2014. május 13., kedd

Újabb könyves hírblokk

Mivel egy hete nem sikerült egy újabb könyvet elolvasnom - bár hiába haladtam két vastag kötetben is, ez egyelőre nem látszik posztok formájában -, viszont ezalatt a rövid idő alatt csomó új könyves infót szemezgettem össze, ezért úgy döntöttem, összerakok belőlük egy kis ajánlót megint. 

Forrás
- Poirot visszatér! 
A kulturparton olvastam, hogy Sophie Hannah irónő újra életre kelti Hercule Poirot alakját egy krimiben. Engem ez megmondom őszintén nagyon érdekel, mert akármennyire is imádom Agatha Christie kitalálhatatlan bűntényeit, meg kell hogy mondjam, nagyon unom őket és nehezen vágok bele, mert tudom, hogy át kell rágnom magam 200 oldalon ahhoz, hogy legyen 3 izgalmas oldal, amikor Poirot megmagyaráz mindent és a szívedhez kapsz. :) A kötet a The Monogram Murders (A monogram-gyilkosságok) címet kapja majd. Agatha Christie unokája örül az ötletnek, szóval miért ne örüljünk mi is? :)
Sophie Hannah egyébként tpszichológiai thrillereket ír, már jó ideje várólistás tőle nálam is egy könyv, a Little Face, és egyre több könyve jelenik meg magyarul is. 
Egy Poirot "újraélesztést" egyébként jó ha tudjátok, hogy hazai szerzőtől is kaptunk már, Baráth Katalin A fekete zongora című regényének végén található ugyanis két különálló novella, és az egyikben nem más, mint a belga detektív jelenik meg. :) 

Forrás
- Az Agave kiadja Ira Levin életműsorozatát
>Itt< olvastam, hogy nemsokára indul a Levin könyvek kiadása, ami egyrészről jó, mert ahogy Tittivel néhány napja beszéltük, mintha az Agave nagyon "elférfiasodott" volna, leálltak a női könyveikkel, illetve jobban a sci-fi felé orientálódtak - ezzel persze nem zárom ki ebből a női olvasókat, csak mégis, valahogy azt hiszem a Rosemary gyermeke és a Stepfordi feleségek a nőket fogják jobban vásárlásra csábítani. Előbbit néhány évvel ezelőtt olvastam, utóbbit pedig szeretném. :) A Rosemary gyermekéből most készült újabb adaptáció is, ezúttal minisorozat formájában, de a régi, 1968-as filmet is ajánlom. 
De kiadják a The Perfect Day-t is a későbbiekben, amit eddig még nem fordítottak magyarra, műfaja disztópia (utópia). 


- Meg Cabot spin-offokat ír A neveletlen hercegnőhöz
Hát megmondom őszintén, bármennyire is furcsán néznek rám egyesek a Meg Cabot imádatom okán, belőlem ez a hír egy erőteljes squeeket váltott ki, és nagyon nagyon várom! A neveletlen hercegnő egy tinisorozat, igen, de olyan kedves és vicces, a gyengébb részeit is belevéve, hogy jó benne elmerülni vagy csak pihenésképp visszatérni.
>Ebben< és >ebben< a cikkben olvashattok a folytatásokról.
Meg Cabot - Forrás
Két folytatás-kötet is várható a fiatalabb és a felnőtt olvasóknak is, utóbbiban (Royal Wedding) Mia férjhez menni készül (remélem Michaelhez, bár elég életszerűtlen a gimis szerelmedhez hozzámenni, de lényegtelen), ám valaki megpróbálja közben a trónját elbitorolni (déja vu a neveletlen hercegnő 2. című filmmel kapcsolatban). Az ifjúsági kötetben (From the Notebooks of a Middle School Princess) pedig egy új karakter tűnik fel, aki a hercegnő eltűnt féltestvére. Olivia is Miához hasonlóan dokumentálja élete történéseit a naplójában (a naplóforma mindig nyerő).

- A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című fantaasztikus jó könyvből film készült! :) >Itt< megnézhetitek a trailerét, szerintem nagyon jó lesz, június 5-től várható, a Zembert is elcipelem rája. A könyv megjelent közben filmes borítóval is, ami üdvös, mert ugye tudjuk milyen ... khm, hát fura az első. :) 

Forrás
- Az Agave megjelenései közül már többről is beszéltem a múltkori posztban is (összes könyvheti megjelenésüket >itt< találjátok), de Neil Gaimant külön ki szeretném még emelni. A szerzőtől a könyvhétre megjelenik a Szerencsére a tej című meseregény (Fortunately, the Milk), amit megmondom őszintén nagyon várok, bármily hullámzó is a Gaimannel és könyveivel való kapcsolatom. Íme a borító (az eredeti maradt):

Forrás

- És a személyesebb hírek: hamarosan befejezem Gaimantől a Neverwhere-t (Sosehol) és posztolok róla. A könyvet együtt olvastam Miamonával, kis lemaradásban, az ő írását már olvashatjátok >itt< és olvassátok is, mert tök jót írt róla. :)
Ezen kívül pedig Szabó Magdát is folytattam, A Danaida végén járok, erről is lesz nemsokára bejegyzés.
A közeljövőben várható olvasásaim:

