2018. január 24., szerda

Mégis mi volt ez?! - Paprikás poszt a Voldemort filmről

Rendkívül bosszús vagyok, miután pár napja megtekintettem a >youtube-on< a Voldemortról készült rajongói filmet, a Voldermort- Origins of the Heir-t. Nem mondhatnám, hogy tűkön ülve vártam ezt a kisfilmet, de amióta hallani lehetett róla, kíváncsi voltam mit fognak belőle kihozni. Nem kell nagy költségvetésűnek lenni valaminek ahhoz, hogy jó legyen, üssön, vagy épp szórakoztasson, és mi, a HP-univerzum kedvelői éhes csápokkal nyúlkálnak bármi után, ami csak egy kicsit is kötődik a kedvelt/kedvenc sorozatunkhoz ugyebár.

Nos, én ezekkel a kíváncsi csápjaimmal jól nyakon verném, aki úgy gondolta, hogy ez a film érdemes a hírverésre és a rajongók figyelmére... A Voldemort - Origins of the Heir a HP és Rowling megcsúfolása, és kiváltképp azért az, mert állítólag rajongók készítették. Rajongók *****meg! :D Rajongó az, aki vért folyat egy Avada Kedavrához? Rajongó az, aki szerencsétlen videojátékhoz hasonló verekedést mutat be varázslók közt? Rajongó az, aki szerint Tom Riddle-nek barátai voltak, és hovatovább együtt héderelt hollóhátas, griffendéles és hugrabugos (bwhahahaha) diákokkal? Rajongó az, aki szerint az átlátszó Veritaserum zöldnek is jó lesz és mehet intravénásan is, ahelyett, hogy meginnák? Rajongó az, aki nem tudja, hogy a Hollóhát címerállata egy kiba**ott sas, és nem holló?! ?!?!?!?! Elfolyósodik az agyam az ilyen érdektelenségből, figyelmetlenségből, felületességből fakadó hibáktól. 

Vajon ilyen mai frizkóval nyomták a csajok, amikor Voldi sulis volt?

De itt még mindig csak kapargatjuk a felszínt. A varázspálca trükkökön, effekteken és a diákok jelmezein kívül ugyanis semmi sincs a helyén a filmben, és semmi nincs jól megoldva vagy kibontva.

A színészek olaszok, és angolul beszéltek, de mégis hangalámondással át van szinkronizálva angolról, angolra. :D Vajon mennyire beszéltek szarul angolul, hogy erre szükség volt? :D A színészi játék... vagyis várjunk csak, hadd tegyem ezt inkább idézőjelbe: a "színészi játék" valami katasztrófa. Ezek a szerencsétlenek azt hitték az a színészet, hogy fájdalmas arckifejezéssel erőteljesen és lassan artikulálunk. És nem is csak a fiatalok pocsékok... A Hepzibah Smith-t játszó nőszemély is totál katasztrófa. Persze az egészre rátesz egy lapáttal, hogy rémes, szuper-plánokkal teli kameraállások vannak (folyamatosan szemeket és szájakat látunk), és hogy milyen pocsék szöveget is kellett elmondaniuk a szereplőknek. Minden párbeszéd és mini-monológ természetellenes és megerőszakolt szöveg. Ezen túl pedig semmit nem tudunk meg, és semmit nem mond el ez az "alkotás" (de szeretem az idézőjelet!). Összeszedett pár random tényt a könyvekből, és azokat összeszőtte némi kitalált hülyeséggel a házalapítók leszármazottaival kapcsolatban. A slusszpoén a szovjet katonás vallatás. Szovjet katonák?! Nagyon ufók voltak, röhejes fémgombokkal a símaszkjaikra varrva... A vallatótiszt meg félig vak volt, és mindennek semmi jelentősége nem volt, de hát rendben, írjuk fel ezt hangulatelemnek a sztereotíp, kucsmás oroszt... A kihallgatásnál Veritaserumot folyatnak infúzióban Grisha McLaggenbe, aki az imént említett fájdalmas arckifejezéssel artikulálva próbál közben színészkedni. Azon lépjünk ugye túl, hogy mekkora hülyeség már az is, hogy zöld lett a tiszta folyadék, és hogy ivás helyett intravénásan adják... de hogy ezen felül az is mekkora kapitális baromság, hogy még csepeg bele az áldozatba a szer, és erre azt mondja az orosz almufti, hogy megy ki a hatása. Hát sírva könyörgök, mennyire alacsony az IQ-juk ezeknek a kedves filmkészítőknek? A szérumtól pedig az ember köpködi az infókat a kérdésekre, nem képes terelő, vagy igazán körmönfont, mesélős válaszokra... SPOILER A vallatás után pedig elengedik Grishát? A naplót a kezébe adva?! SPOILER VÉGE Mégis mi a franc volt ez az egész, de komolyan?!


