2016. november 19., szombat

Könyvtakaró télire - avagy hírek és újdonságok

Rég írtam már újdonságos-megjelenéses posztot, pedig van egy pár könyv, amire mostanában figyeltem fel, lássuk hát ezeket. :)
Vigyázat! Hosszú lesz és nagyon vegyes! ;) 

Forrás.
Először is itt van Takasi Hiraide: A macskavendég című könyve, amiről rögvest Ruth Ozeki jutott eszembe, és már emiatt az asszociáció miatt is elkezdtem vágyakozni utána... Ezen felül persze megtetszett maga a történet is, és a macskásság. Külön plusz, hogy ez egy rövidke írás, és a szerző költő, várnék tehát valami költeményszerűséget a sztoritól. Megjelenés: 2016, december 1.


Fülszöveg: "Egy ​​házaspár Tokió egyik csendes részén kis házat bérel, amelyhez hatalmas, a hagyományok szerint megtervezett kert is tartozik. Mindketten a harmincas éveikben járnak, szabadúszóként otthon dolgoznak. Kis konyhájukban egyszer csak megjelenik egy macska. Kisvártatva elmegy, de másnap megint jön, aztán megint. A házaspár finom falatokat készít külön neki, és amikor nincs ott, élvezettel idézik fel, mi mindent csinált legutóbbi látogatásakor. Vendégként kezelik, nem házi kedvencként. Hirtelen mintha új értelemmel telt volna meg a férj és a feleség élete több lett benne a fény és a szín, mígnem egy napon történik valami…



Igazi kis gyöngyszemet tart kezében az Olvasó, kivételes szépségű, metaforákban gazdag történetet, amely bepillantást enged a japán lélek különös világába és a sajátos japán gondolkodásmódba. Hiraide Takasi megbecsült költő hazájában. Regénye, amely több országban bestseller lett, lírai hangulatú képekben arról mesél, milyen megfoghatatlanok az élet rejtélyei, csak távolról csodálhatja őket az ember, ahogy a macskavendéget a házaspár, akiket örökbe fogadott."


Szintén december 1-jén érkezik egy krimiválogatás: Agatha Christie karácsonyi krimik. Ebben a kötetben csak karácsonyi történetek lesznek. Ideális ajándékba is. :) 

Fülszöveg: "Christie-t ​​karácsonyra! Így hirdette az angol kiadója évtizedeken keresztül Agatha Christie új könyvét. Bizonyára nem csak üzleti fogásról volt szó: maga a krimi királynője akart boldog ünnepeket kívánni az olvasóinak egy új könyvvel minden évben. Mert Christie számára a karácsony különösen fontos volt, ami abból is tudható, hogy több regényében és elbeszélésében is az ünnep szolgáltatja a hátteret az eseményekhez. 
Az egyikben Hercule Poirot vidéken tölti a karácsonyt, és az ünnep reggelén holttestet talál a hóban, amely aztán eltűnik… 
A második történet főhőse szintén Poirot, aki majdnem negyven évvel később megint kénytelen egy vidéki kúriában karácsonyozni, és a herceg ellopott rubinját kell megkeresnie. 
Majd megint csak Poirot következik, és egy gyűlölködő család emlékezetes leírása. A szeretet ünnepén a családfőt holtan találják, és a jelenlevők közül senki sem sajnálja. 
Végül azért Miss Marple is kap egy emlékezetes karácsonyi szerepet. Egy vidéki szállodában gyilkosság történik az ünnepek alatt, és csak a szelíd, kék szemű vénkisasszony lát át a gonosztevő mesterkedésén. 
Az írónő karácsonyi krimijeit most először gyűjtöttük össze magyarul is egy kötetben." (a Kiadó)"

Torben Kuhlmanntól két évvel ezelőtt beszereztem saját magamnak a Lindbergh-et, mert nem tudtam ellenállni a csodaszép illusztrációinak. :) Most jön egy újabb képes könyvecske a szerzőtől, az Armstrong.

Fülszöveg: "Kis lépés egy egérnek – hatalmas ugrás az emberiségnek. 

