2015. szeptember 16., szerda

Újabb adag könyv és film!

Forrás
Igaz, hogy nemrég hoztam egy tonna könyvből készült és készülő film hírét, és a friss megjelenésekből is egy kupacot, mégis sikerült utána  belefutni pár apró hírbe a neten... 

Szóval, először is, figyelem, figyelem, bár még bizonytalan, hogy mikor, de LESZ Bridget Jones 3, a címe Bridget Jones' s Baby, és most októberben kezdik forgatni. Viszont cselekményileg ez a film nem a harmadik könyvet dolgozza majd fel, hanem azt az időszakot, ami tulajdonképpen kimaradt, a második könyv után. Renée Zellweger lesz újra Bridget (khm, érdekes lesz, amióta tudjuk milyen maszkszerűen más a nő a sok plasztikai beavatkozás után...), és jön Colin Firth is, de hogy duplán örüljünk, a sármos Patrick Dempsey is játszik a filmben - a Grace Klinikából ismerhetjük például.

Forrás

Időközben Mr. Bean, akarommondani Rowan Atkinson, az új Maigret felügyelő megérkezett Budapestre, itt fogják forgatni a készülő filmeket kedvenc nyomozómmal. :)

Forrás 

És a könyvek,  a könyvek... 
Az egész könyves blogszféra és minden valamirevaló könyvkedvelő most J.J. Abrams és Doug Dorst közös művén az "S"-en pörög, ami megjelenik magyarul a Geopen jóvoltából.
A könyv egy igazi utazás lesz, széljegyzetekkel, betétlapokkal, mellékletekkel, sőt, állítólag többször is végig kell olvasni, többféle sorrendben a dolgokat benne, szóval igen összetett. Ha még nem láttátok a videót róla, nézzétek meg, ez megmagyarázza az árát is, ami teljes áron 9000 Ft. :) 



De felfigyeltem még pár "sima" könyvre is, az egyik a Fagyos ikrek S.K. Tremayne-től. Megjelenés: 2015. október 30. Gabo. Borzongató történet ikerlányokkal... A Highgate-et persze biztos nem übereli. ;)

Körülnéztem kicsit az angol megjelenések között is, és jelentem most érkezik Gail Carriger YA sorozatának következő része a Manners & Mutiny is. Megjelenés: 2015. november 3. Egy résszel még lemaradtam, csak az első két kötetét olvastam a Finishing Schoolnak, ez meg már a negyedik. :)


Belebotlottam egy szép borítóba böngészés közben, persze rögtön egy sorozat második kötete volt, szóval megmutatom mindkettőt. Szerencsére nem csak külsőre vonzóak, a fülszöveg is nagyon érdekes, 1892-ben játszódik, van benne egy nyomozópáros és persze sorozatgyilkosság is... :)
William Ritter: Jackaby és Beastly Bones:



"Doctor Who meets Sherlock in William Ritter’s original, engrossing, and tremendously fun debut novel, which features a detective of the paranormal as seen through the eyes of his adventurous and intelligent female assistant. It is 1892, and young Abigail Rook arrives in New Fiddleham, New England, with nothing but a suitcase and a handful of coins in her pocket. In a tavern, she meets the compelling and confounding R. F. Jackaby, an investigator of the unexplained with a keen eye for the extraordinary – including the ability to see supernatural beings. Abigail’s gift for noticing ordinary but important details makes her perfect for the position of Jackaby’s assistant. Hardly has she been hired when she finds herself in the midst of a thrilling case: a serial killer is on the loose in New Fiddleham. The police are convinced it’s an ordinary villain, but Jackaby is certain the foul deeds are the work of a nonhuman creature. Only handsome young detective Charlie Cane is willing to help Jackaby and Abigail, though his motives for taking such a risk are unclear. Set amidst the excitement, innovation, and mysticism of the late 19th century, Jackaby blends a classic detective story with cheeky humor and a fun touch of the macabre."

Egy kakukktojás megint a végére, egy színező... A tematikus színező korszaka jön! Harry Potter is beáll a sorba: 





Ti miket vártok? :) 

19 megjegyzés:

  1. Bridgete Jones babája talán abból fog táplálkozni, ami részeket Fielding anno csak az Independent hasábjain jelentetett meg, ezeket a Bridget archívumban el lehet olvasni (http://bridgetarchive.altervista.org/library.htm)

    Tavaly volt szerencsém a Jackaby-hoz (http://olvasonaplo.net/olvasonaplo/2014/09/18/william-ritter-jackaby/) nekem bejött ez a Sherlock és a paranormális dolog, épp most van soron a második rész, kezd izgalmas lenni az is. Míg az elsőben főleg Abigail-lel szemben voltak fenntartásaim, az most orvosolva van, úgy tűnik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Micsoda kincsek, Bridget-archívum! :) Köszi! Igen, lehetséges, hogy ebből fognak kiindulni. Én nem bánom, hogy erről szól, és nem ugranak rögtön a harmadik kötet 50-es Bridgetjéhez.

