2018. január 1., hétfő

Összegzés 2017

Pascal Campion illusztráció. Forrás.
Szokás szerint már előző év elején létrehoztam ezt az összegzős posztvázlatot, és most jót kuncogok azon, hogy milyen impressziókat biggyesztettem ide az elmúlt hónapok során. Hasznos lehet pár idevetett sor, mert az ember hajlamos az év eleji élményeket már elhomályosultan látni az utolsó, frissebb olvasásokhoz képest. 

Ez az év könyves szempontból összességében nem volt rossz, bár eredetileg többet szerettem volna egy picit olvasni a 69 könyvnél, ami most belefért az évbe. Sajnos kijutott most is a rosszabb, vagy csak szimplán nem olyan maradandó könyvekből, de akadtak kiemelkedő gyöngyszemek is, amiket nagyon szerettem olvasni.
HP újraolvasás nem volt most sem, de a kevesebb reci és a sokkal-sokkal kevesebb könyv beszerzése nagyon is sikeres projekt lett, és számos kiemelkedő könyves esemény is belefért az évbe. Lássuk hát kicsit kibontva az ömlesztett információkat. 

Statisztika

2017-ben 69 könyvet olvastam el, ez cirka 18000 oldal, ami az előző évekhez képest egy kis visszaesést jelent ugyan, de még mindig egy átlagos 50 oldal/napot jelent. Az elolvasott könyveket linklistával >itt< találjátok. Az utolsó néhány olvasmányomról még fogok írni külön is, illetve lehet, hogy a mesekönyvekről is egy zanzaposztot. Ezúttal is volt ugyanis néhány kis leporelló, amihez kedvet kaptam év vége felé.

Goodreadsről.
Angolul 45 (65%) könyvet olvastam, ami minden eddigi rekordomat megdönti, juhé! :) Régóta tervezgettem már, hogy ez az arány legalább 50%-os legyen, erre természetesen pont akkor sikerül, amikor nem is figyeltem rá annyira tudatosan, és rögtön nem is kicsit meghaladva az eredetileg kitűzött célt. A mesék is sokat dobtak ezen persze, de azért a regények nagy részét is angolul olvastam tavaly. 
Recim mindössze 8 (11,6%)  darab volt, illetve a 2016-ról átcsúszottal együtt 9, de most is csúsztatok egyet a jövő évre, úgy látszik ez hagyománnyá vált már. Ez az arány az előző évhez képest a felére csökkent, és ez jó, mert szerettem volna sokkal kevesebb határidőt magamnak. Sajnos mégis pont recikkel fordult elő a beragaditisz jelensége többször is - bár sosem a könyv hibájából, hanem abból fakadóan, hogy elkezdtem ugyan őket, de aztán túl sokat maradtak parkolópályán. Újraolvasott könyv 4 (5,7%) volt csak, mert ezúttal az új Fever kötet előtt csupán kettő megelőző részt olvastam újra (ezt ki is tűztem magamnak ilyenformán, szóval pipa). A másik két újrázás közül az egyikre egy úticélom miatt kívántam rá, a másikat pedig gondoltam kipróbálom a magyar után angolul, de ez a kísérletem végül nem vezetett sok jóra. 
Forrás.
Mesekönyv 13 (18,8%) volt, ami egy hangyányit több, mint 2016-ban volt. Non-fictionből  9 (13%) jutott ki idénre, ennek nagy része (4 db - 5,7%) pszichológiai könyvek volt, illetve akadt 3 (4,3%) útikönyv is. Nagyon rövid novella vagy kisregény 3 (4,3%) volt szintén, és 1 (1,4%) képregény is beficcent, természetesen Sarah Andersentől, akivel viszont a személyes találkozóról lemaradtam, pedig itt járt. Sorozatrészek: 22 (31,8%) Pont ugyanannyi, mint 2016-ban! :D De aminek igazán örülök, hogy ebben kettő komplett trilógia is van (ACoTaR, Papírmágus), illetve több trilógia 2-3. kötete is. Néhány sorozatkezdő kötettel kapcsolatban viszont nem voltak olyan jó élményeim, de majd egy sorozatokról írt posztban elmondom, mit szeretnék folytatni-befejezni, és mit nem. 

