2012. április 30., hétfő

Limitless


A Csúcshatásról azt hiszem egy könyves nyereményjáték kapcsán hallottam először, és akkor sem túl sokat, viszont az alapötlet rögtön érdekelni kezdett. Nem a designer drogok vonzottak persze önmagukban, hanem kifejezetten ez a bizonyos felpörgetés, agyfunkció és kapacitás növelés egy speciális szerrel - vagy nevezhetjük drognak ezt is - ami szerintem azért mindenféle gyanakvás, tiltások, lelkiismeret ellenére mindannyiunkban felcsigázza a kíváncsiságot, az akarást.

Úgy esett végül, hogy a Csúcshatás c. könyvvel, amit egyébként Alan Glynn írt, sokat kerülgettük egymást, de nem lett az enyém. Még most sem az, de most, hogy nemrég megnéztük a Zemberrel a filmadaptációját, biztos hogy akarom olvasni és lehetőség szerint birtokolni is.

A film szerintem zseniális volt. A főszereplő Bradley Coopert egyébként is imádom, és nagyon jó figurát játszott most is, még lepukkant, írói válságban szenvedő csöves külsejében is, hát még miután az NZT-t beszedte. Az NZT a szer, vagy bogyó neve, ami egy apró áttetsző kis csoda. Fokozza az agykapacitást, logikai képességet, egyáltalán, okossá, értelmessé tesz, hatékonyabbá a munkában stb. Szóval szuperjó leszel tőle, és mivel ötleteid kimeríthetetlenek, kreativitásod szárnyaló, és még megnyerő és stílusos is vagy egyben, gyakorlatilag tiéd vele a világ. :) Hátulütője persze mindennek van, egy gyógyszernek meg főleg. Mellékhatások, hozzászokás, leépülés a hiányában... már ha abba belegondolunk milyen lehet egy magasabb agyi kihasználtságról visszaesni a "megszokottra", ne adj isten az alá, és elveszteni újra mindent, amit kiharcoltál, kidumáltál, kiötleteltél, legyen az kapcsolat, pozíció, munka, hobbi, hát beleőrülni lehet csak, semmi mást.

De mi van, ha mindez a sok negatívum kiküszöbölhető a szer tisztításával, módosításával, tökéletesítésével?

Te mit tennél?


Én biztos nem utasítanám vissza, avagy open your mind. :) Így is rohadt idegesítő tudni, hogy csak alig 10%-át használjuk az agyunknak. Még azt se jól.

A filmet pörgős, érdekes a narrációja, tele van izgalommal, és lehet sejteni, hogy mi lesz, de mégis nagyon érdekelt. Ja és még Robert de Niro is van benne, őt is nagyon szeretem. :))
Azt hiszem jót tett nekem hogy szüneteltettem a filmek nézését, mostanában egész jókat fogok ki a nagy szünet után :))) (mint pl. előzőleg Az éhezők viadala)

A könyvet is el fogom olvasni valamikor, amikor már kicsit elhomályosult a film emléke is. És azután újranézem a filmet! :) 

(A képek illusztrációk, forrás: weheartit.com, google.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése