2016. június 13., hétfő

Ez volt a Könyvhét 2016-ban

Forrás.
Bár a terveimet kissé módosítanom kellett, és végül a tervezett kettő helyett egy napra zsúfolni minden találkozót, beszélgetést, lehetséges programot, dedikálást, azért nagyon jól éreztem magam, és azt hiszem egy igazán emlékezetes Könyvhetet tudhatok magam mögött. :)

A szombati nap lett a kiválasztottam, és kicsit féltem, hogy tönkreteszi az élményt majd a rettentő tömeg és a kánikula, de szerencsére az eleje felé még lehetett jobban nézelődni, ahova meg nem fértem oda, visszamentem később. Egy kicsit oszlott a tömeg a nagy eső után, amit kedves barátok társaságában a Szamos cukrászda ernyői alatt vészeltünk át, de utána már én sem soká maradtam. 

Láttam egy rakás szerzőt, szombaton elég sok nagyágyús dedikálás volt ugyanis. Sok könyvet nem akartam elcipelni, és kígyózó sorokat sem akartam állni egész nap, így egy pár emberkéről most is lemaradtam, de nem bánom. Csak egy dedikálást céloztam be: Baráth Katalinét, és hát persze, hogy akkor még zuhogott az eső, de sebaj, a bódé elejéről kapott infó után a bódé hátuljánál szezám táruljoztunk, és lőn aláfirkantás számomra is, meg egy "jaj te vagy PuPilla?" :D Emögött egy "jaj, te vagy a vérestollú kritikus, aki móriczi unalomnak tituláltad a legutóbbi regényemet?" gondolatot véltem rejtőzni ;D - de viccet félretéve Kati nagyon-nagyon kedves volt, és örülök, hogy találkoztam vele végre személyesen is. Az Arkangyallal kapcsolatban pedig szuperek a megérzéseim. ;)

Íme, a viharban született dedikált Arkangyalom! 

Sajnos a Csernus-dedikálás vasárnapra esett, és ki kellett hagynom most, ami azért fájó, mert a Könyvfesztiválon meg nem volt a doki, így aztán eltelik most egy év a szokásos csevejünk nélkül. :( 

Egyedül is bóklásztam, de nagyrészt Nitával garázdálkodtunk és nézelődtünk, plusz volt PuPi-Sztimi csúcstalálkozó, aminek igencsak ideje volt már, meg sem tudtuk sajnos állapítani - közös erővel sem -, hogy mikor volt ugyanis a legutóbbi... A jelszó mindenesetre: IsztamBUL! :D 
Ezenkívül megismerkedtem néhány régi-új könyvmollyal, akiknek csak az avatarját láttam eddig, és sok más régebbi ismerősbe is belefutottam. 

A torony. Madárka őrzi. ;)
A zsákmány-torony nem lett nagyon magas, ami annak köszönhető, hogy javarészt rövid könyveket szereztem be, és ígéretemhez híven tényleg nem szállt el velem a ló. Előre betervezett vásárlás volt a Beretva és tőr, ami egy adag megelőlegezett bizalom ismét a Böszörményi könyveknek - egyik nyári olvasmányom lesz a Leányrablás ;), és az új Csernus-könyv, amiről egy ideig azt hittem meg sem jelenik a Könyvhétre, majd csak utána... Egy recit is begyűjtöttem, két olcsó-turkálós-dobozos könyvre csábultam el, és hát a legnagyobb bűnöm, de meg kell valljam egyben a legnagyobb örömöm is a Napkút Kiadónál tett látogatás eredménye... Ez volt a legeslegelső stand, ahol megálltam, és három olyan könyvet zsákoltam be, amik semmilyen listámon nem is szerepeltek, de képtelen voltam őket otthagyni... A török szerzők könyvecskéi aprók, rövidek, kívül-belül gyönyörűek. A szerelem fogságában gazdagon illusztrált, a Senki madarához hasonló kötetke. Nagyon kíváncsi vagyok rájuk. 

Egy kis képes ízelítő belőlük: 
A szerelem fogságában egyszerűen gyönyörű belül!
A Léggömbök a magasban tele van pici cuki lufikkal és illusztrációkkal.
És az Ellopják Isztambult!-ban is vannak apró rajzok a fejezetek elején.

