2016. július 2., szombat

Júniusi zárás

Nem találtam kreatívabb címet most, szóval marad a zárás, amit egy kicsit rövidre is fogok, július is lett már, és sürgős olvasnivalóm van, bele vagyok esve ugyanis Baráth Kata könyvébe, ami egyike a júniusi beszerzéseknek. ;)

A könyvheti zsákmány teszi ki a beszerzések javát, ezt a 8 könyvet nem mutatom be újra, meg tudjátok nézni a kupackát a linken. :) 
A könyvhetieken kívül pedig a következő papírkönyvek vándoroltak még hozzám: 

- Baráth Katalin: Arkangyal éjjel - most olvasom és úúúristen, baromi jó!
- Kati Hiekkapelto: Védtelenül - szintén elolvastam.
- Makai Rita: Határtalan szerelem Párizsban - hamarosan olvasom.
- Dirk Kurbjuweit: Félelem - felhatalmazás gyilkosságra - 2 napja fejeztem be, hamarosan lesz poszt.
- Jodi Picoult - Samantha van Leer: Off the Page - az első rész után enyém a folytatás is. 
- Bagdy Emőke - Belső Nóra - Popper Péter: Szeretet, szerelem, szexualitás - a mesterkurzus könyvecskék egy újabb darabja lett csere útján az enyém.

Összességében tehát 15 plusz, egy mínusz a csere miatt. :) 14 magyar nyelvű és 1 angol, ez mondjuk sürgősen változtatásra szorul. Mondanám, hogy a recik száma is, de olyan szuperek kerültek a kezem közé mostanság, hogy nem panaszkodom. Baráth Kata könyve igencsak kinéz a legjobb szórakoztatónak idén, és a Kurbjuweit könyv is vitán felül 10-es volt. 

Júniusban 6 könyvet fejeztem be és 12 posztot írtam.
Megérkeztek ebben a hónapban az első olyan idei könyvélmények is, amikről nem születik poszt - Anne Tyler és Toni Morrison egy-egy könyve -, és volt egy szintúgy poszt nélkül maradó félbehagyásom is, mindenki aktuális szerelme, a Station Eleven hagyott nagyon hidegen. Majdnem a feléig küzdöttem, de semmit nem találtam benne, ami miatt érdemes lett volna befejeznem - rémesen unalmas is volt számomra. Brrr, gondolni sem akarok rá.

A többiek júniusa:

13 megjegyzés:

  1. Eggyel megelőztél! :D
    Nahát, a Station Eleven nem... mondjuk az elején, miután kitört a vírus, én is kicsit érdektelenné váltam, volt egy kis mélyrepülés, aztán meg beleszerettem. Leginkább annak örültem, hogy igényes stílusban megírt posztapokaliptikus regényt is lehet már olvasni.

    Most rohadt keveset olvasok, de az Arkangyal éjjelre már nagyon fáj a fogam, szerintem ha végzek a recimmel, akkor arra fogom rávetni magam. Örülök, hogy ennyire tetszik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Juhé! :D Pedig szép nagy a tornyod, és mégis, nálam eggyel több, ajaj... :) Talán ezért is nem csináltam most inkább tornyot :D Bár a könyvfesztes ámokfutáshoz képest, semmi.. :) ;)

      Hú, hát a Staion Eleven nekem kb. a járvány kitöréséig tetszett, úú mondom de izgalmas, de sejtettem az előzetesen olvasott véleményekből, hogy ennek itt vége is lesz. Ami utána jött, az tömény unalom volt. Sehogy nem fértem össze ezzel a regénnyel, meg az utazó komédiásaival. Jobb hogy nem olvastam végig.

      Én is kevesebbet olvasok, mint szeretnék, de azt legalább élvezem nagyon. :) Az Arkangyal szuper! Cinikus, ironikus kőkemény csajszi van benne. :)

      Törlés
    2. Aha, a Station Eleven elején én is nagyon belelkesedtem, aztán utána kicsit leül a sztori, ahhoz képest, hogy milyen izgalmasan indul. Szóval tök megértem, hogy nem kattantál rá.

      Törlés
    3. Azt hiszem 55-60%-ig jutottam kb., és még akkor is untam, úgy éreztem akkor már ennek kalap, kabát.

      Törlés
  2. Ez tényleg most csak egy gyors zárás volt. :)
    Annyira szeretnék egyszer olyan termékeny lenni posztok terén, mint te, de szerintem esélytelen. :)
    Örülök, hogy ennyire tetszik Kati könyve, remélem lesz időm rá júliusban, hogy sorra kerítsem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. El vagyok maradva ez-az-amazzal, úgyhogy rövidre zártam. ;)
      :))) Annyit írj, amennyit kedved van! Ez hullámzó ám nálam is, de általában van kedvem hozzá, meg egy rakás piszkozatom van mindig (most azt hiszem 12...)
      Jaj nagyon jó, remélem ma tudom folytatni majd Kati könyvét. :)

      Törlés
  3. Nocsak, micsoda szép mennyiség! :) Minden elismerésem a tiéd, vettél-olvastál jó sokat és ennyi posztot írni! :)
    Én olyan kis hülye vagyok, hogy nem akarom Kata könyvét elkezdeni, tartogatom rossz napokra, mert tudom, hogy jó lesz, másrészt mindenki, aki már olvassa/olvasta szintén ezt mondja :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm alássan! :D
      Ezért ne mondd már, hogy hülye vagy, hát majd elkezded, amikor jólesik! :) Az ember néha tologatja, tartogatja egy kicsit. Legalább pont hangulatban leszel, amikor elkezded. :)

      Törlés
    2. Nikkincs: Azért az Arkangyal eléggé más, mint Kati eddigi könyvei, hozzá képest még Az arany cimbalom is mese habbal, tehát nem akkorra tartogasd (szerintem), amikor extra rossz kedved van.:)
      Én a Gonosz pályával csinálom ezt, olyan, mint egy finom süti a hűtő hátsó traktusában, csak ennek hosszabb a szavatossága.:D

      Törlés
    3. Igen, ezt jól mondja Amadea, nem lélekbalzsam és kisasszonyság, nagyon más, kőkemény mai thriller-krimi egy tökös főhősnővel. Folyik a vér is. :)

      Amadea, húúú, még jó, hogy nincs szavideje a könyveknek! :D

      Törlés
  4. Pillára mindig lehet számítani, ha beszerzésről és sok postról van szó!:)) Kati könyvét én is szerettem, már csak írni kellene róla.
    Boldog blogszülinapot is! Jesszusom, már hét évesek a "kicsik", hogy megy az idő...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ;))) Hehe, hát igen, át lehet ide járni megnyugodni, hogy én megint több könyvet zsákoltam be... :D
      Nekem meg olvasnom kéne Kati könyvét tovább, de az elmúlt két napban nem volt időm meghalni se (na jó, kommentekre azért válaszoltam, dehát a blog az ugye prioritás. :D )

      Törlés
    2. Ja és kösziii! :D igen, a "kicsik", a második hullám is már ilyen sok éves lett, azta... te mennyinél is jársz? 10?

      Törlés