2014. augusztus 31., vasárnap

Augusztusi portya

Forrás
Az előző havi dőzsölés után nos, először is elszégyelltem magam, kimagyaráztam, örömködtem, aztán megnyugodtam: ugyan, ez nem ismétlődik meg! :) És ti is azt írtátok, hogy nem gond, ha nem rendszeres a havi beszerzések ilyetén jellegű "elszállása". Nos, a hónap utolsó hetéig remekül is álltam, aztán sajnos észrevettem egy akciót az egyik kedvenc, de régóta hanyagolt könyves weboldalamon, és paff.. 
Augusztusban minden eddiginél több könyvvel lettem gazdagabb, de mentségemre szól ismét, hogy én nem sokkal lettem szegényebb, mert megintcsak kávéáron sikerült hozzájutnom számos példányhoz. Lássuk a listát, mindenki vegyen nagy levegőt, mélyvíz következik! 

- Vanessa Diffenbaugh: The Language of Flowers - bookdepo bargain shop akció, Pöfi hibája :D
- Gail Carriger - R.E.M.: Soulless - The Manga Volume 3. - musthave! szintén bookdepo, már olvasom
- Vanna Cercená: Tükörnapló - Nitával antikváriumos garázdálkodás, elcsábultam egy pöttyös regényre, és mivel panaszkodtam, hogy nagyon magasra tették az ilyen kicsi lányoknak való könyveket, engedett is az árából a srác :D
Kattintásra megnő - nem mintha nem lenne így is elég... :)
És az MMBookmarketes könyvosztag:
- Jacqueline Wilson: The Illustrated Mum
- Jacqueline Wilson: Cookie
- Jacqueline Wilson: Hetty Feather
- Jacqueline Wilson: The Story of Tracy Beaker
- Sue Townsend: The Woman Who Went to Bed for a Year
- M.C. Beaton: Emily Goes to Exeter (magyarul a Miss Pym első kötete)
- Isabel Wolff: A Vintage Affair
- Nick Hornby: How to be Good
- Rebecca Wells: Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood
- Rebecca Wells: Little Altars Everywhere
- Anne Marshall Zwack: The Diplomatic Corpse
- Diane Setterfield: The Thirteenth Tale
- T. Halaburda: The Basic Book of Budgerigars Look-and-Learn


Ez utóbbiakat 180 és 1250 közötti áron vettem, főleg használtak, de van köztük új is, pl. a Hornby, ami szintén csak egy ezres. (szaladjatok hátha van még :)) Egy picit részletesebben még:
Jacqueline Wilson ifjúsági regényei olyanok nekem, mint másnak a pöttyös-csíkosak, szeretem őket, és különlegesek, mert amellett hogy gyerekeknek írta, nagyon is komoly témákat feszeget mindig, ezért nem sajnáltam rá párszáz forintot, hogy néhány könyve megint hozzám vándoroljon.
Sue Townsend meggyőzőtt Adrian Mole-lal, bár még abból is vannak olvasatlan köteteim, erre a különálló regényére pedig azért is figyeltem fel, mert magyarul is most fog megjelenni jelent meg (de hülye leszek 3000-ért megvenni, mikor ez a használt eredeti példány csak 820 pénzecskémbe került).
Beaton egy separate story altogether... merthogy az Ulpius hirdetett egy nagy akciót, ahol 1000 Ft-ra leakciózták, ám a weblap az akció ideje alatt szinte végig megnyithatatlan volt, én meg durcásan máshol kerestem, és még olcsóbban találtam. :)
Isabel Wolff könyvére rég felfigyeltem, és amolyan érdekel is, nem is státuszban volt, ezt döntötte el a 180 Ft-os barátibbnál is barátibb ára, na vajon melyik irányba? :D
Nick Hornby a Slam-mel (Betoncsók) tavaly megkedveltette magát, jöhet a következő.
Rebecca Wells: egy kulcsszó kellett: délen játszódik, Amerikában. :)
Diplomatic Corpse - egy régi érdeklődés, magyar főszereplővel ;) rádobtam a kupacra, hogy a postaköltség helyett inkább még egy könyvet fizessek nekik na.
A tizenharmadik történet: áradozások mindenfelől, kell.
Budgies - papagájok, imádom a dögöket, olvasni is róluk... Hátha megtudok valami újat, bár igaz, hogy már negyed évszázada tartok papagájt  :D (atyaúristen!).