Vajon a gömbölyű és lyukakkal teli Hold egy óriási sajt, vagy csupán egy hatalmas kőgolyó? A gyönyörűen illusztrált, izgalmas történet főhőse, a kalandvágyó kisegér erre a kérdésre keresi a választ. 
A repülő kisegér kalandjait elmesélő Lindberghet a megjelenése óta több mint húsz nyelvre lefordították, világszerte gyermekek és felnőttek kedvenc képeskönyve lett. Legújabb könyvében Torben Kuhlmann, a mese szerzője és illusztrátora a bátor kisegér űrutazásával Neil Armstrong és az Apollo–11 legénysége előtt tiszteleg, akik elsőként jutottak el a Holdra."

Mia Couto: Az oroszlán vallomása - erre a könyvre Amadea miatt figyeltem fel. :)

Fülszöveg: "2008-ban ​​az a vállalat, ahol dolgozom, tizenöt fiatalembert küldött ki, hogy telepített környezetvédelmi felügyelőként dolgozzon az észak-mozambiki Cabo Delgado szeizmikus törésvonalainak geológiai feltárása során. Ezen a vidéken akkoriban az oroszlánok mind gyakrabban támadtak emberre. Ezeknek a végzetes támadásoknak a száma néhány hét alatt a tucatnyit is meghaladta. Négy hónap alatt pedig húszra nőtt…

Minél hamarabb vadászokat kellett küldeni a terepre, akik megvédik őket… Szerződtettek is két tapasztalt vadászt, akik Maputóból elutaztak Vila de Palmá-ba, ahol a legtöbb oroszlántámadás történt. A településen néhány helyi vadászt is felfogadtak, hogy velük együtt vegyenek részt a hajtóvadászatban. A halottak száma közben huszonhatra emelkedett.

A vadászok két hónapon át kudarcot kudarcra halmoztak, állandó rettegésben éltek, és naponta könyörögtek segítségért, amíg végre sikerült megölniük a gyilkos oroszlánokat. De nem csak ezekkel a nehézségekkel kellett szembenézniük. Folyamatosan érzékelték, hogy az igazi bűnösök egy láthatatlan világ lakói, akikkel szemben a puska és a golyó semmit sem ér. A vadászok végül megértették, hogy a munkájukat akadályozó titokzatos jelenségek olyan társadalmi feszültségek következményei, amelyeknek a megoldására ők semmiképpen nem alkalmasak.

Közelről éltem meg ezt a helyzetet. Nemegyszer megfordultam azon a vidéken, ahol ezek a tragikus események történtek, és az ott tapasztaltak nyomán írtam meg ezt a történetet, amelyet valóságos események és személyek ihlettek."

A Blacksadre pedig Nimánál kívántam rá. :) Ez egy képregény, macskafejű felügyelővel, aki kifejezetten hasonlít a híres Grumpy Catre. Szerzők: Juan Diaz Canales · Juanjo Guarnido. Megjelenik: 2016. december 7. 

Fülszöveg: "A Blacksad a világ egyik legismertebb, noir stílusú, kult képregénye végre magyarul is megjelent. Blacksad, a macskafejű nyomozó egykori szerelme gyilkosát kutatja egy nagyváros dzsungelében."


Hannah Kent: Rekviem egy gyilkos asszonyért - rá pedig Katacita friss könyves posztjánál kaptam fel a fejem. :) Izland, 19 század, húú! :) 

Fülszöveg: "Izland rideg északi partvidékén járunk, 1829-ben. Agnes Magnúsdóttir megöli a szeretőjét, ezért halálra ítélik és a kivégzésig egy család gondjaira bízzák. Lelkészt is rendelnek mellé, hogy feloldozza bűnei alól. 
Az elítélt lassan megnyílik a tisztelendőnek, elmeséli neki az életét és a gyilkosság előzményeit. Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy semmi sem az, aminek látszik, de az idő vészesen fogy – közeleg a tél, és vele a kivégzés napja. 
Egyedül Agnes tudhatja a teljes igazságot. Ez az ő története."

Eredeti címe Burial Rites, angolul tervezem. 

Emma Healey: Elizabeth eltűnt. Erre a könyvre angolul figyeltem fel egy ideje, és most véletlenül láttam, hogy jön magyarul is. Nagyon szép lett a borítója a magyar verziónak, de továbbra is angolul tervezem olvasni. Megjelenés: 2016. december 2. 