A legnépszerűbb posztok a kattintásszámok alapján 2017-ben a következők voltak


Nagyon örülök, hogy a dobogóra két könyves poszt is került, de a kedvenc szerzőkkel kapcsolatos körbeposzt is szerintem egy szuper témaötlet volt. Érthetetlen módon a dobogóról alig valamivel maradt le a szimpla februári havi zárásom, aminek nem tudom mi az oka - talán csak orosz spamrobotok találtak rá a posztra?! :D 

Forrás.
Blogdolgok 

A blogstat tegnap ~ 307,468-en állt meg, amit itt mindig szoktam ilyenkor rögzíteni, mert máshol nem marad meg. Köszönöm, hogy ennyien jöttök, remélem mindenki talál valami kedvére valót! :) 
2017-ben összesen 123 poszt született, ami elmarad kissé az előző éveshez képest, mert volt néhány hónap, amikor nem tudtam annyira a könyvekkel és az írással foglalkozni. A legtöbb posztot decemberben írtam, szám szerint 17-et, a "legböjtibb" blog-hónap a május lett mindössze 4 bejegyzéssel. Voltak book tagek, hírverő posztok, 8 db poszt-turkálózás is a freeblogos régiekből, és egy kis szünet után év végére visszatértünk a témázással. :)


Top 5 

Érdekes, mert néhány olvasmánynál szinte azonnal tudtam, hogy top5-be fognak kerülni, és így is maradt, nem sok minden tudta volna őket kiütni a nyeregből. De két könyv eléggé a surranópályán osont be ide a legvégén... :)  A top 5 egy sorrendiség nélküli lista. 



Rowling álnéven írt Stike-regényei egyre jobbak és jobbak lesznek, alig várom a folytatás, a Lethal White megjelenését. A Tolvajok tele igazán különleges, de nem könnyű könyv. Nagyon érdemes volt elolvasni. Fura, de az első hármat egy csokorban olvastam, mégsem tudták lehúzni egymást, csak azt éreztem, nahát, csupa szuper könyvet olvasok egyszerre, ami remek érzés. :)  Az Ébredő istenek és Jenny Lawson könyve pedig igen nagy meglepetésfaktorként vonultak be ide, de nagyon örülök nekik. Januárban írok róluk még bővebben is. Azért az élmény frissességének (is) köszönhető, hogy az Ébredő istenek letaszította a Feversongot a top5ből. :)
Forrás.
A legolvasmányosabb könyv címet idén is Phyllis T. Smith érdemelte ki, A Palatinus-domb lányaival. :) 
A legszórakoztatóbb könyv díján a Bridget Jones's Baby és a Furiously Happy marakodnak. 
A kedvenc karakterek: Kolja a Tolvajok teléből és Rhysand, Sarah J. Maas trilógiájából. 
Azért a Simenonitisemet is ápolgattam olvasásokkal, 4 könyvet is olvastam a szerzőtől tavaly. Mindet nagyon szerettem, kiváltképp A londoni férfit, de az év egyik különlegessége volt a Maigret emlékiratai is, amiben maga a felügyelő karaktere mesél; rendkívül izgalmas nézőpont.
2017-ben érdekes módon egy könyvet sem jelöltem be kedvencnek, de a top5-ösök erősen ott vannak. (Update: utólag bekedvenceltem Jenny Lawson könyvét.) Talán kritikusabb is lettem, meg inkább kivárok, mielőtt rányomok egy kedvenc plecsnit valamire (utólag majd átgondolom). Összesen 9 könyvnek adtam 10/10 pontot. 

Citromkák 

Forrás.
Ahogy minden évben, most is voltak olyan könyvek, amik csalódást okoztak. Az első nagy puff az Imprudence volt még év elején, aztán csalódást okozott még a The Elegance of the Hedgehog, Backman szösszenete és a Zoo City is. Rossz élmény marad a The Edible Woman és a Magic Bitter, Magic Sweet is, ezekből paprikás poszt született, és azt hiszem ők ketten kaphatják holtversenyben az év citrom-díját (talán még a Zoo City áll itt még a dobogón).

