2019. augusztus 12., hétfő

Újdonságok nyár végére és őszre

Forrás.
Mindig figyelgetem az új megjelenéseket, bár sokkal jobban szelektálok, hogy mit is vegyek meg/kérjek ajándékba magamnak. A beszerzések terén jól állok egyébként idén, 28 eddig a bűvös szám, és mivel elég sok könyvemnek sikerült új gazdát találnom a régebbiek, vagy nem kedveltek közül, valamint, mivel gazdagabb lettem idén néhány szépséges nagy polccal, nem lett kevesebb a helyem, elférnek szépen, és lelkiismeretfurdalás sem gyötör az állománynövekedések miatt. 
De most lássuk inkább mik azok a megjelenések, amik mostanában felkeltették a figyelmemet - na persze nem mindet fogom beszerezni. 


Suzanne Collins: Az éhezők viadala trilógia - Agave, várható megjelenés:  2019.október 1. 
Jön szép új kiadásban a sorozat. Én kedveltem a régi verziót is, de kétségtelenül szépek ezek az új design-ok is, kicsit ősziesek.


Karin Tidbeck: Rénszarvas-hegy és más történetek a peremlétről - Agave, már megjelent
A különös novellagyűjtemény jövő héten megérkezik hozzám is. Kicsit Veres Attila stílusú prózára és világteremtésre számítok. Remélem nem fogok csalódni. 


Georges Simenon: Maigret és a titkos szerető - Agave, már megjelent
Egy újabb szépséges Maigret-kötettel bővül a sor! A felügyelő ezúttal egy bérházban történt kettős gyilkosság ügyében nyomoz. Hamarosan ezt is olvasni fogom. :) 


Mario Escobar: Auschwitzi bölcsődal - Kossuth, várható megjelenés: 2019. szeptember 27. 
A holokauszt egy kimeríthetetlen téma. A spanyol szerző története azt követi végig, mi történik, ha egy családban az édesanya megmenekülhetne, de ő önként megy cigány származású férjével és gyermekeikkel Birkenauba. 


Olivier Bourdeaut: Merre jársz, Bojangles? - Magvető, várható megjelenés: 2019. szeptember 17. 
Ez is egy újrakiadás, és sajnos az új borítója nekem nem tetszik, örülök, hogy én a papírdarus verzióban birtokolhatom és ismerhettem meg. Az idei év egyik kiemelkedő olvasmánya volt számomra ez a melankolikus, fájdalmasan szép történet. 


Mihail Bulgakov: Egy fiatal orvos feljegyzései - Magvető, várható megjelenés: 2019. augusztus 29. 
A Magvető "poket-méretű" zsebkönyvsorozatában jelenik meg Bulgakov műve, amit nemrég Bea emlegetett nekem. :)


Jonas Hassen Khemiri: Apazáradék - Európa, már megjelent! Egy svéd családregény nyomasztó terhekkel, nehéz döntésekkel. 


Miriam Toews: Nők beszélgetnek - Európa, várható megjelenés: 2019. szeptember 2. Szörnyű dolgok történnek a nőkkel egy eldugott, bolíviai mennonita településen...


Joanne Harris: Epertolvaj (Csokoládé 4.) - Libri, várható megjelenés: 2019. szeptember 10. 
Eredetiben áprilisban jelent meg, már tavaly novemberben hírt adtam róla, hogy jönni fog, és most őszre megérkezik a magyar változat is a Csokoládé következő kötetéből. :) Sajnos eléggé el vagyok maradva, én csak az első kettőt olvastam - és imádtam -, de újraolvasásokkal együtt igyekszem majd behozni magam valamikor. Mindenesetre ez a Joanne Harris is musthave lesz nekem, a többihez hasonlóan. 


Barack Obama és Michelle Obama inspiráló gondolatai - HVG könyvek, várható megjelenés: 2019. november 15. 
Michelle Obama önéletrajza remek volt, és biztos vagyok benne, hogy ezek a kis gyűjtemények is igazán jó gondolatokat tartalmaznak a 44. elnöki pártól. Abban nem vagyok csak biztos, hogy érdemes-e vajon meg is venni őket, majd belelapozok a megjelenést követően. 