Fülszöveg: "Maud ​​fokozatosan veszíti el emlékezetét és kapcsolatát a világgal. Egyvalakit azonban nem tud és nem is akar elfelejteni: barátnőjét, Elizabethet – aki eltűnt. Vagy akiről azt hiszi, hogy eltűnt, és veszélyben van. De senki nem hallgat rá: sem a lánya, sem a gondozói, sem a rendőrök, és legkevésbé Elizabeth fia. Netán az ő keze lenne a dologban? Maud csak a házában szanaszét kitűzött kis céduláira, az érzéseire és emlékfoszlányaira hagyatkozhat, de elhatározza, hogy kideríti az igazságot, és megmenti a barátnőjét. Eltökéltsége a megszállottsággal határos. Kutat Elizabeth üres házában, az utcákon és a kertben, de időérzéke, teste és a tárgyak sora is mindinkább cserben hagyja. Az összeszedegetett töredékek végül mégis elvezetik valahová: a régmúltba, egy másik megoldatlan rejtélyhez. Sukey, a nővére röviddel a II. világháború után váratlanul eltűnt, sorsára sosem derült fény. Vajon eltűnésének rejtélye megmutatja az utat Elizabethhez?"


Nyáron olvastam Sofi Oksanentől először, a Baby Jane-t. Most érkezett egy új könyve, a Norma, ami külsejével és történetével egyaránt felkeltette a figyelmemet - a mágikus hajakról szóló sztorik mindig izgalmasak és misztikusak. :)  

Fülszöveg"Mikor ​​anyja egy borzalmas balesetben szörnyet hal, Norma Ross teljesen magára marad. Kettejüket elszakíthatatlan kötelék, egy nagy titok fűzi örökre egymáshoz – Normában varázslatos dolgok működnek: sorsát meghatározza a hajában rejlő erő, mely áldás és átok egyszerre. Hajkoronája egy nap akár egy métert is nő, és képes érzékeli a környezetét, a hangulatokat, a szándékokat, a jót és a rosszat egyaránt. Pusztít és szeret, képes gyilkolni és bájolón simogatni. Norma és az anyja elrejtették a világ elől e képességet, ezzel védve Normát a „másság” kitaszítottságától és a világtól, mely szörnyszülöttnek tartaná. Anita halála után Norma fotókat és videofelvételeket talál, mely arról tanúskodik, hogy anyja messze többet tudott lánya megpróbáltatásairól, mint amennyit neki elárult.

Ahhoz, hogy Norma megtalálja a választ, ki a felelős anyja haláláért, munkát vállal ugyanabban a családi fodrászszalonban, ahol Anita is dolgozott. Idővel Norma előtt feltárulnak a maffiaszerűen működő família ügyletei, a hajkereskedelem, valamint a nemzetközi „csecsemőgyárak” és béranyahálózatok üzelmei. Norma a hazugságok és a paranoia hálójába fonódik, küzdenie kell a szabadságért – és az igazságért. Lenyűgöző, ahogy Oksanen, a rá oly jellemző eleganciával összesodorja a múltat és a jelent, s olvasóit bevezeti a lenyűgöző hősnő, Norma varázslatos világába."

A felnőtt színezők látszólag annyira felfutottak, hogy már minden témában, minden könyvhöz, minden érdeklődési körhöz lehet találni legalább egyfélét belőlük. Azért írtam, hogy látszólag, mert kíváncsi lennék a megvett színezők és a kiszínezett színezők arányszámára. :D Én se sokat színeztem még, de direkt kicsit vettem magamnak. Most viszont jött egy cuki Pusheenos színező, aminek nem tudok ellenállni... :) Hamarosan kipróbálhatom.




Megjelent Maria Semple új regénye, a Today Will Be Different. A Bernadette-et annyira szerettem, hogy nagyon kíváncsi vagyok a szerző többi írására is

Fülszöveg: "A genius novel from the author of Where'd You Go, Bernadette, about a day in the life of Eleanor Flood, forced to abandon her small ambitions when she awakes to a strange, new future unfolding. 
Eleanor knows she's a mess. But today, she will tackle the little things. She will shower and get dressed. She will have her poetry and yoga lessons after dropping off her son, Timby. She won't swear. She will initiate sex with her husband, Joe. But before she can put her modest plan into action-life happens. Today, it turns out, is the day Timby has decided to fake sick to weasel his way into his mother's company. It's also the day Joe has chosen to tell his office-but not Eleanor-that he's on vacation. Just when it seems like things can't go more awry, an encounter with a former colleague produces a graphic memoir whose dramatic tale threatens to reveal a buried family secret. 

