2015. augusztus 4., kedd

Egy újabb lista - Mid-Year Book Freak Out Tag

Rövid időn belül a második book tag az udvarlós után és erre is Abstractelf hívott meg, köszönöm neki! :) 

Nagyon izgalmas tag, mert végig kell zongorázni hozzá az idei olvasmányokat, és persze lehet tervezni, szemezgetni a listákról, hogy mit is várunk még, mit is szeretnénk még elolvasni 2015-ben. Tervezni meg listázni azt meg naná, hogy szeretünk! :D


A nevével nem vagyok kibékülve: Mid-Year Book Freak Out Tag (innen való), de ám legyen a tartalma lesz a lényeg, katt! :) 


1. A legjobb 2015-ös olvasmányod.

Már ennél a kérdésnél elakadok... Nehéz dolgom lesz idén, már gondolkodtam ugyanis, vajon mikből fog összeállni az év végi top5, de nem nagyon jutok dűlőre. Persze lehet, hogy még addig olvasok 3-4 szuperebbnél szuperebb könyvet, de idén elég sok volt a középszerű, vagy a nagyon jó, de azért mégsem piedesztálra emelendő élmény (rengeteg a 10 pontos könyv...). 

Végül hosszas gondolkodás után a Mr. Gwyn mellett döntöttem, mert annyira velem maradt a hangulata. 



2. A legjobb folytatás, amit 2015-ben olvastál.


Ahogy elnézem, idén alig olvastam folytatásokat, összesen csak négyet... De ezek közül egyértelműen Moningot választom és a Burned-öt. :) 





3. Friss megjelenés, amit még nem olvastál, de szeretnél.


Ó, mi más is lehetne, mint Moskát Anitától a Horgonyhely, amit Könyvhéten zsákmányoltam, de még nem jutottam el az olvasásáig. 



4. Legjobban várt friss megjelenés az év második felére.


Ezzel kicsit meg vagyok lőve, mert semmiért nem ülök tűkön ülve, a Feverbornt kivéve, de az meg csak jövő év januárjában jön... szóóóval... utána kellett néznem, mik jönnek, és még így is alig találok valamit o.O 

Kiválasztottam így hát az új Alice Hoffmant, ami augusztusban jelenik meg (angolul), mert előbb utóbb olvasni szeretném. Sajnálom ha csalódást okozok, de úgy fest tényleg nem várok semmilyen új megjelenést nagyon. :D




5. Legnagyobb csalódás.


Sorakozik ide két könyv is, úgyhogy miért ne jöhetnének... Mindkettő elég nagy csalódás volt, a The Shining Girls és a The Raven Boys is (Girls'n'Boys, véletlen :)) 





6. Legnagyobb meglepetés.


Itó Projekt Harmóniája. Nem is sejtettem, hogy egy ilyen ütős, és nehéz témájú történetet rejt...





7. Kedvenc új szerző (debütáló vagy számodra új).



Louise Walters, akitől a Levelek a bőröndből című könyvet olvastam, és aki személyesen is felvette velem a kapcsolatot, és dedikált példányt küldött a regényből. Így pedig megszervezhettem egy giveaway játékot a másikért :))) BTW, nézzétek csak meg a szerző blogját! Angol dedikált példányt lehet kapni a könyvből! És bárhonnan lehet nevezni a giveawayre: "Open to all, I'll post anywhere in this small world of ours.".



8. Legújabb könyves szerelem.


Így hogy "könyves szerelem" rögtön a The Sleeper and the Spindle ugrott be, olyan szépséges az a kiadás, és az illusztrációit is legalább annyira szerettem, mint a meséjét. :) 





9. Legújabb kedvenc karakter.


Kedvenc karaktereket én szökőévente ha avatok mondjuk Dumbledore és Hans Hubermann mellé, szóval maradjunk inkább a "kedves" vagy "eredeti" karaktereknél.Akiket idén olvastam, közülük Flavia de Luce-t a 11 éves nyomozópalánta kémiazsenit emelem ki. :) 





10. Egy könyv, amin sírtál.


Egy ideje nem jegyzem azokat a könyveket, amik megríkattak, de mivel épp a legutóbbi olvasásomon morzsoltam el néhány könnycseppet, erre még bizton emlékszem: The Book of Lost Things. A könyvről hamarosan lesz poszt is, ha eljutok odáig. :) 





