2014. január 4., szombat

Freeblog vészmegoldások, mentés

Forrás
Mivel nagyon népszerű a Freeblog-halálról írt bejegyzésem, és továbbra is sokan nézik és sokan kérnek tanácsot, bemásolom ide újra az eddig érkezett legjobb tippeket. A freeblog úgy tűnik teljesen meghalt, és akinek nem volt blogexportja, nem érheti el már a tárolt változatokat sem sajnos. :( 

Íme a tippek, nem az én érdemem, de használjátok egészséggel: 

Rea szólt, hogy lehet ilyennel: >Katt<  lehet konvertálni a blogexportot, hogy az kompatibilis legyen wordpressre, onnan pedig át lehet vinni bloggerre.


Lobo pedig ezt a bejegyzést ajánlja még, azoknak, akik nem ijednek meg a nagy szavaktól :): >Katt<


- Szintén Lobo révén: Pazzo is szívesen segítségére van azoknak, akik freeblog export fájllal rendelkeznek (http://pazzo.hu). Ha elkülditek neki a freeblog export fájlt, megcsinálja belőle a Wordpressre olvashatót. Oda fel tudjátok tenni simán, kommentekkel együtt, aztán vagy ott hagyjátok vagy átmentitek valahogy blogspotra (az már rajtatok múlik, hogy kerestek automatikus megoldást vagy kézzel csináljátok:)


- majmunka adta a tippet: https://archive.org/web/ itt próbáljátok meglesni, vannak-e snapshotok a régi blogokról, ha mást nem, szöveget tudtok így menteni! Köszönjük! :) 

- Silje Phelps tippje: ha van/volt moly.hu-s profilotok és megadtátok rajta a blogcímeteket, akkor az feedelte a moly-os profilotokra az összes bejegyzést, amit úgy érhettek el, hogy Profilom --> Blogbejegyzéseim --> az adott bejegyzésnél a Menü (kis fogaskerék ikon); persze csak szöveg.


Ami pedig a legfontosabb: mindenki mentse a szellemi termékeit, mert láthatjuk, hogy omolhat össze egy egész blogszolgáltató...
Természetesen várjuk a további tippeket is, hátha tudunk még segíteni egymásnak. 

6 megjegyzés:

  1. Áh, akkor tényleg összeomlott végleg...

    VálaszTörlés
  2. ezt nem fogom megérteni, hogy egy olyan szolgáltatónak, mint a freeblog volt, hogy nem érte meg nemhogy fennmaradni, de méltósággal kimúlni sem? nemrég még a blogol.hu is megvolt, pedig az aztán gagyi volt nyolc éve is =)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zerge, én se értem sajnos... ennél sokkal több mindent kellett volna tenniük, ha más fronton nem, legalább tájékoztatás ügyileg.

      Törlés
  3. ha van/volt moly.hu-s profilotok és megadtátok rajta a blogcímeteket, akkor az feedelte a moly-os profilotokra az összes bejegyzést, amit úgy érhettek el, hogy Profilom --> Blogbejegyzéseim --> az adott bejegyzésnél a Menü (kis fogaskerék ikon); persze csak szöveg, de nekem hasznos volt, mert ugyan az archive.org működött és lejött vele a nagyja, kivéve az utolsó pár bejegyzés, de ez egy kiskapu, remélem van akit érint ez a módszer és hasznára válik ;)

    VálaszTörlés