Cecelia Ahern: Utóirat: Még most is szeretlek! (Utóirat: szeretlek! 2.) - Athenaeum, várható megjelenés: 2019. október 2. 
Aherntől elfordultam már egy ideje, úgy érzem nem nekem ír, de egy-két könyve még mindig várólistás azért, pl. a nagyon híres Utóirat: Szeretlek! - et sem olvastam még. A "folytatás" hírére felkaptam a fejem, de inkább csak ingatva... miért? Mindennek muszáj már folytatást gyártani, vagy ha azt nem, akkor előzményt, ami eredetileg nem is volt, és nem is akart sorozat lenni?! 



Philip Pullman: The Secret Commonwealth (The Book pf Dust 2.) - Penguin, várható megjelenés: 2019. október 3.
Az előző rész, a La Belle Sauvage ugyan csalódás volt nekem, de azért nem fordultam el végleg Pullmantól, meglátjuk ez a sokkal később játszódó következő kötet jobban lesz-e megírva. 


Josh Malerman: Malorei (The Bird Box 2.) - Del Rey, várható megjelenés: 2019. október 1. 
A Madarak a dobozban igazán borzongató élmény volt, várom a folytatást, ahol Malorie lesz a középpontban. 


Hiro Arikawa: Az utazó macska krónikája -  Művelt Nép, várható megjelenés: 2019. november 25. A kiadótól szinte semmit nem figyelek (...), de ez a kötet érdekesnek hangzik. Ebbe is bele fogok lapozni. 


Genki Kawamura: Ha a macskák eltűnnének a világból - 21. Század Kiadó, várható megjelenés: 2019. október 21. 
Ebben a rövidke könyvben a főszereplő számára megjelenik az Ördög, és különleges ajánlatot tesz, valamint van benne egy Káposzta nevű macska. Kérdés van? :D Persze, hogy kell! 



Elena Ferrante: Az elveszett gyermek története (Nápolyi regények 4.) - Park, várható megjelenés: 2019. november 20. 
A Ferrante-láz végállomásához közeledik! A Nápolyi regények utolsó kötete ősz végén érkezik, addig én is tovább szeretnék haladni a sorozattal. A sorozatkezdő Briliáns barátnőmet nagyon-nagyon szerettem. 



Benneteket mi érdekel legjobban a mostanában megjelenő könyvekből? Mit vártok nagyon? 

27 megjegyzés:

  1. Az epertolvaj és a Ferrante must have, még ha Az epertolvajjal úgy is vagyok, mint te, én is csak az első két részt olvastam. Ferrante meg nem kérdés. :)
    A Tidbeck szerintem azért eléggé más, mint Veres Attila, nekem legalábbis hangulatilag mást adott, inkább Attilára szavazok. Kíváncsi leszek, te mit fogsz szólni hozzá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, tudom, hogy nem lesz ugyanolyan, mint Veres Attila, csak azért tetszett meg, mert kicsit hasonlónak tűnik. :)
      Dejó, Harris és Ferrante biztos pontok. :)

      Törlés
  2. Kötelező beszerzésem lesz majd természetesen a Joanne Harris regény és az új Ferrante. Érdekel a két macskás könyv, a Rénszarvas hegy, Obamák - szerintem ezeket könyvtárból fogom elhozni majd egyszer. Illetve a Merre jársz B-re ismét felfigyeltem néhány hete az újrakiadás kapcsán, és ki is hoztam a könyvtárból, talán sorra is kerítem nemsokára.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor veled is közös fix pont ez a két szerző, de úgy látom több más könyv is! A Bojangles-t még nem olvastad? Nahát, valamiért azt hittem igen. Szerintem nagyon szép és szépen megírt történet, ajánlom!

      Törlés
    2. Idén is szép lesz a felhozatal :)
      Nem, még eddig kimaradt, de most tényleg nekilátok majd ;)

      Törlés
  3. Olyan szép ez a Hunger Games design, ezzel már a Bookdepositoryn is szemezgettem. Azt hiszem, muszáj lesz megvennem. Ahogy Ferrantet is.
    De jesszus, ez a Merre jársz, Bojangles? új borító, kiboritóan szörnyű. Brrrr.
    Khemirire is kíváncsi vagyok, nagyon örülök ennek a megjelenésnek! A Montecore-t nagyon szerettem tőle anno.

