2015. április 3., péntek

Rövidhírek

Állítólag tavasz van! :D
Belémbújt a posztírhatnék, úgyhogy kaptok egy adag frisset ;) 
A múltkori megjelenések közül kimaradt két könyv, de sajnos még nincs borítójuk, így csak említés szintjén: a Könyvfesztiválra jelenik meg Alice Hoffman The Museum of Extraordinary Things című könyvének magyar változata Gyönyörű titkok múzeuma címen, a Maximtól. Nekem kicsit elcsépeltnek tűnik a cím, gyönyörű is, titkok is.. de sebaj, még filozofálok rajta, hogy ez angolul, vagy magyarul kelljen nekem.

Update! Itt a borító, amire vártunk! Hú ,nem is tudom mit mondjak rá, először azt hittem egy csonka kéz, aztán azt, hogy valami lyukakba nyúl az ujjai végével egy tárcsán, aztán kinagyítottam és elámultam az úszóhártyákon, pikkelyeken.
UPDATE 2:... hát elírták a szerző nevét... ekkora hibát... nem is jelent meg végül a fesztiválra. Hoffman.


A másik a Moira - A szörnyeteg bennem, Vivien Holloway magyar írónőtől, ami a Főnix Könyvműhelynél jelenik meg. Vivientől a Pokoli szolgálatot olvastam eddig. Ez a kötet viszont nem annak a folytatása, hanem egy különálló regény. 

Aztán, ami még jobb, és mutogatni is tudom, azok az újdonsült Gail Carriger borítók! Nem, nem azok, amiket most zsákoltam be márciusban, hanem az ezután következők. A Custard Protocol második része, az Imprudence (2016), és a Finishing School negyedik kötete, a Manners and Mutiny (2015 november): 



Nekem tetszik ez a koncepció. Míg a Parasol Protectorate kötetein színes nő volt fekete-fehér háttérrel, a Finishing Schoolon inverz design van, a Custard Protocol pedig teljesen színes. :)) 

Aztán, lessétek meg ezt is! Az első illusztrált Harry Potter könyv belülről, több képpel, mint korábban. Engem a formája lep meg leginkább, kéthasábos szöveg, nagy lapos mesekönyv alak, és vajon milyen vastag lesz a többi kötet, a végefelé? Nektek hogy tetszik? :) 

Jön egy új Maigret-kötet is, az Agavétól, május 14-én! És minő véletlen, a sárgálló nénikhez is megy most a színe. :D 

Fülszöveg: "A júliusi kánikulában mindenki vidékre menekül Párizsból, aki teheti, és már Maigret is indulna Elzászba Madame Maigret után, ám nyomozóösztöne másfelé téríti. Pedig mi értelme egy uzsorás hat évvel korábbi meggyilkolásán töprengenie, ha az úgyis egy kivégzett külvárosi bandafőnök lelkén szárad?
A főfelügyelő víg kompánia közepébe csöppen egy Párizs környéki zöldvendéglőben, de az összeszokott társaság mulatságát pisztolylövés szakítja félbe.
Mi köze ennek a gyilkosságnak a hat évvel ezelőttihez? Mire ez kiderül, Maigret számos Pernod-t megiszik a napsütötte teraszokon, és Párizs-szerte betekint a kispolgári álszentség kulisszái mögé." 

10 megjegyzés:

  1. Belsős infóim szerint jövő héten jön az Alice Hoffmannhoz borító, már nagyon kíváncsi vagyok rá! :)
    Gail C. könyvek nagyon tetszenek! Kíváncsi vagyok mit írsz a Waistcoats and Weaponrról!
    A két hasábos Harry nem tetszik :S Sokkal több helyet foglal, és tényleg ha minden oldal ilyen akkor mekkora pl. a 4. rész? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, szuper! Már megcsodálnám! :)
      Örülök, hogy tetszenek! :) Szerintem is szépek, bár bevallom eleinte a Parasol Protectorate borítóterveit elég trashynek találtam.
      Szerintem a HP-ben nem minden oldal illusztrált, de a kéthasábosság feltételezem ugyanúgy megvan és nem tetszik :/

      Törlés
  2. Nekem tetszik a Hoffman könyv címe, bár kétségkívül elcsépelt meg hatásvadász az ilyen titkos rejtélyes címekkel mindig lehet hatni rám :)

