebbe nem került bele már. :)

      Törlés
    2. Én már előrendeltem. Kitört rajtam a paranoia - mi van, ha keveset nyomtak belőle, mert rohadt drága volt, és elfogy?!:DD

      Törlés
    3. Ne ragaszd rám a paranoiádat! :D áááá

      Törlés
  6. Egyetértek, dömping van idén, nem győzünk majd olvasni. :)
    Ezek közül engem a Lány a sötétben érdekel a legjobban, azt meg be se merem vallani, mennyi könyvet rendeltem már elő. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ajaj, na majd színt vallasz a beszerzésben! :D

      Törlés
    2. Kénytelen leszek :D, bár egy részük csak novemberben és decemberben kerül majd hozzám. :)

      Törlés
    3. Akkor legalább eloszlik a bűnözés ;)

      Törlés
  7. én is várok pár könyvet, amit nem soroltál fel, leginkább agavésak meg gabósak. :)
    innen talán crombie érdekel egyedül, de még ebben sem vagyok biztos. (remélem, nem szokik át a ya-írásra, mert ki fogok akadni.:D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Armada? Ílion? Valós halál? :) Ugyan, biztos nem marad a YA-nál, szerintem. :)

      Törlés
    2. az armadára, meg az acél emlékére, meg a mélységre, de ezekből az e-kre várok (azért remélem, karácsonyra kijönnek). a valós halálból még a régi sori van meg.
      meg a lost fleet is jöhetne már végre, ez majd gabós lesz.

      Törlés
    3. Az acél emlékét elfelejtettem. :) angol Armada értékelésekben azt olvastam nem éri utol a Ready Player One-t... én azzal kezdtem. :D Kíváncsi vagyok hogy fog neked tetszeni. A Mélység nekem már megvan, olvassuk együtt majd! :)

      Törlés
  8. A számla és A jók és rosszak iskolája ezek közül. De persze az illusztrált HP-t is nagyon. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jók és rosszakat nemsokára lehet nálam nyerni majd :)
      Ó, tök jó, valakit érdekel még A számla :D Jónak tűnik! :)

      Törlés