Félbehagyott könyvem 3 volt: Cserháti Éva: Palackposta, M. R. Carey: Fellside, Arundhati Roy: The God of Small Things. Kettőről nem írtam posztot sem, inkább olvastam valami mást. :) 

A közkedvelt A Darker Shade of Magic és az ACoTaR, elég középszerűek voltak nekem, előbbit nem folytatom, utóbbit folytattam és be is fejeztem, és az ACoMaF és Rhysand miatt megérte. :) Ez mondjuk annyira nem is citromka már. :) De jó, hogy idén azért rövidebb ez a szekció! :D 

Hadizsákmány

Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy igazán tudatosan vásároltam idén, és a mindenféle recikkel, ajándékokkal és cserékkel együtt is összesen 36 (papír)könyvvel gyarapodott a könyvtáram. Nem éreztem hiányt sem emiatt a visszafogottság miatt, mindig van mit olvasnom. :) A számot először 50 alatt akartam tartani, majd 45 alatt, és végül még a 40-et sem érte el. :) 
A legdrágább könyv idén az illusztrált angol HP3 volt, 7688 Ft-ért. A legtöbb könyvet olcsóbban, akciósan vettem meg a Könyvfesztre, Könyvhétre időzítve a beszerzések nagy részét. 

Élmények 

Forrás.
Apropó Könyvfesztivál! 2017 óriási könyves élményei közé tartozik az Orhan Pamukkal való találkozás és dedikálás. Pamukot nagyon régóta kedvelem, és nagy vágyam volt egyszer élőben is látni. ♥
A könyves programokhoz tartozik a tavalyi sok-sok Könyvbározás is, ahol "megfőzik" a könyveket. :) 2017-ben négy alkalommal is jártam az étteremben, de minden kétséget kizáróan A fiú, akit Karácsonynak hívnak menüsor volt a legpazarabb eddig, még a Harry Potter és az azkabani foglyot is kiütötte a nyeregből. 
Ezeken túlmenően részt vettem idén is egy Csernus Imre előadáson, a blog 8 éves lett, és elindult Magyarországon az első könyves meglepetésdoboz is, a Book a Sloth Club jóvoltából. :)

Filmek

Szokatlan és új kategória ez az összegzésben, de persze nem arról van szó, hogy nem néztem volna ezelőtt adaptációkat, csak arról, hogy tavaly kiemelkedően sok és szerencsére kiemelkedően is jó könyves-filmet láttam. 
Csalódás volt kicsit: Minden, minden, Csábítás.
2018-ban is tervezek több, könyvből készült filmet megnézni és írni róluk. :) 

Tervek 

Forrás.
A 2017-es kihívások nem-teljesítéséről írtam külön posztban is, de ahogy ott is mondtam, ez nem tántorít el attól, hogy ugyanúgy nekiugorjak mind a Goodreads Reading Challenge-nek, mind a Várólista csökkentésnek és Miamona kihívásának is (amint meglesznek a kategóriák :)), és remélem sikerül őket ezúttal megcsinálni. 
2018-ban is szeretnék sokat olvasni angolul, tartani a legalább 50%-os arányt. Szeretnék minél kevesebb középszerű könyvbe belenyúlni, és kicsit spontánabban olvasni. Megpróbálok egy.-egy könyvre jobban rákoncentrálni, és nem hagyni, hogy hetekre, hónapokra megrekedjek az olvasásával, miközben másfelé figyelek, és más könyveket olvasok el. De azt azért nem tudom ígérni, hogy csak egy könyvet fogok egyszerre olvasni, mert az már évek óta nem megy. :) 
Újra szeretném olvasni a Fever és a Harry Potter sorozatot is 2018-ban. Előbbinek jön az új kötete,  High Voltage, utóbbira pedig már tényleg régóta vágyom, és az illusztrált köteteket is szeretném kézbe venni. 
További konkrét könyvcímeket azt hiszem hiába írok ide, évről évre az a tendencia, hogy ami ide bekerül tervként, azt tuti nem olvasom el, szóval csak annyit ígérhetek: sokfélét fogok olvasni, amik remélem hogy nagyrészt tetszeni is fognak, és írni is fogok róluk továbbra is, rendületlenül. 


Boldog új évet kívánok mindenkinek sok-sok remek könyvélménnyel, jó olvasnivalókkal! :) 

Forrás.

