2021. október 31., vasárnap

Október 2021

Forrás.
Ilyen se volt még, hogy a havi zárás poszt után a havi zárás poszt a következő bejegyzés... Gondolom mondanom sem kell, hogy október nem az én hónapom volt. Nem csak olvasás szempontjából, valahogy sehogy. Jó ideje nem éreztem már gyorsnak az idő múlását, most újra nagyon; elszeleltek a napok, anélkül, hogy bármi olyannal tudtam volna foglalkozni, ami könyves. Végtelen teendőlistáim valamelyikére ugyan felkerült, hogy ilyen meg olyan poszt, de mivel senki nem jelentkezett végül robottitkárnőnek, nem íródtak le a gondolatok. 

Igazából most se tudom, hogy be tudom-e fejezni ezt a rövidet, vagy nem, és mikor kerül ki. Léha időtöltésnek tűnik minden, amivel korábban sokat szöszmötöltem, képek válogatása egy poszthoz, hibák javítgatása, átfogalmazás, mások olvasgatása, könyvek böngészése a végtelenségig... 

Októberben nem vettem és nem kaptam könyvet, másoknak vásároltam csak, szülinapra és karácsonyra is már. 
Befejeztem három könyvet, de ez nagyon csekély teljesítény, mindegyik borzasztó rövid volt: egy Popper, egy mese, meg egy... meghatározhatatlan valami, nevezzük "illusztráltnak". A Popperről volt néhány gondolatom, de mire leülnék írni róla, mindig csak egy köd a fejem, a mesében nekem kissé túl neurotikus mókus volt a főszereplő (A levéltolvaj), az "illusztrált" pedig Patrick Modiano Catherine Certitude-je, amiről tényleg nem tudom eldönteni, mégis mi a csuda, kinek szól, és miről akar szólni? Szép könyv, de semmi teteje. Külön nem fogok róla írni. 
Két könyvet "olvasok" most elvileg, gyakorlatilag viszont semmit. (sír a lelkem, hogy ezt leírtam :"( ) Az egyik A visszaadott lány, amiből kemény 3 oldalt sikerült olvasnom, a másik Barack Obama A Promised Landje, audioban, ami úgy érzem nem a legjobb választás most, nem csúszik, nem köt le, végtelenül hosszú is. Talán valami mást kéne fognom. 

A hónapon a Downton Abbey segített át, amit elejétől a végéig meg is néztem, nem is tudtam volna lekattanni róla, bár az első rész majdnem elvesztett magának, de szerencsére végszóra megjött az intrika, és a második epizódban már a helyére tudtam tenni nagyjából, hogy ki kicsoda. :) Onnantól nem volt megállás. A külön filmet is megnéztem belőle, az nekem kissé összecsapott szirup lett, de a sorozat remek, nagyívű, kellemes, kosztümös, otthonos. ♥ Új kedvenc.

Novemberben remélem kicsit jobban jelen tudok lenni itt is, szeretnék csatlakozni pl. az ehavi témázáshoz is, a guilty pleasure olvasmányokról. :) 


A többiek októbere: 


21 megjegyzés:

  1. nálam is így kezdődött...:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor I am doomed! :"D
      Viccet félretéve, meg van nyitva egy tabon az a posztod vagy három hónapja, hogy reagáljak végre rá...

      Törlés
    2. :D
      ma eszembe jutott egyébként, hogy valamit írni kéne. szóval még nem mostanában, de hátha egyszer visszatér a kedv. meg időm is lesz ilyesmire.
      de ugye, ha az ember élete beindul, valahogy olyan felesleges időtöltés lesz egy posztot normálisan, mások számára is élvezhetően összerakni.

      Törlés
    3. Na tessék, mire oda jutok, hogy elköszönjek, addigra visszatérsz, tök jó! :D xD
      Igen, amikor más van, meg offline történik is minden, nem csak a munka mókuskerék, akkor hirtelen nem jut idő minden nap kétszer végigolvasni az internetet és még írni is utána valami értelmeset. :D

      Törlés
  2. Remélem a november már a te hónapod lesz, és helyre rázódnak a dolgok! :)
    Képzeld épp tegnap láttam, hogy jön Downton Abbey film 2! :O
    Hú Barack Obama memoárja hatalmas, biztos nagyon érdekes, de amikor megláttam a könyvtárban, hogy mekkora kötet inkább visszaraktam a polcra :D Annak ellenére, hogy Michelle memoárja nagyon tetszett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, remélem én is! :)
      Hááát, őszintén szólva szerintem nem annyira jó ötlet egy újabb film. Nagyon jól áll ennek a műfajnak a sorozat jelleg, jobban ki is lehet fejteni dolgokat, elejteni egy-egy témát, hogy aztán újra elővegyék, erre a film műfaja nem annyira ad teret, egy konfliktust, eseményt akarnak majd gondolom megint boncolgatni benne. Persze meg fogom nézni, mert imádom a szereplőket, jó közéjük visszatérni.
      Barack Obama tök jó, de Michelle amúgy annyival jobb volt...

