2020. július 28., kedd

Heather Webber: Midnight at the Blackbird Café - avagy csipetnyi mágia a pitében


Wicklow, Alabama. Egy családi kávézó, némi mágiával megspékelve. Madarak, amik csak éjfél és hajnali egy közt dalolnak. Pite, amit ha megeszel, üzenetet kapsz egy szerettedtől a túlvilágról, álmodban... Kisvárosias mindenki-mindenkit-ismer hangulat, és néhány régi családi titok, amikre előbb, vagy utóbb óhatatlanul fény derül. Megbocsátás, barátság, szerelem.

Ez egy elronthatatlan recept, és az igazi vonzerejét mindig a déli helyszín utánozhatatlan atmoszférája adja. Kellemes regény volt, amit a mágikus realizmus elemei, a kedves mellékszereplők közössége, és nem utolsósorban a csodaszép borító dobtak fel. :)

A történet főszereplője Anna Kate Callow, aki nagymamája temetése, és Granny Zee végakarata miatt tér vissza Wicklow-ba. Zee végrendelete értelmében ott kell töltenie bizonyos időt, és vezetnie kell a kis kávézót is, a Blackbird Cafét 60 napig, hogy hozzájuthasson örökségéhez. Anna Kate már mindent elrendezett, hogy a nyár végén továbblépjen, és elkezdje az orvosi egyetemet Massachusettsben, ezzel beteljesítve édesanyja kívánságát... A kisvárosi étteremvezetés csak egy kis mellékes kitérőnek tűnik, mielőtt visszatérhet majd az élete az előre kijelölt csapásvonalra... Azonban az idő előrehaladtával egyre több mindenkivel megismerkedik, egyre több szál köti a kávézóhoz és az emberekhez is, akiknek egy része a rokonsága is, csak valahol, valami egyszer elszakadt köztük... Anna Kate próbál távolságot tartani a Lindenektől, de aztán győz a kíváncsiság, az emberség, és az igény arra, hogy kiderítsék, mi is történt a múltban, hogy is történt az a bizonyos baleset, és hogy szépen el is boronálják mindezt, ha lehet.

Kényelmes volt belehelyezkedni ebbe a történetbe, és bár egy kicsit kiszámítható volt, és amolyan "édes kis semmiség", élveztem olvasni, mert jó stílusú, és mesélő jellegű volt. A szereplők iránt szimpátiát ébresztett, a madarak és piték titka iránt pedig kíváncsiságot. Ez utóbbi részt jobban is ki lehetett volna aknázni, valamivel több varázst belevinni, esetleg a varázslatnak picit több szerepet adni. A vonzerején mindenesetre mit sem csökkentett, hogy nem volt olyan kiemelkedő története - Anna Kate és a körülötte lévők sorsát így is érdekes volt végigkövetni. Részletgazdag és hangulatos regény, sok apró szívmelengető elemmel.
Kedvenceim voltak Mr. Cat, a szürke macska, a Wicklow póló szlogenek, Ollie és a cuki köszönései (hi-hi!) és a "Harry Potter szoba" a sok-sok gyümölccsel.

Lényegtelen apróság, de a neveket is szerettem benne nagyon, valahogy olyan kis dallamosak voltak: Seelie Earl Linden, Natalie Linden Walker, Anna Kate Callow, na meg persze Gideon... :)

Tökéletes könnyed nyári, feelgood olvasmány, amiben nincs túltolva a romantika. Szuper kis Netflixes sorozatot lehetne belőle rittyenteni. :)



14 megjegyzés:

  1. Ezt én is nézegettem, olyan szimpi a külseje. Receptek nem voltak benne?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon eltalálták a dizájnt. :) Nem voltak receptek, mondjuk audióban hallgattam, de ott is fel szokták olvasni, ha mégis vannak, mert elvileg unabridged. :)

      Törlés
  2. Awww :) Vártam már a bejegyzésed róla. Jó, hogy említed a netflixet, pont SAA újraolvasásnál jutott eszembe, hogy azokból is simán lehetne sorozat. Örülnék egy kis varázslatnak :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Folyton arra gondoltam, amíg nem volt időm megírni, hogy ajj, Avilda várja a posztot!! :D Örülök, hogy tényleg vártad. ;)
      SAA The Girl Who Chased the Moonhoz hasonló a hangulata amúgy a könyvnek, tudom, hogy azt szeretted nagyon. :)
      A Netflix felfigyelhetne ezekre tényleg. :)

      Törlés
    2. Jaj, de aranyos vagy!!! :D Igen, tényleg nagyon vártam, tökre örülök, hogy a korábbi posztomnak ekkora hatása volt, már megérte :)
      Ha a Moonhoz könyvhöz hasonló, akkor tuti szerelem lesz :) Lehet, meg is rendelem hamarosan :)

      Törlés
    3. Én is örülök, ez abszolút jól sikerült ajánlás lett! :)) A South of the Buttonwood Tree-t is kinéztem már tőle, csak picit várok vele, mert nem biztos hogy jó nagyon hasonlókat olvasni egymás után. :) (bár nem tudom mennyire hasonló, de általában így csinálom :D )

      Törlés
    4. Megrendeltem! :D Nem bírtam várni, és úgyis akartam egy másik könyvet, így jött ez is :) És szerintem most olcsóbb is volt, mintha leárazás lenne.
      Amúgy megértelek, ha egy zsánerből többet elolvasok egymás után, akkor már vágyom valami teljesen másra :D

      Törlés
    5. De jó! Remélem tetszeni fog, majd figyelek! :)
      Én is így vagyok, általában jobb váltogatni kicsit az olvasmányokat, és nem ugyanazokat olvasni egymás után - de van akinek az is bejön. :)

      Törlés
  3. Ó, ez nagyon kis bájos regénynek tűnik! :) Jó lenne, ha valaki kiadná magyarul is, szerintem lenne rá kereslet! A borítójáért pedig teljesen odavagyok, irtó guszta ez a pite! *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bájos is, és csodás borítót kapott, ínycsiklandó, és harmonikus nagyon. :)
      Jó lenne, ha kiadnák magyarul is.

      Törlés
  4. Ahhhww, reméltem hogy ez egy jó könyv - már fogalmam sincs hol tűnt fel nekem ez a borító (talán molyos borítómánia zónában?), örülök hogy tetszett - elraktározom magamnak, a végtelenvárólistára! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem te is Avildánál láttad, mármint molyon, amikor listázta magának - én akkor figyeltem fel rá. De lehet, hogy a borítós zónában is volt. :)
      Neked is bejönne szerintem! :) Bocs a várólista hosszabbításért! :D

      Törlés
  5. Szeretem az ilyen könyveket, lehetne magyarul tényleg. :) Nem mintha nem tudnám elolvasni angolul, de... na, tudod. :D

    VálaszTörlés