2014. november 6., csütörtök

Mézeshetek?


Sophie Kinsella: Wedding Night - Mézeshetek


Az úgy van, hogy én erről a könyvről röviden fogok írni. Azám. 
És a mondandóm a következő. 

- A görögök gyagyák, de aranyosak. Mindazonáltal inkább Gerald Durrell tollából olvasok róluk.
- Nem szeretem a csakéskizárólag a lánykérés körül forgó, picsogós női főszereplőket. 
- A mellékszereplőként beállított Flissnek kellett volna főszerepben lenni... 
- Mogyoróolajos masszázs? Most komolyan?! És tudod hogy allergiás a mogyoróra, és egy ilyet megszervezel? Nem tudok túllépni rajta, hogy az nem fordult meg az egyébként értelmesebbik nő agyában, hogy ettől meg is halhatott volna a testvére. Fennakadtam ezen a ponton. 

Értékelés: 10/5 Egyszerolvasós, nagyon "nyári", nekem túl nyál-romantikus, és házasság-centrikus, továbbá el tudtam volna viselni némi szürkeállományt a papírra fröcskölődve a csajok fejéből és több helyzetkomikumot.  

Kedvenc szereplő: Noah, Fliss

Erre a rózsaszínségre gyorsan fel is kell hajtanom valami keményet, szóval belekezdtem a Gone, Girlbe (Holtodiglan) és a Démoni suttogásba. Thriller thriller hátán!

A borítók tök jók :))

16 megjegyzés:

  1. eleve képtelen vagyok megérteni, hogy tudsz te kinsellát olvasni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsii :D Én sem tudom megmondani honnan jött... De volt két könyve, amit totál szerettem, a Can You Keep a Secret? meg a Remember Me? A Twenties Girl elment, de túl hosszú, és ez volt eddig a legrosszabb élmény tőle.

      Törlés
    2. Ezt a kérdést már én is hányszor feltettem neked... :D Nesze neked, most megkaptad a magadét :P

      Törlés
    3. Ejj :D Ha egyszer szórakoztat! :) Többnyire... ;) Még három várólistásom van tőle. :) :P

      Törlés
    4. Jó, de ha meguntad, szólj, én is szívesen szórakoztatlak :D

      Törlés
    5. :D na az tény, hogy te mindig jobban elszórakoztatsz ;)

      Törlés
  2. Kinsellától a Remember me-t én is olvastam, nekem is tetszett, de a többi könyve nem érdekel. :D Ezek után ez meg végképp nem.
    "továbbá el tudtam volna viselni némi szürkeállományt a papírra fröcskölődve a csajok fejéből" - ezen a mondaton jót nevettem :D Az a mogyoróolajos masszázs - az allergiát figyelembe véve - tényleg nagy hülyeség...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy a Remember Me volt a csúcs? :D Nekem még megvan itthon az Undomestic Goddess, Swimming Pool Sunday és a Velem alszol? Szóval ezeket, valószínűleg még olvasom tőle, de érdekelt a Csörögj rám is... Mazochista volnék? :D
      Hát igen... mogyoróallergia... ki az a hülye, aki ezzel kockáztatná a testvére életét??

      Törlés
    2. Lehet, hogy az volt a fénypont. :D Ezekről még nem is hallottam, de még annyira sem érdekelnek, hogy utánanézzek. :D Nem reménykedem.
      A Csörögj rám-ról jókat mondanak. Annyira nem vagyok hangulatban hozzá, hogy el is olvassam.

      Törlés
    3. Lehet, sajnos :D A Swimming Pool Sunday azok közé a könyvei közé tartozik, amiket Madeleine Wickhamként ad ki.
      Nekem a Mézeshetekről is jókat mondtak, szóval nem tudom elhihetem-e, ha a Csörögj rámot dicsérik :D mindenesetre Kinsella azért nem csinál ki annyira, hogy dühöngő poszt legyen belőle. :)

      Törlés
  3. Köszi ezt az értékelést, a borítója meg Görögország miatt sokat szemeztem vele, de akkor inkább kihagyom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nincs mit, mostanában belenyúlok nagyon a tutiba (nem) :D ... nem ajánlom neked se, unnád a sápítozásokat, és tényleg nagyon hiteltelen egy befuccsolt lánykérés után egy hirtelen másik egy 15 éve nem látott valakitől... huhh, meredek, főleg a csajok személyiségével együtt.
      Görögországról nem sok mindent találsz benne, még csak szép tájleírások sincsenek igazán, vagy kulturális morzsák, csak a görög lakájok viccesek, de annyira azért mégse. :D

      Törlés
  4. Én most olvasom, fele környékén járhatok. Az alapfelállás nekem sem tetszett, mekkora baromság már! De a bonyodalmakon meg olyan jókat röhögök, a hárfás reggeli, a lakáj, az ágy, stb. :D Ellazít és nem kell gondolkodnom, ez néha előny. :)
    A Csörögj rám szerintem nagyon aranyos, bár az alapfelállás ott is egy oltári nagy ökörség. A Kétbalkezes istennőben van egy olyan szexjelenet, hogy Mr. Grey elbújhatna szégyenében, és nem, nem durva, hanem szexi. :) Ilyen apróságok vannak benne, hogy a nő a vasalódeszkát Nimbusz 2000-nek hívja. :D A Segítség, kísértetet is szerettem, volt egy fejezet, amin hangosan röhögtem vagy 20 percig.
    Bugyuta marhaságok, de lazulásra, nevetésre kiválóak. :)
    Vessetek meg, de nem lehet mindig veretes műveket olvasni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy vetünk meg, lüke vagy?! :D Én is szeretem Kinsellát, tök jó kikapcsolódás, és többet is olvastam már, többnyire tetszenek, ez egy kicsit ugyan felidegelt, de azért voltak jó részei, pl. amiket te is írsz, a lakájjal :)))) Szóval teljesen egyetértek :)
      A Kétbalkezes istennő még visszavan, most fel is csigáztál ezzel a kis mézesmadzaggal. :)) A Segítség, kísértet is megvolt, de a kedvenceim az Emlékszel rám? és a Tudsz titkot tartani? :)
      Engem is ellazítanak, csak néha kicsit sok benne a baromság, de ha olyanom van túllendülök rajta. A Csörögj rám!-ban a Mr. Yamasakin röhögtem hangosan. :))

      Törlés
    2. Vicceltem. :)
      Abszolút baromságok a könyvei, de kikapcsolódásnak tényleg jók.
      Most jelent meg új boltkóros könyv, de azokat nem szeretem annyira.

      Törlés
    3. A boltkórost én sem, korábban próbálkoztam vele, de pár fejezet után eldobtam..

      Törlés