2016. november 23., szerda

Amit még idén elolvasok

Forrás.
Akárhogy is nézem, vészesen közeleg az év vége. Hiába mondogatjuk magunknak, hogy á, még több, mint egy hónap van karácsonyig, az advent hetei elsöpörnek majd mellettünk, és karácsony után a két ünnep közti időszak szintén észrevétlenül szokott elszelelni, szabadságok ide vagy oda. :) Persze bizonyára találunk majd időt a tovasuhanó napokban az olvasásra is, na de vajon mennyit még? Mi fog még beleférni az évbe könyves szempontból? 

Novemberben eddig sokkal-sokkal kevesebbet olvastam, mint akartam volna, így alakult. Ez azonban sajnos kicsit megborította az előzőleg eltervezett könyvlistáimat is, és igyekeznem kell, ha pl. tényleg teljesíteni szeretném a várólistacsökkentős játékot.

Amiket idénre még beterveztem, azok tehát a következő könyvek:

Megkezdettek és recik:
- Jordi Llobregat: Vesalius titka 
- Sylvain Neuvel: Alvó óriások
- Steven Rowley: Lily és a polip 
- Jannah Loontjens: Talán bizony mégsem

♥ HP-újrázás:
Harry Potter and the Philosopher's Stone - illusztrált
Harry Potter and the Chamber of Secrets - illusztrált


Vcs-k:
- Mats Strandberg-Sara B. Elfgren: Kulcs
- Georges Simenon: Maigret és a furcsa idegen
- Mikhail Bulgakov: The Master and Margarita

És hogy legyen egy 10. is a sorban:
- Tóth Krisztina: Pillanatragasztó - mert megkívántam hirtelen.

Ennél több szerintem nemigen csúszik be, így is van benne monstrum is. :)

Saját képek.


És nektek - hány oldal fér még bele az évbe? ;)


27 megjegyzés:

  1. Nekem ennyi tuti nem. :D Ha 2-3 Könyvvel végzek, már örülhetek. :) A Shylock a nevemen átrágom magam, ha addig élek is, pedig csak küzdünk egymással. :D Tervben van még A fiú, akit karácsonynak hívtak, és valamiért eszembe jutott, hogy befejezem a True Blood-sorozatot, amit évekkel ezelőtt félbehagytam valahol a 10. rész környékén. Más konkrét tervem nincs, de majd meglátjuk, jut-e még idő bármi másra. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még koránt sem biztos, hogy nekem lesz ennyi, ez csak a terv. ;))) Shylockért kár, sajnálom, hogy nem annyira talált be.
      A fiú, akit karácsonynak hívtak, ezt Zakkant is fogja olvasni (vagy már olvassa is talán), aranyosnak tűnik!
      Jóóó ég, a True Blood! :D Én az első rész után hagytam "félbe" jópár éve, pedig az nagyon tetszett, és megvan még vagy 4 része itthon. :) Te hogyhogy elkaszáltad akkor? Fel tudod venni a fonalat a 10. utántól?

      Törlés
    2. Tegnap este elkezdtem a karácsonyos fiút, hát eddig picit csalódás. :( Nem erre számítottam, hanem valami kis kedves, bekuckózós könyvre. Ebben meg... de egyelőre nem mondok semmit, majd később. :)
      Nem emlékszem pontosan, de a 10. v 11. könyv első fele volt olyan halálosan unalmas, hogy azt mondtam, nem érdekel tovább az egész. Aztán a 2. fele jobb lett, de valamiért mégsem folytattam. Szerintem fel, elég sok ismétlés van, amikor említésre kerül valaki, akkor pár szóban elmondják róla a legfontosabbakat, és olyankor kb. beugrik a lényeg. (Kb. úgy mint HP-ban a kötetek elején szokott lenni egy gyors kis összefogalaló.) Persze, rengeteget felejtettem, de elölről el nem kezdem a sorozatot, az is biztos. :D

      Törlés
    3. Ó, sajnálom... hátha még azért jobb lesz. Kell már neked valami jó olvasmány, belenyúltál nagyon a csalódásokba (Shylock pl.)
      Aha, hát azt sejtettem, hogy azért nem akkora a szerelem, hogy 10-11 részt újraolvass belőle. Hmm, a HP-k elején is van visszatekintgető? Nem is rémlik, de tényleg biztos felidézik kicsit az eddigieket. :D Majd az újrázáskor meglátom. :)

