2017. január 17., kedd

Új könyvek, új filmek

Bár a január-február kicsit ubiszezon, azért lesz néhány jó kis megjelenés, ami engem is érdekel, és érkeznek adaptációk is. 


Kicsi, elfogult, Maigret-szegült szívem persze hogy a Georges Simenon megjelenést veszi előre, bár most ez nem Maigret felügyelős, hanem egy roman durt hoz a szerzőtől az Agave. A vonat 2017. január 24-én jelenik meg. 

"Marcel Féron átlagos életet él a ritkán lakott Ardennek kis falvainak egyikében egészen 1940. május 10-ig, amikor német tankok lépik át a belga határt. A férfinak a környezetéhez hasonlóan el kell hagynia az otthonát – a dél felé menekülő lakosság nagy része tehervagonokba zsúfolódik –, hogy szembenézzen azzal a „sorssal”, amelyre titokban mindig is várt. A zűrzavarban elszakad a családjától, és megismerkedik a fekete ruhás, szomorú Annával. Viszonyt kezd vele, de ekkor még nem sejti sem a nő hátterét, sem a vele való kapcsolat veszélyeit. Mégis vonzza a helyzet, amelyben úgy érzi, valódibb életet él, mint azelőtt.

A vonat új megközelítéssel, váratlan végkifejlettel járja körül Simenon egyik visszatérő témáját, a látszólag teljes életet élő mintapolgár vágyát egy igazabb létezés iránt."

Az Athenaeum megjelenései közül az új Picoult-ra kaptam fel a fejem, a Magányos farkasra. Én angolul gyűjtöm és olvasom Jodi Picoult életművét, szóval nem annyira vártam ezt a megjelenést, de ha már jön, akkor előre fogom venni a saját kis Lone Wolf példányomat, és hamarosan hozok róla posztot. :) Nem kétlem, hogy ez is egy jó Picoult lesz. :)

"Az igazi kérdés nem is az, miért vonultam ki a világból. 
Sokkal inkább az, hogy mi vett rá a visszatérésre.

A tizenhét éves Cara és neves farkasszakértő édesapja autóbalesetet szenved. A férfi kómába esik, a család élete örökre megváltozik. A fekete bárányként kezelt Edward is kénytelen hazatérni önkéntes száműzetéséből, hogy egyedüli nagykorú családtagként rendezze apja hátrahagyott ügyeit. A volt feleség időközben új családot alapított, de most neki is szembe kell néznie a múlt elvarratlan szálaival. 
Hármuknak kell meghozni a végső döntést, de van-e joguk istent játszani egy olyan időben, amit hosszú évek sérelmei árnyékolnak be? Hűtlenség, hazugságok, magány és kirekesztettség, ezekkel kell szembesülniük Jodi Picoult hőseinek, mielőtt határoznak életről és halálról…"

Megjelenés: 2017. február 24. 

A külföldi megjelenéseket böngészve bukkantam rá Sarah Andersen új kis könyvecskéjére, a Big Mushy Happy Lumpra. 
Tavaly nagyon tetszett az Adulthood is a Myth (Felnőni kiábrándító címen magyarul is megjelent), és szívesen lapozgatnám Sarah új képregénysorait is, amikkel olyan nagyon könnyű azonosulni. :) Megjelenés: 2017. március 7. 


Aztán már itt van Karen Marie Moning utolsó Fever kötete, a Feversong is! Ennek örömére újrázom a Burned-öt és a Feverbornt, hogy az elfeledett apró részletekkel is képben legyek (az első 6 kötetet már fejből tudom, őket most nem olvasom el újra :D ) Megjelenés: 2017. január 17. 



Filmes fronton leginkább a Dave Eggers A Kör című regényéből készült adaptáció birizgál, de lehet, hogy a megnézés előtt el szeretném olvasni azért inkább a könyvet - általában ezt a sorrendet követem. Emma Watson és Tom Hanks a nagy nevek ebben a filmben, bár Emmát nekem olyan fura látni más filmekben, annyira ráragadt a szememben a Hermione-szerep... Talán ha megnézem a filmet, lassan lehámlik. 


