2015. március 23., hétfő

Könyves ez-az és olvasási szösz

Forrás
Kicsit lassan csordogálnak a könyves posztok mostanában, de azért persze írni van kedvem, vagyis lenne... Úgyhogy akinek kedve van, hallgassa most meg könyves sirámaimat és lelkendezéseimet. :) Avagy szösz-poszt képekkel. 

Olvasom a Half a Kinget Joe Abercrombie-tól, és végre jól belelendülhettem, a keserves 10%-ról hirtelen mindjárt a végénél vagyok. Persze nem azért toporogtam, mert annyira rossz lett volna, csak kifogtam egy kemény hetet, amikor kvázi két oldal esti olvasás után bebólint az ember a könyvre, azt a két oldalt olvashattam is újra másnap, és nem jutottam sokkal tovább a bólintásig és már szuszogtam... Yarvi és a történet így vajmi keveset haladt előre, de most rohamléptékben falom a kalandokat, és nagyon tetszik, olvasmányos, gördülékeny, kalandos. :) 

Várólista ápdét! 6 könyvet elolvastam már az idei kupacokból, ez teljesen jó ütem ahhoz is, hogy a teljes 12+12-t teljesítsem, optimista vagyok, és már vágok is vele a hetedikbe, amint Abercrombie elfogy. :) (Itó Projekt: Harmónia) Egyébként haláli, pont 3-3 könyv a sima és az alternatív listáról, pedig nem terveztem, csak találomra kapkodtam utánuk.

Rendeltem Bookdepóról könyveket, de nem hiszem, hogy márciusban megérkezik belőlük bármi is (kinéz egy nullás hónap megint?)... Azért előre örvendezek, mert köztük van a két új Carriger könyv is, és nagyon várom, kiváltképp a Prudence-t. :)


Észrevettétek, hogy vészesen közeledik a Könyvfesztivál? 2015. április 23-26. Már csak egy hónap! :) Juhé! Mondjuk nem sok megjelenésre kaptam fel a fejem még, és a programokról tudok semmit, de majd lassan csak csordogál némi infó - akinek van, ne hallgassa el! 

Hmm, azt észrevettétek, hogy megjelent ez? :


Nem sok reklámja volt... a feszten szerintem beszerzem, az első kötet, az Álmatlanság nekem bejött. 

És némi villám infóként (avagy képet nézni könnyebb, mint olvasni), nemsokára jön ez: 


ez:


ez: 


és ez is! 



Anyway, aki legörgetett idáig... mi a manó lesz az Ulpiussal vajon (csődvédelem, "technikai okok" miatt ááátmenetileg bezárt boltok mindenütt...)? 



15 megjegyzés:

  1. Sajnos valóban nem volt nagy reklámja a Paranoiának, pedig az első rész szerintem is jó volt, a fb-on egyébként volt rá előrendelési akció és mintha talán még a molyon is hirdették volna, én mindenesetre megrendeltem, és remélem a héten meg is érkezik… nagyon jó lenne.:)

    Az Ulpius miatt pedig szomorú vagyok, mert egy csomó olyan sorozatba kezdtem bele, amiket nemrég indítottak, és nem tudom, hogy most akkor átveszi-e ezeket más kiadó vagy mennek a levesbe….? :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én se nagyon láttam. Most van belőle blogturné, meg lehet nyerni, de őszintén szólva... én nem értem a játékot, hogy mégis mit kéne keresni, vagy milyen választ adni. :D Szóval inkább megveszem majd.

      Elhiszem... :( A Minervás sorozat is csak most indult, és szerintem Beatonból is inkább a legnépszerűbbet folytatná/venné át más, az Agathákat. :(

      Törlés
    2. Azt én is láttam, hogy van belőle BTK, de nem olvastam bele egyik posztba sem, meg ugye régebben volt olyan, hogy végig kellett olvasni egy-egy bejegyzést ahhoz, hogy tudd a megfejtést, ez meg számomra olyan kényszeres volt... nem akarásnak nyögés a vége, szóval én inkább megvettem.:)

      Sajnos én is attól félek, hogy csak az Agathás sorozat fogja valamelyik kiadó felkarolni, ami nagyon nagy kár lenne. :(((

      Törlés
    3. Én elolvastam végig, de nem értem így se, hogy mi a feladat, szóval ezen a ponton feladtam, fizetek! :D

      Hát igen... egyik jó barátnőm is imádja az összes Beatont, nagyon csalódott lesz :(((

      Törlés
  2. Szeretem ezeket a személyes bejegyzéseket olvasni, főleg, hogy pár hete én is hasonló idő/olvasási válságfélében szenvedtem.
    Vcs 6, gratu! Én most 5-nél tartok, tavaszi szünetben majd szeretném növelni ezt a számot!
    Könyvfesztet már naggggyon várom, egyelőre egy programról tudok - On Sai dedikálásáról, meg szeretnék találkozni veled, és több bloggerinával, megoldjuk? :D
    A Sue Monk Kidd könyvre én is felfigyeltem, bár még nem olvastam tőle, de maaaajd :)
    Ulpius - lestem egy nagyot én is, szerintem boltokat bezárják, visszahúzódnak Pestre, marad a kiadó, a webshop, +kevesebb akció?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor pacsi, az olvasási "válságra", bár inkább nekem csak lelassulás volt, és az is kényszeredett, és pacsi a személyes szöszökre is, én is szeretem őket olvasni. :)
      Akkor te is nagyon jó tempóban vagy a vcs-vel, gratulálok! :) Idén elég összeszedetten nyomjuk! :)

      Naná, hogy találkozunk feszten! :)
      Sue Monk Kiddtől én se olvastam még, de megvan A méhek titkos élete, angolul, illetve az azonos című filmet láttam, ismerem és szeretem. Majd, majd, majd... :D hosszú a várólista, hiába csökkentjük. ;)

      Ez egy lehetséges megoldás. Mondjuk nem tudom valójában mennyire vannak szarban... :/

      Törlés
  3. Ezek szerint a március sem lájtosabb, mint a február? (Nálunk sem...)
    Most is mindjárt lefejelem a billentyűzetet, ráadásul valaki mindig letekeri a kávégép erősség-fokozatát.
    Áprilisra nagy könyvesőt jósolok mindenkinek (kivéve magamnak hahaha), gondolom a Könyvfeszt jól megviseli majd a pénztárcákat :) Szerintem én idén kihagyom, annyira tavaly sem hatott meg, bár azért jól éreztük magunkat nagyon a lányokkal :)

    Ulpiusra kíváncsi leszek, eléggé meglepődtem, azt gondoltam, hogy ők az egyik legsikeresebb kiadó, de gondolom a hirtelen terjeszkedés kicsit betett nekik. Sajnálni mondjuk nem sajnálom, azóta haragszom rájuk, hogy átmentek gagyiba, ráadásul ilyen névvel, Szerb Antal jó párszor megfordulhatott már a sírjában...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De, egy kicsit lightosabb volt azért, csak a múlt hét nem. :)
      Ó szegény fejed, ne legyen billentyűzetmintás! :D

      Én is látom jósgömböm ködében a könyvesőbe hajló áprilisi időjárást, de ezt tulajdonképpen én így is terveztem, a kilengéseket a fesztre időzítve. Idén még úgyis elég kevés beszerzésnél járok. :)

      Régen tényleg kifejezetten szépirodalmi volt az Ulpius, emlékszem még a fehér borítós kiadványokra, onnan olvastam Orhan Pamukot is anno.
      Az nem is baj, ha nyitottak más felé, csak az a rengeteg soft-pornó...