Augusztusi mérleg: 16 könyv, ebből 15 angol nyelvű és csak 1 magyar (legalább egy kis löketet ad, hogy olvassak még többet angolul :)), mind saját vásárlás, de rém olcsók, a legolcsóbb 180 Ft, a legdrágább pedig az egyetlen teljes áron vásárolt könyv, a Soulless Manga: kb. 2700 Ft.

Kiterítve, katt!
Az idei évet kikiáltottam a megfontolt beszerzések évének, amit egész szépen tartottam is, de a nyári időszakban elreppent az eredeti elhatározás, és könyvharácsoltam, elcsábultam, nyári akciók döntöttek romba... Nem mondom, hogy nem lesznek még beszerzések idén, hisz három Agavés is jön hozzám szeptemberben, de idén már nem szeretnék igazán vásárolni, visszatérek a megszokott menetrendhez, az ilyen nagy portyák negyedéhez, ötödéhez. ;) Éves szinten egyébként még mindig jobban állok mint tavaly. Aki nem hiszi, járjon utána! :D

Valami büntetésen agyalok magamnak emiatt a július-augusztusi sok könyv miatt... Nyugodtan adhattok ötleteket! :) Az én egyik ötletem, hogy jövőre elolvasom az összes idei beszerzést  - csak ilyenkor mindig szegény 2010-es, 2011-es, 2012-esek jutnak eszembe, hogy na és akkor azokat mikor, amit még azokból a kupackákból nem olvastam? :D

A többiek bűnözései: Amadea, Catriana, Nita, Theodora, Nikkincs, Zakkant, Katacita, Horsegirl, Pöfivonat

17 megjegyzés:

  1. annyira jó ez a könyvoszlop. és be is van forgatva. imádlak. :D

    VálaszTörlés
  2. Szerintem ne magyarázkodj, mindannyian szálltunk már el így, egyszerűen csak élvezd és olvass! :)) Egyébként meg tök jó ránézni erre a kupacra :) A tizenharmadik történetet imádtam, viszont a Vintage affair nálam nem annyira talált be, a ruhás részek voltak a kedvenceim, de maga a történet valahogy nem győzött meg.
    Egyébként én hasonló célt tűztem ki magamnak: amit idén nem olvasok el a beszerzettekből, azt jövőre mindenképpen, vagy a vcs-be válogatom be őket. Meglátjuk mi jön össze ebből! :)

    VálaszTörlés
  3. Jaja, élvezd és olvasd :D A kupacból leginkább a könyvjelzőt irigylem tőled, bocsi :P

    VálaszTörlés
  4. Jacqueline Wilson könyveket majd kölcsönkérhetem? :D

    VálaszTörlés
  5. Kávéáron - ez jó kifejezés, alkalmazni fogom :D Ez az akció tényleg jó volt, én csak pár percet nézelődtem elővigyázatosság kedvéért (meg angolul jobban szeretek kindlin olvasni, mert ott a szótár alatta, amire még nagyon rászorulok :))

    VálaszTörlés
  6. A könyvjelző nekem is nagyon tetszik. :))
    Szerintem se büntesd magad, az az angol nyelvű akció tényleg ellenállhatatlan, és amúgy sem gyakran teszel ilyet. Amúgy is, fogd a nyárra! ;)

    VálaszTörlés
  7. De csodás torony, légy büszke rá! A Vintage affairt, magyarul már nézegettem, de aztán lebeszéltek róla. Kíváncsi leszek neked hogy tetszik majd :) A Sue Townsend A nő, aki egy évig ágyban maradt címmel már megjelent a GABO Kiadónál (khmmm egy kis reklám :P) de ahogy látom a borító hasonló. Nekem nagyon tetszik ez a kis ágyikós szép fehér könyv. Tervezem is, hogy elolvasom. Nálam mérsékelt volt az augusztus, de sose legyen rosszabb hónapod :) Szerintem a dőzsölés jó dolog és kell is egy nő életébe. Én ruhákkal dőzsöltem most (kabát, 2 pulcsi, 1 ruha, harisnya, felsők) de így legalább lesz mit felvegyek ősszel.

