2024. június 18., kedd

Nina Simon: Mother-Daughter Murder Night

A felsorakozott posztok kipörgetésének érdekében, íme, álljon itt nyúlfarknyi véleményem egy nemrégiben félbehagyott audiobookról is.

A Mother-Daughter Murder Night PONT olyan jó, mint az Ahol a folyami rákok énekelnek. ;) És ebben is egy mocsárban próbálnak felgöngyölíteni - rétestészta módra - egy gyilkosságot! ...



Lapos, üres, eseménytelen; kriminek és lélektani/családregénynek is halotthalvány, pedig azt hittem legalább az anya-lánya-unoka kapcsolatot jól fogja boncolgatni, szövögetni. 60%-nál hagytam félbe.
Azt hiszem sokkal óvatosabbnak kell lennem a Reese Witherspoon Book Club könyveivel, ez is az volt... Miért kedveli ennyire Reese ezeket a dögunalom könyveket vajon? 

 Amilyen a szerencsém idén, még lovak is voltak benne... :") 


7 megjegyzés:

  1. Na, már megint lovak. :D

    Azt vettem észre, hogy a híres vagy ismertebb emberek ajánlásai többnyire mélyenszántó, komoly témákat boncolgató könyvekből állnak, igen ritka köztük a laza, könnyed, neadjisten, humoros könyv, nehogy már azt higgye róluk valaki, hogy léha, műveletlen bunkók! Megnéztem Obama már nem emlékszem, melyik évi kedvenc olvasmányait, csupa-csupa vérkomoly kötet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez egy ilyen lovas év. :)

      Ezt most nem egészen értem, mármint, hogy milyen relációban írtad ehhez a könyvhöz? Obama kedvencei valóban mindig komoly könyvek. Reese W. könyvklubjával van mindenféle, de én úgy látom sokszor eltúlozzák a könyvek érdemeit.

      Törlés
    2. Hát hogy írtad, hogy Reese könyvklubjában már máskor is volt olyan könyv, amit te is olvastál, és unalmasnak találtad. Erről jutott eszembe, hogy a hírességek hajlamosak komoly vagy divatos könyveket választani, akkor is, ha amúgy, ahogy írod, el vannak túlozva az érdemeik.

      Na, persze, a volt amerikai elnök nem olvashat könnyed valamit, mivé lenne a világ? :D

      Törlés
    3. Igen, igen, de amúgy meg inkább tingli-tanglik ezek, csak ráadásul még unalmask is (szerintem).
      Nekem inkább kicsit hasonlít Reese meg Szabados Ági NIOK-ja, annyiban, hogy mindketten hajlamosak divatosakat választani, felhype-olva persze mindig az adott könyvet. Nekem annyira nem hiteles, hogy nekik ez mind eeeennyire tetszik.

      Azért merem remélni, hogy Obamának is vannak lightibb olvasmányai, nem járja, hogy valaki csak komolykodjon. :D Ma csak a nyilvánosság elé nem tár mindent. ;)

      Törlés
    4. Annyira nem ismerem egyikük olvasmányait sem, de ja, ami néha eljut hozzám, abból hasonló jött le nekem is.

      Hát én is remélem. :) Nekem emberibb lenne, ha lenne köztük valami lájtosabb is. Így olyan "elnökös".

      Törlés
  2. A folyami rákos könyv nekem is hasonló élmény volt. Beleolvastam, de annyira langyos... Éreztem én, hogy nem nekem való, a radarom ezeket már jól beméri. :D Tényleg ilyen tingi-tangli, közben meg valami mély lélektani regényként van pozicionálva, és egyébként ez a legbosszantóbb, hogy mennyire nem kezelik a helyén. (Ez a jelenség engem ettől a könyvtől függetlenül nagyon zavar. Nem kell mindennek mély szépirodalomnak lennie, de akkor ne is próbáljuk már úgy beállítani. A NIOK is így működik egyébként, nekem ezért sem hiteles.)

    Viszooont, most megnéztem Obama kedvenc könyveit, csak kíváncsiságból, és megtaláltam rajta a kedvenc könyvemet, az Anything Is Possible-t Elizabeth Strouttól. Olyan jó volt látni, főleg, hogy szerintem egy végtelenül elhanyagolt és alulértékelt szerző, főleg Magyarországon. Amúgy nagyon jó könyvek vannak a listáján, fel is írtam magamnak néhányat, hogy elolvasni mikor fogom őket, az már más kérdés... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a rosszul pozícionálás tényleg olyan bosszantó. Egyetértek azzal amit írsz!

      Óh! :D Elnökien jó ízlésed van akkor! :D
      Örülök, hogy találtál még a listáján fogadra valót!

      Törlés