2014. augusztus 1., péntek

Júliusi dőzsölés

Forrás
Uramatyám... Abban a hitben ültem le összeszedni a júliusi beszerzéseket a poszthoz, hogy lehet talán 4-5, ehhez képest szembetaláltam magam a fájó igazsággal: 14 db az e hónapban beszerzett könyvek száma... És akkor jöhetnek a de...-k, és a magyarázom a bizonyítványom rész...


A bűnlajstromom:

- Tóth Olga: Csupasz nyulak - mert csak 299 Ft volt. 299. Érted, egy jó kávét nem kapok ennyiért :) (Ulpiusnál, szaladjatok, hátha még van :) Amúgy már olvastam, és posztoltam is róla, de ez valahogy kell a polcomra is. 
- Carola Dunn: Daisy és a jégbe fagyott Don Juan - ezt meg 999-ért hajította utánam szintén az Ulpius, én meg elcsábultam, mint utóbb kiderült, jól is jött egy órával később, amikor várakozás közben elfogyott az aktuális olvasmányom :) 
- Baráth Katalin: Az arany cimbalom - Agave, kedvezményes. Mert Veron kell, és kész :) 
- Patrick Dennis: Auntie Mame - olcsó, és humorosnak tűnik
- Laurie Viera Rigler: Rude Awakenings of a Jane Austen Addict - szintúgy, de sajnos későn vettem észre, hogy van egy előzménye is (khm, ami most beszerzendő lett...)
- Jamie Ford: Hotel az Édes és Keserű út sarkán - arrgh, amikor a Tesco mellé is ilyen olcsó könyves árusok települnek, akkor történnek meg ilyen beszerzések is, amúgy 650, még mindig kávé ár :D
- Allison Winn Scotch: Talált vágyak osztálya - ez alól 100% felmentés jár, mert ajándék volt, Miamonától. :) (és mellesleg kávéztunk is mellé! :D)
- Georges Simenon: Maigret habozik
- Georges Simenon: Maigret és az idős hölgy
- Georges Simenon: Maigret és a padon üldögélő ember
- Georges Simenon: Maigret és a félarcú ember
- Georges Simenon: Maigret és a csökönyös leányzó
- Georges Simenon: Maigret és a makrancos tanúk
- Georges Simenon: Maigret és a varázslatos sziget - ez mind teljes mértékben a Libri hibája! 499-ért adják darabját, a régi, Park Kiadós köteteknek, hát lehet ennek ellenállni, ha az ember szereti Simenont? :) Khm 499 - kávé-ár!!! :D 

A sokat emlegetett nedű :)  (forrás)

Íme a drágaságok:

Kupacban...

...és kiterítve


A júliusi mérleg tehát: 14 könyv, ebből 1 ajándék, a többi vásárlás, de mindegyik kedvezményes, illetve 8 db is van, ami 500 Ft alatti... :)

A többiek bűnei: Amadea, Katacita, Theodora, Nima, Pöfi, Zakkant, Nikkincs

16 megjegyzés:

  1. Ööö, szerintem nyertél :D
    Én a Coopban nézegetem mindig az akciós könyveket, de aztán sose találok semmit. Meg a postán is vannak, mindig van valamelyik Tündérkrónikák rész, de sose az első, és úgy meg nem akarom, hogy megveszem teszem azt a harmadikat. Meg amúgy is az első a kedvenc:)
    De szép az a kávé, olyan karamellaszíne van :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tuti nyertem, nagyon nagy lett a kupac :D
      Hú, figyelj, nálunk van első rész, küldjek neked? :))
      Igen, lehet hogy valami fincsi karamellás ízesítésű ;) megyek is főzök egy jó kávét :P

      Törlés
  2. Ó, 14 könyv! Mint nálam a régi szép dőzsölős időkben :) De hát ha akció és kávé ár, akkor magyarázkodnod sem kell :) Igazán nekem való poszt lett a kávés képpel :D

    VálaszTörlés
  3. De szép lista :)))) De mindegyik megérte, és amúgy vannak helyek ahol 1000 forint egy kávé, például Sztárbuksza szóval egy kávé árából vedd úgy hogy 2 szuper könyvet vettél! Nézőpont kérdése :))) Szép szerzemények, nálam kicsit kisebb a lista, én múlt hónapban szereztem több könyvet, bár azért most is vásároltam. Hála a Szandi nagy akciójának!