28 megjegyzés:

  1. Úh de cuki az a mosómedvés olvasós kép <3 Jók a számok, már több blogon láttam százalékos arányokat, én lusta dög voltam kiszámolni ezeket. Vagy a Goodreads kiírja? Mert a moly tudtommal csak az oldalszámot írja, pl a szerzők arányát, meg ilyenek nem. 2018-ban nekem is illene elkezdeni JKR krimijét, mert a sorozatot is szeretném megnézni, mindenki imádja és toplistákon szerepel, én meg azt sem tuodm miről van szó. Kezd már ciki lenni :D :D :D

    Tök jó, hogy több könyvélményben együtt vettünk részt (2 Könyvbár, Könyvfeszt dedikálás) idén is menjünk mindenféle dologra, mert ezek tök jó élmények!

    Legyen csodaszép és könyvekben gazdag éved!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az nekem is annyira tetszik! ♥ :)
      Ó hát simán csak leosztom az összes olvasással, nem nagy kunszt, csak persze kis plusz idő. De összességében rekord idő alatt megírtam most ezt a posztot, általában tovább tart az összegzés. :)
      Olvass Strike-ot te is, igen, igen! Csak ne hervasszon le, hogy az első kötet kicsit be kell hogy vezessen mindent, utána Rowling letarol teljesen. :D De azért nekem már az első is tetszett, csak picit lassabb és részletes. Nem ciki, bármikor behozhatod a lemaradást ebben. ;)

      Igen, olyan jó, hogy mennyi irl élményünk együtt volt! Annyira jó volt, hogy ott voltál velem Pamuknál is, sosem felejtem el, ahogy a Könyvbáros élményeinket sem! :')
      Menjünk bizony! :)

      Neked is hasonló jókat kívánok! :) :*

      Törlés
  2. az a kép az elején teljesen te vagy.
    a poszthoz nem tudok értelmeset hozzászólni, én is csak a mindenféle százalékokra meg arányosításokra csodálkoztam rá.:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizonyára modellt ültem Pascal Campionnak, csak nem rémlik. :D
      Haha, na miért vittek el ennyire a számok?! Nem is írtam semmi extra számolóst. :)) Ezeket minden évben százalékolom. :P

      Törlés
  3. De jó hosszú lett :)
    Én is mindig úgy élvezem másoknál a statisztikákat de sosem csinálok magamnak. Majd talán jövőre. Most olvasva a zárásod eszembe jutott hogy halvány gőzöm nincs hogy áll a blog nézettsége, sosem nézem, kitéve meg nincs, holnap meg is lesem.
    Jó hogy ennyi pozitív élményed volt és nem a citromkák vannak túlsúlyban.
    A Könyvbár látogatását meg ne hagyjátok abba, élvezem olvasni a beszámolókat :) remélem, jövőre mi is eljutunk végre de tudod, az álommenüt várom ;)
    Nagyon boldog új évet kívánok neked, sok remek könyvvel, spontán olvasással, jó élményekkel! :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én most nem is éreztem olyan hosszúnak, de bocsi, ha nagyon sok lett. :D Vagy, ha élvezted olvasni, akkor sziviii. :D
      Pedig érdemes azért legalább így év végén ránézni a számra, és esetleg rácsodálkozni, jéé, ennyien voltak. :)
      Rendben, megyünk majd még! Azt a bizonyos menüt én is várom már, régóta esedékes lenne! :)

      Köszi, neked is hasonló jókat! :*

      Törlés
    2. Óóó persze hogy élveztem :) mondtam hogy imádom olvasni az összegzőket ilyenkor ;)

      Törlés
    3. Ja, tényleg mondtad! :D Az Alzheimerem nem emlékezett.... :D

      Törlés
  4. Én is nagyon szeretem ezeket az összegzőket olvasni. :) Kicsit mindig irigyellek, hogy van energiád ilyen részletes statisztikát írni, kiszámolni, nekem nem lenne hozzá türelmem. :)

    A 69 könyv nagyon sok, még úgy is, ha korábban volt több. Remélem, nem tűnik úgy, hogy savanyú a szőlő, de nekem a 150 meg afölötti olyan fura, mintha meg sem lehetne ennyit emészteni ennyi idő alatt rendesen. Persze, nem vagyunk egyformák, és aki annyit olvas, annak biztos az a jó.