      Törlés
    4. Végül lett pár jó könyv is a listán, és a Rubinvörös kivételével mind magyar szerzőtől. :) De az idén (is) elég sok "egynek elmegy" könyv került a kezembe. :/
      Nem, baromira nem. :D Az elején nagyon szerettem, de azt hiszem, nem kellett volna 13 könyvet írni ebből a sorozatból. Kevés sorozat tud újat mutatni 5-6 rész után is. HP persze ebben is kivétel. ;)
      Igen, pár mondat erejéig bele van fűzve, majd meglátod. ;) :)

      Törlés
    5. Sajnos minden nem lehet jó meg szép, meg különleges. :) Nekem is akadt jópár ami csak olyan "elmegy" élmén volt.

      Nekem is nagyon tetszett a True Blood eleje, aztán mégse folytattam... Túl sok könyv, túl kevés idő. :D Mondjuk azt az egyet azért lehet hogy újraolvasnám a folytatás előtt, annyi még belefér. :)
      A HP mindenben kivétel, rá semmi rossz nem vonatkozik! :)

      Törlés
  2. Hmm azt hiszem én is kifejtem ezt egy külön bejegyzésben! Hajrá ezekhez ;) (HP biztos gyorsan csúszik majd!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helyes, várom! :) Köszi! A HP szerintem is! Csak várom már azt a nyugodt kis estét, amikor tényleg bekucorodhatok vele a kanapéra és úgy istenigazából belefeledkezhetek. :)

      Törlés
  3. Ezt én is "lopom", bár nem tudom, mennyit olvasok el belőlük. Azért nagyon szép válogatást hoztál össze - A kulcs nekem már önmagában kitenne egy hónapot. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hidd el azt én se tudom előre. :D Közel sem biztos, hogy így alakul, de azért jópár fix olvasás van benne - például amiket már tényleg hamarosan befejezek. ;)
      A Kulcshoz se kell sok idő alapvetően szerintem, mert ennek a trilógiának csak úgy pörögnek a lapjai, fejezetei, ha egyszer nekifogok. :) Bízom benne, hogy az ünnepek táján sok időm lesz olvasni. :)

      Törlés
  4. Hú, ezen nem is gondolkodtam eddig :D Pedig idén (is) vészesen keveset olvastam. Decembertől kezdődik az új munkám, és hiába a vonatút, ilyenkor inkább egy magazint kapok elő, kivéve ha van olyan könyv, amit egyszerűen muszáj olvasni :D De sajna az elmúlt pár évben alig kötött le úgy istenigazán valami is :/ Tehát remélem, 1-2 könyvre lesz időm az utolsó hónapban :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig már itt az ideje! :D ;) Néha nekem is magazin csúszott csak mostanában, előfordul, hogy az embernek túl van járatva az agya, és már az olvasás sem tud olyan pihentető lenni, csak a "nézegetés". :)

      Törlés
    2. Azért nem nézegetés, amit magazin esetében csinálok, még idézőjellel sem :D Elolvasom benne a cikkeket, a kisebb írásokat is. Egyszerűen jobban csúszik, mert rövidek, és könnyebb is :D De pl. utazásnál szeretem a novellásköteteket is, csak azokból meg kevés van, ami tetszik. A lényeg, hogy rászoktam a rövidebb sztorikra ilyenkor.

      Törlés
    3. Magamra értettem inkább, nem tudom te miket olvastál, de én pl. tényleg csak volt, hogy pl. átlapoztam az Avont. :) Na az csak nézegetés-számba megy. :)
      Nekem ha nagyon nem megy az olvasás, akkor novellákkal se annyira megy.

      Törlés
    4. Ja, értelek :) Az Avont legalább szagolgatni is lehet :D Javarészt Marie Claire-t meg Elle-t olvasok, azokban mindig van legalább 8-10 értelmes cikk.

      Törlés
    5. Pont azt figyeltem, hogy mennyi illatosított oldal van benne... Régen csak 1 vagy max 2 volt, volt hogy vártunk a következő katalógusig, hogy megszagoljunk valamit. :D
      Én Évát olvasok néha, de általában untatnak az újságok.

