2015. június 1., hétfő

Három fülbevaló - zanzaposzt


Három hangoskönyvet is meghallgattam az elmúlt pár napban, és úgy gondoltam zanzásított posztban számolok be róluk, mert... nos, mert igazából nincs annyi mondanivalóm róluk. Egyik sem volt igazán maradandó, de helykitöltésnek megfelelt, hogy ne a saját csapongó gondolataim untassanak házimunka közben. :) 

Forrás

Milan Kundera: A lét elviselhetetlen könnyűsége

Jaj. Hát ez egy roppant kardigános (szépirodalmi) mű. Fennkölt filozofálgatás és egy kutya, aki Karenin [karenyin]. Köszönöm, nem szeretem ezt. Nem szólom le, van benne számtalan értékes gondolat, de nem az én stílusom. 

10/3 (?)

Lackfi János: Szemhunyásnyi mesék

Ez aranyos volt, felüdülés Kundera után. Pogány Judit hangja abszolút ideális meséléshez. A kedvencem a kávémese és a késmese voltak. Hogy mi minden történhet a kenyérvágó és vajkenő kések közt a fiókban, kések bulija! :) A kávénak pedig van pörkölési évfordulója! És szédül, amikor megkavargatjuk a kis ezüstkanállal. :))) A slusszpoén, hogy temérdek dolgom közepette épp odavágtam a konyharuhát, hogy na most akkor igyunk egy kávét, és abban a másodpercben indult el a kávémese. :) 

10/9,5 

F. Scott Fitzgerald: The Curious Case of Benjamin Button 

Először is, most 1 percig azon röhögtem, hogy Benjamint elírtam Banjaminnak, röhögjetek ezen ti is, köszönöm. :D Brad Pitt persze egyáltalán nem bandzsa, ő játszotta az azonos című filmben Benjamin Buttont, és amikor én annak idején, 2008 tájékán, vagy kicsit később, láttam a filmet, nagyon ítélkezően kijelentettem, hogy valamit lerakhatott volna az asztalra a címszereplő, igazán, azon kívül, hogy passzívan fiatalodik..Most valahogy jobban esett elmerülni benne, elgondolni milyen nehéz lehet ez a képzelt helyzet, és hogy nem kell ehhez más, csak végigcsinálni... A filmben jobban kidomborították viszont azt, hogy a kapcsolatai hogy megsínylik a dolgot, Cate Blanchettel főleg. Újra kellene néznem, hogy eldöntsem, melyik tetszik jobban... 

Nagyon rövid egyébként, 64 oldal, kisregény, vagy inkább novella. Azt hiszem most jókor vettem kézbe (fülbe). 

10/7,5

2 megjegyzés:

  1. Kardigános :D Igen, ez nekem is olyan volt, bár száz éve, de végig se olvastam. Azon gondolkoztam, hogy meg kéne próbálnom újra, de igazából minek. A hangulata nagyon nyomasztott valamiért, de engem eleve nem vonz ez a régi cseh báj, ami annyi más embert igen.
    A BB filmben úúú, hát majdnem bealudtam. A rendezés sem tetszett, ill. az, hogy egyrészt tök hollywoodi, másrészt próbáltak ilyen nagyon kreatív megoldásokat belevinni, amitől csak erőltetett lett az egész. Amúgy kb ennyi oldalt nézek ki a történetből, a film irdatlan hosszú volt, vagy lehet, hogy csak annak tűnt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól leírja ez a szó, szerintem :D De nem az én találmányom, azt hiszem talán Nimáé, csak nem egészen ilyen formában. :) Á, hagyd a francba, az élet rövid, és tényleg egy nyomasztó valami ez a nagy elviselhetetlen könnyűség..

      Nekem is rémlik, hogy nagyon hosszú volt a BB film.. Lehet, hogy azért húztam le akkor annyira, magamban, mert a film tényleg ennyivel rosszabb, mint ez a kisregény, amiből összerakták?

      Törlés