    Az Obama inspiráló gondolatoktól eléggé tartok, kicsit olyan bőrlehúzásnak tűnik. De majd belelapozok én is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szép a HUnger Games valóban! Sajnos én igazán csak az első kötetet szerettem, így megvenni biztos nem fogom, de jólesik gyönyörködni benne. Hát igen, nem úgy, mint az új Bojangles borítóban... Mellément nagyon az a desing.
      Az Obamás lehet, hogy bőrlehúzás, én is emiatt tartok tőle.

      Törlés
  4. Az éhezők viadalát biztos megveszem, ez a borító gyönyörű és legalább keménykötétses lesz.
    Még érdekel a Testamentumok, mert A szolgálólány meséje sorozatot a második évad első részénél abbahagytam, annyira érződött Atwood hiánya, és kíváncsi vagyok, ő hogyan gondolja a folytatást.
    Még nagyon várom a Nocturna című fantasy-t a Libritől, ami egy alakváltóról szól.
    Azt nem tudod, a Csokoládé sorozat második, harmadik részét ki fogja adni a Libri? Kicsit furcsa, hogy az elsőről egyből a negyedikre ugranak, teljesen más (egyébként gyönyörű) borítóval...
    A macskás könyv rémálomnak hangzik számomra. Nincs világ macskák nélkül... ;)
    Az Obama könyvek nekem is kétesélyesek, majd szóljatok, milyenek, ha valaki belelapozott! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látod, azt nem is figyeltem, hogy puha- vagy keménykötésűek!
      Nocsak, Atwoodot se láttam még, hogy jön folytatás tőle A szolgálólányhoz. :O Mennyi újdonságot mondasz. :) A Nocturna mellett is elmentem, pedig milyen csudás borítót kapott!

      Csokoládé folytatások és Libri: nem tudom sajnos, nem láttam róla hírt... Jó lenne pedig, bár egységes akkor sem lesz, de legalább lehetne őket kapni.
      Szerintem is rémes egy macskák nélküli világ, de talán pont arra lyukad ki a sztori is. ;)

      Úgy látom sokan fogunk belelapozni az Obama könyvekbe! :D

      Törlés
  5. Én még mindig utálom az Epertolvaj borítóját, szóval nem fogom megvenni, talán olvasni. Macskás könyveket biztosan lecsapom a könyvtárban, a magvetős zsebkönyvekkel meg csak annyi bajom van, hogy sokszor vastagra sikerülnek, ezért már egy olvasás meglátszódik rajtuk :( Meg drágák, kétezer forint minimum darabja a csöppségeknek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, sajnálom! Nekem tetszik így képen, lehet, hogy élőben még kellemesebb a hatása, de valóban nagyon eltér a többitől. :/
      Igen, elég vaskos könyveket is kiadtak ilyen zsebkönyv formátumban a sorozatban. Én Ottliktól az Iskola a határon-on gondolkodtam, de aztán mégsem szereztem be ilyen formában. Az se vékony.

      Törlés
  6. Nálam a Csokoládé 4. része abszolút 'must have' kategória, gyönyörű a borítója! :) A Hunger Games teológiáé nemkülönben, de nem tartom magam akkora rajongónak, hogy két példányban is a polcomon tudjam őket. Egyszer elég, azt hiszem. :)

    Még a cicás könyvek érdekelnek, különösen a Művelt Nép Kiadós példány - meglátjuk, milyen! Alkalmasint mindenképp belelapoznék, hogy érdemes-e beszerezni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! Remélem jó is lesz, bár nekem még a Csokoládés barack is hátravan addig. Kicsit félek azért, hogy nincs ebben annyi, hogy ennyi folytatásért kiáltson, csak hát a sorozatosítás a divat.
      A HG nekem sem kell itthonra, de attól függetlenül jól sikerült kiadás tényleg. :)

      Törlés
    2. Pedig a Barack is jól sikerült, érdemes elolvasni előtte. :) Egyébként lehet, ettől én is picit tartok, de bízom benne, hogy nem lesz hiábavaló!