TODAY WILL BE DIFFERENT is a hilarious, heart-filled story about reinvention, sisterhood, and how sometimes it takes facing up to our former selves to truly begin living."

A nyáron megjelent egy új Lauren Weisberger regény is: The Singles Game. Régen nagyon imádtam tőle Az ördög Pradát viselt, az egyik kedvenc könyvem lett, és akkoriban minden mást is megvettem tőle, de nem jutottam el az olvasásukig... Persze ettől függetlenül, amikor megláttam ezt a kötetet, rögtön előjött a nosztalgia, és az, hogy nekem ez is kell majd... :) Mintha nem lenne elég elmaradt olvasnivalóm... :D 

Fülszöveg: "New from the author of THE DEVIL WEARS PRADA: it’s a match made in hell.

Sweeping from Wimbledon to the Caribbean, from LA to mega yachts in the Med, The Singles Game is a brilliantly entertaining romp through a world where the stakes are high – and no-one plays by the rules.
When Charlotte ‘Charlie’ Silver makes a pact with the devil, infamously brutal tennis coach Todd Feltner, she finds herself catapulted into a world of stylists, private parties and secret dates with Hollywood royalty.
Under Todd it’s no more good-girl attitude: he wants warrior princess Charlie all the way. After all, no-one ever won by being nice.
Celebrity mags and gossip blogs go wild for Charlie, chasing scandal as she jets around the globe. But as the warrior princess’s star rises, both on and off the court, it comes at a high price. Is the real Charlie Silver still inside?"

Idén olvastam Fredrik Backman egész életművét, mégsem mondhatom, hogy kész, mert november elejére megjelent a szerzőtől egy kisregény, az And Every Morning the Way Home Gets Longer and Longer

Fülszöveg: "From the New York Times bestselling author of A Man Called Ove, My Grandmother Asked Me To Tell You She’s Sorry, and Britt-Marie Was Here comes an exquisitely moving portrait of an elderly man’s struggle to hold on to his most precious memories, and his family’s efforts to care for him even as they must find a way to let go.
“Isn’t that the best of all life’s ages, an old man thinks as he looks at his grandchild, when a boy is just big enough to know how the world works but still young enough to refuse to accept it.” 

Grandpa and Noah are sitting on a bench in a square that keeps getting smaller every day. The square is strange but also familiar, full of the odds and ends that have made up their lives: Grandpa’s work desk, the stuffed dragon that Grandpa once gave to Noah, the sweet-smelling hyacinths that Grandma loved to grow in her garden.
As they wait together on the bench, they tell jokes and discuss their shared love of mathematics. Grandpa recalls what it was like to fall in love with his wife, what it was like to lose her. She’s as real to him now as the first day he met her, but he dreads the day when he won’t remember her.
Sometimes Grandpa sits on the bench next to Ted, Noah’s father—Ted who never liked math, prefers writing and playing guitar, and has waited his entire life for his father to have time for him, to accept him. But in their love of Noah, they have found a common bond.
Grandpa, Grandma, Ted, and Noah all meet here, in this peculiar space that is growing dimmer and more confusing all the time. And here is where they will learn to say goodbye, the scent of hyacinths in the air, nothing to fear. This little book with a big message is certain to be treasured for generations to come."

Kakukktojáska: Denis Guedj: A papagájtétel. Megkapó! De nem vagyok benne biztos, hogy nekem való. Mindenesetre felkaptam rá a fejem, annyira szuper ez a cím és a borító is, és igazán különleges történetnek hangzik. 

Fülszöveg: "A ​​Montmartre-on élő, nyugdíjas, kerekes székes könyvkereskedő, Pierre Ruche rejtélyes levelet kap Amazóniából, amelyet barátja, Elgar Grosrouvre írt neki nem sokkal a halála előtt, és amelyben rátestálta csodálatos matematikai könyvgyűjteményét. Hogy megértsék Elgar halálának különös körülményeit, Pierre a barátnőjével és annak három gyermekével együtt kénytelen belevetni magát a matematikába…

Elgart vajon a maffia gyilkoltatta meg? Talán mert felderített egy rettenetes titkot és megoldott olyan híres feltevéseket, mint a Goldbach- vagy a Fermat-sejtés? Vagy esetleg mégiscsak öngyilkos lett volna, netán egyszerű baleset áldozatává vált, miközben munkája eredményeit akarta tűzre vetni? Talán éppen Elgar Pierre-re hagyott könyvtára rejti a talányokra adott válaszokat…

