2014. július 26., szombat

Könyves hírek - Gertruda, Poirot, Rosie!

Néhány apróság, van amiről már volt szó, és van olyan is ami új, szemezgessetek! 

Szeptember 1-én jelenik meg az Atlantic Press Kiadónál Ram Oren: Gertruda esküje című könyve. Nézzetek körül a könyv Goodreads oldalán is, rengeteg értékelés van! :) 



Fülszöveg: "Ebben a könyvben a híres Exodus hajó egyetlen katolikus utasának történetével ismerkedhet meg az olvasó. Gertruda Bablinska többször is saját élete kockáztatásával mentette ki egy lengyel zsidó házaspár egyetlen gyermekét előbb a német, majd a lengyel és a litván fasiszták karmaiból. 
Ram Oren ma valószínűleg a legnépszerűbb izraeli író, akinek könyveiből csak Izraelben egymillió példány fogyott eddig. Tizenhat kalandregénye után a legnagyobb sikerét otthon és külföldön mégis a Gertruda esküje című tényregényével aratta, mely egyszerre „folytatása” Leon Uris híres regényének (Exodus) és Anna Frank nem kevésbé híres naplójának. 
A Gertruda esküje szemléletében is különleges írás, amennyiben a rémkorszak legismertebb vallomáskönyvétől (Anna Frank naplója) eltérően nem a nácizmus üldözötteinek szenvedésére, hanem a zsidó nép megmenekülésére irányítja a figyelmet, bemutatván, hogyan juttatott a sors főszerepet a ma is Amerikában élő Michael Stolowitzky túlélésében egy katolikus nevelőnőnek és egy Karl Rink nevű SS-tisztnek."


Korábban már írtam róla itt a blogon, hogy Sophie Hannah feltámasztja Hercule Poirot karakterét, és jó hír, hogy - bár én angolul szeretném majd elfogyasztani - az Európa Kiadónál meg is jelenik a kötet magyarul, szeptember 9-én az eredeti megjelenéssel egy napon (mióta lett ez divat - ééés miért nem a Harry Pottereknél?! :D) A monogramos gyilkosságok (The Monogram Murders) címen keressétek. 

Ebben a cikkben van még némi érdekesség Christie-rajongóknak, mely szerint Agatha Christie soha ki nem adott 1955-ös kisregényét, a The Greenshore Follyt is hamarosan megismerheti a világ. 


Minden nap megnéztem, és végre végre most már tényleg megvan a Rosie-projekt magyar változatának megjelenési dátuma és borítója, íme: 2014. 08.08. Libri
Jelen állás szerint biztos helye van a könyvnek az év végi posztom év könyvei közt ;)


A Harold Fry szerzőjének, Rachel Joyce-nak a Maximnál jelenik meg új könyve: Ellopott pillanat címen (Perfect), szeptember 30-án. 



2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy meghagyták az eredeti címet a Rosie-nál.:) Majd ha akciós lesz, be is szerzem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is örülök, az ésszerű szerelem elég tucatcím lett volna, alcímként viszont tök jó :)

      Törlés