2012. január 8., vasárnap

Hetedik

Meg Cabot: The Princess Diaries, Volume VII - Party Princess

 A Neveletlen hercegnő sorozat folytatása valahogy kimaradt a tavalyi évből, úgyhogy most gyorsan betettem a következő két kötetet várólista csökkentős játékba, hogy mindenképp legyen motivációm folytatni. Ugyan annak idején több posztban is mindenki arra jutott, hogy az első néhány rész után drasztikusan csökken a sorozat színvonala, ennyi kihagyás után úgy éreztem jólesett a könnyedsége, és Mia is kicsit hiányzott. :)

 Ebben a kötetben is összecsapnak Mia feje felett a hullámok, ugyanis az iskolaelnökség összes pénzét "elverte" szelektív szemétgyűjtőkre, és így nem marad egy kanyi sem bálterem bérlésre a végzősök báljához... és akkor persze - Mia szent meggyőződése szerint - Amber, az egyik végzős osztályelső halálos ítéletet szab majd ki rá... Grandmére-nek persze felettébb zavarba ejtő megoldás jut az eszébe, és ír egy musicalt (!), amely Mia híres ősének, Rosagunde-nak legendáját dolgozza fel, sebtiben ráosztja a főszerepet Miára, és persze hogy egy mindenféle hírességekkel és celebekkel teli jótékonysági bankettre szervezi a premiert... Nem riad meg a fenyegetés eszközeitől sem, és természetesen hátsó szándékai is vannak... 
Michael kolis-bulit szervez, emiatt is főhet a feje Miának, mert ő ugye nem olyan "bulizós" , aztán olyan nagyot alakít a partyn, hogy Michael meg is haragszik rá. Na persze kibékülnek a végére, rózsaszín köd és egyebek. :)


 Jó volt olvasni, mert nagyjából olyan volt mint az előzőek - persze az igaz, hogy az első néhány rész színvonalát tényleg nem hozza - pörgős, naplós, kicsit idegesítően Miás :) A vége viszont nem tetszett, túl gyorsan, hirtelen és erőltetetten lett lezárva. Elég hihetetlen volt mindaz amit Michael és Lilly tettek a végén.

 J.P. jó karakter, kár hogy Mia nem őbelé szerelmes, igazán összeillenének.
 Fat Louie's Pink Butthole :D hát ilyen magazincímet is csak Lilly találhat ki... no comment. :) És ráadásul irodalmi magazinnak... :)
 Értékelés: 10/6 Egyszer elment. Egy újabb kissé túlspirázott fejezet Mia életéből. Kár hogy hihetetlen a megoldása, és nem is annyira körmönfont.

A kötet Amerikában Party Princess, Nagy Britanniában Seventh Heaven címen jelent meg. Magyarul pedig A neveletlen hercegnő naplója 7. címen kapható.

Ez volt az első könyv, amit kivégeztem a Csökkentsd a Várólistádat 2012 játékban :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése