2014. szeptember 9., kedd

Megjelenések garmadája

Borzalom, de teli vagyunk újabb könyves hírekkel, pedig nem szoktam én ennyi hírblokkot írni.... 


Forrás


Először is, amit én legjobban várok: jön a The Rosie Project folytatása, a The Rosie Effect szeptember 25-én. Az első rész, a Rosie projekt nemrég jött ki magyarul is, ráadásul nagyon szép formában, olvassátok, eredeti szerelmes sztori némi Asperger-szindrómával. Alig várom a folytatást! Fülszöveget ne olvasson, aki nem akar spoilerbe futni!




Aztán itt van ez az Öt kék légy, a Kossuth Kiadótól, ami birizgálja a fantáziámat... 

Fülszöveg: "Rafael Molinet Rojas élete idős korára megfeneklik: évekig ápolta édesanyját, akinek halála után depresszióssá válik, ráadásul anyagilag is kilátástalan helyzetbe kerül. Végzetes döntést hoz: véget vet életének, de előtte Marokkóba utazik, egy luxusszállodába, hogy kellemesen töltse utolsó napjait.
A szálloda vendégei között felfedez egy gazdag özvegyasszonyt, akiről korábban egy rejtélyes gyilkossági ügy szereplőjeként hallott: Mercedes a gyanú szerint hagyta meghalni hűtlen férjét egy véletlenül bekövetkezett balesetben, ám a gyilkosságot soha nem sikerült rábizonyítani. A találkozás felkavarja az emlékeket, Molinet édesanyja hasonlóan hagyta meghalni a családot terrorizáló férjét, és a gyilkosságban az akkor 15 éves Molinet is segédkezett. Az életre kelt szörnyű múlt pedig újabb gyilkosságot eredményez...

Agatha Christie rajongói ebben a Posadas-regényben is felfedezhetik a nagy angol példakép egy-egy regényének töredékét."


És íme, a Poirot alakját felélesztő Sophie Hannah regény, A monogramos gyilkosságok magyar borítója is megérkezett: 
Megjelenés: szeptember 9. 
Fülszöveg: "Poirot visszatér!
1929. február 7-én három holttestet találnak a Bloxham Szálló három emeletén. Két nő és egy férfi vesztette életét a luxushotelben, és mindhármuk szájában monogramos mandzsettagomb lapul. A Scotland Yard ifjú felügyelője, Edward Catchpool kapja meg az ügyet, amely korántsem ígérkezik könnyűnek. Nagy szerencséjére a szomszédjába költözött egy nagy bajszú, köpcös kis belga. Poirot szívesen segít az érthetetlen bűnügy felgöngyölítésében, amiben kulcsszerepet játszik egy cselédlány, egy lelkész özvegye és a negyedik mandzsettagomb.
Sophie Hannah igazán nagy kihívást jelentő új esettel lepte meg a világ leghíresebb belgáját."



Ahol pedig csak borító volt, ezúttal már van fülszöveg is, Gail Carriger The Parasol Protectorate sorozatának folytatása, a The Custard Protocol első része: Prudence. Figyelem, spoileres azok számára, akik még nem fejezték be Alexia történetét! 2015. március 17-én jön.

Fülszöveg: "When Prudence Alessandra Maccon Akeldama (Rue to her friends) is given an unexpected dirigible, she does what any sensible female would under similar circumstances – names it the Spotted Crumpet and floats to India in pursuit of the perfect cup of tea. But India has more than just tea on offer. Rue stumbles upon a plot involving local dissidents, a kidnapped brigadier's wife, and some awfully familiar Scottish werewolves. Faced with a dire crisis and an embarrassing lack of bloomers, what else is a young lady of good breeding to do but turn metanatural and find out everyone's secrets, even thousand-year-old fuzzy ones?"

Jön új Anna Gavalda regény is, a Magvetőtől, Édes életünk címen. A 35 kiló reményt és az Együtt lehetnénket nagyon szerettem a szerzőtől, és ez a kötet az utóbbira emlékeztető sztorival kecsegtet.
Megjelenés: szeptember 24.

Fülszöveg: "Mathilde 24 éves. Hivatalosan művészettörténet szakos egyetemi hallgató. Valójában a sógorának dolgozik, és a munkája leginkább abban merül ki, hogy álnéven kommentelget különböző honlapokon. A nagyvárosi fiatalok tipikus életét éli. Bulizik, pasizik, lazul. Aztán egyszer elhagy egy tekintélyes összeget, és ez – különösképpen a pénzt megtaláló férfi – megváltoztatja az életét. Yann 26 éves. Bár egyetemet végzett, egy bemutatóteremben dolgozik, ahol kis koreai háztartási robotokat prezentál az érdeklődőknek. Már két éve él együtt a barátnőjével, akivel egyre hűvösebb a viszonya. Egy majdhogynem vadidegen házaspárral kell elbeszélgetnie, hogy rájöjjön, valamit nagyon elrontott az életében. Hogy mi a közös a két párizsi fiatalban? Nem találják a helyüket, és lassan már elmenne mellettük az élet a maga kihívásaival, amikor… 
Anna Gavalda két – egymáshoz lazán kapcsolódó – kisregénye szórakoztatóan és elgondolkodtatóan szól a 21. századi fiatalok égető problémáiról, két kor- és kórtörténetet nyújtva az olvasónak. Hősei kiútkeresők, vagy nagyobb szavakkal: az élet értelmét kutatják."

Ha ez még nem lenne elég, jön új Lauren Beukes könyv is, a Gabótól. Még nem olvastam a szerzőtől, de várólistás a Zoo City, amiről csupa jót lehet csak hallani. Az új könyv pedig a Tündöklő lányok, a The Shining Girls .



Ezeken kívül pedig van a tarsolyomban két filmes hír is - természetesen könyves vonatkozásokkal: 

Dan Brown Infernojából film készül! 2015 áprilisában kezdik forgatni Olaszországban, Ron Howard a rendező, Tom Hanks pedig a főszereplő, Robert Langdon szerepében! :) Nagyon várós! És úgy fest rajtam kívül mások is úgy gondolták, hogy a The Lost Symbol nem volt olyan nagyon jó sztori, és kimarad a filmek sorából...

Forrás 

És egy kakukktojás... Film Stephen Hawkingról. Arról a Stephen Hawkingról aki Az idő rövid történetét írta, és aki ALS-ben szenved. A trailer nagyon megható, szerintem egy igazán jó filmre számíthatunk, a címe: The Theory of Everything.



j

13 megjegyzés:

  1. De jó híreket hoztál. :) A film nagyon jónak tűnik, bár ezt az Eddie gyereket nem bírom, az nem beszéd, amit előad, csak morgás. :D Ellenben az elején pár másodpercre feltűnik Harry Lloyd, na, őt elnézném még egy darabig. :)

    VálaszTörlés
  2. Engem legjobban a Gavalda-regény és a Tündöklő lányok érdekelnek, de a spanyol krimi is jónak tűnik.

    VálaszTörlés
  3. Egy évtizede már készült egy Hawking film, amiben egy szintén ifjú tehetséges színész alakította a tudóst, s kb ugyanezt a történetet dolgozták fel. Benedict Cumberbatch volt Hawking http://www.dailymotion.com/video/x101rzu_benedict-cumberbatch-hawking-part-1_shortfilms

    VálaszTörlés
  4. Te, ez a Rosie Project lehet, hogy mégis érdekel engem!!!??? :D Elkezdtem olvasni az Öt kék légy fülszövegét, és rögtön A.C. jutott eszembe, úgyhogy passzolom... :(
    Új Anna Gavalda jeeeeeee, de most jól értem, ez két kisregény? Ráadásul az egyikben valaki koreai robotokat mutat be :D Lehet, hogy a csúcspont továbbra is az Együtt lehetnénk lesz :)
    Stephen Hawkingot én is várom... itthon nézős és velőt is kibőgő lesz :""")

    VálaszTörlés
  5. Hú, az Öt kék légy nagyon felkeltette az érdeklődésemet!

    VálaszTörlés
  6. Az új Gavaldának nagyon örülök (megjegyzem, a borítón ott virít hogy a Magvető adja ki ahogy az eddigieket is, nem az Európa :)))
    A Tündöklő lányok meg egyelőre Miéville mellett az ősz leginkább várt könyve nálam :)
    És jajjj, de olvasnám a Carriger könyveket, de amilyen ütemben kiadják magyarul, totál reménytelen.

    VálaszTörlés
  7. Bea, örülök! :) Eddie más filmekben is így beszél, vagy csak itt játszott rá a motyogásra? Amúgy nekem szimpi így is :) Legfeljebb jobban kell fülelni.

    Horsegirl, igen, ezek különösen jónak tűnnek :)

    Lobo, nahát, köszi, nem tudtam :) Benedict Cumberbatch óóóó <3

    Miamona: szerintem érdekel téged! :) nagyon jó! A Gavalda két kisregény, igen.
    Hawkingon én bárhol bőgök, de nem tudom elrángassam-e rá a Zembert :D

    Üstökös, örülök! :)

    Ilweran, jáj de ciki... köszi, máris kijavítottam. Nem tudom hogy néztem be, vagy lehet hogy csak elírtam... :) Nem akarsz angolul olvasni Carrigert?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Más filmekben is így beszél, de itt legalább úgy tűnik az előzetesből, hogy jól játszik. :) A Birdsongban fordítottam, és nagyon utáltam a folytonos hörgését, és ott szerintem rettenetes rosszul is játszott. :D

      Törlés
    2. Nekem is úgy tűnik. És nem lehetett egy egyszerű szerep. Hűűű, te fordítottad a sorozatot? Felirathoz, vagy szinkronhoz? :O dejó, én nem is tudtam, hogy ilyesmit csinálsz. :)

      Törlés
    3. Felirathoz, de "csak" fansub volt. :) (Kétrészes volt csak amúgy, és azon röhögök, hogy az ilyeneket mini seriesnek hívják manapság. :D Szerintem a sorozat 3 résznél kezdődik.) Már hú, mennyi is? Asszem, négy éve kezdtem. Mindenesetre kíváncsi leszek a filmre, meghatónak és érdekesnek tűnik. :)

      Törlés
    4. De izgi :)
      Jaj, igen, ez a mini-series elnevezés... tényleg kéne azért 3 rész ahhoz, hogy seriesnek legyen minősítve valami. :)

      Törlés
  8. Ah, az én angolom a Harry Potterre korlátozódik :) nagyon gyér a szókincsem ahhoz hogy belevágjak egy ilyenbe, ahhoz meg nincs türelmem, hogy szótárazva olvassak :s

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, értem. Hát igen, mondjuk igaz, ami igaz, nem egy egyszerű szókincsű könyvsorozat.

      Törlés