2013. augusztus 30., péntek

Augusztusi zárás

A júliusi önmegtartóztató életmódot nem sikerült ismét hozni, sőt... Augusztusban ismét túlzásokba estem, de mentségemre szól, hogy rengeteg jó vásárt csináltam, és hogy a bűneim nagy részét Nitával együtt követtem el, és molytársaságban ugye köztudottan nehezebb az önmegtartóztatás... ;)

Lássuk, mivel gyarapodott a könyvtáram augusztusban. 

Pilletáska és kupacka 

A Nitával való könyves garázdálkodásról nem számoltam be külön, de most m i n d e n t bevallok. Együtt mentünk el a Red Bus nevű angol antikváriumba (V. kerület, Semmelweis utca), ami egy angolul olvasó moly álma. Rengeteg könyv van, végig lehet mindent bogarászni, új megjelenések is vannak dögivel, nagyon jó állapotban, általában olyan 1000-1500 Ft-os árakon. Ha láttátok volna elsőre mennyit halmoztam a karomba, és abból mennyit tettem vissza (például teljesen új állapotú Nick Hornbykat...). 
Amiket végül elhoztam: 
- Sue Monk Kidd: The Secret Life of Bees, aminek a magyar újrakiadásáért lobbiztunk 
- Jodi Picoult: Harvesting the Heart - egy még eddig hiányzó Picoult kötet
- Rachel Joyce: The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry - megtetszett, egyébként nemrég jelent meg magyarul is
- Joanne Harris: A Cat, a Hat and a Piece of String - majdnem hátast dobtam, amikor ezt is megláttam, egy az elejére tett akciós matricát elszámítva teljesen jó állapotban, mindössze 1100 Ft-ért. Azonnal jött velem. 
- Charlotte Rogan: The Lifeboat - Nitától kaptam ajándékba :)
Az eladó pasit pedig meg kell zabálni, mert nem csak hogy vagány, és angol anyanyelvű, de teljesen magától egy LILA, PILLANGÓS vászonszatyorba pakolta a könyveimet (ld. a képen), és ezt ajándékba adta nekem! :D Szerelmes vagyok belé! *-* :D :D :D Ha nem lett volna köztünk a pult, a nyakába ugrom :D 

Ha ez még nem lett volna elég, betértünk az Alexandrába is, ahol ugye folyik a nagy leárazós akció, és ahonnan szintén kinéztem pár szépséget. 
Amik hazajöttek velem: 
- Emily Arsenault: Az eltört teáspohár - őt például nem néztem ki, mégis elhoztam, jónak tűnik, ha pedig mégsem, akkor legfeljebb elajándékozom :) 
- Lian Hearn: Az ég hálója tágas - a még hiányzó kötetem az Otoriak történetéből
- Luis Sepúlveda: Az öreg, aki szerelmes regényeket olvasott - nincs mentségem, hirtelen felindulás
- Silvia Avallone: Acél - Szeee miatt figyeltel fel rá, fejbekólintós regény.
- Dimitri Verhulst: Problemszki szálloda - 90%-kal volt leértékelve, 180 Ft-ra. Kávét se kapsz ennyiért... Ráadásul csupa jót olvastam róla, egy régebbi gyöngyszem. :)

Ezeken kívül Miamonától is kaptam egy ajándékkötetet: a Párkapcsolatok iskoláját, több szerzős, legjobban persze Csernus Imre és Popper Péter részei érdekelnek belőle. :) 
Recik közül befutott a két augusztusi megjelenésű Georges Simenon, az Agavétól, a Maigret-sorozatba tartozó Maigret és a gengszterek, erről már írtam is, és a roman dur-öket gyarapító Az elátkozott hajó (ezt pedig már olvasom :)). 

Vásároltam egy James Herriotot is, Cicerós kiadásban, egyszerűen beleszerettem, és remélem kissé emlékeztetni fog Gerald Durrellre is. A kötet címe: Kutyák a rendelőmben

Augusztusi mérleg: 14 könyv. Ebből 2 ajándék, 2 olcsó reci, egy teljes árú vásárlás, és 9 olcsó vásárlás 50-90%-os kedvezményekkel. 5 angol és 9 magyar nyelvű.



Nézzétek meg Amadea bűnözését is. :) 

9 megjegyzés:

  1. Haha, de én egyet se vettem ebben a hónapban!:)
    A régi szép időkre emlékeztet a dőzsölésed. Biztos volt valami az augusztusi levegőben, hogy ennyi mindent szereztünk be.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jójó, tudom, neked csak gyarapodásod van, bűnözés nélkül ;)
      De azért az enyémek közt is van két ajándék! :)
      Az egészért Nita a felelős, aki kitalálta hogy könyvesboltozzunk (engem elvinni a Red Busba, Jééézus. :D), különben nem lenne szinte semmi, csal 3-4 darab :D

      Törlés
  2. Igen, Pilla, a függönyök klasszikus esetét idézed: persze, hogy más a hibás, és nem te!:DD

    VálaszTörlés
  3. A pillangós táska, a pillangós táska! :)) Az augusztus nálam is durva volt, de szerintem a karácsony előtti időszak is húzós lesz. :P

    VálaszTörlés
  4. Nem mondom, tényleg szép kis kupac, micsoda pompás érzés lehetett beszerezni őket, hazavinni és gyönyörködni bennünk. És jó áron is jutottál hozzájuk. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? Igen, az volt, bár bűntudat is volt rendesen, és hát érdekesen nézett rám a Zember, amikor hazacihelődtem :D

      Törlés
  5. :DDDD a férfiakat ne is hozzuk szóba a könyvek vásárlása kapcsán. Ők ezeket nem érthetik.:) Van, aki cipőt, ruhát.... mi könyveket. :)

    VálaszTörlés