A kalandos barangolás a számok birodalmába vezet, egészen a matematika születéséhez, és végigjárja mindazokat a helyeket, ahol ez a tudomány átalakult az idők folyamán Indiától Egyiptomig, Szürakuszaitól a Kaukázusig, egészen a tudományos akadémia üléseiig. Dennis Guedj mesterien vegyíti a humort, feszültséget a tudománytörténet iránti rajongással, és számos rejtélyen átívelő cselekménye segítségével mutatja be a trigonometria, algebra, számelmélet, geometria és valószínűség-számítás terén elért legnagyobb eredmények születését."

Edith Pattou: Északfi című könyve egy kedves téli mesének tűnik.

Fülszöveg: "A babona szerint a gyermekek, akik észak felé fordulva jönnek a világra, felnőve messze kóborolnak az otthonuktól. Rose édesanyja retteg, mert északi lányára magányos, jeges halál vár, ha követi a sorsát. Rose erről mit sem tud, így amikor egy hatalmas fehér medve bukkan fel a házukban, és magával akarja vinni őt, vele tart. A medve egy rejtélyes kastélyba viszi Rose-t, ahol a lány szobájában éjszakáról éjszakára egy néma idegen bukkan fel. Ahogy a kíváncsisága úrrá lesz rajta, Rose szörnyű bajt okoz, így hosszú útra kell indulnia, hogy megmenthesse a szerelmét és betölthesse valódi sorsát.
Az Északfi ismerős és megindító, mint a Szépség és a Szörnyeteg meséje, mégis frissen eredeti. Egyszerre érzelmes, izgalmas és emlékezetes, magával ragadó, nagy ívű történet."



El vagyok maradva még az első kötettel is, de már megérkezett Sophie Hannah Agatha Christie-s krimijeinek, az Hercule Poirot új eseteinek második kötete is, A zárt koporsó. A borító most is igényes. Majd előbb-utóbb sorra kerül ez is... :)

Fülszöveg: "Hercule Poirot és Edward Catchpool visszatér! 1929 októberében egy írországi kastélyban vendégeskednek, a híres írónőnél, aki nyomozó gyerekekről írja a könyveit. Az alkalmazottakon kívül ott az egész család is: a fia, a menye, a lánya, a leendő veje meg két ügyvéd. Athelinda Playfordnak most természetesen valódi gyilkossággal kell szembenéznie. A különös nyomozópáros sikerrel göngyölíti föl az egyszerűnek látszó, valójában nagyon is szövevényes esetet. Ugyanis ha egy dúsgazdag nő haldokló titkárára akarja hagyni a vagyonát, az érthetetlen. Ha a titkárt valaki meggyilkolja, az várható. Viszont ha kiderül, hogy a titkár nem volt halálos beteg, a családtagoknak meg alibijük van, az szokatlan. Ebből a labirintusból csak a kis szürke agysejtek tulajdonosa találja meg a kiutat."


Benneteket mi érdekel legjobban ebből a kupacból? Vagy a kupacon kívülről? 

16 megjegyzés:

  1. A fenébe, Pupilla... A már megkurtított listám három újabb könyvvel bővült :) Azok az egeres könyvek olyan aranyosak tűnnek, és a Macskavendégnek eddig ellenálltam, hogy elolvassam a fülszövegét, de persze macskás, meg japán is - ennyi volt... :D
    Annyira jók a mostani megjelenések, egy újabb könyvhetet is lehetne tartani. Az egyetlen reményeim a karácsonyi könyvutalványok.
    Ezek közül már listán van Az Agatha Christie karácsonyi krimijei és Az oroszlán vallomása.
    Engem még érdekel: Carlos Ruiz Zafón: Marina, David McCullough: A Wright fivérek, Heidi W. Durrow: A lány az égből, Stefan Hertmans:
    Háború és terpentin, William Somerset Maugham: A festett fátyol, és a Bridget Jones babát vár. Kész csőd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hupsz, bocsi! :D Az egeresek nagyon cukik és igényesek. :)
      A karácsony előtti roham már csak ilyen, mindig rengeteg jóféle újdonság szokott jönni.
      A BJ babát vár nálam is várós szintén, csak már benne volt az előző csokorkában. :)
      Marinára a blogberkekben sokan vártok! Én még nem olvastam Zafónt, de gyanítom, ha eljutok odáig, nekem is kelleni fog. :)

      Törlés
  2. A Burial Rites-ot én is feljegyeztem magamnak pár hónappal ezelőtt. Egy halom díjat is begyűjtött azok közül, amelyek általában a jó könyveket jelzik (Women's/Orange, National Book stb.).