És talán ha megnézem utána az új A szépség és a szörnyeteget is, akkor végképp megszabadul a Hermione-skatulyától! :) Az előzetes elég ígéretes: 



Érdekesnek ígérkezik még a Diane Ackerman: The Zookeeper's Wife című könyvéből készül azonos című film is, amiben a Varsói állatkert tulajdonosai segítenek a zsidóknak a nácik elől menekülni, menedéket találni... 


És a végére itt van még az igaz történet alapján készült Oroszlán, főszereplője pedig nem más, mint  a Gettómilliomosból ismert Dev Patel (aki egész pofás lett azóta :D). De van még Rooney Mara és Nicole Kidman is a filmben, ha Dev nem lenne elég. :)  Az Oroszlán az azonos című könyv alapján készült, aminek szerzője Saroo Brierley. A könyvet az Athenaeum adja ki, megjelenés: 2017. február 6.
De itt most érdekes módon inkább a film érdekel jobban.




Ti miket vártok mostanság? :) Mi tetszik, mi érdekel benneteket ezek közül? 

10 megjegyzés:

  1. Én is ma gyűjtöttem össze a filmes/könyves érdekeltségeimet, majd holnap kirakom posztban is. De én Lehane új könyvét várom, amiben Ben Affleck lesz a főszereplő. Az Oroszlánt már kinéztem én is, és megrendeltem A kör című könyvet, úgyhogy majd tudok nyilatkozni, hogy milyen (a film miatt vettem meg bevallom, mert eléggé érdekel). Emma Watson meg Tom Hanks jók <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi vagyok miket hozol, majd meglesem, hátha tudok abból is szemezgetni. :)
      Lehane engem nem nagyon érdekel, nem sikerült megszeretnem, igaz, csak egy könyvét olvastam.
      Tom Hanks bármelyik filmje ♥

      Törlés
  2. A Szépség és a Szörnyeteg már fél éve húzza az agyam. Márciusban utazok is haza, mert ezt kötelező a tesómmal nézni. Ez volt a közös mese, amit szerettünk, és ronggyá néztük a kazettát... Kíváncsi vagyok a zenéjére, remélem, megmarad ez a trailerben elhangzott áthangszerelt változat, és a musicalből a kedvenc dalaim remélem, lesznek benne.
    A Lion engem is inkább filmen érdekel, a Picoult könyvet én is kinéztem, de idén nem nagyon vehetek könyveket. Várom majd az értékeléseid :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éljen a tesós nosztalgia program! :) Remélem tetszeni fog!
      A Lionból szerintem elég jó filmet csináltak, a trailer nagyon bejön.
      Hozni fogom őket! :)

      Törlés
  3. Az Oroszlánon elgondolkodtam, de nem tudom, szeretnék-e egy ilyen érzelmes filmet/könyvet.
    Sarah Andersen biztos aranyos, bár még a másik könyve sincs meg. Moning meg már nem érdekel, nem tudom, miért.
    Amúgy meg fogalmam sincs az új megjelenésekről, úgyhogy remélem, hozol még, így legalább tájékozódom egy kicsit. :) ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmm, hát én könyvet most nem annyira, filmen jobban tetszene ez a sztori. :)
      Sarah Andersent tudsz nézegetni csomót neten is. :) Vagy lapozd át a könyvet könyvtárban, könyvesboltban, gyorsan olvasós. Szereted amúgy a kockáit?
      Majd hozok azért időről-időre, ahogy szoktam. ;) de csak ami érdekel tényleg, olyat. :)

      Törlés
    2. asszem, én teljesen kihagyom, majd megvárom, mit mondanak róla, és talán utána. :)
      Igen, láttam párat itt-ott, tényleg jópofa, biztos jó lenne egyben látni.
      Helyes, hozzál. :)

      Törlés
  4. Maigret-szegült - ez nagyon jó :D Hú, és hogy írod, hogy ez roman dur regény (ami nálam naaagy kedvenc), meg is szerzem majd mihamarabb :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miamona kreálmánya ez a szó és nagyon találó! :) Jobban szereted a roman durjeit, mint a Maigret-ket?

      Törlés
    2. Igen :) Azokat is szeretem, de a roman durokat jobban :))

      Törlés