2016. szeptember 9., péntek

Őszi tervek

Forrás.
A szokásos kupac, amit betervezek, de nem biztos, hogy el is olvasok... Azért tervezni jó, akárhogy is sikerül kipipálni egy listát.
Szóval  8 könyv, amit elolvasok ősszel (remélhetőleg):

- Nick Cutter: Mélység - kedvet kaptam egy újabb horrorhoz a Madarak a dobozban után
- Alessandro Baricco: Háromszor hajnalban - vcs. 
- Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten - ez az első három jelölt (is) lemaradt a nyári listáról, őket újra betettem tervbe, mert tényleg szeretném hamarosan sorra keríteni mindet. :)
- Mats Strandberg, Sara B. Elfgren: Kulcs - vcs.
- J.K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone - indul az újraolvasás!
- Aytül Akal: Léggömbök a magasban 
- Solmaz Kâmuran: A szerelem fogságában 
- Gülsevin Kıral: Ellopják Isztambult! 



Egyébiránt sokat olvasós őszt tervezek, belelendültem Cormoran Strike történetébe is, és abszolút van kedvem olvasni mindenféle régit és újat. :) A betervezett rövidebb könyvecskék pedig még inkább meg fogják dobni a lendületet úgy érzem. 

A várólistacsökkentéssel is haladok, bár kicsit előrébb is járhatnék már: 5 vcs könyvet pipálhattam ki eddig, és 2 olvasása van folyamatban. :) Szerencsére ezek közt is van azért még rövidebb olvasmány is - persze most nem a Kulcsra céloztam, ami batárnagy... :D hossza ellenére viszont haladós lesz, ezt már most tudom, a trilógia első két része is nagyon olvasmányos volt, és az őszies, vagy már télbe hajló napokon jó lesz borzongani a svéd télben. :)

Ezeken a könyveken kívül kinéz majd néhány reci is, például a Vesalius titka, amit nagyon várok. 

Ti miket terveztek őszre? 

20 megjegyzés:

  1. Ninceenek terveim. :D Szeretnék többet olvasni, mint a nyáron, majd meglátjuk. Remélem, az illusztrált HP 2 is kijön még az idén.
    A Leányrablás Budapesten nagyon jó volt, szeretném folytatni.
    Baricco több könyve is vár a sorára, stb. stb. Könyvek végeláthatatlan sora. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy a legjobb néha! :D
      Szerintem kijön, valamikor novemberre-decemberre tervezhetik megint, jó lesz karácsonyi ajándéknak. ;)
      A Leányrablást én meg elkezdeni szeretném. :D
      Ó, ne is mondd, ez a kis kupac a polcaimnak egy kis irtó pici szeletkéje csak.

      Törlés
  2. Ó, hát ezt a kupacot simán lenyomod az ősszel :) Van ott rövidke, a HP alapból nagyon jól csúszik ebben az évszakban (nekem folytatnom is kellene a sorozatot), a Leányrablás meg igazi kikapcsolódás szerintem.
    A Vesalius titkára nagyon fenem a fogam, csodaszép a borítója és a történet is nagyon érdekel. Az Agave mostanában nagyon pályázik a pénztárcámra, ott van az Ilyen a boldogság, a Lily és polip is ami nagyon érdekel :)
    Hétvégén majd én is megírom a listámat (ami 100%-ban soha nem jön össze :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az erő velem van! :D És nem egy teljesíthetetlen lista, de majd meglátjuk mihez lesz, meg nem lesz kedvem épp. ;)
      Melyik jön neked a HP-ből? De már olvastad az egész sorozatot, nem?
      Dóri jól mondja, ha akarsz valami Agavét, most rendelj, vagy rendelj elő, mert ingyenes a szállítás. :)
      Várom a listád!