    Az illusztrált HP nem tetszik, nem csak a kéthasábosság miatt, hanem úgy egészében. Persze a rajzok nagyon szépek csak túl gyerekesek, és nem illik a történethez. Bár lehet, hogy én vagyok túl elfogult,de szerintem ez több mint egy szimpla gyerekkönyv az utolsó részek mindenképp sötétebbek, és nem illik hozzá ez a mesekönyv kiszerelés. Én olyan régimódi fekete-fehér sketch-szerű (igazából fogalmam sincs milyen stílusnak hívják) illusztrációt tudnék elképzelni hozzá frappáns iniciálé fejezet kezdőbetűkkel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hm, hát igen, némi titokzatosság mindig felkelti azért a figyelmünket :D
      Igen, értem, amit mondasz, nekem is vannak hasonló fenntartásaim, de azért nem mondanék nemet az új illusztrált sorozatra, ha hozzám vágnák :D De tény, hogy nem így képzeltem el, ennyire mesekönyv formátumúnak.
      Jó lenne ez a fekete-fehér ötlet is, amit írsz :)

      Törlés
  3. Atyaég, megint milyen jó ez az agavés borító! S itt van a A kísértetek már egy éve, és nem olvasom! Kéne nekem ilyen olvasó-motiváló ember, amikor könyvek közt válogatok :D

    A Hoffman könyvet előrendeltem, bár félve egy kicsit, hiszen azt se tudom, milyen lesz a borító, puha fedeles lesz-e, bár szerintem igen. Nem mintha ez nagyon számítana, igazából azért félve, mert a galambok őrizőit 150 oldal után félretettem... De ez szerintem jobban be fog jönni a fülszövege alapján. Meglátjuk. A cím szerintem is klisés, és pont nem Hoffmanhez való, de hát ez van :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is nagyon tetszik, gyönyörű az egész új Maigret-széria! :) Nekem már megvan mind, és a májusban megjelenő víg kompániát is tuti beszerzem! :)
      Ó, sajnálom, hogy a Galambok nem jött be. Én még nem olvastam, de kíváncsi vagyok rá, egyszer már csak sorra kerül. :) Miért tetted félre? Unalmas volt?

      Törlés
    2. Hm, mondjuk azt, hogy alapjáraton nem szeretem a történelmi könyveket. Ami még az 1900-as évek alatt játszódik, azokat szeretem (most is túl vagyok a Vágy és vezeklés újraolvasáson, a Légszomjat is nemrég kezdtem el), de ami előtte, azt valamiért nem... És erről a korszakról meg aztán végképp nem tudok semmit, és igen, kicsit unalmas, túlírt nekem. Azt hiszem én inkább a kisvárosi történeteket szeretem Hoffmantől :/

      Törlés
    3. Ja, értem. Hát igen, ez vissza tud vetni egy élményt. Azért meg fogok vele próbálkozni. És dejó hogy mondtad a Vágy és vezeklést, mióta váratom már azt is! :D

      Törlés
  4. Kár, hogy Hoffman könyvének ezt a címet adták magyarul, az eredeti sokkal jobb. Értem, hogy marketingfogásnak jó, de szerintem a "Különleges dolgok múzeuma" cím jobb lett volna. Az is figyelemfelkeltő, és nem olyan elcsépelt sem. Ettől függetlenül azért érdekel, jónak tűnik.
    A Moira is érdekel, bár még nem olvastam Vivientől, de olyan jól hangzik a fülszöveg...
    A Manners and mutiny borítója nagyon ronda. :/ Az előző borítókkal elvoltam, de ez nagyon nem tetszik... A címét viszont imádom.
    A HP-s kiadásnál a rajzok egész jók, de a kéthasábos szöveget utálom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a Különlegességek múzeuma is eszembe jutott, vagy esetleg a kiállítással, furcsasággal is lehetne mit kezdeni a címben. De sok bajom azért nincs vele, teljesen jó így is. :)
      Ó, sajnálom, hogy nem tetszik, a M&M. A többi tényleg kicsit jobban sikerült, de ez is illik azért közéjük, és az a kézi automata nyíl akármi a kezében tök jó :D
      Lassan strigulázom, hányunknak nem jön be ez a két hasábos szöveg HP-ban :D

      Törlés