    Remélem, minden jól alakul nálad az idei évben olvasási, blogolási téren és más területeken is, én biztos jönni fogok, és lelkesen olvasom a posztjaidat! :)

    A Könyvbárba, remélem, egyszer eljutok én is, nyálcsorgatóak a leírásaitok! :) Meg könyvfesztre, könyvhétre is tök jó lenne... Majd egyszer. :D

    Boldog új évet itt is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök! Én is szeretem ilyenkor mindenkinél megnézni, milyen is volt az éve. :) Nem kellett ehhez se nagy energia hidd el, kedvem is van/volt hozzá mindig, szóval igazából szórakozás összerakni. Egyedül a linkelgetéskor szentségelek néha, mert azt unom, és ráadásul az a sanda gyanúm, hogy nem is nagyon kattintgatnak a belinkelt dolgokra ilyenkor az olvasók, dehát legyen ott a lehetőség persze. :) Pár éve okosabban csinálom ezt, és az olvasmánylista meg van nyitva folyamatosan, így nem kell nekem is fejvesztve randalíroznom a blogon a linkekért. :)

      Sok, de volt benne bőven rövid, és mese. Van aki abszolút nem veszi bele ugye a felolvasott esti meséit, én meg nem hagytam ki egy 4 oldalas Andy Weir novellát sem. Az oldalszám irányadóbb, az sajnos kevesebb lett, de nem baj, nem lehet mindig, minden körülmények között olvasni.
      A sokszázas olvasások mindig megdöbbentőek, de van aki nagyon gyorsan olvas - és lassan haladó vagyok inkább. Nem szeretek nagyon átrohanni sem a könyveken. Egyszer volt egy évem 111 elolvasott könyvvel, de abban is tetemes mennyiségű mese volt.

      Köszi, örülök, hogy jönni fogsz, várlak!!! :)
      Jó lenne, ha jönnél valamelyik könyves eseményre is, akkor bandáznánk egyet. ;)

      BÚÉK! :)

      Törlés
  5. Az igen, nagyon alapos voltál.:) A Selyemhernyót én is nagyon szeretem, az a kedvencem a sorozatból.
    Általában úgy vagyok vele, hogy tkp. mindegy, mit olvasok, csak fogyjanak az olvasatlanok és ismerjek meg minél több jó könyvet, neked is ezt kívánom.:)
    (Azért bammeg, én imádom A sündisznó eleganciáját, a Zoo City is tök jó volt, na meg Az Apró Dolgok Istenét is szerettem, bár nem olvasnám újra. Annyira vicces ez az ellentét.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretem alaposan körüljárni a dolgokat. :) A selyemhernyó igazi csemege. :) Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a 4. résznél mi lesz fókuszban, és persze, hogy hogy alakul Robin és Strike kapcsolata.
      Igen, ez egy abszolút jó irány, én is most csak ebben gondolkodom, konkrétumokkal most nem határolom be magam.

      Hahh, őrület, hogy mennyi az ellenpont. :D :D

      Törlés
  6. Olyan hangulatos volt ez a zárás a cuki illusztrációkkal :))
    Most megfogadtam, hogy tudatosabban fogom vezetni a Goodreadset, meg hogy miből mennyit olvasok - ahogy a többieket, engem is megfogott hogy megnézted miből mennyit olvasol. Na és az is segítség lenne nekem is, ha már év közben elkezdeném írni ezt a záró bejegyzést, és az év végi élmények nem nyomnák el a korábbiakat! :)
    A beragaditisz - annyira jó szó! :D - ellen, meg tényleg a figyelmed szűkítése - még ha nem is egy könyvre, a gyógymód :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! ♥
      Szuper elhatározás! :) Én egyébként most számolgattam csak össze ezeket az olvasmánylistát nézegetve, és ne gondolj olyan nagy évösszegző előkészületekre sem, a puszkozatban tényleg csak néhány sok, kiemelkedő könyvek, vagy épp nagy csalódások voltak felsorolva, meg hogy esetleg melyik hónap mennyire volt olvasós, szóval tendenciák inkább. De hasznos tud lenni néhány év közben felvésett impresszió ilyenkor. :) Plusz a mid-year book freak out taghez is jól jön/jött.
      Örülök, hogy én is alkottam már jó könyves fogalmat (én alkottam vajon? :D), és nagyon is igazad van ezzel kapcsolatban! Megpróbálom megfogadni a tanácsod, és majd meglátjuk év végén, hogy milyen eredménye lett. :)