    A számomra ismeretlenek közül az Északfi mindenképpen a listámra kerül! Egy másik, idén olvasott újramesélt mese, a Keturah and Lord Death egyik mindenkori kedvencemmé vált.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A díjait még nem is néztem, biztató! :)
      Örülök, hogy gyarapítottam a listádat kicsit. Utánanézek Keturah-nak. :)

      Törlés
    2. Közben az Északfit még a pósztod napján le is szedtem angolul az amazonról :) Nagyon kedves, szépen megírott könyv, és számomra külön érték, hogy kiegyensúlyozott a cselekmény meg a szereplők alakítása, sikeresen mellőzi a műfaj tipikus buktatóit, a sziruposságot meg a következetlenséget. S főőőleg nincs insta-love benne! Nyelvileg is igényes, legalábbis ez az angol, remélem, majd a fordítás is, amivel a "majd" a gyerekekre maradó itthoni könyvtárat muszáj gyarapítani :)

      Törlés
    3. Ó, ennek igazán örülök! Nagyon jól hangzik, amit írtál róla, ezekért a pozitívumokért én is mindig lelkesedem egy könyvnél. :)

      Törlés
  3. Ez annyira aljas volt, Pupi! Most én is elkezdtem vágyni egy sereg könyvre, miközben a 150 olvasatlan könyvem magányosan sírdogál a polcomon!
    de az a karácsonyi Agatha Christie...*-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsii! :* Csak 150 olvasatlan, ugyan már! :D Akkor belefér még pár. ;) A karácsonyi AC nekem is nagyon tetszik, hangulatos lenne a fa alatt ezt olvasgatni. :) (de pl. HP-t is! :D)

      Törlés
    2. Rendkívül hangulatos. De nekem még az Új HP sincs meg, nem hogy a filmből kiadott forgatókönyv kötet. Azt is mindjárt árulják, én meg nem merem megvenni, mert ha jó, azért nem olvasok már mást, ha meg nem, akkor azért. 22-es csapdája :D
      De az az AC valóban hangulatos. *-*

      Törlés
    3. A filmes forgatókönyv nekem sincs meg még, várom, hogy olcsóbb legyen. :D Én a "régi" sima HP-kra gondoltam amúgy elsősorban. :) Újra akarom olvasni, és tök jó lesz, hogy az első kettő már megvan illusztráltan. Újra gyerekek lehetünk vele kicsit. :)

      Törlés
  4. Jé, sok olyan van rajta, ami engem is érdekel, bár csak az Armstrong ért meglepetésként, tök jó, hogy megjelenik.:) A macskavendéget nem merem elolvasni, félek, hogy baj történik a cicával. Ugye Az oroszlán vallomása, a Blacksad érdekel, de a Buriel Rites is (a magyar cím miatt sírok), meg a Norma, bár néhányan eléggé lehúzták.
    Miért ne lenne neked való A papagájtétel? Olvass bele, ha lesz belőle online részlet, vagy nézz bele egy könyvesboltban. Nem fog rikácsolni, ha hozzá nyúlsz.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ;) Na, tök jó, mondtam akkor egy újat is az Armstronggal. A macskavendégnél nekem is vannak ilyen félelmeim, de a vonzása nagyobb. :)
      Nem is tudom, A papagájtétel olyan nagy és komoly és... mégis érdekel. :) Megfogdostam könyvesboltban és valóban nem rikácsolt. ;)

      Törlés
    2. És még csak meg se csipkedett komoly könyv létére, ugye?:P

      Törlés
    3. Nem. :D A komoly könyvek nem csipkednek! :D

      Törlés
  5. Engem a Maria Semple érdekel ezek közül a legjobban, pont gondolkodtam rajta, megvegyem-e angolul, mert vannak kétségeim, a Maxim megjelenteti-e magyarul.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaja, lehet, hogy nem fog jönni magyarul, nem tudom... Engem is nagyon érdekel. :)

      Törlés