      Törlés
  4. A márciussal én úgy vagyok, hogy kettőt pislogtam és már azt veszem észre, hogy vége. Fogalmam sincs, hogy ez most jó vagy sem, de baromi gyorsan pörögnek a napok. Szerencsére az olvasás nálam nem esett vissza, viszont a blogolás igen, esténként nem tudtam már összeszedni a gondolataimat és kedvem sem volt leülni a gép elé, egész nap ezt bámulom :(
    A SMK-könyvre nagyon kíváncsi vagyok, ezt és egy másik Fumaxos megjelenést néztem ki magamnak a Könyvfesztre :)) A méhek ...-et pedig szerintem ne halogasd sokáig, jó kis könyv az.
    Azt láttad, hogy jön egy újabb Hoffman magyarul a Maximtól? :)
    Gratula a vcs-hez, most mindannyian egész jó lendülettel haladunk. Nálam is a cél az összes elolvasása.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyorsan bizony... Azért mondom, máris mehetünk a fesztre, kettőt pislogunk, és kész, április vége lesz. Mindegy, csak legyen szép idő. :) :)
      Láttam a Hoffmant, igen, csak kiment a fejemből. Mondjuk még a galambokat se olvastam el, pedig hány év megvan... :) be kellett volna tenni vcs-be :D
      Remélem sikerül végigolvasni a listát, nagyon örülnék neki. :)

      Törlés
  5. Az Ulpiusnak még 83 napja van, hogy kifizesse az adósságait és/vagy megegyezzen a hitelezőivel. Szerintem nem fog menni, bezár a bazár, mivel a tulajdonos/kiadóigazgató is szépen lelépett és más nyakába sózta a balhét. Sokat akart a szarka, de remélem, ezek után tényleg lesz egy vagy két normális kiadó, aki átveszi a könyveiket, konkrétan Joanne Harrisre és a névtelen díjnyertes sorozatra gondolok (engem ezek érdekeltek tőlük).
    A Sue Mon Kidd-könyvnek nagyon szép a borítója, de A méhek titkos élete is eszükbe juthatna...
    Úgy látszik, megint én vagyok a fekete bárány, mert engem teljesen hidegen hagy a Könyvfesztivál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, keményen hangzik nagyon...
      Joanne Harrist én is remélem, meg mások miatt M.C.Beatont. És persze Lakatos Levente, én őt is nagyon szeretem olvasni.
      A méheket nem hiszem, hogy kiadják újra... emlékszel, volt petíció is, talán Amadea indította (?)...

      Törlés
    2. Annak idején azt tanították, hogy a csődvédelem még nem jelent rosszat, de szerintem most az Ulpiusa kivétel, aki erősíti a szabályt. Azt olvastam, hogy szándékosan a külföldön sikert aratott könyvekre alapoztak, és több olyan könyv is akadt, ami itthon nem fogyott úgy, mint kint.
      Leventét nem féltem, ha más nem, Fejős Évi vagy Vass Virág majd felkarolja.
      Szerintem sem, és jól emlékszem a petícióra, mivel én indítottam. Bár nem járt sikerrel, de jó volt látni, hogy ismeretlenül is hányan aláírták. De még az is kevés volt.

      Törlés
    3. Én nem nagyon értek ehhez, és nem is tanultam róla, de amiben már benne van a csőd, az elég vészjósló. :) :/
      Elég sok mindent adtak fillérekért, amik talán nem fogytak jó ütemben, lehet, hogy itt szúrták el? Pedig szerintem egész jó volt a marketingjük, a sorozatakcióik, csomagajánlatok, hét könyve, stb stb.
      Juj, Fejős vagy Vass felkarolja, ilyen rémképzeteket ne tégy szegény kócos reggeli fejembe :D :D

      Óh, ne haragudj, valamiért Amadeára emlékeztem, nem rád, de akkor te aztán tényleg tudod, mi volt a petícióval... sajnálom... :(

      Törlés
    4. Egy cikkben olvastam, hogy az MKKE-től mondta valaki, hogy ész nélkül akcióztak, egyet fizet tízet vihetsz, ez nem valami kifizetődő stratégia, józan paraszti ésszel is belátható. Persze olvasóként ez pozitívum, hiszen melyikünk nem örül, amikor 500-600 Ft-ért vehet meg egy 3000-3500 Ft-os könyvet.
      Lehet, Évi meg Virág megérzett valamit, mert előbbi már korábban saját kiadót alapított, Virágnak meg a krach beütése előtt járt le a szerződése. Lehet, efel sem merül bennük Levente "megmentése", csak úgy eszembe jutott :).

      Semmi baj :), így alakult. Talán majd valamikor eszébe jut valamelyik kiadónak.

      Törlés