      Törlés
  7. Mennyi időbe telik megírni egy ilyen posztot? Tényleg annyira alapos vagy, ( meg aranyos), én erre képtelen lennék. De tényleg jó olvasni ezeket :).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan 3-4 óra kb., de közben mindig el is kalandozom más blogokra kommentelni stb. :)
      Köszi! :* :D

      Törlés
  8. Még egyszer boldog új évet, drága Pupi!
    elképesztő felsorolás. Bevallom, én soha nem számoltam, mennyi könyvet vettem egy évben, belehalnak, az ugye mennyi pénz is, csak azért, hogy a felük 3 évig álljon a polcomon.
    Gratulálok a rengeteg angol olvasáshoz. Még a nyomodba sem járok, de üldözlek ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Reea, neked is! :)
      Örülök, ha tetszett! A zsákmányokat molyos polcon vezetem, de egy listában is papíron, és meg szoktam nézni mennyit költöttem egy évben könyvre. :) Valóban sokat állnak néha a beszerzések, de megvárnak! Nem elpazarolt pénz akkor sem. :)

      Köszi, én is úgy örülök, hogy ennyit sikerült most angolul olvasni! :)) Neked is azért az olvasmányaid fele kb. angolul volt. :) Aztán meg tudod: szirtfok és hős-palást! :D

      Törlés
    2. Igen, élvezettel olvasom másét, de én tényleg nem akarom tudni... Egyáltalán nem. Tudod, homokba dugom a fejem, miközben fekete köpenyemet lengeti a szél, és azt súgom, csak úgy a vakondoknak: Batman! :D

      Törlés
    3. Megértem, ha így jobb, maradjon is így! :)))
      Haha, Batman! :D A vakondokoknak! Jajj, sírok! :D

      Törlés
  9. Szuper összegzést írtál, nagyon jó volt olvasni :) Tök jó, hogy ilyen sokat olvastál angolul idén (is) :)
    A Tolvajok tele tényleg pont olyan, ahogy írtad... de nagyon érdemes elolvasni. Jó, amikor ilyen egymás utánban találják meg az embert a jó könyvek - bár szegény utánuk következő középszerű könyveket szoktam mindig sajnálni, mert akkor aztán még kevésbé tetszenek, mint egyébként tetszettek volna :D
    És pacsit a 36-os beszerzésre! ;)
    Boldogságos és jó könyvekben gazdag új évet neked, PuPi! :-*
    és jelentem, én bizony rá szoktam kattintani a linkekre, ha nem rémlik az ominózus poszt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :* Hát most minden eddig angolul olvasásomat sikerült felülmúlni, és ez engem is nagyon boldoggá tesz most. :)
      Féltem, amikor együtt, meg egymás után olvastam a Galbraith-eket és a Tolvajok telét, hogy majd egyik elnyomja a másikat, de valóban inkább az a probléma, hogy ha után valami középszerű jön, azt még gyengébbnek érzi az ember esetleg. Lehet, hogy ilyenkor megoldás, ha nagyon más műfajt fogsz, én pl. Sarah Andersen képregénnyel, és pszichológiai könyvvel folytattam, de még így is rányomta bélyegét utána A sündisznó eleganciájára a dolog, ami lehet, hogy egy kicsit jobban tetszik, ha nem ilyen nagyágyúk után jön (bár nem feltétlen...)
      Na, tök jó, akkor mindig rád fogok gondolni linkelés közben, és máris jobban fogom magam érezni. :D Egyébként neked tök jó a "poszt-memóriád". :D

      Törlés
    2. Amúgy ez tényleg nem rossz ötlet! :) Én inkább több napos szünetet szoktam ilyenkor tartani a könyvek között, de ez nem mindig válik be.
      Nekem tavaly előtt járt így a Leányrablás Budapesten - az Akhilleusz dala után olvastam, és lehet, ha kicsit még vártam volna vele vagy más könyv után olvasom, akkor lehet nekem is tetszett volna, mint mindenkinek.
      Igen, én lelkes kattingató vagyok! "Poszt-memória" :D újabb szó a bloggerszótárban :D