11. Egy könyv, ami boldoggá tett. 


Ez egy tricky question, mert azokon kívül, amik nagyon nem tetszettek ugyebár mindegyik könyv boldoggá tesz. :)) De ha egyet kell választani, a Nő kutyával és holddalt mondom, mert egy vérbeli igazi jó krimi, pont olyan, amit szeretek, és ezzel felettébb boldoggá tett. :) 




12. Kedvenc filmes adaptáció, amit idén láttál. 


Abszolút egyértelmű, hogy ez nem lehet más, mint a TRÓNOK HARCA! Nem az új, hanem az egész egyben! Idén láttam az első évadtól kezdve mindet, és i-m-á-d-o-m. Rajongó lettem, érdekes módon jobban rajongok érte filmen, mint könyvben, ezt is meg kellett hogy érjük! :) 





13. Kedvenc értékelés, amit idén írtál.


Talán Viviane Villamont Kisdarázsa. :) Annyi aranyos gondolat, és annyi érzelem... Úgy érzem, hogy bár az értékelés rövid, sikerült vele visszaadnom a könyv hangulatát. De inkább nektek kéne egyet mondani, mi a kedvencetek, amit idén írtam? :D





14. A legszebb könyv, amit idén vásároltál (vagy kaptál).


A The Miniaturist az egyik legszebb idei könyvem azt hiszem. :) 





15. Melyik könyveket szeretnéd elolvasni az év végéig?


Nahát, ekkora egy galád kérdést, hát mindegyik egyszerre és mostazonnal természetesen! ;) Irányadóként hadd linkeljem ide a Vcs és a Nyári terves posztomat, amik még abban szerepelnek azokat szeretném idén beiktatni. Rajtuk kívül pedig egy rövid random ámokfutás: 






16. Kiket jelölsz?

Katacita, Theodora, Amadea, Tekla, ha van kedvetek! És bárki más is nyugodtan vigye! :) 


10 megjegyzés:

  1. Listááák :D Köszönöm, kitöltöm!
    A Horgonyhelyet tegnap rendeltem meg végre, nagyon kíváncsi vagyok rá!
    Nekem legjobban a (témázós bejegyzéseken kívül) a Levelek a bőröndből-ről és Neil Gaiman mesekönyvről írt bejegyzésed tetszett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök ha tetszik, várom a posztod! :)
      Ó, köszi, tényleg a Levelek a bőröndből, arról élveztem írni a posztot :))

      Törlés
  2. Na ez még jobb, ki is töltöm, köszi a jelölést!
    A Horgonyhely engem is nagyon izgat, egyrészt mert a Bábel fiai tök jó volt, másrészt mert azt írják rá, hogy elég beteg. :)
    A The Miniaturist valóban gyönyörű, szerencsére magyarul is, a végén még nálam is ő lesz a befutó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szivi, rendben :)
      A Bábel fiait nem olvastam, ez volt az első tőle, ami felkeltette a figyelmemet, ha tetszik majd, lehet hogy beruházok abba is. :)

      Törlés
  3. Visszhangzom Dórit: listaaa!:)
    Köszi, ki fogom tölteni, bá rlesz olyan, amire nem fogok tudni válaszolni.

    VálaszTörlés
  4. örülök, hogy a trónok harca felkerült, de egyszer jó lenne, ha el is olvasnád. csak a kedvemért. :D

    VálaszTörlés
  5. Amadea, oké, várom! :))) Sebaj, nem kell feltétlenül mindenre írni valamit. :)
    Nima, dehát elolvastam, az elsőt legalábbis. :D

    VálaszTörlés
  6. Sziaa!
    Megkérdezhetem, hogy A hollófiúkban mi nem tetszett? :(
    Csak mert én épp ellenkező érzelmeket táplálok ahhoz a regényhez, és én inkább a 6. ponthoz tudnám társítani :)
    De azért kíváncsi vagyok a véleményedre!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Igen, nagyon sokan rajonganak érte, Abstractelf is most nemrég olvasta, és imádja. Nos, sajnos nekem kb. semmi nem tetszett benne... A karakterek nagyon egyformák és antipatikusak voltak, a történet nem ragadott magával, sőt, végig csak ferde szemmel néztem a "keressük meg a halott walesi királyt", mint központi elemet... És valahogy nem az én stílusom, nem szeretem az ilyen surmó fiúkat. Bocsi. :)) Írtam róla egy posztot is, itt találod: http://pupillaolvas.blogspot.hu/2015/07/surmoriado-hollofiuk-ropte-es-bukasa.html

      Törlés
  7. Flavia! Ha! Tudtam, hogy szeretni fogod! :)

    VálaszTörlés