2017. április 4., kedd

Márciusról, röviden

Forrás.
Arra gondoltam, nem is írok  márciusi zárást, mert nem sok dolog kerülne a posztba, de aztán rájöttem, hogy mégis ki akarom örömködni magam, merthogy elég jól sikerülnek a tervlistáim is, és a beszerzések terén is igen visszafogott vagyok még mindig - ami azt jelenti, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül vásárolhatok a Könyvfesztiválon! :D Na persze pont hogy nem akarok ismét egy hatalmas toronnyal hazatérni, de jó lesz elcsábulni 2-3 (4?) könyvre, ha már úgyis úgy terveztem, a könyves eseményekre időzítem a zsákmányolás dandárját. 

Márciusban két könyvvel lettem gazdagabb, mindkettő Agavés reci: 



Előbbiről már van poszt is, utóbbit még csak most fogom elkezdeni. A szerző másik regény az Én, Livia tavaly a top5-be is belekerült, remélem a következő történet is hasonló lesz. 


Ha már a top5-öt emlegetem - bár messze még az év vége -, két márciusi olvasás is erősen gyanús, hogy bekerül a krémek krémjébe idén. A The Silkworm és a Tolvajok tele is megvett magának kilóra, nagyon szerettem őket. A bejegyzésekkel kicsit el vagyok csúszva, de írni fogok mindkettőről. Ráadásul mind a két könyv a várólistacsökkentős listáról jött, haladok szépen, és meg kell állapítanom, jó listát dobtam össze! 
Cormoran Strike-tól a Selyemhernyó után sem tudtam elszakadni, és hamarosan a Career of Evilt is befejezem, hogy aztán rághassam a kefét a következő részig... :) 

Egyébként "csak" 3 befejezett könyv jutott márciusra, de egyrészt hosszabbak, másrészt szuperek voltak, harmadrészt meg ez inkább 4,5 könyv, a Tolvajok telével épphogy áprilisra csúsztam át egy kis irl program miatt - és hát két koktél közt az ember nyilván nem Leningrád ostromáról olvas, még ha épp csak egy kis 30 oldalacska is van vissza. De nem is magyarázkodom, sokat olvastam most is és rengeteg jó programom volt. :) 
Blogbejegyzés kevéske lett: 6 db egész hónapban, de áprilisban annál több lesz! ;) 

Jön a Könyvfesztivál is, és hamarosan újabb két befejezett könyvről írhatok. A vcs-t is folytatom, ezúttal Simenontól egy könyvvel: A londoni férfival, és tervezem még A sündisznó eleganciáját is kipipálni ebben a hónapban. 

A többiek márciusa: 

16 megjegyzés:

  1. Jó olvasni, hogy ilyen jó olvasmányokra találtál ebben a hónapban :) A feszti beszerzéseidre kíváncsi leszek, lehet majd én is elcsábulok valamire :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó volt nekem is, valahogy akármennyivel is olvastam kevesebbet, mégis olyan volt, mintha visszataláltam volna valamihez, és ez sokat jelent. :)
      Hú, már alig várom a fesztet! :)

      Törlés
  2. Tök jó, hogy így rákattantál Cormoranra (mondjuk furcsa lett volna, ha nem így történik :))! A Tolvajok tele annyira szuper, szeretnék még sok ilyen kerek történetet, egyszerűen nem tudok belekötni, egyszerre szívfacsaró és -melengető.
    Kellemes tobzódást a Könyvfesztre! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudtam én is, hogy rá fogok, de hallod, most így visszanézve, azért szinte halotthalvány az az első rész, a következőkhöz képest... :D
      A Tolvajok tele olyan igazi, régimódi "kompakt" regény-regény. Hiteles, kerek egész és nem sorozat, halleluja. :)

      Törlés
  3. Könyvfeszten együtt tobzódunk majd! :)
    Tök jó, hogy így haladtál az olvasással és még jó könyvekbe is futottál bele. :) A Palatinus-domb lányait én is olvasni fogom, mondjuk az Én, Livia kimaradt, de remélem anélkül is érhető lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Juhé, feszttársam! :)
      Ez már tényleg örömolvasás volt, és nagyon az, amit épp akartam olvasni, nagyon megtaláltak a könyvek, a hangulatok. Talán azért is volt nehezebb még eljutni a posztokig, mert vittek magukkal a történetek.
      Szerintem érthető lesz, de ha tetszik, ne hagyd majd ki a Liviát sem! :) Az is nagyon jó!