    VálaszTörlés
  4. Pupilla, te voltál a 'legrosszabb' közülünk :D
    A Csupasz nyulak (megyek is elolvasom a beszámolód róla), és a Daisy érdekel a legjobban ezek közül.
    A Maigretekért tényleg jó ár az 500 ft! :)
    Az kávé süti kombó ... *.*

    VálaszTörlés
  5. Nikkincs, akkor te is szereted a finom kávét ;) Bepótoltam a kihagyott könyvhetet :D alaposan!

    Zakkant, jaj ne is mondd, egyszer voltam eddig Starbucksban, halál drága, és nem szimpi... nem is annyira exra, és minden full tele van cukorral, én azt nem szeretem. A kedvenc kávézóm a Café Frei, na ott igazi jó kávékülönlegességek vannak. :)

    Theodora, ajánlom a Csupasz nyulakat, szerintem neked is tetszene! A Daisy annyira nem nagy szám, de kikapcsolódásnak jó. :)
    Vállalom ehónapban a "legrosszabb" címkét ;)

    VálaszTörlés
  6. Sok kis kávé sokra megy.:D De nem kell ebből bűntudatot csiholni meg magyarázkodni, így jött össze, óccsó is volt. Amíg nem válik rendszeressé ez a mennyiség, ne aggódj.:)

    VálaszTörlés
  7. Ja, annyira jó ez a kép.:) Egyszer be akartam rakni fejlécképnek, de állandóan kilógott meg bénáztam vele, úgyhogy hagytam a fenébe.

    VálaszTörlés
  8. Amadea, oké oké, igaz :) de ha sok van, az embernek (nekem) mindig magyarázkodhatnékom támad. :)
    Igen, marhajó ez a kép, és pont ilyen képet vágtam, amikor realizáltam a beszerzések számát. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hehe, pedig nem is húzgálta egy pajkos cica a rokolyádat.:D

      Törlés
    2. Micsodaaa? Mint rendes macskakedvelő könyvesbloggernek, természetesen van rokolyahúzigálásra is kiképzett macskám itthon! :D :D

      Törlés
  9. 14 könyv? Jól belehúztál. :)) De tény, hogy a kávéár nagyon csábító tud lenni. ;)

    VálaszTörlés
  10. Húha, 14 könyv. Szép zsákmány. :) Én csak hármat vettem (plusz kettőt anyának szülinapjára), de én is többet vettem, mint terveztem. De a Tündérkrónikák 2. és 3. részét találtam a postán 800 Ft/darab áron, nem tudtam otthagyni. (Alig akartam hinni a szememnek, mikor megláttam. :D Moning-könyv a postán? Mint a piros hó, olyan ritka. :P Legalábbis ezt hittem.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szép szép, csak sok lett :D...
      Ó, a Moningok jó ideje garázdálkodnak a postán, én barátnőmnek vettem meg az első két részt 590/darabért, a harmadikat meg véletlenül találtam kb 1,5 hónapja egy másik postán 690-ért. Úgy látszik nálatok feljebb árazták, de mondjuk meg annyiért is bőven megéri :)

      Törlés
  11. Próbálom nem olvasni a könyves hírleveleket, de toszhatom, ha blogokat meg olvasok =) Ippeg most rendeltem meg a Elkendőzött valóságot, Kína országútjaint és Jón történetét - ügyes Pupi! :D
    Egyébként van ott még egy kiegészítés a macskaposztodhoz: ezerér' Oya Baydar Macskakaparása, de azt még meglátom, entropic jól leszólta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, hát én ezekről igazán nem tehetek! :D :D ártatlan vagyok! :D
      Macskakaparás, jól hangzik, remélem nem olyan a betűtípusa is ;)

      Törlés