2014. március 19., szerda

Prada

Aki még nem látta esetleg, annak szólok, hogy a Gabo újra kiadta Az ördög Pradát visel című könyvet, és rögtön a folytatását is A bosszú Pradát viselt, szép, cipős köntösben. Korábban, 2005-ben már megjelent az első kötet A főnöknőm egy boszorkány címen, nagyon csúf köntösben (igen, abban). Örülök a változtatásnak és az újra kiadásnak is, és mindenkinek ajánlom a könyvet, aki szereti a jó kis chick-liteket, a vicces, normális szórakoztató női irodalmat, és aki szívesen olvas egy pökhendi lehetetlen női főnökről és arról, milyen az alkalmazottjának lenni. :) 

Az új borítódizájnok:



versus a régi: 



A második kötetet én nemrég szereztem be angolul, még nem olvastam, de nagyon kíváncsi vagyok rá, remélem hozni fogja a szintet.
Magyarul már előrendelhető 20% kedvezménnyel, március végén jelenik meg. :)

Az ördög Pradát viselből film is készült 2006-ban Meryl Streep és Anne Hathaway főszereplésével, én nagyon szeretem, bár meg kell hogy mondjam a könyvben még több jó jelenet és egy marhajó végső kulcsjelenet van, ami a filmből kimaradt. :)


12 megjegyzés:

  1. Az ebből készült filmet még Meryl Streep kedvéért sem tudtam végignézni. Pedig ő az alfa és omega nálam. :) Azt hiszem a chick-lit tényleg nem nekem való... :D

    VálaszTörlés
  2. Angolul megszereztem a rukkolán, de még nem veselkedtem neki... A film mondjuk tetszett, de ezek az új borítók nem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, valamikor beszéltünk is róla :) :) Az eredeti borítók jobbak szerintem is, de azért jobbak lettek ezek az újak, mint az előző stílus.

      Törlés
  3. Szerintem irtó kurvás, gogotáncosos, olcsó hatást keltő lett a borító, miközben a történet világa a luxus. Az eredeti borítókon sikerült is valami extradrága, elegáns cipellőt szerepeltetni, de a magyar változat elég sztriptíztáncosos lett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van benne valami, de ahogy Katacitának is írtam, azért mindenképp jobb, mint az unalmas főnöknős design. :))) szerintem legalábbis.
      Az eredeti borítók viszont tényleg jobban utalnak a luxusra, divatvilágra. :)

      Törlés
  4. Én szeretem a chick-liteket, de erre a könyvre nem ugrottam. Lehet, mert láttam filmen, igaz már a kutya sem emlékszik rá, hogy pontosan mi volt benne, de az érzés, hogy nem tetszett megmaradt. De ha azt mondod, hogy a könyv jobb, mint a film, sokkal viccesebb és ütősebb, akkor lehet elolvasom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem jobban tetszett, de mondjuk vedd hozzá, hogy én tényleg a filmért is odáig voltam :) akkortájt még olyan frizurát is csináltattam, mint a csajnak van :D :D ... (no comment, hát én is nőből vagyok na :D)

      Törlés
    2. Tényleg?? Ez nagyon jó : D

      Törlés
    3. Igen :) a fodrásznak is mondtam, Prada-frizurát akarok :D Azóta már nem olyan, de teljesen beleszerettem akkor. :)

      Törlés
  5. Ajjmár, most eszembe jutott a cipős polcom a moly-on. Soha nem bocsátom meg, hogy elvették tőlem :DDD
    MUHAHA!

    VálaszTörlés