A csavar a kihallgatás végén szintén értelmetlen és értelmezhetetlen.

Ajánlom még figyelmetekbe a 43. perctől a coelhói magasságokba emelkedő elmélkedést:

Tom: "You're a seeker, right? You know too well how the game works. You have to catch the snitch. You have to chase it... you have to grab it, to end the game. But it never rests, it's unstoppable. It whizzes at top speed, and if you want to catch it you must not be distracted. You cannot think. No past, no future."



Ennek van bármi értelme, de komolyan? Sírjunk együtt. :'D Ugyanúgy nem stimmelnek a dialógusokban az egymásra adott reakciók sem.
A Tomot játszó Stefano Rossi mondjuk legalább jóképű, és voldis, ezt elismerem, de ha folyik ki a szörnyű szöveg a száján, akkor csak megszólalásig volt szép ugye...

Ez a film egy buta ember ötletének rosszul megvalósított, átgondolatlanul felületes cosplaye, amit nagydobra vertek.

PuPi balra el. PuPi pipa. 


Ki nézte még meg ezt a förmedvényt? Tetszett? És ha igen, miért nem? 
Nem szúrták a szemeteket a rettenetes hibák?

23 megjegyzés:

  1. Ne haragudj, de én ezen a poszton annyira jót nevettem. :D "a csápjaimmal nyakon verném, Pupi pipa", stb. :D Tök igazad van amúgy a hibákat illetően, bár engem, ugye, ennyire nem borított ki. :) De valóban csúnya hibák. Próbáld meg elfelejteni gyorsan az egész videót. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kipuffogtam magam! :) Elfelejtem gyorsan, úgyis annyira felejtős... :D Csak akkor dőlök kardomba, ha ezt folytatni akarják. :D

      Törlés
    2. A legjobban azt teszed. :)
      Reméljük, nem akarják. :)

      Törlés
  2. Huh szeretem a posztjaidat! :D

    Egyébként a negatív vélemények jobban felkeltik a kíváncsiságom, alig várom, hogy lássam! :D (Még sajna nem jutottam el odáig, hogy megnézzem.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek igazán örülök! :D

      Hát, ha van felesleges 52 perced... :) Mindenesetre majd várom a véleményed róla!

      Törlés
    2. Hát, ha nem kapcsol be az elvakult HP fan bennem, akkor mindenképpen írok, legalább ide egy kommentet. :D

      Törlés
    3. Várlak, ha kiheverted! :D

      Törlés
  3. Imádom a paprikás posztjaidat :) A filmre érdemben nem tudok reagálni, mert még nem néztem meg, de az első 9 perc alapján hasonló meglátásaim vannak/voltak :D Sajnos attól, hogy az első trailer jól sikerült a filmnek, attól még az igazi rajongók nem fognak hanyatt vergődve extázisban tombolni a Voldi filmtől. A főszereplő ténlyeg helyeske, de hát ez kevés, ha az összes infó téves. Az orosz tiszteket én sem értettem, azok ott voltak már az elején is.... :D Zagyvaság, de majd azért megnézem, hogy legyen tényleg fogalmam erről a szarról :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretitek, ha ennyire szenvedek valamin... :D
      Én már az első 9 percben haldokoltam, fizikai erőfeszítés kellett, hogy tovább nézzem. A trailerre nem is emlékszem, lehet, hogy nem is láttam? De az előzetesek gyakran csalókák, és persze, hogy belerakják a legjavát, ügyesen összevágva. Pl. a szép kis pálcatrükköket, a "cirkuszt".

      A főszereplőt elnézegettem volna a normál HP filmekben is fiatal Voldemortként. :) Vagy egy netflixes HP sorozatban (jajj az de jó lenne!).
      Rendben, jó mondat, nézd meg, hogy legyen fogalmad erről a szarról! :D :D

      Törlés
  4. Nem néztem végig, de köszönöm, hogy ezt így most elolvashattam ;)

    Azért olyan jó buli lett volna, ha a rajongók csinálnak egy TÉNYLEG JÓ kis filmet. Mint mikor valaki ír egy szuper fanficet.