    VálaszTörlés
  8. Köszi csajok! :D kell a megerősítés ;)

    Nima, a beforgatás, ó igen! :D
    Pöfi, hát persze! Akkor máris több értelme volt megvenni :D
    Nikkincs, ez jó ötlet, de a vcs-be annyi könyv tolong befelé minden évben... :) majd innen is pakolok persze, hadd fogyjon ;)
    Zakkant, ó bocsi, azt hittem még nem jelent meg, csak meg fog :) Ó, a Vintage-et sajnálom, majd nagyon könnyed nyári olvasmányként indulok neki. mondjuk 180 Ft-ért nem sok okom lehet panaszra, szóval akár rossz is lehet. Ruhák, ejj, ilyne shopping-maca voltál? :)
    Theodora, ez a múl havi beszerzéseknél jött elő, úgy látszik mostanában elég sokat kávézom - valódi és átvitt értelemben is :D Jaj ne is mondd, nagyon nagyon sok minden volt 300-500 Ftért, de sokat keresgéltem és az akciós csoporton kívül is elég sok volt jó áron (mint látszik :D)
    Ilweran, hát ezt mindjárt gondoltam! :D :D
    Nita, ráfogom, és rohanok is olvasni a szépségeimet! :D

    VálaszTörlés
  9. Brutális vagy:) És ügyes, nagyon :)
    Nem kell büntetés!!
    Viszont nemsokára jönnek a jó kis őszi megjelenések, kíváncsi vagyok, ott mit alkotsz/mit alkotunk...

    VálaszTörlés
  10. Mindig azt mondom, hogy a könyvbeszerzés alapvetően jó dolog. Az olvasás egy jó, kulturált meg minden hobbi, és az ember örüljön, ha van rá pénze, tehát tessen örülni. Büntetésnek bőven elég, ha olvasod őket.:) Nekem az jött be, hogy nem rangsorolok, hogy tavalyi, idei vagy mittomén, hanem a lényeg, hogy saját legyen, így biztosítom a haladás érzetét.

    VálaszTörlés
  11. Katacita, kösz :D :D Huhh, hát nem tudom... amit mondhatok, hogy három Agavés tuti jön: a két új Simenon amik még aug. jelentek meg és persze a Fantomfény. Illetve egy Bookdepos könyv is utazik még felém. :) Reményeim szerint ezeken kívül nem költök könyvre szeptemberben :D

    Amadea, ez így igaz, és még mindig inkább erre költsek, mint sok felesleges hívságra o.o :D Hm, ez egy jó irány, azt hiszem ezentúl én is így fogom szemlélni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, a Fantomfény remélhetőleg felém is úton van már, aztán ki tudja mi lesz még, a Maxim szokott még ősszel remekelni, de most hálisten nem vagyok túl zsákmányolós hangulatban.. Bár a bookdepón én is kinéztem egy könyvet (Amy & Roger's Epic Detour), és nagyon dobog a kis szívem érte, még tartom magam, mert tudom, hogy összeroskadok az otthoni olvasatlanok terhe alatt :) (na jó, azért ennyire nem drámai a helyzet:D)

      Törlés
    2. Én nem nagyon emlékszem most olyan Maximosra, amiért megvesznék, pedig elég sok jön tőlük is.
      Bookdepón is veszélyes azért nézelődni :D Főleg, hogy minden milyen jó áron van. :D
      Én is roskadozom... hamarosan csinálok őszi terveket, hogy legyen mit felrúgni :)

      Törlés
    3. Na végignéztem a Maximos listát, de csak a Nap nap utánt találtam, az meg várhat... Van remény egy normális szeptemberre:)
      Ó, igen, a bookdepo... inkább fel se megyek, mondjuk inkább célirányosan szoktam nézegetni ott, de azért könnyű elkóborolni:)
      Várom a terveket, már ha publikus lesz:)

      Törlés
    4. Akkor fellélegezhetsz! :)
      Nekem tegnap megjöttek az Agavésok, úgyhogy ha minden igaz ma megírom az őszi terveket :D ... Aztán meglátjuk mi sül ki belőle. :)

      Törlés
  12. mehe, lehet, nekem is kellene ilyen bűnvallomás-bejegyzéseket írni, hátha attól visszafognm magam =)
    egyelőre viszont könyves fertőben fetrengek, ma már megejtettem első szeptemberi beszerzésemet, igaz, augusztusi rendelés volt :D

    VálaszTörlés