      Nahát, nem láttam, hogy olvastad-olvasod, csak a friss megjelenések közt tűnt fel a második kötet borítója. :))

      Törlés
  2. Hűűű, engem most innen minden érdekel :)) Bridget Jones film naná, bár én is fogom a fejem hogy milyen lett ez a Röné :/
    Ezt a különleges könyvet Amadeánál láttam először, megnéztem a videót is, nem semmi - kéne :)
    Ritter - fülszöveg első pár szava megfogott Doctor Who és Sherlock? Oké, ennyi elég is, jöhet :D
    HP színezőőőőő <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jeee :D Reméltem, hogy tudok újat mutatni. :)
      Hát BJ érdekes lesz mindenesetre az "új" arcával, de nem kevésbé lenne zavaró egy totál más színésznő, nem igaz?
      Az "S" rettentően izgatja szerintem minden könyvmoly fantáziáját most! :) Akkor is ha drága!!! :)

      A HP színező annyira nem villanyozott fel, nem biztos, hogy szívesen színeznék egy Dobby képet, inkább maradok a kockáknál, hullámoknál, szóval absztraktabb dolgoknál, esetleg állatok. Na meg elterveztem ugye, hogy nem veszek másik színezőt, a Mindfulness ki fog tartani jó ideig ;)

      Törlés
  3. Atkinson mint Maigret? o.O ez érdekes lesz...
    nagyon ráizgult mindenki erre az Abrams könyvre. :)
    viszont a Ritter könyvek nagyon jól hangzanak, meg is nézem magamnak. (meg hát a borítójuk is tökjó. :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szégyelld össze magad, hogy ezen most lepődsz meg, akkor eddig nem nagyon olvastad a hírveréseimet erről ;P ;) Én már kezdem megszokni a gondolatot, és lehet, hogy Atkinsonnak is jó érzés, valamivel kitörni a Mr. Bean szerepből... Kérdés, vajon tudjuk-e majd Maigret-ként emlegetni... Nekem is vannak azért kétségeim.
      Nagyon jól néznek ki ezek a Ritter-borítók szerintem is. :)

      Törlés
    2. nem is, pedig szoktalak olvasni. :( de Maigret kiesik az érdeklődési körömből. :D
      állítólag Atkinson a magánéletében nagyon szigorú, és nagyon angol. hátha tud akkor normális fejet is vágni.:))

      Törlés
    3. :) hát látod, pedig milyen érdekes hírre akadhattál volna már előbb is :D ;))
      Mindenesetre kénytelen lesz nem Mr.Beanes képet vágni :D

      Törlés
  4. Hú, a Ritter-sorozat nagyon ígéretesnek tűnik. Rettentő jók a borítók is hozzá. Erről a korszakról amúgy is szeretek olvasni, úgyhogy jöhetne :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik neked is! :) Olvassátok, olvassátok! :)

      Törlés
  5. Ú én megveszem az S-t karácsonyi ajándékként magamnak ha megjelenik. :D
    A Harry Potteres színező miatt én haragszom, bőrlehúzásnak tűnik.
    Egyébként a Jackabyt én is most találtam meg. Pár napja az egyik figyeltem gr-en lehúzta az A Madness so Discreet című könyvet és ehhez hasonlította (bár ezt jobbnak gondolta).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor már inkább rendeld elő, úgy jobban jössz ki :D Szerintem sokaknak lesz a fa alatt. :))
      Szerintem is sajnos bőrlehúzás-számba mennek ezek, de a reakciókat látva lesz piaca. Nekem annyira nem jön be, hiába olyan tematikus, ami mondjuk nekem is tetsző sorozat.
      Micsoda egybeesés :D Jackabyt mindenkinek! :)

      Törlés
    2. Á nem tudom. :D A Lírában több kedvezményem van (ahogy láttam), szerintem majd ott előrendelem. A Maxim már csődbe vitt, olyan sok érdekes könyv jön most tőlük - hangulatosnak tűnnek, az meg fontos! :D

      Színező: elképzeltem Dobbyt rózsaszín bőrrel és elment tőle a kedvem. :D

      Így van! :))

      Törlés
  6. Nemááár, Potter színező :))) haláli :) mondjuk az utolsó dolog amit színezni akarnék, azok az emberek, úgyhogy felejtős.
    Az "S" meg kötelező, de ezt úgyis tudod ;) asszem mi is meglepjük vele magunkat karácsonyra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is így vagyok vele. A nagyobb állatos képek és az emberesek is zavarnak, én nem színezném szívesen.
      S S S S :D Yeah :D

      Törlés
  7. Azért arra egy kicsit büszke vagyok, hogy én terjesztettem el annak a hírét, hogy az S megjelenik itthon. :) Bár én magam is Moskát Anitától hallottam, így megy ebben a könyves szférában :)
    A Jackaby-ra én is felfigyeltem, nekem is nagyon bejön a borítója. :) Szerintem ősszel mehetünk majd együtt bankot rabolni, nem lehet ezt a sok megjelenést bírni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, az a helyzet, hogy én is Moskát Anitától hallottam az Ekulturás videóból... :)
      Nagyon jók ezek a Jackabys borítók :)))

      Törlés
  8. Nos, több gondolatom is támadt olvasás közben, de aztán mindent kiirtott egy: OLVASNOM KELL WILLIAM RITTERT! :D

    VálaszTörlés