A zsákmánylista pediglen:

- Gülsevin Kıral: Ellopják Isztambult! - Ömer Mindentmegold detektívirodája
- Aytül Akal: Léggömbök a magasban
- Solmaz Kâmuran: A szerelem fogságában
- Csernus Imre: A férfi – Srácoknak
- Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek (Jók és rosszak iskolája 2.)
- Böszörményi Gyula: Beretva és tőr
- Lawrence Block: A betörő, aki úgy festett, mint Mondrian
- Kalo Jenő – Pándy Mária – Popper Péter – Ranschburg Jenő: Felcserélt szerepek Nagyszerű nők, gyönyörű férfiak

Kiterítve.
A Twistes Mediánál nagyon aranyos Jók és rosszak iskolája pólóban voltak, kár, hogy nem lehetett venni is belőle. :) Nemsoká egyébként jön majd a film is! :) 

Az új Agave és Athenaeum könyvek már megérkeztek illetve érkeznek még hozzám, így őket nem a Könyvhéten gyűjtöttem be. A havi zárásban majd megmutogatom őket, de hát hol van még a hó vége... :D Addig még lehet, hogy randalírozok is, mert persze a Bookdepositorynak is most kell kupont küldenie... ;) 

Rövidnek éreztem, az időjárás sem volt kegyes, mert a hőséget a zuhé követte és a szemerkélés folyvást újraindult, de ennek ellenére egy szuper nap volt. :) A csak 2-3-4 könyvet veszekből persze lett 8 darab, de roppant boldog vagyok velük. 

Forrás.
U.i.: Ez a 600. poszt a blogon. :) 

17 megjegyzés:

  1. Jaj ezek a török könyvek csodaszépek! Bevallom én idén teljesen kihagytam kb a Könyvhetet, egy-két standot néztem meg, de nem vettem semmit sem, igaz pénzt sem vittem direkt :D Szombaton délelőtt voltam kint 3 perc erejéig, de a tömeg nagyon nagy volt és roppant zavaró úgyhogy fel is húztam a nyúlcipőt. Jobban szeretem a fedett helyeket, pont az állandó eső miatt, de a lényeg hogy lett Pikszis aláírásod, és ez mindennél fontosabb :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon klassz kupac és egész visszafogott voltál :)
    Sajnálom, hogy most nem úgy alakult, ahogy terveztük, de remélem, hogy lesz még alkalmunk bandázni.
    Hősök voltatok, hogy esőben meg tömegben ennyi mindent csináltatok! És A szerelem fogságában nagyon szép lehet, ha A senki madarához hasonlítod, akkor az én listámra is felkerül az tuti :)

    VálaszTörlés
  3. Zakkant, na, akkor összefuthattunk volna azért pár percre szombaton. :) Azt hittem csak pénteken mész.
    Igen, lett dedikálásom, és most nem te szerezted tőle. :P ;)
    (A fekete zongorába te dedikáltattál nekem sunyiban, de szerintem emlékszel :)))

    Nikkincs, szerintem is egészen visszafogottnak látszik a dolog, ez a vékony könyvek miatt lehet. :D Á, nem volt ez akkora hősiesség, ott paráztunk, hogy átázik az ernyő a Szamosban és vizesek lesznek a könyvek. Nem mi! A KÖNYVEK! :D
    Elsőre a Senki madara hangulatát hozza, de majd beszámolok a belbecsről is. :)

    VálaszTörlés
  4. Ezekre a török könyvecskékre most nagyon kíváncsi lettem! Én hétvégén kezdtem el rendelgetni a könyveket, most folytatom majd a záróvizsga ürügyén :D
    Sajnálom, hogy nem találkoztunk - BK dedikálás jó élmény lehetett! Na majd jövőre könyvfesztre biztos megyek, addig is még becsúszhat egy kirándulás-találkozás :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan szépek! :) Hűha, na kíváncsi leszek, miket rendeltél. :)
      A BK-dedikálás szinte szürreális volt. :D Alig fértem be a pavilonba, mert ugye hátibatyum is volt, meg széles táskám,esernyőm... valaki mindig kinn tartotta az aktuálisan benn tartózkodó ernyőjét. :D

      Törlés
  5. Sosem hallottam még a Napkútról, de ezek a török könyvecskék igazán étvágygerjesztőek!
    Ez az eső vicces lehetett, mármint úgy értem, gondolom emlékezetessé tette a napot. :)
    Baráth Kata jól megjegyezhetett magának anno :D (bár nem hinném, hogy neheztelne). Az Arkangyal szerintem is jó lesz! :) Mellesleg a negyedik Veron nekem sem vált be, asszem végül nem írtam róla, de sokszor untam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én se sokat! Pedig ezek tök jó könyveknek tűnnek, örülök, hogy megálltam ott nézelődni kicsit. :)
      Vicces volt, én nem bántam, mert nagyon melegem volt, legalább kellemesre hűlt a hőfok a téren. :)
      Azt a gondolatot csak én fűztem hozzá a dologhoz, de örültem, hogy a nickem mondott Baráth Katának valamit. :) :)
      Nocsak, nem csak én nem szerettem a negyedik Veront?! :D