      Törlés
    2. A kedv a döntő, de szerintem menni fog :)
      A HP-ből az első 3-at olvastam, és ne büntess, de eddig jutottam két évvel ezelőtt, szóval még nem olvastam el egyszer sem a sorozatot :( A filmeket láttam végig. De tervben van, mert nagyon tetszett így felnőtt fejjel is.
      Jaj, ne is mondjátok, láttam. Meg kellene állni, hogy nem rendelek semmit sem, de nagyon vonzó az ajánlatuk :)

      Törlés
    3. Óóóóó! Dehogy büntetlek! Csak meglepődtem. :) És egy icipicit irigykedem, mert még az első megismerés előtted áll. Azért nagyon sok minden más, mint a filmekben, hiába láttad.
      Szerintem a jó ajánlatoknak nem érdemes ellenállni! :D ;)

      Törlés
  3. Jó lista! A kis török könyvek érdekelnek leginkább! Most én is fogok listát írni, már alakul fejben!
    Niki: az Agave most hétvégén leadott rendeléseket ingyen szállítja ki, az előrendelhető könyvekre is érvényes! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Engem is! Olyan kis aranyosak. :) Várom a te listád is. ;)
      Te rendelsz az Agavétól?

      Törlés
  4. Nem szoktam listát írni, még a VCs-vel is nyögvenyelősen haladok, 18-at raktam fel a listára, nyolcnál járok, és nem igazán van hozzájuk kedvem... viszont elég sok könyvet szereztem-kaptam idén, inkább őket van kedvem apasztani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig ez egész jó tempónak hangzik! :) Persze azt már te érzed mennyire nyögvenyelős. Idén nekem se lett olyan jó listám, egy pár könyvvel eléggé szívtam.
      Az tök jó, ha olvasod is rögtön a megszerzetteket. :) Én is sokat elolvastam már az ideiekből - csak ne lenne ott még a sok tavalyi, tavalyelőtti meg azelőtti... :D

      Törlés
  5. A Leányrablás Budapesten c. regényt szívből ajánlom, remek őszi olvasmány lehet, a hangulata valami fenomenális, nálam abszolút kedvenc lett. A Vesalius titkára én is kíváncsi vagyok, várom majd az értékelésedet. :) Remélem sikerül teljesítened az őszi terveket, mert remek könyveket válogattál össze. A vcs-vel én személy szerint egyáltalán nem haladok, valahogy év vége felé sosem választom jól ki azt a 12 könyvet, amihez biztos lesz kedvem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazság szerint még nyáron akartam beiktatni, tóparti olvasmánynak, de örülök, ha hangulatilag jó lesz őszre is. ;)
      Remélem a jövő héten megkapom Vesaliust, már várom nagyon én is, igyekszem majd vele. Addig meg a Kakukkszót olvasom. :)
      A vcs idén nekem is döcög nagyon, voltak benne sajnos rossz választások, amik miatt leragadtam, de azért igyekszem, mert vannak jó könyvek is a listámon, csak hát igen az a fránya kedv, nem mindig passzol azzal, amit december végén hittünk, hogy passzolni fog. :)
      Hánynál jársz most?

      Törlés
    2. Szégyen, de összesen 1 vcs könyvet olvastam el idáig, a Levelek a bőröndből Walters regényt volt az, amit sikerült elolvasnom és nagyon szerettem is. Sőt nem is a könyvekkel van igazán baj ( https://moly.hu/polcok/varolista-2016-13) hanem azzal, hogy mindig másik könyvet veszek előbbre, mert vagy nagyon várós volt, vagy valamiért éppen ahhoz volt kedvem, vagy éppen határidőre olvastam.
      A vcs könyvek eközben csak sorakoznak a polcon és ez valahogy évről évre így alakul. :( Egyébként általában 4-5 könyvet is olvasok egyszerre, ezért főleg nem szabadna így alakulnia, de úgy tűnik ez nem az én kihívásom lesz. :)