      Törlés
    3. Örülök, hogy tetszik az ötlet! :) A szünet is jó, vagy elég néha, de nem mindig, mert olyankor is az előtte levő könyvhöz hasonlítod kicsit a következőt, vagy azt, hogy mit nyújt.
      Hú, a Leányrablásra kíváncsi leszek, szerintem nekem tetszeni fog. ;)
      Meg kell már alkotnunk ezt a blogger-szótárat! :D

      Törlés
  10. Szerintem szép számú olvasmánnyal ismerkedtél te is meg 2017-ben, az 50 oldal/nap tökéletes tempó :) Atyaég, mennyit olvastál angolul, te lesz az idei példaképem. Meg még a sorozataidra csodálkoztam rá, 22 db? Úgy látom, te szereted őket és ezek szerint olyanokat fogyasztasz, amit be is fejeznek az itthoni kiadók. Vagy hát persze, elolvasod angolul :)
    Je, éljen a Top 5 első három könyve (csak azért az, mert azokat olvastam). Nagyon boldog vagyok, hogy Galbraith helyet kapott ott, plusz ugye a sorozat is :) Beszerzés terén is milyen mértékletes vagy, idén egyikünk sem dorbézolt nagyokat, benőtt a fejünk lágya? (vagy csak már nem tudjuk hol tárolni őket? :)
    A tervekhez hajrá, én kívánok sok közös programot (rekeszizom erősítésben bővelkedőt) magunknak 2018-ra legyen az szélesvásznú vagy papíralaphoz kapcsolódó! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Niki! :) Igen, ez egy jó tempó így átlagban. :) Meg hát több mint 1 könyv/hét. Bizony, most nagyon sokat olvastam angolul, én is nagyon örülök ennek, régi célom volt, hogy a mérleg nyelve arra billenjen.
      Sorozatrészem 22 volt pontosan 2016-ban is. :) Soknak tűnik igen, de gondolj bele, ott volt a papírmágus trilógia, a Sarah J Maas trilógia, a két Galbraith, a Köztesvilág trilógia ét része, a Palatinus-domb lányai, a BJ3 is sorirész, és a három Fever (két újrázott, plusz az új), máris tetemes mennyiség, plusz még néhány sorozatkezdő kötet, stb. :) Szóval könnyen összejön azért. :))) Nincs bajom a sorozatokkal, ha van mit nyújtaniuk. :) De szeretem az egyedülálló regényeket is.
      Haha, egy kicsit mindkettő: be is nőtt a fejünk lágya, és el is fogyott a helyünk. :D
      Köszi, neked is hajrá, és legyen sok-sok jó élményünk, progink! :) (ez a szélesvásznú vagy papíralapú nagyon tetszik. :D

      Törlés
  11. Na itt aztán lehetett dúskálni az évvégi zárásban, de szeretem is az ilyet! :)
    Az 50 oldal/nap teljesen jó, nemrég mondta egy vlogger, hogy ő már azt nagy dolognak tartaná, ha elolvasna 10 könyvet egy évben, ehhez képest szerintem mi ultrajók vagyunk. :D
    Átérzem ezt a megakadást a könyvekben, nekem is több ilyen volt, tavalyról is maradt még egy beakadt olvasásom, de azt mindenképp szeretném folytatni, csak most mások tolakodtak elé. Remélem idén mindkettőnknél kevesebb ilyen lesz majd. :)
    Nagyon szuper olvasmányokkal teli új évet kívánok neked! :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem nem könyves vlogger mondta ezt! :D (vagy bocsánat, őket már booktubereknek kell hívni?)
      A megakadás rossz, de próbálom Dóri tanácsait követni egyben, és nem szétszórni a figyelmem, hanem inkább egyre koncentrálni mindig jobban, még ha többet is olvasok egyszerre. Az Odakint sötétebb volt nekem nagyon beakadt olvasmány, de januárban most újrakezdtem, és már ki is pipáltam. :)
      Köszönöm szépen, neked is! :)

      Törlés