  • Jeff VanderMeer: Kontroll
  • J. R. Johansson: Álmatlanság
  • Georges Simenon: Maigret és az idegek harca
  • Kálmán Mari: Ecetudvar

Forrás

15 megjegyzés:

  1. De jó a rökamiés (nem tudom, hogy kell leírni franciául :D) képed a post végén :) Engem Gaiman érdekel, de azt hiszem megvárom a kritikákat, mert tőle én még csak az Óceán az út végént olvastam, és szerintem ez teljesen másmilyen lesz és félek tőle. De majd kiderül. Meg Cabot spinoffból én megnéznék majd egy filmet is. Én csak azokat láttam, pedig a könyvek is jók, egyszer bepótlom azokat is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zakkant, akkor írjad magyarul, hogy kanapé :D :D Örülök, hogy tetszik! Hú. hát nehéz, mert az Óceán nekem a non plus ultra Gaimantől, és bár mondjuk a Coraline meg a Csillagpor is eredeti és jó, azért mégiscsak az Óceán marad az igazi... te meg pont azzal kezdted... nekem a többi műve csak rosszabb ezeknél. Erre a tejesre kíváncsi leszek, szerintem gyerekekhez, illetve a meseibb végéről talán jobban tud szólni a történetekben.
      Nem tudom lesz-e film is a Cabotokból, elég nehéz lesz összerakni, hisz annyi mindent változtattak a filmekben, hogy igazából csak azt lehet mondani a neveletlen hercegnő "alapján", de nagyon az alapján csak - mindennek ellenére nagyon bírom a filmeket is. :)

      Törlés
  2. Kíváncsi leszek, mit szólsz majd a Kontrollhoz, nekem nagyon vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban.

    VálaszTörlés
  3. A Rosemary gyermeke felkeltette az érdeklődésemet, nem is tudtam, hogy könyv alapján készült anno a film, és most a minisorozat, ahogyan a Stepfordi feleségekről se tudtam :O A filmet nagyon szerettem!

    VálaszTörlés
  4. Levin borítója nagyon tetszik. meg a kanapés kiscsaj is. :D

    VálaszTörlés
  5. Nita, húha, na, akkor én is kíváncsi leszek! Hol tartasz? :)

    Üstökös: Ó, akkor tudtam valami újat mondani :) A Rosemary a klasszikus sztori, innen jöttek az Ómenek, Damien filmek is. :)

    Nima: még nem olvastad?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Közben gugliztam, és rádöbbentem, mennyire kimaradt az életemből az összes ilyen horror klasszikus. Én meg már azt hittem, a Körrel letudtam mindent :D De most már nagyon érdekel ez a Rosemary meg az ő gyermeke :D

      Törlés
  6. De cukiiii vagy!!! :)))) Most meghatódtam!

    Tök jó a 100 éves borítója, életemben először mondom, hogy a filmes jobb, mint az eredeti!

    Rosemary gyermekét nem Stephen King írta? Le vagyok döbbenve :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. *Zsepit nyújt* :D
      Igen, nem sokszor van ilyen, hogy a filmes borító sikerül jobban, de az eredetinél nem volt nehéz valami klafábbat csinálni - mondom ezt úgy, hogy időközben már amazzal is megbarátkoztam :) :) (a sztori olyan jó, hogy nem tudom nem szeretni :D)
      Stephen King? :D Hát ezt kissé mellélőtted :D

      Törlés
  7. Erről az Ira Levin-könyvről eddig mindenki csak lebeszélt, nem tudom, mi legyen vele...
    A Kontrollt ma kaptam kézhez, úúúúgy várom, hogy nekiessek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katacita, a Levin könyv nagyon régi, és nagyon klasszikus, mint a régebbi rémsztorik, tehát nem egy mai vonalvezetés vagy pörgés jellemzi, hiába lesz új köntösben. Lehet, hogy ezért akartak lebeszélni róla. Én szerettem olvasni, de valóban nem olyasfajta köny, ami mondjuk kedvenccé válna, téma miatt sem. Szerintem érdekes elolvasni az egész sátán gyermeke sztorik alap-alapját. :) A freeblogon volt poszton a könyvről-filmről, majd áthozom :)

      Törlés
    2. Okés, kíváncsi vagyok rá :)
      Amúgy rájöttem, hogy a nagyon mai, extracsavaros krimik meg thrillerek sem könyvben, sem filmen nem hoznak már lázba, egyre klisésebb az összes, mivel mindegyikben kiderül valakiről, hogy skizofrén, vagy valami összesküvés-elmélet van a háttérben, szóval ez már nekem uncsi. Majd még meglátom, hogy hogy leszek ezzel a könyvvel, biztos kell hozzá egy alaphangulat is :)

      Törlés
    3. Na igen, ebben is van valami, bár én még az újabbakból viszonylag keveset olvastam, régen Agatha Christie, mostanság Simenon... :) egy bonyolultabb krimi teljes lázban tud tartani :D (Kakukkszó befigyel és élénken csiripel a polcról :D)

      Törlés
  8. Gaiman könyve várólistás, eddig csak a Coraline-t, a Farkasok a falbant és a Csillagport olvastam tőle.
    Meg Cabottól én pont a másik sorozatának várom a folytatását. Remembrance lesz a címe. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a másik sorozata kimaradt. :) Sőt, hát a Neveletlen hercegnőn kívül nem sok mindent olvastam tőle :D

      Törlés