2016. október 27., csütörtök

Jön Orhan Pamuk!

Óriási örömmel és lelkesedéssel tölt el a hír, hogy a 2017-es Könyvfesztivál díszvendége a Nobel-díjas Orhan Pamuk, török író lesz! 

Forrás.

Bár már rettentő rég olvastam Pamuktól, annak idején teljesen beleszerettem az írásaiba. A fehér kastély illetve Az új élet nagy kedvenceim lettek, és Pamuk bekerült a nagyon-szeretem-írók kis piksziskéjébe. Iszonyatosan büszke voltam, amikor Nobelt kapott 2006-ban, nagyon jólesően töltött el a tudat, hogy én már előtte is kinéztem és kihalásztam őt magamnak. A Pamuk-olvasások azóta megszakadtak, de számos könyve itt várakozik a polcon, például A nevem Piros, a kétkötetes , a Furcsaság a fejemben, vagy az Isztambul. De egy újraolvasás is jólesne azt hiszem. 

Most, hogy jön, egy dedikálást, egy kézfogást, és néhány elrebegett méltató szót sem szeretnék kihagyni, nagy élmény lenne (lesz!). :) 




10 megjegyzés:

  1. Az Isztambult másodszorra nagyon szerettem, annyira hangulatos, olyan édes-bús. Meg régóta szeretnék eljutni ebbe a városba, bár mostanában biztos nem megyek, majd ha nyugi lesz egyszer.
    Akkor neked van már egy biztos pont a Könyvfeszten. :)
    Tényleg, Pamukot nem karolja fel valamelyik kiadó az Ulpius után?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már kétszer is olvastad? :) én még egyszer sem, de már régóta várólistás. Izgalmas város Isztambul, én is szívesen megnézném élőben is.
      Már felkarolta a Helikon, idén náluk jött ki a Furcsaság a fejemben is. :)

      Törlés
  2. Óóóóó, sajnos biztosan nem fogok elérni, de ez nagyon jó hír! Még azt siratom, hogy hétfőn nem találkozhattam Ulickajával...
    A nevem Piros egy fantasztikus könyv, és legalább annyira tetszett az Ártatlanság múzeuma is. A Fekete könyv sajnos nem jött be, de a többivel úgyis annyira lenyűgözött, hogy automatikusan veszem, amit publikál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom. :( Meg azt is, hogy Ulickajáról is lemaradtál. :( Remélem legközelebb összejön egy kedvelt íróddal a találka. :)
      A nevem Piros nagyon érdekel, régóta listás. :) Gyakorlatilag én is automatikusan veszem, ami Pamuk, csak az olvasásukkal maradtam le.

      Törlés
    2. Két hét múlva pátyolgatom magam a könyvvásáron (22. Nemzetközi, Marosvásárhely) :D

      Törlés
    3. Ó, szuper! Jó szórakozást hozzá! :)

      Törlés
  3. Juhúúú, akkor itt az ideje végre olvasni tőle, úgyis rég tervezem! Most majdnem azt írtam, hogy és úgyis most voltam Isztambulban :O Pedig csak Shafakot olvastam nemrég... :D Hát igen, a jó könyvnek tényleg varázsereje van! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nahát, ez a Shafak jól elvarázsolt, hogy úgy érezted ott voltál! :) Olvassunk együtt Pamukot! Lehetne török kategória ehhez a következő Miamona's Reading Challenge-ben! :)

      Törlés
    2. Jóóóó, nem is rossz ötlet! Mondjuk ugyanazt nem tudjuk olvasni, mert azt hiszem, az Isztambullal szeretnék kezdeni. Vagy ne...?

      Törlés
    3. Miért nem tudjuk ugyanazt olvasni? :D Az Isztambult még nem olvastam, szóval arról nem tudok nyilatkozni. Én A fehér kastélyt ajánlanám neked első körben. ;)

      Törlés