2018. január 19., péntek

Book a Sloth Club unboxing - Fantasy hősnők

Amikor kiderült a Book a Sloth Club - azaz az első magyar könyves meglepetés doboz - januári témája, a Fantasy hősnők, úgy gondoltam, engem ez annyira nem érdekel, mert valamiért a Marvel univerzum, és különféle képregényhősök ugrottak be. Nem tudom miért asszociáltam ilyesmire, holott kézenfekvő lett volna néhány másik, általam is nagyon kedvelt könyvsorozat hősnőire gondolnom. Ahogy egy-két ismerős felemlegette őket, meggondoltam magam, és mégis megrendeltem az utolsó napokban a januári dobozt. 

A Book a Sloth tavaly novemberben indult az Állati témájú tesztdobozzal, aztán jött a novemberi Álom és varázslat doboz (ebből én kimaradtam, de Zakkant írt róla. :)) és a decemberi dupla-könyves meglepetés, ami a Téli romantika fedőnevet viselte. Nekem nagyon szimpatikus ez a kezdeményezés, és örülök, hogy végre Magyarországon is meghonosodhatnak a tematikus subscription boxok. :) Februárban már két doboz közül is választhatunk, van magyar és angol nyelvű is, előbbi Mágikus lények, utóbbi pedig Deception and mortality névre hallgat, mindkettő fantasy könyvvel a középpontban.  ITT tudtok rendelni belőlük. Használjátok kedves bloggertársnőm kuponkódját, a ZAKKANT10 -et ha új vásárlók vagytok, és 10% kedvezményt kaptok a februári dobozból. ;) 

De lássuk a Fantasy hősnők doboz tartalmát, jöjjön az unboxing. ;) 

!!!SPOILER SPOILER!!! 


A dobozka ismét egy nagy pufi borítékba rejtve érkezett meg. Amikor ebből kicsomagoltam, meglepődtem, mert én valamiért meg voltam győződve, hogy az a design lesz rajta, ami a neten keringett a fantasy hősnővé alakított lajhárral... Ehelyett csak a szokásos "szimpla" lajhár nézett velem lajhár-szemet. Jaj, ez de rossz volt, bocsi. ;) Mentségemre szól: péntek van. :D Na sebaj, nem ezen múlik a világ dicsősége, mindenesetre szerintem nem lett volna rossz ötlet azt használni, vagy legalábbis valamennyire alakítgatni a lajhárt az egyes doboz-tematikáknak megfelelően. 

So-So alkotása, forrás.


A selyempapír ezúttal szép kék volt, és rögtön alatta a tájékoztató lapocska, rajta angol és magyar idézet, hátoldalán pedig a doboz tartalma.


A selyempapír alól egyszercsak Arya Stark került elő, szóval jól indult a bontogatás. Rögtön megláttam a Funko Pop kulcstartót is, Danaery Targaryent.*-*


Az Aryás merchandise egy sima lapú vékonyka jegyzetfüzet amúgy, a másik felén Brienne van, belső színes oldalán Sansa és Cersei kapott helyet (avatatlanoknak: ők mind Trónok harca szereplők)

A következő ami előbukkant, egy Just one more chapter felirattal ellátott vászontáska volt, viszonylag nagy méretű. :)


Itt pedig kissé sutba dobva a lassú bontogatást, minden egyebet gyorsan megnéztem egyszerre, íme, így néznek ki együtt: 


A doboz középpontjában álló könyv nem más, mint a Maxim újdonsága: Alwyn Hamiltontól A homok leánya. A könyv szerzőjétől van egy üzenet is (az arcképes, hajtott papír baloldalt). Aztán van egy szép Hermione fanart (So-So), amin Hermione megidézi vidra patrónusát, egy a könyvhöz való idézetes könyvjelző (So-So), egy Book a Sloth hűtőmágnes naptár, egy Kildara matrica, és két másik fantasy hősnős matrica (Nyx és Lila Bard).



És akkor lássuk kicsit felosztva, mi tetszett, mi nem. 
A könyv, bár nem vettem volna meg magamtól, bejön, és szerintem megtartom, elolvasom. A vászonszatyor is tök jó, és tetszik mindene: szín, méret, felirat. Jó könyvcipelős szatyorka. A Hermionés lap bár haszontalan, nagyon hangulatos és kedves számomra, ki is tettem a polcra a HP köteteimhez. :) A Funko Pop figurákat nagyon megkedveltem, és nem olyan régóta van egy Funkós Luna Lovegoodom. A Danaerys-es kulcstartó nagyon cuki, és nem is bánom, hogy nem Hermionét kaptam. :) 

A szupi cuccok.

A "közepes" kategóriába esnek:

- a könyvjelző: hát ez ilyen kötelező kellék a könyvhöz, szép amúgy) 
- a hűtőmágnes naptár:ennek megörültem, de igazából elég kivehetetlen ugye a naptárrész, és biztos lesz, aki kifogásolni fogja, hogy angol rövidítéssel vannak ott a napok. Nekem az mindegy, engem jobban zavar, hogy igazából nem tudod kihasználni a naptár funkciót. Egy sima lajhár mágnes is elegendő lett volna (és akkor kisebb a költsége is gondolom az elkészíttetésnek)
- a füzet: menő, hogy Arya, meg az erős hősnők vannak rajta, de őszintén szólva ez egy elég gagyi, a régi Bravo újságok ajándék mellékleteinek színvonalát idéző kis filléres töltelék cucc.


