2012. január 15., vasárnap

Negyedelő, ötödölő, hajkitépő

Biztos kapok pár szemforgatást, hogy miért is ez a sok neveletlen hercegnős poszt mostanában, de ha már úgyis el akartam olvasni az egész sorozatot tavaly, és nem ment, hát akkor már egyben fogyasztom a hátralévő részeket. És félrészeket. Meg negyedrészeket... Nyugi, kihívást nem csinálok belőle ;)

Az alábbi két darab rövidke szösszenet, fél és negyed vagy háromnegyed vagy ki tudja milyen matematikai borzalomként szerepel a sorozatban.


Szóval, az egyik: Meg Cabot: The Princess Diaries, Volume VII and a half - Sweet Sixteen Princess

... ami nem más, mint a hetedik kötet után következő szülinapi nyavalya. Elég fájdalmas volt olvasni, és nehéz elhinni, hogy ezt tényleg kiadták?! Egy pároldalas nyüsszögés az egész Mia 16. szülinapi partijáról, amiben szinte ki sem alakul a konfliktus, már meg is oldódik, sőt lesz szipi-szupi meglepetés is. Émelyítő cukormáz, és csupa erőltetett dolog kifejtés nélkül.

Ponty10/ööö, 2,5?

A másik: Meg Cabot: The Princess Diaries, Volume VII and 3/4ths - Valentine Princess

Egy újabb csöpp szösszenet, ezúttal valentin napi lázban ég Mia, anti-lázban Lilly. Kicsit ez is erőltetett, de annyira nem volt vészes, mint a Sweet Sixteen mizéria. 

Viszont van itt valami nagy baki – vagy nem? – ez a rész ugyanis mintha inkább a 4. után kéne hogy jöjjön, Lilly itt még Boris-szal jár… A keretrész viszont összezavart, lehet hogy ez csak visszatekintés? Következő összezavarás, hogy a végén a könyvek listájában IV and a quarter néven szerepel a könyv. Khm. Utánanéztem Meg Cabot honlapján is, de ott is a hét és háromnegyedikként szerepel. Akkor mégiscsak a visszatekintés lesz a megoldás... Mindenesetre nem épp maradandó élmény.
Ponty10/4

Mivel elhatároztam, hogy végére járok, mi lesz a cserebogárból - hehe - és hogy alakul Michael és Mia a tizedik részre, végigszenvedem olvasom a maradék három könyvet... :) Látom én hogy népszerűtlenek ezek a posztok, és Miamona még rám is pirított, hogy töltsem hasznosabban a szabadidőmet :D ..., de azért most már csak-csak befejezem. :)

Angol és magyar sorozatpolcot is találtok a Molyon.

A régi blogról áthozott bejegyzés. Az bejegyzés eredeti helyén >itt< található. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése