2019. május 1., szerda

Április - a kiemelkedő hónap


Saját fotó.
Az április toronymagasan vezet idén mind az elolvasott, mind a beszerzett könyvek számát tekintve. Bár az egész évre a visszafogott zsákmányolás volt (és lesz) jellemző, azért abban biztos voltam, hogy a Könyvfesztivál hónapja tartogatni fog néhány olyan beszerzést is, amit nem feltétlenül terveztem be előre. De mivel az első negyedévben gyakorlatilag havi egy könyvvel gyarapodtam csak, és mivel az elmúlt hónapban vagy 10 könyvemet sikerült eladni (wow!), igazán megérdemelt volt egy kis kedvemre való polcfeltöltés. ;)

A Könyvfesztiváli új megjelenések nem annyira csigáztak fel, és végül inkább régebbi könyvekből válogattam. A Glamour napokon viszont nem tudtam ellenállni a 25%-os kuponnak, és egy másik, 30%-os szépirodalom akciónak a Bookline-on, és ennek keretein belül 4 könyvet is rendeltem még a fesztivál előtt, és élvezettel néztem, hogy őket már nem kell hazacipelnem onnan... Az egyik budapesti könyvszekérről is hazajött velem egy kötet, méghozzá az Éjszakai repülés Exupérytől, amire A kis herceg újraolvasása óta kíváncsi vagyok. 400 Ft-ot mindenesetre mindenképp megért. A fesztiválon pedig három könyvet zsákmányoltam még, így az április havi beszerzések száma összesen 8 db lett: 

- Antoine de Saint-Exupéry: Éjszakai repülés
- Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban
- Nick Hornby: CiciKrisztus
- Szabó Magda: Nekem a titok kell
- Szabó Magda: Megmaradt Szobotkának
- Brigitte Kronauer: A nők ruhái
Saját fotó.
- Ioana Pârvulescu: Az élet pénteken kezdődik
- Szepesi Szűcs Barbara: Trnuljčica (Csipkerózsika, csak illusztrációk)

Olvasás szempontjából is erős lett a hónap, 10 könyvet fejeztem be ugyanis, és igaz, hogy ezek közt volt négy mesekönyv is, és kisregény is, de vastagabb kötetek is helyet kaptak. Többször sikerült belemerülni a könyvekbe, jólesően leülni olvasni egy pár órát egyben, és ez a kis nyugi meg is látszik az olvasásokon. A már január óta halogatott A tél jegyeseit is sikerült végre magamévá tenni. Újabb két várólista csökkentős könyvet is elolvastam, így már csak 5 van vissza a listáról a teljesítéshez - pedig hol van még az év vége! Nagyon jól állok a tavaszi könyves terveimmel is, már csak 3 könyvet nem olvastam a 12-ből, amit kigondoltam magamnak. Magam is meglepődtem rajta, mennyire tartottam magam a kiválasztott irányhoz eddig. ;) 

Forrás.
A blogon áprilisban 8 bejegyzés született. El vagyok maradva néhány könyves poszttal, de májusban fogok írni mindenről, amiről még nem sikerült. 

Májusban szeretnék még két várólista csökkentős könyvet elolvasni, és lehet, hogy kipipálom a maradék tavaszi tervet is - bár a Karinthyhoz nincs igazán kedvem. A tükörjáró sorozat második kötetét még nem tudom, hogy rögtön akarom-e olvasni az első rész után. A Harry Potter újraolvasás viszont menthetetlenül a végéhez közeledik, ma szerintem befejezem az utolsó kötetet, nagyon fog hiányozni... ♥


A többiek áprilisa: 



8 megjegyzés:

  1. Megérdemled az új beszerzéseket, nagyon kis visszafogott voltál egész évben :) Én úgy kalkulálok, hogy amitől megváltam, annak a helyébe vehetek újakat, de csak akkor ha tényleg szükségem van rá. Szóval most én is könyvszelektálásba és eladásba kezdek, mert sok a polcon csücsülő könyv, amire már nincs szükségem és csak foglalja a helyet. A VCShez grat, én most májusra 2 rövidebb képest fogok beiktatni és akkor meglesz a 9 és már csak 3 kell, azt meg letolom nyáron. Nekem a leghosszabb terjedelmű VCS-m pont a Tél jegyesei volt, de én azt rögtön januárban kipipáltam. (Viszont be szeretném szerezni az új részt is majd, mert érdekel). Hajrá a májushoz, mindjárt végzünk mindennel! Volt már ilyen év? Én nem emlékszem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, így könnyebb a lelkiismeret! :D De akkor is, ha nem eladsz, csak elolvasol a régebb óta várakozók közül párat. :) Hajrá a szelektáláshoz és eladáshoz! Remélem, neked is lesz egy ilyen jó szériád, mint most nekem volt. :)
      Nekem szinte az összes vcs elég rövid... csomó pszichológiai kötetke van még, azok mind 200 oldal alatt, de a többi is inkább 200-300 oldalas. Direkt nem raktam monstrumokat. ;)
      NEkem egyszer, talán három éve (?) júniuban sikerült befejezni a vcs-t, de nem, amúgy nem volt ilyen, hogy ilyen jól haladtam/tunk volna, és meglepő az évszakos tervlistámmal való haladás is! :D

      Törlés
  2. Szép kuoac. :) De néha ezt is kell. :)

    Engem 4, áprilisban megjelent könyv vár a Libriben, majd holnap tudok értük menni, de én ezt is iszonyat túlzásnak tartom, pedig közben eladtam és elajándékoztam pár itthoni könyvet. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!
      Igen, de nagy része azért előre eldöntött volt, nem jött rám akkora vásárlási láz a feszten sem. ;)
      Nem túlzás a 4 könyv, megérdemled! Jó olvasást hozzájuk!

      Törlés
    2. A boltos is vigasztalt, mikor megjegyeztem, hogy egy kisebb vagyont hagytam ott könyvre, hogy ha örömet okoz, akkor ne legyen lelkiismeret-furdalásom. :) Csak hát nem mindig ilyen egyszerű. :)

      Amúgy egy csomó könyvről lebeszéltem magam menet közben. De a Sehonnait elhoztam, remélem, nem fogok csalódni.

      Törlés
    3. Milyen rendes tőle! :D Igaza volt, ne legyen lelkiismeret furdalásod, mikor egyébként sem viszed azért túlzásba a könyvvásárlást. :) A hobbinkat is táplálni kell valamivel, időről-időre!

      Remélem én is, hogy jó lesz a Sehonnai - ugyanakkor bennem van az is, hogy jaj te jóó ég, akkor majd vehetem meg én is, pedig már lebeszéltem magam róla! :D

      Törlés
    4. Miért beszélted le magad róla? Úgy tűnt, hogy érdekel.

      Törlés
    5. Magam sem tudom igazából... De ettől függetlenül később még újra rábeszélhetem magam. ;) Egyelőre várok.

      Törlés