2017. január 9., hétfő

Torben Kuhlmann: Armstrong

Két éve karácsonyra megleptem magam Torben Kuhlmann első magyarul megjelent mesekönyvével, a Lindbergh-gel, most karácsonyra pedig kedves barátnőm, Miamona lepett meg a kívánságlistámról a következő Kuhlmann féle egeres könyvecskével, az Armstronggal. Az illusztrációkba beleszeretni egy pillanat műve volt már a Lindbergh-nél is, és mivel a szerző maga illusztrálja a köteteit, tudtam, hogy nem csalódhatok most sem. 
Úgy gondoltam tökéletes lesz évindító olvasásnak ez a csodaszép kisegeres holdutazás. 


"Kis lépés egy egérnek – hatalmas ugrás az emberiségnek. 


Vajon a gömbölyű és lyukakkal teli Hold egy óriási sajt, vagy csupán egy hatalmas kőgolyó? A gyönyörűen illusztrált, izgalmas történet főhőse, a kalandvágyó kisegér erre a kérdésre keresi a választ. 



A repülő kisegér kalandjait elmesélő Lindberghet a megjelenése óta több mint húsz nyelvre lefordították, világszerte gyermekek és felnőttek kedvenc képeskönyve lett. Legújabb könyvében Torben Kuhlmann, a mese szerzője és illusztrátora a bátor kisegér űrutazásával Neil Armstrong és az Apollo–11 legénysége előtt tiszteleg, akik elsőként jutottak el a Holdra."





A főszereplő kisegeret rendkívüli módon érdekli a Hold, amit távcsövön keresztül kémlel az égbolton, és amiről még egyetemi előadásokat is meghallgat a terem csillárjának tetejéről. Amikor megosztja egértársaival a tudását, mégpedig, hogy a Hold nem is sajtból van, nem hisznek neki. Ekkor tűzi ki célul, hogy eljut a Holdra... ehhez pedig összeszed minden szükséges alkatrészt és rakétát épít. :) 

Kísérletei, próbálkozásai, űrruha-gyártása megkapó és szeretnivaló. A képek pedig egyszerűen csodálatosak megint. Szemet gyönyörködtető az egész könyv, és rengeteg kétoldalas illusztráció kap benne helyet. 


Élvezet volt lapozgatni, nézegetni, elolvasni. A végén ismét található néhány információmorzsa az űrutazással kapcsolatban: Lajka, Gagarin, Armstrongék... :) 

10/10 
A képek a könyvből származnak, Torben Kuhlmann illusztrációi.

Kiadja a Partvonal. Vedd meg >itt<!

7 megjegyzés:

  1. Jaj PuPi, ez valóban nagyon édes mesének tűnik! Ezek az illusztrációk gyönyörűek, és a kisegér is milyen kis szeretnivaló :) Amúgy gyerekeknek ajánlod? Mert akkor lehet, hogy majd ajándékba veszem a barátnőim lurkóinak (bár aztán annyira megtetszik majd, hogy nem adom oda :D).

    VálaszTörlés
  2. Jaj, ez nagyon szép és biztos aranyos is. :) Mekkora gyerekeknek lehet való?

    VálaszTörlés
  3. Niki, Bea, szerintem simán mehet gyerekeknek is, 7-8 évestől talán? Bár nehezen lövöm be, lehet, hogy értelmes 6 éveseknek is már. :) Jó, mert azért ad némi kis tudományos ismeretet is, de közben mégis egy cuki kisegeres mese marad, szép rajzokkal. Lessetek bele könyvesboltban, érdemes! :)

    VálaszTörlés
  4. Na jó, engem nem érdekel a korhatár, nekem ez kell... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Reea drágám, az csak egy alsó korhatár. :D Tudod, mint a legónál! 99 éves korig! (100 évesek nem legózhatnak!!! :D )

      Törlés
    2. Jó, akkor még van néhány évem! Szűkösen, de össze fogom hozni :D

      Törlés