2013. május 10., péntek

Könyvre költs...

...ha már valamire költesz... :) Legkedvesebb időtöltésemnek hódolva nagyon sok könyvet veszek évről évre, de még mindig úgy vagyok ezzel, hogy ez mégiscsak egy értelmes szenvedély, sokkal jobb, mintha felesleges holmikkal venném magam körül.

A mostani ajánlóposztban megint vegyesen gyűjtögettem. Egyrészt könyvheti megjelenéseket, másrészt pedig egyéb finom falatokat (most a Zenka-féle könyvmignonok járnak a fejemben... :D). Alig ért véget a Könyvfesztivál, máris mindjárt a nyakunkon a Könyvhét! Arról nem is beszélve, hogy az előző hónap magyar nyelvű beszerzéseit ugyebár kompenzálnom kell angol könyvekkel. :)))

Az Agave könyvheti megjelenései: 





Itt most kis képek vannak, a linkeken olvashattok fülszöveget is. Egyik szerzőtől sem olvastam még. A Róma sorozat és Le Carré néha csábítgat, de még nem szántam rá magam eddig egyikre sem. Nem tudom miért, de engem valahogy ez a mezőny most nem villanyozott fel, a Neil Gaimant várom, ami már a Könyvhét után, de a külföldi megjelenéssel várhatóan egy időben jön. :) Íme az Óceán az út végén (Ocean at the End of the Lane) borítója:


Jó hír viszont még az Agavétól, hogy már kapható a Maigret sorozat új darabja, a Maigret és a flamand lány! Én ma vettem kézhez, és nagyon ízléses, szép kiadás ez is. Imádom a köteteket nézni a polcon (igen, tudom beteg vagyok... :D) (A megjelenésről hír, borító, fülszöveg >itt<.)

Apropó, ha már Gaimannél jártunk az előbb, egy másik 2013-as újdonság a szerzőtől a Fortunately the Milk, ami persze mese, de attól csak méginkább csábító :D

Fülszöveg: "You know what it’s like when your mum goes away on a business trip and Dad’s in charge. She leaves a really, really long list of what he’s got to do. And the most important thing is DON’T FORGET TO GET THE MILK. Unfortunately, Dad forgets. So the next morning, before breakfast, he has to go to the corner shop, and this is the story of why it takes him a very, very long time to get back.
Featuring: Professor Steg (a time-travelling dinosaur), some green globby things, the Queen of the Pirates, the famed jewel that is the Eye of Splod, some wumpires, and a perfectly normal but very important carton of milk."

Kattintásra megnő
Ami most igazi nagy durranás nekem Könyvhét szempontjából, és totál b~e~z~s~o~n~g~t~a~m érte, az az Ad Astra egyik újdonsága: Jane Rogerstől a Jessie Lamb testamentuma. 

Fülszöveg: "Asszonyok és lányok milliói halnak meg, amikor egy terhes nőket támadó vírus elszabadul, és az emberiség sorsa is kockán forog. Isten keze, vagy a tudósok hibája? Az emberi sötétség és pusztítás gyümölcse? Jessie Lamb egy hétköznapi kamaszlány különleges körülmények között: miközben világa összeomlik, idealizmusa és bátorsága arra sarkallja, hogy megtegye a szükséges, hősies lépést, és hozzájáruljon az emberiség megmentéséhez. Vajon Jessie valóban hős? Vagy, ahogy az apja tart tőle, könnyen befolyásolható csitri, aki fel sem fogja tettei következményét? A Jessie Lamb testamentuma a közeljövő, biológiai terrorizmus által visszavonhatatlanul megváltozott világát mutatja meg, és egy rendkívüli fiatal lány döntésének folyamatát, aki a gyermekkorból kilépve azért küzd, hogy az élete – és talán a halála – értelmet nyerjen. A Jessie Lamb testamentuma 2012-ben elnyerte az Arthur C. Clarke-díjat és jelölték a Man Booker-díjra. "

A könyv most 30% kedvezménnyel előrendelhető, és a könyvhéten is átvehető.
Aaaaa, MUST HAVE

A magyar borító fantasztikusan jó lett! Kreatív, üdítő, szép rózsaszín, mégse barbie-s, és még esőcseppek, és celluxdarabok is "színesítik" :) A tervező Gyermán Petra, ITT pedig olvashattok vele egy interjút is, amit Amadea készített. 
Gondolkodóban vagyok, hogy angolul szeressem-e, de a borító a magyar felé billenti a mérleget. 

Egy másik Ad Astrás könyvheti újdonság az Ingókövek, Lőrinczy Judittól, aki az első magyar szerzőjük. 
Alcím: Sztálingrád másik csatája.

Fülszöveg: "Sztálingrádot elátkozta a neve. A németek és szovjetek több százezer áldozatot követelő csatájáról mindenki hallott már – ám a másik, melyet a város és a halál vívnak egymással, évszázadok óta folyik, és mind a győzelem, mind a vereség lelkekbe kerül… Wilhelm Galler, a magányos mesterlövész életre kelő szobrok és különös látomások között bolyong a néptelen városban; Wolfgang Lindt hadnagy a lelkét elemésztő emlékek elől menekülne, ám Sztálingrád nem ereszti; Galina, a pilótanő a Volga túlsó partjáról száll az elátkozott vidék fölé; a sztálingrádi Vaszilij pedig ismeretlenné vált utcákon kísérti a sorsot – és próbálja lefizetni a végzetét. Négy ember, szembenálló felek, akiket azonban mégis összeköt a közös sors és a láthatatlan gúzs, amelyet Sztálingrád font köréjük."