      Törlés
  6. Én pénteken töltöttem egy órát a könyvhéten (életemben először). Célirányosan mentem, a térképen előre bejelölt standokhoz, az előre tervezett könyvekért. Így is több könyvvel jöttem haza, pedig kettő kiszemelt mégsem jelent meg időben. Ami pluszban sikerült, az utólag esett le, hogy a Te ajánlódban olvastam róla... :) Meg egy prímszámos könyvet sikerült kiszemelnem embernek :) De így is nagyobb tömeg volt, mint számítottam rá péntek délután.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, és én is nagyon akartam Jók és Rosszak Iskolája pólót! :D

      Törlés
    2. Hú, én biztosan nem tudnék ennyire tudatosan célirányos lenni. :) Szeretek mindent körbejárni, akár többször is. ;) Az előre tervezettnél mindig úgyis több lesz valamivel. :))) Ha belefér a keretbe, akkor örülhet az ember. :)
      Miket vettél, lesz poszt? :) Mit szemeltél ki nálam az ajánlókból? :)
      Szerintem annyian voltunk oda a pólóért, hogy csinálni fognak. :D

      Törlés
    3. Ismerem magam annyira, hogy célirányosnak kell lennem. De a kevés idő segített is ebben most.
      Nem lesz poszt. Ezeket vettem:
      Itt nincsenek hercegek (tényleg kár a pólóért...), Csillagpor, Mielőtt megismertelek, Szerencse lánya, A Rudnay-gyilkosságok, Beretva és tőr, Abigél. Miamonánál láttam a Kell egy pszichológus, mondta Isten-t, és Nálad a Variációk egy párra és az Arctalan szerelem. És embernek a Prímszámok zenéjét :)
      A Twister Mediánál még azt is mondták, hogy ősszel jön a Hó, mint hamu folytatása, de előtte még kiadnak ingyenes e-könyvben egy rövid előzménykötetet... :)
      Nagyon eláztatok szombaton?

      Törlés
    4. Na igen, ha kevés az idő, akkor kevesebbet tud az ember zsákmányolni, nem annyi minden csábítja el. :) Pár éve nekem is csak egy órám volt kábé, persze azért összeharácsoltam egy nagy kupacot... :)
      Szuper szerzemény, örülök, hogy adtunk még ötleteket Miamonával. :) Ő már olvassa a Kell egy pszichológust. Te mivel fogsz kezdeni?
      A Raasch könyvekről tudok én is, ami azt illeti, az előzménynovella miatt én szóltam a kiadónak, hogy fordítsák le, és legyen elérhető ingyen ;) Jégcsak, mint szikra lett a címe. Csak kis technikai probléma van vele, de letölthető lesz, úgy szeretnék megcsinálni, plusz az új Hó, mint hamukban benne lesz - remek prológus a sorozathoz, nem is értem miért van külön, ezzel kellett volna indulnia az első kötetnek. Én itt írtam róla: http://pupillaolvas.blogspot.hu/2015/12/icicles-like-kindling-novella-ho-mint.html Angolul elérhető most is. :)

      Nem áztunk el annyira, az ernyő a Szamos fölött, plusz a saját esernyőink vízelvezető rendszere megvédett. :D Plusz szerencsére előrelátóan zárt cipőben mentem inkább, így megúsztam, hogy bokáig saras legyek. :D

      Törlés
  7. Azért nekem is szép a kupac :) A Jók és Rosszak Iskolájával kezdek majd, amint kilábaltam az olvasási válságból. És Te?
    Szerintem tök rendes tőlük, hogy ingyen kiadják.
    Én esküvőn voltam, az eső bekergette a násznépet rendesen :) Futóverseny estélyiben ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen :D
      Olvasási válság van? A herceges könyv biztosan tökéletes lesz arra, hogy kihúzzon belőle. :)
      Hú hát hirtelen azt sem tudom mivel kezdek, mivel folytatom. Sok a reci egyszerre, így azok kerülnek előtérbe. :) De a herceges is az, szóval a könyvhéten zsákmányoltakból az kerül sorra majd először. :)

      Izgalmas és emlékezetes esküvő lehetett! Remélem senkinek a ruhája nem ment tönkre a magassarkús gátfutásban ;)

      Törlés
  8. Úgy örülök, hogy együtt tudtunk lenni szombaton és a vihar ellenére is szuper volt közösen Könyvhetezni! :)
    Azok a török könyvecskék még mindig szépek. :) Mellettem itt van a kupackém még mindig, amiket beszereztem, öröm rájuk nézni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is! :))
      Á, én ma pont elpakoltam őket, de sokáig itt voltak nekem is elöl. :)

      Törlés