      Igen, teljesen egyetértek. :) Ízléses, és jóval esztétikusabb lett így, és ha nem sorakozna már a polcomon, tuti ebben a kiadásban szerezném be őket! :)

      Törlés
    3. Az emailemből olvastam el a kommentet, és hiányzott az összkép... Barack? Obama, vagy a csokis? Pláne, hogy Obama is "csoki" :"D Jaj, bocsánat. Szóval jól összezavarodtam, hogy vajon Obama könyvről vagy Joanne Harrisről is beszélünk. ;)

      Törlés
    4. Konkrétan a Csokoládé negyedik részére vonatkozott, de ezek szerint ez tényleg nem tűnt egyértelműnek. :D A Barack Obama könyvet legfeljebb majd átlapozom, de megvenni semmiképp sem tervezem.

      Törlés
    5. Jaj tudom, tudom, csak egy pillanatig tartott ez a "zavar", tudod, amikor az agyad hirtelen nem tudja, milyen nyelven halljon, vagy olvasson valamit - ez történt a "Barack" szóval nálam, pláne, hogy nagybetűvel volt. Természetesen értelek. ;)

      Törlés
    6. Főleg, hogy nekem nem is jön a számra sokszor az, hogy Barakk, hanem szépen, magyarosan Barack lesz belőle. :)

      Semmi probléma, bárkivel előfordul! ;)

      Törlés
  7. A Bulgakovot előrendeltem, kíváncsi vagyok, milyen lesz könyvben. A Nocturna engem nem fogott meg, bár a borítója szép.

    Ami még érdekel: libri.hu/konyv/amy_meyerson.az-elmult-napok-konyvesboltja.html

    https://www.libri.hu/konyv/kohalmi_zoltan.a-ferfi-aki-megolte-a-ferfit-aki-megolt-egy-ferfit.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, szuper, örülök! :D Olvass Bulgakovot helyettem is. ;)
      Az elmúlt napok könyvesboltjához tényleg nem találtak ennél az ezerszer eljátszott stockfotónál jobbat? A sztori egyébként nagyon ígéretes, jól hangzik ez a megörökölt könyvesbolt, meg a nyomok. ;)
      Kőhalmitól félek, hogy erőltetett lesz... A stand-uposok könyvei általában azok, én úgy tapasztaltam eddig, de lehet, hogy csak nem olvastam jót. Majd megnézem mit írsz róla. :)

      Törlés
    2. A sorozatot szerettem, remélem, a könyv is jó lesz.

      Na, a könyvesboltos már ét is vehető. :)

      Jaj, igazad van, kicsit most én is megijedtem. :D KAP-tól olvastam a Médiaalmot, az nem volt rossz, de mély nyomokat sem hagyott bennem, Bödőcs könyvével kb. ugyanaz a helyzet. :/ Na, majd kiderül, jó választás volt-e. :)

      Törlés
    3. Bocs, nem akartalak megijeszteni, csak nekem nem voltak olyan jó tapasztalataim. Amit jól nyomnak élőben, az nekem néha erőltetett leírva. Bödőcs nem tetszett? Az Addig se iszik az, ugye? Hmm, pedig díjakat is nyert ha jól emlékszem.

      Törlés
    4. Sajnos, van ebben igazság.

      Felemás élményeim voltak. Egyes írásai nagyon jók voltak, jellemzőek arra, akit utánzott, más írókat nem ismerek, ezért nincs összehasonlítási alapom. De valahogy nem fogott meg mélyen. El is adtam hamar.

      Törlés
    5. Dicsérik ugyan sokan, de én is ettől féltem, hogy igazából akit nem ismerek, ott semmi teteje elolvasni egy olyasmi stílusú paródiát, ahogy az általam ismeretlen szerző ír. Szerintem nekem nem sokat adna. Meg Bödőcs amúgy se a kedvencem. Jól tetted, hogy eladtad. :)

      Törlés
    6. Én szeretem Bödőcsöt, mint humoristát, de a könyve engem annyira nem varázsolt el.

      Na, mindegy, azért kívácsi leszek a Kőhalmi könyvre, hátha ez lesz a pozitív csalódás. :)

      Törlés
  8. Egyedül Karin Tidbeck könyve érdekel. De meg tudom várni, míg leakciózzák. ;)

    VálaszTörlés