2019. augusztus 31., szombat

Véget ért a nyár? - augusztusi zárás

Forrás.
Hosszú hónap, mégis, amikor hirtelen a feléhez értünk, egy pislogásnyi időnek tűntek az addig eltelt napok, és most, hogy 31-ét írunk, szinte hihetetlen, hogy itt az ősz a nyakunkon. Hozzáteszem, én már vártam, várom az őszt, szeretnék felfrissülni, dzsekit húzni, fázni kicsit reggelente... Felforrtam a kánikulában!

Viszont a nagy melegben való elpilledésnek volt némi előnye is: elég sokat olvastam. Az előző hónapban úgyis hiányoltam a nyugisan olvasós délutánjaimat; most kijutott ebből, és végül 9 könyvet fejeztem be a hónapban. Volt egy félbehagyásom is, a Nyarak könyve, ami nagy koppanás lett, pedig régóta vártam már, hogy olvassam.
A hónap legjobb olvasmányélménye a Levelek Skye szigetéről újraolvasása volt, és kicsit engem is meglepett, milyen jól csapódott le. Féltem, hogy nem fog annyira magával ragadni, mint elsőre, de most is elvarázsolt, és megerősítette pozícióját kedvenc könyveim közt. Nagyon jó volt Blake Crouch-tól a Recursion is, ami egy igazi lubickolás a kvantumfizikában, és az időutazásban, és szuper novellagyűjteménynek, jó választásnak bizonyult Karin Tidbeck Rénszarvas-hegy...-e is. Adam Kay This is Going to Hurtje is nagyon betalált, erről nem írtam még, de ajánlom figyelmetekbe, most jelenik meg magyarul is, Ez fájni fog címmel, és az egészségügy bugyraiba kalauzol el, rettentő sok szarkasztikus humorral.

A hónapban 3 vcs. könyvemet is elolvastam, így még az ősz beköszönte előtt ünnepelhetek, hogy kész a várólista csökkentés, teljesítettem a kihívást! Hip-hip-hurrá! :) persze a 24-es listámról szeretnék majd még olvasni tovább, de jó érzés, hogy 12-t már magamévá tettem. 

A Goodreads reading challenge-ben is egész jól állok most! :)
A nyárra tervezett 12 könyvből végülis 8-at sikerült elolvasni, ami nem rossz arány! Sajnos persze pont a listaveterán Leányrablás Budapesten is csúszik tovább... :)
Alig várom, hogy összeállítsam az őszi terveimet. :)

A blogon ezzel együtt 10 poszt született, néhány könyves értékeléssel még adós vagyok. :)

A beszerzéseket meg majdnem el is felejtettem... Két könyv vándorolt hozzám a hónapban, méghozzá az Agavétól. Az egyik a már feljebb említett Rénszarvas-hegy, amiről már írtam is, a másik pedig a legújabb Simenonjuk: Maigret és a titkos szerető. Ezt épp most olvasom, és jelen állás szerint úgy tűnik, az idei 50. elolvasott könyvem ez lesz. :)
De erről majd szeptemberben! :)

A többiek augusztusa: 


4 megjegyzés:

  1. Huuu azta!! Nagyon gratulálok a vcs-hez! Igazán nyüzsgő nyarat hagysz magad mögött :)
    Jaj ne is mondd, az őszt - mármint az igazit - már én is úgy várom, szinte hallom ahogy a farmerdzsekim magányosan pityereg a gardróbban :( minden őszi klisét alig várok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Igen, jó volt a nyár, és sok jó olvasmány (is) belefért. ;)
      Nekem meg a blézereim sírnak! :D Nemsokára jön a lehűlés. ;) Kitartás! Utána jöhetnek a pumpkin spice latték és kockás plédek, gesztenye gusztik. ;)

      Törlés
  2. Gratulálok a vcs-hez!! Tényleg benevezek már jövőre én is (újra), annyira inspiráló volt hogy Te és Anett is teljesítettétek. A nyári listádat is ügyesen válogattad össze és olvastad el! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Gyere, gyere, téged is szívesen motiválunk majd. ;)
      Remélem őszre is sikerül hasonlóan eredményesen válogatni-olvasni. :)

      Törlés