      Törlés
  5. Nagyon nem szeretek belegondolni, mennyire telik az idő... jó postötlet, de kivételesen nem lopom:D, mert nem tudom, miket fogok még olvasni és nem szeretek tervezni. Örülök, hogy letudtam a VCs-t és szabadság van, bár az alter listán még díszeleg kettő.
    A tempódat ismerve simán menni fog ez a 10 darab.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne is, szörnyű, hogy már év vége, mikor most indult 2016. :O
      Én még sajna nem tudtam le a vcs-t se, de azon leszek, hogy az még sikerüljön. :) A többi már csak ráadás. :D Én szeretek tervezgetni, meg listázni, a listázás öröméért is, aztán ha nem jön össze, nem jön össze. :) Ezek nem szigorú listák - ld. szegény szerencsétlen Cormoran Strike is vagy 2 évet ült a listákon. :D
      A tempóm mostanában elég szar, nem tudom azt is figyelted-e. :D

      Törlés
    2. Jaj, engem nyomasztanak a listák, kis hülye vagyok.:D Tologatni is utálok, a szerencsétlen A bábjátékosok már két VCs-ben is szerepelt, de még mindig nem bírtam elolvasni.
      De általában véve elég sokat és gyorsan olvasol.

      Törlés
    3. Ez az év tényleg ilyen "hova lett?" kategória, olyan, mintha most kezdtem volna el az S-t olvasni.
      Még én sem tudom, miket sikerül sorra keríteni idén, egyelőre egy Vörös betűkkel-t olvasok hála Christosnak :D és amúgy nagyon jó, Nimánál olvastam, hogy ő is szereti azt a sorozatot, angolul már sok része megjelent.

      Még a Csernobili ima jó lenne (karácsony! :D), meg a Torzók, esetleg a Chris Hadfield űrhajós könyve, de gondolom ez majd úgyis borul. :)

      Kulcsra azért kell idő, de annyira jóóóó <3
      A recik, amik nálad vannak, tök jóknak tűnnek, kíváncsi vagyok a végeredményükre nálad. :)

      Törlés
    4. Amadea, nem baj, nem kell mindent listázni. ;) Van aki nem szeret. Néha a tényleges teendőket én se szeretem összeírni, inkább fejben tartom, csak ne lássam mennyi van. :/ De az ilyen hobbi-listák szórakoztatnak.
      Igaz, sokat olvasok azért. :) Most a dicséreted miatt majd jól kidüllesztem a mellem és belehúzok! :D

      Katacita, nah, ne is mondd az "S"-t :D Még hozzá se szagoltam... Pedig milyen lelkesen vettem meg az elején. De azért érdekel ám még mindig. :)))
      A Vörös betűkkel jó állítólag, lehet, hogy én is fogom olvasni, csak angolul.
      Csak a Vesalius és az Alvó óriások a reci. :) Tényleg jónak tűnnek! Az Alvót is alig várom, hogy elkezdjem már! :)

      Törlés
  6. elég emberes adag, kivételesen nem irigyellek.:D
    én sem tudom még, mit olvasok. most megint az van, hogy belekezdek egy csomó mindenbe, aztán majdcsak ott ragadok valahol. reményeim szerint a királyok csatájában, de sose tudni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak mert vannak benne monstrumok. ;)
      Ragadj vissza a Feverbe kérlek! :D

      Törlés
    2. ajj. hát majd valahogy visszahozom a kedvem hozzá.:D

      Törlés
    3. Hát ajánlom is! :D Bakker már mindjárt jön a Feversong!

      Törlés
  7. Pont tegnap gondolkodtam, hogy vajon sikerül-e idén még elérnem a 60. olvasásig, de erőteljesen kétlem...
    Amit szeretnék még mindenképp idén, az a HP újraolvasás befejezése, már csak 3 kötet van, persze azok kellően vastagok. :D Szerintem karácsonykor befalom őket. :) Meg mivel karácsonyra a kívánságlistám alapján 10 könyvet fogok kapni, jó lenne még párat idén elolvasni azok közül is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem a mennyiség a lényeg. :)
      Ó, szerintem azok az utolsó kötetek azért nagyon gyorsan csúsznak. :) Karácsonykor mindig hangulatos HP-zni. :)
      Tyű, jó sok könyvajándékod lesz akkor! :))

      Törlés