2014. március 27., csütörtök

Szösz, könyvekről

Kezdenek elvonási tüneteim lenni ami a blogolást és az olvasást illeti, mert most épp mással kell foglalkoznom, de azért valami szöszt írok már - ti meg reagáljatok, hogy érezzem a törődést ;) ;) 
Szabad perceimben a The Fault in Our Stars (Csillagainkban a hiba) szavait iszom, amiről egyáltalán nem gondoltam volna, hogy ilyen jó könyv, teljesen meglepett. Gyönyörűen ír, és nem erőltetett, mégis nagyon megható és megkapó tud lenni. És komoly is. A sok pozitív vélemény sem jelentett számomra eddig sokat, mert sokszor rajong a jónép olyanért, hogy csak lesek, de itt most tényleg egy gyöngyszemről van szó. Lesz persze poszt is, ha befejeztem. 
Olvasom még a Nem enged a mélységet is, de még annyira nem ragadott magával, és kissé nyomasztónak találom az állandó esőt, vizet, nedvességet benne (főleg, hogy most már milyen tavaszi idő van :) :) 



Éltet a közelgő Könyvfesztivál is, ami április 24-27 között lesz szokásos helyén, a Millenárison. Bár még nem nagyon állt össze bennem, hogy mit is fogok venni - gondolom lesz benne némi random spontaneitás is, ahogy az már lenni szokott - az már biztos, hogy Victoria Schwab The Unbound - Az Archívum 2. velem jön haza! Az Archívum tavaly nagy-nagy kedvencem lett, és alig várom már, hogy folytathassam ezt a különleges hangulatú regényt. 
A Főnix Könyvműhely kínálatából ezen kívül még a Claws - Karmok lesz az enyém Mike Grinti-Rachel Grinti tollából. :) 
A többi még a jövő zenéje :)) 
  
                  


Ahh, és ha jól láttam, Csernus doki is dedikál ismét a feszten, szóval kinéz egy pillarebegtetős mini-conversation is megint, csak le kell csekkoljam, van-e még dedikálatlan csernusom itthon :D :D .... 

Szösz vége.


7 megjegyzés:

  1. A TFiOS - tényleg különleges :) Én most az előzetes hatására fontolgatok egy magyar újraolvasást is.
    Az Archívum folytatásán gondolkoztam, de szerintem kihagyom, annyira nem fogott meg a történet. A Könyvfesztiváli megjelenések közül legjobban a V.Woolf életrajzot várom, meg kíváncsi vagyok a Leviatán trilógia befejező részére, és az Ólomerdőt is elolvasnám.

    VálaszTörlés
  2. engem szinte semmi nem érdekel a kfesztes könyvek közül.
    egyedül az ólomerdőt fogom majd megvenni, bár az eredeti is megvan, de ez illusztrált. :)

    VálaszTörlés
  3. Az Archívum 2-t már én is várom nagyon, de nem hiszem, hogy megveszem, ráér :) A London folyóira vagyok nagyon kíváncsi, de mivel az már megjelent, le is csaptam rá, csak jussak el odáig, hogy elolvasom.
    A John Green könyvet nagyon nem szerettem, de ezzel gondolom kb. egyedül vagyok.
    Érezd a törődést :D

    VálaszTörlés
  4. Nekem már van egy kisebb listám a Fesztre. :) Melyik nap tervezel kint lenni? Én szerintem az egész szombatomat kint töltöm majd. :)

    VálaszTörlés
  5. Theodora, igen, szerintem biztos, hogy nekem is újraolvasós lesz. :)
    A Leviatánon nem gondolkozom, mert angolul van meg az első, és úgy is szeretném majd folytatni :)
    Nima, ejj :) egy könyv összesen, hát az semmi. :)
    Katacita, kösziiii :) érzem a törődést :D Ó, sajnálom hogy neked nem tetszett a Csillagos, legalább van ellenpélda is :) (aztán ki tudja még nekem mi lesz belőle a végére, bár most nagy a szerelem :))
    Nita, nem tudom még, de a szombatot én is kinn tervezem tölteni, meg kellene majd beszélni, mert Titti, Ketket, Pöfi is jönnének :) :) (csúcstali :D)

    VálaszTörlés
  6. Az Archívumot még mindig nem olvastam, pedig annyi jó véleményt hallottam róla.. Látom, te is beállsz a dicsérők közé. :)
    A Csillagainkban a hibát olvassa az egyik barátnőm és ő is odáig van érte. :) Ez a könyv is várólistás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvasd olvasd, tényleg nagyon jó könyv, Titti is imádta és most Ketket is olvassa már :) Abszolút a dicsérők sorában állok, kedvencem lett az Archívum. A Csillagainkban a hibát is csak ajánlani tudom, bár alapvetően szerelmes, nagyon szép. Nemsoká összerakom a posztot is róla, mert már több mint egy hete befejeztem. :)

      Törlés