2016. október 1., szombat

Szeptemberke

Marék Veronika: Kippkopp illusztráció.
Szedtem gesztenyét, kéne belőle csinálni egy gesztenye Gusztit, csak mondjuk Szeptemberke nevűt. ;) Innen jött a posztcím, csak úgy pákk, kipattant a fejemből. Azt hiszem látszik, hogy nagyon sűrű hetem volt! Ennek örömére jöjjön hát a zárás, avagy milyen volt a szeptemberkém? :) 

Beszereztem 
Három új könyvem lett, ebből kettőt a Bookdepóról rendeltem meg, és természetesen nem mások ők, mint a Cormoran Strike krimik következő kötetei. Nem volt kérdés, hogy beruházok rájuk a Kakukkszó után. A harmadik könyv pedig a Nagy palota Nicole Krausstól, amit kemény 199 Ft-ra áraztak le a Líra akciójában. Köszönöm Nikkincsnek! :* Ez már nem is kávéár amúgy, hanem még annál is jobb. :)

A kupac.
Kiterítve a szolid zsákmány.
Kidobálom!
Na jó nem, nem kell megijedni, nem dobálok ki könyveket, tény viszont, hogy óriási könyvselejtezésbe fogtam, és ennek eredményeképpen 54 könyvet selejteztem ki a polcaimról, amikre már nincs szükségem, mert nem akarom mégsem elolvasni, nem akarom már újraolvasni, nem akarom megtartani, nem szerettem stb. Az okok változóak, a lényeg a helyfelszabadítás, és a rendrakás, nem is annyira a polcon, mint inkább a fejemben, hogy mi is kell igazán, és mi az, ami teljesen feleslegesen ül itt a polcomon, és nem is akarom, nem is fogom forgatni. Néhány teljesen új könyvet is szanáltam így, és barátoknak adtam oda őket, szabad a vásár alapon. Pár könyvet árulok, egy-kettőt sikerült is eladnom, és egy adagot könyvtárnak adományozok. Van néhány, amit otthagyós helyre vittem, vannak olyan budapesti kávézók, teázók, cukrászdák, ahol ott lehet hagyni a polcokon könyvet, és lehet helyette vinni mást. :) (de én most csak szigorúan otthagytam, nem hoztam semmit!) Amik nem kelnek el majd, szintén erre a sorsra jutnak apránként. 
Ez az egész azért is remek, mert több könyvtől szabadulok meg így végülis, mint ami az egész eddigi zsákmányom volt idén (52 könyv). Hurrá! :)

Elolvastam
A nyári - hogyisfogalmazzak - punnyadás és rosszkönyvszéria után megjött a kedvem az olvasáshoz, és elég sok könyvet ki is végeztem, igaz, voltak köztük rövidebbek is. A hónapban 8 könyvet fejeztem be, és kettő másikkal is hamarosan végzek. Külön öröm, hogy két várólistacsökkentős könyvet is kipipálhattam most. Apropó:

Teljesítem!
A várólistacsökkentést ugyan még nem, de Miamona olvasási kihívását sikerült teljesítenem, a Kakukkszóval kipipálhattam néhány utolsó kategóriát ugyanis. :) A vcs-vel is haladtam, ahogy az előbb írtam, és már 7 olvasott könyvnél járok, + 2 van megkezdve. Nem is tűnik olyan lehetetlennek, hogy mégis meglegyen a 12 a listáról év végére.
Nemrég volt a kávé világnapja. :) Forrás.
És kivételesen talán nem hiába gyártottam évszakos listát: az őszi tervekből is elolvastam már 3 könyvet. 

Blogoltam
A blogon szeptemberben 10 poszt született. Még adós vagyok néhány könyvértékeléssel, de a kis Napkút kiadós török könyvecskékről egyben, zanzásítva fogok írni csak, és a harmadikat még nem fejeztem be. Nyári szünetünk után visszatértünk a témázással is, ajánlásokról beszélgettünk, csatlakozni még mindig ér! :)
Ó, és végül, elfelejtettem megemlékezni róla, de akkor most bebököm ide: a számlálóm túllépte a 200.000-t nemrég (bár még ez augusztusban lehetett)! Éljen, éljen! Köszönöm, hogy olvastok!


A többiek szeptemberkéje:

Katacita, Dóri, Nikkincs, Nita, Amadea, Heloise

10 megjegyzés:

  1. Szeptemberke az új Gesztenye Guszti! :) Gratulálok a 200.000 letöltéshez és a szép szeptemberhez!

    VálaszTörlés
  2. Jaj de szerettem ezt a mesét <3 Szuper, hogy ezt választottad kezdőképnek! Gratula a 200.000 feletti számhoz! Tök jól mutat :))))

    Miamona kihívásához is respect, meg a várólistához is, meg lesz az év végre simán! A könyv selejtezésben már én is haladtam, 2 könyvet barátmnek ajándékoztam, és a többiek is szelektáltam és van amit felrakok eladni ide-oda. Legalább felszabadul 2 doboz a nappaliban. Egyszer csak elfogynak onnan azok a fránya dobozok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is aranyos, nagyon jók ezek az illusztrációk. :)
      Köszi! :)) A legviccesebb az, hogy nem is vettem észre, mikor léptem át a számot. :)

      Hajrá, akkor te is megszabadultál már egy pártól, ami nem kell! Az eladás kicsit nehézkes néha, ezért hagytam ott párat kávézóban is, főleg, amiket egyáltalán nem keresnek. (pedig nem mind szar)
      Nálam most a leselejtezettek állnak dobozban. :)

      Törlés
  3. Nekem ez a mese kimaradt O.O de cuki a gesztenyemberke. Én is szedtem az utolsó munkanapomon a udvarban, így őszi dekor és szép emlék is.
    Gratu az olvasásokhoz, MiaMona kihívásához már nekem is csak egy könyv (borzongás témájú) kell.
    A könyveladásaid inspiráltak engem is, így levittem jó pár könyvem árát éééés sikerült is hármat eladnom :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd lesd meg könyvtárban, nagyon aranyosak. :)
      Nem olvastál idén borzongóst még? :)) Mit néztél ki a kategóriához?
      Ó, tök jó, örülök, hogy te is szabadultál néhány könyvkolonctól így. :)

      Törlés
  4. Én ma csak gesztenyét rugdostam az úton, az is ér? :D
    Tök jó, hogy teljesítetted MiaMona kihívást, neked köszönhetően most én is átnéztem az enyémet, párosítottam más könyveket a kategóriákhoz, és így már csak két és fél könyv vár nálam olvasásra. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szegény gesztik! :D
      Na, akkor már te is közel állsz a teljesítéshez, juhúú! :) és a vcs?

      Törlés
    2. Áh, a vcs-t szokás szerint elbukom, azt hiszem 3 vagy 4 könyvet olvastam el a listáról. De nem bánkódom, már megszoktam, és persze jövőre is megpróbálom majd. :D

      Törlés
    3. Ó, sebaj. :) Majd jövőre! (vagy akkor sem! :D )

      Törlés