A történelem nem annyira kenyerem, de bevallom őszintén, ez is érdekesen hangzik. Szintén előrendelheő 30% kedvezménnyel. 

Amiről még tudunk, az Ray Kurzweiltől A szingularitás küszöbén, aminek én a címét se nagyon értem, szóval hagyjuk :D De azért >itt< olvashattok róla. :) 

Aztán még néhány kis bogyóca, amik érdekelnének: 

Robin Sloan: Penumbra úr nonstop könyvesboltja. A Gabo adja ki, de itt is kicsit bizonytalan vagyok, angolul szeretném inkább azt hiszem. Mindenesetre nagyon örülök, amikor könyvesboltos, könyves könyvek születnek, hiszen a vérbeli könyvmolyok imádnak ilyesmikről olvasni. :)

Fülszöveg: "A Nagy Recesszió kiveti pályájáról Clay Jannont, a kezdő San Franciscó-i webdizájnert – hogy a véletlen szerencsének, a puszta kíváncsiságnak és a majmokéval vetekedő létramászási tehetségének köszönhetően Penumbra úr nonstop könyvesboltjának éjszakai műszakjában kapjon új állást. 
De néhány nap múltán Clay gyanítani kezdi, hogy ez a bolt még annál is rejtélyesebb, mint amit az elnevezése sugall. Kevés vevő jön, de ők visszatérően, és ők sem vásárolnak semmit, hanem obskúrus köteteket „kölcsönöznek ki” az üzlet eldugott sarkaiból, valamilyen bonyolult, régóta fennálló rendszer szerint, amelyet a gnómszerű Penumbra úr irányít. Lehet, hogy a bolt csak fedőszerv? 
Clay hamarosan belekezd a vásárlói szokások átfogó elemzésébe, és a barátait is bevonja a felderítő munkába. Ám amikor Penumbra úr elé tárják a felfedezéseiket, kiderül, hogy a titkok messze a könyvesbolt falain túlra vezetnek."

Arthur Madsen: Five. Ez pedig Scolaros. Egy igéző szemű lányka van a borítón, bevallom csak ezért figyeltem fel rá (meg mert a címe miatt azt hittem angol :D), de a fülszöveg is egész jó, egy picit a Körre emlékeztet, itt is 5 gyerek sorsáról van szó: 

"Ehnaton fáraó évezredekkel ezelőtt készíttetett egy medált, amely képes befolyásolni a Föld mozgását. A 21. század elején a Szindikátus óvja a mágikus kincset, ám a medál rossz kezekbe került. Öt gyerek élete örökre megváltozik: Yeni, Berria, Jauns, Baru, Nuwe, a világ sorsa az ő kezükben van."


És ha már Kör... Hol van már az Engelsfors Trilógia második része A Tűz? Remélem hamarosan megjelenik, mert az első ígéretek még áprilisról szóltak. 



A CorLeonistól jön a Könyvhétre az Egy regény rabjai, ami a Jane Eyre eset következő része lesz, bár azt én még csak most kaparintottam meg a feszten :) (le vagyok maradva kicsit). Íme: 




Az angol megjelenések vizeire evezve a fent említett Neil Gaimnan mesén kívül egy sokkal örvendetesebb megjelenés is szembejött velem, mégpedig a legújabb Moning (rajongós újraolvasós poszt hamarosan várható a Feverről!), a BURNED, ami az Iced folytatása - bár még ehhez se sikerült eljutni, azért egyszer csak abbahagyom az újraolvasásokat, és továbbhaladok a sorozat spin-offjával. :) 
A borító csodás!

Magnificent. :)


Korábban írtam a Gail Carriger könyvekről, új hírcafatka ezzel kapcsolatban, hogy már találtam képet a Manga Soulless harmadik kötetéhez a Blamelesshez, íme:


Szerintem az első kettő jobb volt, de ha nem lenne a képen az a bazinagy yen feliarat (majd keresek anélkülis is...), akkor végülis egész jó.

Most hirtelenjében azt hiszem ennyi. Vége lesz valaha a minket érdeklő könyváradatnak vajon? :)

U.i.: (Bocsánat a formázási eltérésekért, egyszerűen nem engedi, hogy áttegyen másik betűtípusba ezt az utolsó két fülszöveget... de a blogszerkesztőben normálisan néz ki :(( )

4 megjegyzés:

  1. Hű, nagyon beindultál:) És ez még csak az eleje, még tuti sok minden lesz majd. Meg olcsó könyvek a helyszínen...
    Néhány napja nekem se működött rendesen a blogszerkesztő, rossz helyre rakta a képeket, linkké tette a szöveget (!), tiszta ideg lettem.
    Nekem a Gaiman kell, a Fforde (igaz, ezer éve olvastam az első részt, sebaj), Penumbra úr non-stop könyvesboltja, A király eljövetele és a két Ad Astra.
    Tőlük egyébként még jön a Ship Breaker, csodás lesz a borítója;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Be bizony, de még ezeken kívül is van sok minden a kívánságlistámon, meg az érdeklődős listámon. :) Amit tuti beszerzek, az a Jessie Lamb. Most, hogy írtál, jutott eszembe, hogy az kimaradt, hogy te készítetted az interjút :)...
      A Burned előbb utóbb szintén tuti meglesz, Fforde-nál még bizonytalan vagyok, lehet, hogy előbb a Jane Eyre esetet is meg kéne ismerni, hogy tudjam kell-e ez is :) Még szerencse,
      A Ship Breakert eddig még nem hallottam, majd a köv. ajánlóba bekerül, úgyis lesznek még :))

      Törlés
  2. Nem annyira fontos:)
    Hát igen, előbb el kellene olvasni az első részt:))

    VálaszTörlés