2013. március 31., vasárnap

Márciusi zárás

Avagy: lássuk mivel gyarapodott a könyvtáram márciusban.
Két részre tudom bontani ehavi garázdálkodásomat. Az első az Alexandrában történt, ahonnan négy könyvet zsákmányoltam: 

David Nicholls: One Day - nemrég adták a tévében a filmadaptációt, és bár csak részleteket láttam belőle, nem egészben, de tudom, hogy kell nekem ez a szép, egy életen átívelő szerelmes történet.
Dr. Csernus Imre, Kígyós Éva, Popper Péter: Titok, elhallgatás, őszinteség - egy újabb mesterkurzusos könyv, amiben a Doki is szerepel, meg ráadásként Popper Péter, akiről nemrég derült ki számomra a Szeretők című könyv kapcsán, hogy szeretem olvasni amit ír. 
Dr. Csernus Imre, Mohás Lívia, Popper Péter: Egészséges egyén-beteg társadalom? - és mégegy :D
Ray Bradbury: We'll Always Have Paris - sokat hallottam már a nevét, és novellákhoz támadt kedvem. 





A másik adag a Bookdepositoryról származik, 10%-os kuponos kedvességgel. :) 
Irene M. Pepperberg: Alex and Me - egy igazán érdekenek ígérkező könyv egy nagyon okos papagájról; ember és állat kapcsolatáról, állati intelligenciáról. 
Gail Carriger: Etiquette and Espionage - igenigenigen! :) Gail Carriger újabb sorozatának első része, ami szintén steampunkos, iskolában játszódik, és nagyon gyorsan sorra fogom keríteni. :) 
Jaycee Dugard: A Stolen Life - ezt a Room miatt vettem meg, ezúttal igaz történetet olvashatunk egy bezárt életről, memoár formájában. 
Mons Kallentoft: A Midwinter Sacrifice - magyarul is most jelent meg Véres tél címen. Kell már olvasnom valami jó kis vérfagylaló skandináv krimit :) Persze mire eljutotok ide is... és ezt is bizonyára jobb lenne télen olvasni (bár amilyen időjárásokat produkált a március...)

Egy ajándékkötetet is kaptam, méghozzá Csengától, amolyan korai húsvéti ajándéknak aposztrofálva :)) A könyv nem más mint Alessandro D'Aveniától a Fehér, mint a tej, piros, mint a vér. Érdekelt már egy ideje, és kívánságlistás is volt. Nagyon köszönöm itt is mégegyszer. :)


A pályaudvari olcsón árult könyveknek nem tudva ellenállni 990-ért pedig beszereztem Carrie Ryan-től a Kezek és fogak erdejét is az utolsó márciusi napokban. Nem sokat tudok róla, meglátjuk szeretni fogom-e én is. Mindenesetre a címe jó ;) 


Ennyi volna. 2013-ban eddig ebben a hónapban jön ki legmagasabbra a mérleg: 10 könyv, 4 teljes áron, 4 10% kedvezménnyel vásárolva (de ugye a bookdepo eleve olcsóbb minden másnál), 1 eleve nagyon olcsón véve, és egy ajándék. 6 angol nyelvű és 4 magyar. :) 


5 megjegyzés:

  1. Úgy vágyom én is valami igazi jó romantikus könyvre, ami nem klisés, nem nyálas... Ez a One Day lehet, hogy olyan? :) Az Alex and Me is érdekes lehet, és büszke vagyok, hogy ezek közül egyet legalább olvastam :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ez olyan lehet, igen! Eddig mondjuk nekem olyan valódi romantikus Az időutazó felesége volt, de azt már elolvastad te is :)

      Törlés
    2. Igen az már megvolt, és közel volt ahhoz, amit szeretnék, de még nem telitalálat. Nem baj, keresek tovább. :)

      Törlés
  2. A Carrie Ryan könyvön rettenetesen szenvedtem, még egyszer bele fogok, hátha másodszorra sikerül elolvasnom.
    A Carriger könyv nálam is várólistás már, mint ahogy a Véres telet is szeretném elolvasni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó ez nem túl biztató :) na nem baj, egy próbát megér. :)
      Carrigert következőnek fogom mindenképp, mert már nagyon kíváncsi vagyok rá.

      Törlés