A "mi a manó ez" kategória pedig: 

- az írónő üzenete: nem biztos, hogy látszik, de a szerző képe baromira pixeles, a lap nagyon vékony, és nem egy minőségi valami. Persze cuki az üzenet, de rájöttem, hogy ha nem vagy rajongó, akkor igazából ez is csak egy fecni. :D
- A tájékoztató papír betűtípusa/grafikája nem tetszik, a papír megint vékony lett (a téli romantikás tök jó volt)
- Kildara matrica - ööö, oké. (?)
- A hősnős matricák... hát ez wtf kategória, mert fogalmam sincs kik ezek. Illetve de, Lila Bardot ismerem az Egy sötétebb mágiából, de hogy rá nem jöttem volna, hogy ez az anime/manga/kitudjami figura ő lenne, az is biztos. Ja, és magyarul ő Delilah Bardból (Lila) amúgy Szelina Bard lett (Lina). A "Nyx" fedőnév nem mond semmit, és a matricák igénytelenül voltak elvágva, rojtos a szélük. Meg hát nem használható semmire. 
Szóval ez a "kacat" szekció.



A mostani dobozbontáskor is nagyon izgatott voltam, és élveztem kiszedni a csecsebecséket; imádom a meglepetéseket, és a kicsomagolás, a felfedezés élményét, de lehet, hogy a következő párat én most kihagyom, és csak figyelek. :) A Funkós kulcstartót nagyon imádom, de több egyebet inkább kritikával illettem ebben a dobozban. Kíváncsian fogom nézni, mit tartalmaznak majd a következő dobozok, de most egyelőre nem veszek újabbat. Az angol doboz csábítgat, de nagyon friss angol ya fantasy-t nem biztos, hogy vennék magamnak. 

Ti mit szóltok a januári dobozhoz? Nézzétek meg Zakkant unboxing posztját is! :) 

A februári Mágikus lények és Deception and mortality dobozok pedig még rendelhetők! ;) A sneak peek szerint az egyikben párnahuzat, a másikban bögre az, ami tutira várható. :)


4 megjegyzés:

  1. Ez a kedvenc mondatom :D "szimpla" lajhár nézett velem lajhár-szemet. Amúgy egyértünk sok mindenben, én mondjuk kíváncsi vagyok az angol dobozra, de mivel nem tudnék mit kezdeni a könyvvel (révén nem vagyok jó angolul olvasásban) így nem merek benevezni rá. A párnahuzat jól mutat, de én nem használok sehol se díszpárnát, így remélem, hogy a magyar dobozba kerül majd a bögre, és mondjuk egy orrontó furkász lesz rajta, mert akkor imádni fogom :D Köszi a kódemlítést, remélem valakinek hasznára válik majd és örülni fog a következő doboznak, amiben már kevesebb pixelhibás izébizéke lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy a fárasztó pénteki poénom mégis betalált. :D
      Én is kíváncsi vagyok az angol dobozra, de most nem merek reszkírozni, majd megnézem az unboxingot. A könyv valószínű nem lenne az én világom, ez a megérzésem. Sajnos nem, a magyarban lesz a huzat, az angolban bögre, így adták le az infót a facebook oldalon. Az orrontó furkászos bögre nagyon cuki lenne, de ki tudja, talán lesz valami más furkászos holmi a mágikus lényekben. ;)
      Egy jó grafikus elkelne a csapatban valóban, mert a pixelesség nem profi. Ettől függetlenül lajhárságra fel továbbra is. ;) Majd lesem nálad a Mágikus lények dobozt! :)

      Törlés
  2. Amúgy, bevallom őszintén, én kicsit csalódott vagyok, ahogy nézegetem hónapról hónapra a valódi dobozokat. :( Mármint félre értés ne essék, tökre örülök még mindig ennek a kezdeményezésnek, meg nagyon drukkolok nekik (tényleg :) ), és sejtem, hogy idő kell, amíg kiforrja magát a dolog.
    Csak például azért szerintem az ember ha sokezer forintot kifizet, ne kapjon már pixeles képet meg rossz minőségű papírra nyomtatott fecniket. :/ Viszont azért azt is hozzátenném, hogy eddig minden dobozban volt valami menőség (itt pl. nagyon tetszik ez a táska meg a kulcstartó is), szóval szerintem jó lesz ez, csak még kell nekik egy kis idő - és persze, ezzel nincs semmi baj. Csak az OwlCrate-től ez még messze van. :(
    De az unboxing bejegyzéseket azért továbbra is lelkesen nézegetem meg olvasgatom. :) és persze drukkolok nekik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, most én is kissé csalódott vagyok, és visszahelyezkedem megfigyelni. :) Én is nagyon jónak tartom a kezdeményezést még mindig, meg nagyon pártolom, hogy majd legyen többféle doboz is, de valóban volt most néhány amatőr hiba - a papírok minősége, pixelessége is. Egyébként mindenki unboxingjában eddig kb. ugyanezt olvastam.
      Igen, a funko nagyon jó, a táska is, és szerintem a könyv sem volt rossz választás ide. :) Ezek miatt megérte, de a többi most nem sikerült igazán.
      Ó, hát az OwlCrate, meg a külföldi jóságok azért még mérföldekre vannak. :)

      Törlés