2014. július 30., szerda

Jodi még egy médiumot is megetet velem

Első előzménynovella
Jodi Picoult: Where There's Smoke

Úgy döntöttem rendet teszek most mindenki fejében (már aki akarja), hogy mi is érkezik Jodi Picoult-tól mostanában.
A szerzőnek október 14-én jelenik meg a Leaving Time című, elefántokkal (is) kapcsolatos regénye, amelyhez két kísérőnovella kapcsolódik. Az első a Where There's Smoke, ami ingyenesen letölthető >innen<, és a Leaving Time egyik szereplőjéről Serenityről szól, aki ismert és közkedvelt médium.
A második előnovella a Larger Than Life címet kapta, a regény másik főszereplőjét, Alice-t fogja bemutatni, és hála a sok facebook-os megosztásnak, amitől függővé tette Jodi a közkinccsé tételt, 2014 augusztus 4-9. között szintén ingyenesen letölthető lesz! :) (juhúúú :))

Nem annyira szeretem a novellákat, de Jodi Picoultban lehet bízni, hogy 30-40 oldalban is odaláncol magához, hirtelen el is felejtettem, hogy ez még nem a könyv, csak egy kis rövid sztori.
Második előzménynovella
Serenity, ahogy az előbb említettem médium, saját tv-műsora van, igen felkapott, hosszú várólista van azokból, akik be szeretnének jutni hozzá, hogy elhunyt szeretteikkel kapcsolatot tudjanak teremteni. Serenity folyamatosan kapcsolatban van két szellemmel, Desmonddal és Lucindával, akik segítenek neki lavírozni a szellemvilágban.
A novellában két ütős sztori is körvonalazódik, egy katona halálának valódi körülményeiről, és egy csúnya gyermekrablásról, valamint előfordul egy kopogószellem (de utálom ezt a szót, de azt hiszem ez a poltergeist magyarul), és néhány rejtélyes tűzeset is. :)

Szóval, két fontos dátum kedves fellow Picoult rajongók:
2014. augusztus 4-9. - Larger Than Life második ingyenes előzménynovella
2014. október 14. - Leaving Time regény megjelenése

A könyv maga! :) Októberben érkezik. 

A Leaving Time fülszövege:

"For more than a decade, Jenna Metcalf has never stopped thinking about her mother, Alice, who mysteriously disappeared in the wake of a tragic accident. Refusing to believe that she would be abandoned as a young child, Jenna searches for her mother regularly online and pores over the pages of Alice’s old journals. A scientist who studied grief among elephants, Alice wrote mostly of her research among the animals she loved, yet Jenna hopes the entries will provide a clue to her mother’s whereabouts.
Az ausztrál kiadás borítója
Desperate to find the truth, Jenna enlists two unlikely allies in her quest. The first is Serenity Jones, a psychic who rose to fame finding missing persons—only to later doubt her gifts. The second is Virgil Stanhope, a jaded private detective who originally investigated Alice’s case along with the strange, possibly linked death of one of her colleagues. As the three work together to uncover what happened to Alice, they realize that in asking hard questions, they’ll have to face even harder answers.
As Jenna’s memories dovetail with the events in her mother’s journals, the story races to a mesmerizing finish. A deeply moving, gripping, and intelligent page-turner, Leaving Time is Jodi Picoult at the height of her powers."


1 megjegyzés:

  1. Ugyanez volt velem, teljesen megfeledkeztem róla, hogy nem regényt olvasok... :)

    Juhúúú, várom a másikat is! Meg persze magát a regényt :)

    VálaszTörlés