      Törlés
  3. "Léha időtöltésnek tűnik minden..." - ezzel a mondattal nagyon elkaptad, mit érzek (és gondolom, sokan mások is) a blogolás iránt... hát, évek óta. Egyszerűen annyira más dolgok vannak fókuszban, illetve minden más előre könyökölte magát, hogy ez a szöszmötölés iszonyatosan nagy luxus lett.
    Ez van, az élet változik. Ebben is hullámhegyek-és völgyek vannak, de lesz jobb, hidd el! Az a lelkesedés, ami eddig lobogott benned, nem hunyt ki, csak az élet egy kicsit visszavette takaréklángra.
    Ui.: Ilweran mesélte a Peaky Blinderst (Birmingham bandája). Annyira röhögtem, hogy a limonádé az orromon jött ki. Igen, én természetesen imádom azt a sorozatot.:DD
    De a Downton Abbey közös pont, végre van még egy! Nem tudom, hogy csinálja ez a sorozat, de egyy borzalmas időszakon segített át engem is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Muhaha :D én kérek elnézést a limonádéért. De legalább a Downton Abbey mindhármunknál közös pont.

      Pupi, vannak ilyen időszakok meg olyanok, én nem hiszek a végletekben a blogolással kapcsolatban, ebben az évben kb 3 posztot írtam, egyszerűen más került fókuszba, de lesz ez még másképp. Egy nap majd felkelek és elkezd viszketni az ujjam hogy márpedig írni kell. A blog megvár, meg azok is akik olvasnak. Ha meg csak havi zárás lesz egy darabig, who cares? Akkor az lesz.

      Törlés
    2. Amadea, hát igen, tényleg ez megy most, más a fókusz stb, és a szöszmötölésből kis kimért adagok jutnak.
      Köszi, persze, van bennem azért lelkesedés, meg nem hagyok semmti parlagon, másnál is volt, hogy nagyon ritkán jöttek posztok, na és akkor mi van, hát semmi igazából. :)
      Jajjj, bocsiii, a Peaky Blindersért :"D
      Éljen a Downton, tényleg végre egy újabb közös! :)

      Ilweran, igen, én se hiszek a végletekben, nem lesz lezárás, meg jaj törlöm, bezárom stb. írok, ahogy sikerül, meg is vár, el is fér a neten. ;) Amúgy ha havi zárásokat hozok abban pont meg tudok röviden írni mindent is. :D
      Köszi a megerősítést azért. :* :)

      Törlés
    3. Pupi, ne kérj bocsánatot, jót nevettem rajta! Milyen pontosan, kiszámíthatóan működik az ízlésünk, na!
      A Downton Abbey univerzális, nem tudom, hogy csinálják, de valamit nagyon eltaláltak.

      Törlés
  4. Nagyon rossz érzés, amikor az ember szeret valamit csinálni, de egyszerűen nem sikerül rá időt keríteni, mert "csak" egy hobbi, és vannak más, fontosabb dolgok, amik prioritást élveznek. De ne érezd rosszul emiatt magad, alakul majd máshogy is, vannak sajnos ilyen időszakok. Én most tanulok ezerrel, és vérzik a szívem, hogy se olvasni, de blogolni nem tudok, mert szó szerint minden órára be van osztva egy anyagrész. De ez van sajnos, néha ezek az élvezeti dolgok háttérbe szorulnak. A Downton Abbey nekem is nagy kedvencem, már vagy háromszor végignéztem, annak idején mindig tűkön ültem, hogy mikor jön már az új rész. Kitartás, mi itt vagyunk, megvárunk, a könyvek és a blog is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, amikor minden más elétolakszik... Azért igyekszem időt szakítani mindenfélére, de októberben nagyon kevés jutott.
      Köszi, azért remélem lesz máshogy is. Huh, hát igen, a sulis emlékek, vizsgaidőszakok voltak még ilyenek, amikor alig várja az ember, hogy szabaduljon azoktól a könyvektől, és végre a mááásik féle könyvek felé nézzen. :) Kitartás neked is! :)
      Wow, háromszor végignézted a Downtont? :D Én alig-alig újrázok sorozatokat... fránya időhiány megint, de valóban ezt én is szívesen újranézném majd valamikor. :)

      Törlés
    2. Köszi, igyekszem kitartani, életem legnehezebb vizsgája előtt állok, pedig az egyetemiek se voltak könnyűek, de ez borzalmas... Most együtt szenvedünk, kicsit mindketten az időhiánytól (még ha más élethelyzetben is), és ugyan nem segít az emberen, de talán kicsit mégis vigasztaló hatású, hogy nincs egyedül.

      Jaj, hát én olyan vagyok, hogy ha valamire rákattanok, és igazán megszeretem, azt nagyon-nagyon sokszor végignézem, nekem ez a kis komfortzónám egy nehéz nap után (a könyvek mellett persze), tudom, mire számíthatok, jó lesz, melengető, és ez sokszor nagyon kell. Filmek és sorozatok terén nagyon nehezen nyitok az újdonságok felé, általában belesüppedek az örökzöld kedvencekbe, de ha találok valami nagyon jót, akkor képtelen vagyok lekattanni róla. A legtöbb embernek egy idő után azért unalmassá tud válni egy-egy film/sorozat, na nekem nem, nem tudom, ez mennyire normális. A Szívek szállodáját, a Downton Abbey-t, a Mirandát, A Grace klinikát, vagy a Bridget Jones naplóját képes lennék végtelenítve nézni. Meg sok minden mást is, csak nem merem bevallani. :D

      Törlés
    3. Szurkolok neked! :)
      Igen, valóban jó néha a tudat, hogy nincs az ember egyedül valamivel, még ha nem is akarna másnak hasonlót kívánni. Jó lenne, ha lennének "időtartalékok", amiket fel lehet néha szabadítani.

      Amit ennyire szeretünk, ahhoz tényleg jó vissszatérni, csak hát megint: a fránya idő! De még sose bántam meg én sem, ha visszamentem egy-egy megszokott, otthonos világba akár film,a kár könyv által.

      Törlés
  5. Próbálj nagyon nem ráfeszülni, de várj, vannak még jó közhelyeim: ez tényleg hobbi, és simán lehet, hogy kimarad egy rövidebb-hosszabb időszak, ezzel pedig nincs semmi baj. De tudom milyen, amikor az emberhez úgy hozzánő egy tevékenység, hogy lelkiismeret-furdalása van, ha nem csinálja, legyen az akár az olvasás, akár a blogolás. Van, hogy nekem is az éjszaka közepén ugrik be, hogy ú basszus, nem reagáltam egy kommentre, meg képes vagyok azon őrlődni, hogy nem tudtam még mindenki posztját elolvasni, pedig nem hiszem, hogy ilyenek miatt lelkiismeret-furdalásunknak kéne lenni :)

    Lehet, ha picit inkább csak az olvasásra koncentrálsz, akkor jobban kikapcsol majd az egész, de nyilván az időhiány olyan tényező, amivel nem sok mindent lehet kezdeni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem feszülök rá, csak kicsit olyan szomorúan sajnálom, főleg ezt a hónapot, de persze tényleg nincsen semmi baj, ha kimaradnak időszakok, nem történik semmi, maximum hiányzik.
      Néha nekem már az is elég, hogy egy kicsit szöszölök az olvasmánylistámmal, vagy nézegetek könyvmegjelenéseket, hogy helyrebillenjen a világom, szóval az ilyen kisebb lélegzetű dolgok mennek, a nagy mindent is leírok róla posztok, meg a nagy olvasások most nem igazán.
      Fuhh, hát más posztjaihoz is nehezen jutok el, ezerötszáz tabom van állandóan megnyitva, ez néha nagyon frusztráló is tud lenni, sosem "végzek" azzal se ami igazából szórakozás.

      Igen, lehet igazad van, csak még nem érzem a csít erre sem, de majdncsak...

      Törlés
  6. Annyira átérzem, amit írsz, én úgy egyáltalán az évet tekintve marha keveset írtam a blogra. Amit sajnálok, de tényleg úgy repülnek a napok, a hetek, a hónapok. Neked is már mióta akarok írni egy levelet hosszabban :D (egyszer csak sorra kerül már az is)
    Én is próbálok nem rágörcsölni, de azért mégis csak szomorú vagyok, amikor ránézek az ez évi bejegyzéseim számára, és hogy még mennyi olvasmányomról nem írtam, pedig lenne miről és mit írnom! De nincs idő vagy kedv az íráshoz.
    De azzal nyugtatom magam, hogy nekem voltak ilyen takaréklángos bloglásaim, aztán mégis visszatértem mindig. Vannak ezek a más fókuszú időszakok, nincs ezzel semmi baj. Lesz még olyan, hidd el nekem (nem is olyan sokára), hogy nyugiban tudod írni ismét a bejegyzéseket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom, de remélem neked is sikerül majd előbb-utóbb jobban visszatérni.
      Nekem valahogy inkább csigának tűnik az idő, olyan lassan megy minden, olyan lassan telik el egy nap, meg aztán a következő, meg a következő... Persze néha egyben mintha gyorsan eltelt volna visszanézve, de amúgy nem érzem ezt a suhanást, amit mindenki mond, amióta megvan a gyerek, azt pont annyi időnek, vagy még többnek érzem, mint amennyi valójában is volt, miközben mindenki más, hogy jaj máris, jaj csak kettőt pislogtunk, nekem meg közben az jár a fejemben, hogy nem, Margit, én sokkal többet pislogtam!!! Wáh. :")
      Várom amúgy a leveled, akármikor is jöjjön! :D :D

      Törlés
  7. Szerintem teljesen természetes, hogy most az időd is kevesebb, és a fókusz is máshol van. Remélem azért nemsokára fogsz tudni kicsit többet szöszölni. :)
    Szerintem ilyenkor kell valami könnyed, gyorsan haladós olvasmányt elővenni, amiről szinte biztos vagy, hogy csúszni fog.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hát igen, csak fura módon ez csak valahogy most ütött be. De több szempontból se volt jó ez a hónap most. Én is remélem, hogy szöszölés is coming. ;)
      Valóban, valami ilyesmi kéne, bár nem is feltétlen könnyed, de haladós, vagy ismerős.

      Törlés