      Törlés
  4. Ó, a Tolvajok tele - imádtam én is! Nagyon várom róla a bejegyzésedet, kíváncsi vagyok részleteiben az élményedre :)
    Cormoran pedig <3 amúgy a filmsorozatot is nagyon várom, milyen lesz!
    Wow, tök jól haladsz a vcs-vel, csak így tovább :) Én most kicsit megtorpantam, de majd áprilisban belehúzok egyszer csak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenki imádta körülöttem! :)) Nem is csoda. :) Nemsoká megírom, most egyelőre még a Selyemhernyón "dolgozom" :) Néha nehezebb azt elmondani, miért is tetszett valami annyira. :)
      Köszi, igen, most jól haladtam, remélem nem csökken az iram és a lelkesedés. ;) Még sok idő van azért, nem baj, ha megtorpantál. :))

      Törlés
  5. De jó, hogy írtál megint! :) Úgy szeretem az ilyen posztokat! :))
    Ez a Tolvajok tele tényleg ennyire jó? Hmm, elgondolkodom majd rajta, hogy felveszem az "érdekel" listámra. :) A Selyemhernyóóó szuper! Most kommenteltem oda is. :) Képzeld, a te lelkendezésed miatt vettem ki a könyvtárból a Liviát, úgyhogy úgy tervezem, és sikerül hosszabbítani, akkor az lesz a következő olvasmányom. :) Kíváncsi lettem rá nagyon! És remélem, engem is legalább annyira elbűvöl majd, mint téged. :)

    A vcs-vel én is jól haladok, majd lehet, készítek egy összegző élménybeszámolót, ha elértem a felét. :) Egyelőre 4 van kész az alternatívról és egy a fő listáról, de folyamatban van a következő, azaz a hatodik, illetve még beütemeztem plusz kettőt erre a hónapra. :) (minimum) Most a zöld színű borítók sorához válogattam, és szuper, hogy tudom színben is összeegyeztetni az olvasmányaimat. :D (igen, ez a saját dilim, mert imádom, ha szép színes sor fogad a molyos olvasási polcomon :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nagyon jó! Persze elég kemény is, de szerencsére a humor oldja benne a nehéz szituációkat. Ajánlom neked is! Hamarosan írok róla.

      Ó, úgy örülök, hogy kivetted a Liviát! Szerintem nagyon Sisteres könyv! :)))) Remélem szeretni fogod!

      Ügyes vagy, és sokkal jobban állsz a vcs-vel, mint én. NEkem még csak 3 van kész, és egy folyamatban. :) De majd belehúzok, van még idő. ;) és az a lényeg, hogy azért élvezzem is. ;D

      Törlés
    2. :) Ez nagyon ígéretesen hangzik, várom róla a posztodat! :)

      De cuki vagy, Pupi! :) Ha te is úgy gondolod, hogy jó lesz nekem, akkor biztos így lesz. :) Már nagyon várom, most már tutira ő lesz a következő! :)

      Óh, köszi. :) Naná, időd mint a tenger december végéig. ;) Meg tényleg az a fő, hogy élvezd és ne kényszerből csináld! Én most csupa olyat válogattam össze, amik érdekelnek, meg szívesen olvasom, és viszonylag kevés mellényúlás volt eddig. :) Szóval jövőre is csinálok alternatív listát! Hajrá neked és csak lazán, ügyesen, ahogy eddig is! :)

      Törlés
    3. Igyekszem vele, csak kicsit elmaradtam a posztírással (de cserébe többet olvasok :D )

      :))) :* Majd várom róla a posztod!

      Hajaj, és nekem is még sok jó könyv sorakozik a listáimon. Az első év után megfogadtam, hogy nem indulok alternatív lista nélkül, az a biztos. Több a választási lehetőség.
      Köszi, neked is hajrá! :)

      Törlés
    4. A több olvasás >> kevesebb posztírás csak jó, mert így te gazdagodsz egy csomó klassz olvasásélménnyel. :)

      :) :* Írok róla, megígérem! :)

      Nagyon igazad van, mostantól én is így fogok tenni, mert sokkal nagyobb így a mozgásterem. :) Egyszerűbb is lesz teljesíteni, azt hiszem. :)
      Kösziiii! :*

      Törlés
    5. Igaz, de nagyon szeretek bejegyzést is kanyarítani az olvasmányokból. :) De valóban jó néha csak úgy láncban belemerülni a könyvekbe és elszakadni az internettől.

      Törlés
  6. Éljen-éljen, hogy Te is csatlakozol a Cormoran és a Tolvajok tele fan clubhoz! :) Mindkettő nagy imádat a részemről is :) Olyan szuper dolog, amikor ilyen jó könyveket tud az ember egymás után olvasni, nem?
    Gratul a vcs-s haladáshoz, jók vagyunk az idén! :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tök jó! :) Igen, jó az ilyen széria, persze mindig megtörik valamivel. :D De nem lehet egyfolytában szuper könyvekbe botlani. ;)
      Köszi! Most is két vcs-ben benne vagyok jócskán. :)

      Törlés