    Ööö, egyébként milyen a film fogadtatása? Tudsz erről valamit?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az jó buli lenne, egy értelmes és ötletgazdag fanficből főleg. :)

      A film az imdb-n 5,5-en áll a 10ből 1855 értékelés alapján: http://www.imdb.com/title/tt6977356/ratings?ref_=tt_ov_rt
      A Snitten 31 csillagozás alapján 53%-ot mutat, és van egypár az enyémhez hasonló értékelése, pl. ez: https://snitt.hu/ertekelesek/483418
      Blogposztot még nem láttam róla másnál...

      Törlés
    2. Én láttam: https://goodbye-agony.blogspot.hu/2018/01/voldemort-origins-of-heir-az-orokseg.html

      Törlés
    3. Köszi, tényleg, ezt láttam tegnap én is, csak megfeledkeztem róla. Azt hiszem snittről mentem rá. :)

      Törlés
  5. Szuperek a paprikás posztok :D Én még csak belenéztem, de nem tetszett, hogy csúszik a hang, de így hogy ennyi hülyeség van benne, nem áldozok rá egy percet sem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :D
      Szerintem jól teszed, ha meg se nézed. :)

      Törlés
  6. Na, most kedvem lett megnézni, de nem, a'szem továbbra sem fogom. Viszont az írásod legalább szórakoztató, ha másért nem, ezért érdemes volt megcsinálni ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne is! :) Örülök, hogy elszórakoztattalak vele. ;)

      Törlés
  7. Én is teljesen értetlenül állok ez előtt a film előtt, szintén jól felhúztam magam rajta. Azt hittem, az, hogy a Warner Bros. áldását adta rá, az jelent valamit. Legfőképpen azt, hogy ez egy kiemelkedő alkotás... A nyivánvaló hibákon túl, amiket felsoroltál, engem az zavart még, hogy semmi újat, semmi pluszt nem nyújtott ez a film. Az egész csupa olyan információval volt tele, amit már ismertünk. Én azt hittem, hogy valami fanfiction-féleség lesz, ahol egy eddig nem ismert szeletét mutatják be Voldemort ifjúságának. És valahol ez is benne volt, de én is csak forgattam a szemem a rengeteg hülyeség miatt, amiatt főleg, hogy úgy állították be az ifjú Voldemortot, mint aki valaha is közösködött volna bárkivel is. A vége pedig teljesen értelmetlen, egyszerűen nem tudok rájönni, mi célt szolgált a befejezés... Egyébként annyira örültem, amikor megláttam, hogy van ilyen, hogy képes voltam még éjfélkor nekiülni és megnézni... Én hülye, naiv rajongó. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem vagyok akkor egyedül vele. :) Nekem is némi garanciát jelentett, hogy a Warner Bros. is rábólintott és áldását adta rá, mondjuk a trailer alapján lehetséges, hogy ők is sokkalta jobbra számítottak, most meg ingatják a fejüket egy HP-meetingen...
      Igen, valóban csak random, már eddig is ismert infókat tettek bele a filmbe, és nem volt benne semmi eredetiség, vagy jó fanfiction ötlet, amire én is számítottam volna.
      Voldemort mint társasági ember, hát kacag a májam. :D
      Nem volt jó gondolat olyan későn elkezdeni nézni, és fennmaradni miatta... :/ Sajnos tényleg egyáltalán nem érdemes megnézni, arra jutottam.

      Törlés
  8. Köszi Pupi, megmentettél tőle, hogy megnézzek valami nagyon sz*rt. :D Én nem tudtam, hogy rajongók csinálták, de ezek szerint ezek inkább "rajongók"...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szivi! :** :) Bizony, rakjuk csak idézőjelbe!

      Törlés
  9. Paprikás posztok rulez! :)
    Nekem egyik barátnőm küldte át a film YT linkjét, és pont rá pár órára jött ki a posztod :D végül amúgy nem néztem meg, olvasva a posztodat, inkább megkímélem magam az ilyesmiktől, tutira én is felhúztam volna magam rajta.
    Szomorú dolog ez egyébként szerintem, mert ebből simán lehetett volna valami nagyon szuper, nagyon jó dolog. Kár érte. :(
    (ez az utolsó gif :D zseniális :D :D meg a poszt is, természetesen :) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Yess! :D Hú, akkor még éppen időben "mentettelek meg" ettől a rettenettől. ;)
      Igen, szerintem is volt benne potenciál...
      Az a gif nekem is nagy szerelmem. :D ♥

      Törlés