      Törlés
    3. Dehogy szégyen, ne így állj hozzá! :) Nekem is volt olyan évem, amikor csak 2 vcs-t sikerült elolvasni, de azok pl. tök régi darabok voltak, és nagyon örültem, hogy ha mást nem is, őket megismertem a listáról.
      Tényleg nem rossz kis lista ez, tetszik! :) A Levelek Skye szigetérőlt nagyon ajánlom! És örülök, hogy tetszett a Levelek a bőröndből is, én is szerettem, de a Skye még jobb ebben a kategóriában. ;) (szerintem)
      A Mesés ruhák kalandjai nekem is várólistás. :)
      Lehet, hogy kéne neked alternatív lista is, vagy csak plusz pár alternatív könyv, akkor úgy éreznéd, hogy több-ből válogathatsz, illetve nem kéne egy egész listát teljesítened, csak az összesből 12-t, egész más érzés. :)
      A listakészítésnél nekem alap, hogy egy olyan mindig van benne, amin szinte már rajta a kezem, hogy moströgtön kell, illetve mindig teszek rövidebbet-mesésebbet is rá. Egy pár 150-200 oldalas könyv segítség lehet ilyenkor. Vagy mese-meseregény. :)
      De azért ne búsulj ezen nagyon, legfeljebb jövőre sikerül csak, vagy nem veszel részt, ha annyira nem érzed a te kihívásodnak. Velem is sokszor előfordul, amit írtál, hogy teljesen máshoz van épp kedvem, vagy van valami határidős recim. :) Én is több könyvet forgatok egyszerre. Tavaly kvázi "szabályként" egy ezek közül mindig vcs kellett hogy legyen. :) Ez is jó módszer.

      Törlés
    4. Lehet, hogy kipróbálom a módszered és a 4-5 olvasott könyv közül egy vcs könyv lesz. :)Eddig volt alternatív listám, de az sem vált be, lehet el kell engednem ezt a dolgot. :)

      Törlés
    5. Oké! :) Örülnék, ha bejönne a módszer. :) Egyébként mivel annyira nincs semmi tétje, csak szórakozásból csináljuk, nem kell rágörcsölni, mert mi van ha nem sikerül évekig sem? Hát semmi. Akkor is egy párat csak elolvasunk róla. (Meg közben hadd ne mondjam, hány másik könyvet egész évben! :D )

      Törlés
  6. Olvass Kulcsot! :))) Jaj de imádom azt a sorozatot, egyszer biztosan nekiesek újra.
    Látom, az egyik kis törököt már el is olvastad, csak így tovább a lendülettel! :D
    Én már _most_ nem emlékszem, hogy miket raktam a listára, jelenleg ismét nincs kedvem olvasni egyáltalán, az élet szép. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igenis! Nagyon vágyom én is Engelsfors hangulatára már. Januárban is neki akartam esni, aztán abból nem lett semmi. Most egyébként várok recit, szóval nem mertem magam hosszabba belevetni, abból egyszerre elég egy is - a Kakukkszó pl.
      Bizony és már a második törököt is elkezdtem. ;) De majd csak egyszerre írok róluk szerintem. A rövid könyvekkel gyorsan lehet listákat apasztani. ;)

      Ne is mond, néha nekem is vissza kell néznem, mi is van a listán. :D

      Törlés
  7. A Kulcsot nem fogod megbánni, fantasztikus regény! Én imádom az egész Engelsfors-trilógiát, a Harry Potter óta a legjobb fantasy sorozat, amit olvastam, szóval csak ajánlani tudom.

    Az illusztrált Harry Potterre nekem is nagyon fáj a fogam, jó lenne még az éven beszerezni. Amikor bemegyek a könyvesboltba, mindig végiglapozgatom, olyan jó. Újra kellene már olvasni az egész sorozatot, de annyi tervem van olvasás terén, hogy azt sem tudom, mivel kezdjem. A legrosszabb az, hogy most egyszerre kb. 30 könyvhöz is lenne hangulatom, időm meg mosatanában sajnos nagyon kevés van, szóval teljes a "káosz".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tudom is, hogy nem fogom! :) Nagyon szerettem én is az első két részét az Engelsforsnak. Hangulatos, jó a történet, remek karakterek vannak, igazi problémákkal. Már alig várom, hogy olvassam tovább! :)
      Nem kell magyarázni ezt az érzést, nálam is mindig ez van, hogy 30-at olvasnék egyszerre, több könyvbe bele is kapok, aztán azért mindig megálljt parancsolok, mert nem lehet ennyit egyszerre. :))) Idő, hát az tényleg nem mindig van sajnos - vagy nem elég. Vagy csak hullaság van estére. MOst pl. elég karfiol-állapotú vagyok, ilyenkor nem biztos, hogy jólesik nehezebb szöveget olvasni.

      Illusztrált HP, a másodikat is tervezem megvenni a megjelenéskor, és így indítani a két illusztrálttal az újraolvasást. :)

      Törlés